21.11.2024 23:31
Новини: Посетете нашият Online магазин, където можете да видите продуктите които продаваме, както и да си ги поръчате през Интернет.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1 2 3 »   Най-долу
Печат
Автор Тема: Язовир Копринка /Георги Димитров/  (Прочетена 39747 пъти)
ibajlo
Духовит
**
Публикации: 172

« -: 11.04.2008 00:00 »

Язовира се намира в централна България. на 7 км. от Казанлък посока запад към София. Най-пряко от София се стига по старият подбалканският път. По соц. време имаше хубава база и се развиваха водните спортове. организирани са и състезания по уиндсърф, като са взимали участие около 100 състезатели. има много приятни места и за почивка. за по-заинтересованите да излиза чоп на около 100-150 метра от стената, а иначе си е хубава ветрова вълна. най-добре се кара от към плажа пред двата ръкава. http://ogimo.my.contact.bg/ всяка година се провеждат и състезания по корабомоделизъм радиоуправляеми яхти.  hi --< Yeee

Има няколко хотелчета в района. на сайта ще се появи един банер на едно ново хотелче от което идва интернета за камерата. иначе има много хубави места за каравани и палатки.

brrrrrrrrrrrrr
Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« Отговор #1 -: 14.04.2008 10:36 »

Какъв вятър влиза там?

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
rumba.racing
Буревестник
Публикации: 799

« Отговор #2 -: 15.04.2008 21:52 »

Бил съм на този язовир на 3 мото събора. Има една база на която се провеждаха съборите и има доста спални помещения , не бяха лукс но биваха.Базата се намира точно до стената до срраната на Казанлък.До колкото си спомням на тази база е било някаква школа за брегова  охрана.
Дори съм служил в Казанлък ,но никога не съм се замислил какъв вятър влиза най добре.
42.37
25.19
ibajlo
Духовит
**
Публикации: 172

« Отговор #3 -: 18.04.2008 00:00 »

на прогнози за югове може да се разчита на : http://www.windguru.cz/int/index.php?sc=129070. З и ЗСЗ влизат най-силни, като З стига 20 м/с и нагоре. от юли нататък влиза много хубав С и СЗ. плажа се намира от към Казанлък. като се кара по подбалканският път софия казанлък има голяма реклама на ресторант златна котва мисля че беше. поема се по отбивката до рекламата и се излиза на стената. за плажа се завива на дясно на кръстовището пред самата стена.

От седмица има вече камера на язовира.
http://ogimo.my.contact.bg
иска име = 1  и парола = 1
изгледа е доста добър.

brrrrrrrrrrrrr
ogimo
Полъх
*
Публикации: 12

« Отговор #4 -: 17.05.2008 22:43 »

Цени:
хотел ЗЛАТНА КОТВА - 40лв стая; 60лв апартамент това е хотела до стената
в дясно към "плажа" на 200м е хотел ЛАЗУР 40-50лв нещо и закуска в цената споменаха
иначе място много за палтки, каравании и кемпери   Good Luck magic magic magic Yeee
Barborko
Вятърничав
Публикации: 204

« Отговор #5 -: 23.06.2008 00:26 »

вследствие на голямото безветрие и липсата на вятър за каране решихме да отидем на разузнаване до яз. Копринка. водоемът е супер готин и още при пристигането ни, бяхме впечатлени от красивата гледка, която се открива от стената. има два ръкава, в които влиза С и СЗ и това са ветровете, на които се кара. Ю рядко влиза и по думите на местните колеги минава много високо, поради близостта на Средна гора. Тази година са открили сезона още началото на март месец, но рядко може да се кара на прогноза, тъй като всички прогнози от сайтове, на които се доверяваме са доста неточни. аз мисля, че това се дължи на това, че ветровете се лутат между зъберите и балканите, които заобикалят язовира.

Места за спане:
има два хотела, които се намират в близост до стената и съвсем близо до спотовете за каране. цените са 40-50 лева за стая и са доста прилични, даже бих казал луксозни. имат климатици, прилични бани и топла вода на воля. и в двата хотела има ресторанти и закуската е включена в цената. ние спахме в хотел Лазур, който е ремонтирана стара соц. база, която е направена доста кичозно и имитира стара тракийска гробница. иначе има страхотна градина и зелени площи, на които вечерно време може да се направи страхотно парти. вечерта имаше двама младежи, които свириха и пееха българска музика и популярни евъргрийн парчета и беше много приятно.
Другият хотел е Златна котва и там стаите били по-големи  и по-луксозни.

Координати на хотелите:
Лазур: 0431 6 30 55 и 0887 99 23 68
Златна котва: 0431 6 48 18 и 048 929 433

Х-л Лазур има двор, в който могат да се паркират колите и техниката би могла да седи върху колите без проблем. до водата са 20-30м., а спота на около 200м.

В близост до споа има и къмпинг, който се намира също до водата и изглежда доста гот. намира се в борова гора и палатките са на сянка. има доста каравани и кемпери. хората от Ст. Загора са го завзеле и са си спретнали нещо като Щъркелово гнездо на Искъра.
Пътят:
Язовирът се намира свсем близо до Казанлък, като на отиване минахме: София-отбивката за Карлово-Баня, Карловско-Калофер-и преди Казанлък се намира с. Копринка, преди което е отбивката за язовира. пътувахме около 2.30 мин., а километрите са 200.
Връщане: Отидохме до Ст. Загора, която се намира на 30км. и реално се отдалечихме от София, качихме се на магистралата и след това доста поваркахве, но се прибрахме за 2ч.

Техника:
Колегите, с които говорихме казаха, че ветрила повече от 6кв. не признават за техника и карат само на вятър 8м/с и повече.

дано инфото да е било изчерпателно и полезно.
ето и малко снимки
Eddie
Модератор
Публикации: 1102

« Отговор #6 -: 23.06.2008 00:47 »

Техника:
Колегите, с които говорихме казаха, че ветрила повече от 6кв. не признават за техника и карат само на вятър 8м/с и повече.
Ето къде било българското Кабо Верде  Drinks
Иначе инфото е супер  ty

Boards: Starboard Formula 159L. ; Starboard Isonic 122L. ; AHD Tracer 90L.
Sails : Gaastra Vapor2 - 10.0 ; Neil Pryde RS Racing - 9.0;Neil Pryde RS Racing - 7.8 ; Gaastra Vapor2 - 6.0 ; Gaastra Nitro3 - 4.7
Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #7 -: 23.06.2008 08:46 »

Благодаря за подробното описание Жоре. Прилагам отговора в темата за този язовир.

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
ivorpetkov
Вятърничав
Публикации: 294

« Отговор #8 -: 23.06.2008 14:03 »

Малко инфо и от мен, т.к. в събота ходих до Павел баня.
Маршрутът София-Пловдив-Раковски-Павел Баня не е най-бързия въпреки, че спред bgmaps е.
За бързина най-добре е София-Пловдив-Хисаря-Казанлък, а за икономия на гориво подбалканската, но ще дам инфо след като мина оттам в края на седмицата.

Sails:     5.3 Loft O2
            6.0 Gaastra Matrix
            4.2 Loft Lip Wave
Board:   Tabou Rocket 115 l
Weight: 73 kg
PetarB
Духовит
**
Публикации: 170

« Отговор #9 -: 23.06.2008 21:05 »

Не минавай през подбалканската!  suicide Пътя (за голямо мое сажаление) е разбит, много дупки, в момента има и ремонт и отклоняват през Клисура  wall
Между другото най-краткия маршрут в момента и най-добрия до яз. Копринка е този който Жоро (barborko) описва  OK

Sails:
4.7 Severne Swat
5.3 Severne Blade
6.1 Simmer Mission X
7.2 Neil Pryde Fusion HD

Boards:
Starboard Kode   86 L
Starboard Kode 103 L
ivorpetkov
Вятърничав
Публикации: 294

« Отговор #10 -: 24.06.2008 16:49 »

10x

Sails:     5.3 Loft O2
            6.0 Gaastra Matrix
            4.2 Loft Lip Wave
Board:   Tabou Rocket 115 l
Weight: 73 kg
Phill
Вятърничав
Публикации: 256

« Отговор #11 -: 28.08.2008 23:56 »

Един въпрос към Казанлъшката група:
какви са според вас шансовете за каране тази Събота на Копринка? Смятам да си взема голямата дъска и голямо платно.
Mod_One
eXtreme iNside
Публикации: 1681

« Отговор #12 -: 29.08.2008 11:31 »

Един въпрос към Казанлъшката група:
какви са според вас шансовете за каране тази Събота на Копринка? Смятам да си взема голямата дъска и голямо платно.

Трябва да става - в NOAA го дават NW 10 knots, само не знам локално как влиза северозапада - трябва да избереш подходящ ръкав на язовира. Успех!

\\\ | ///
               \\ - -  //
               ( @ @ )
 -------o00o-(_)-o00o-------
F..k the Cola, F..k the pizza, All we need is Slivovitza
rnh2000
Повей

Публикации: 2

« Отговор #13 -: 03.09.2008 10:01 »

Здравейте, за пръв път съм в този сайт и форума, незнам дали питам на правилното място, но ако някой може да ми даде малко инфо ще съм му много благодарна. Планираме ходене до язовир "Копринка", но с влак. Разбрах, че се слизало на гара Голямо Дряново въпросът ми е от там колко време се върви до язовира? Далеч ли е? Благодаря Ви.
Phill
Вятърничав
Публикации: 256

« Отговор #14 -: 03.09.2008 10:24 »

Най-добре е да слезете на гарата в Казанлък, след което да хванете автобус да яз.Копринка.
Страници: 1 2 3 »   Най-горе
Печат
Отиди в: