|
marino
|
|
« Отговор #1 -: 25.05.2008 09:40 » |
|
Зависи какво търсиш.Ако искаш висока скорост си вземи A-H-D-то.Аз лично имам две такива 104л. и 124л.И на двете поведението е перфектно,а за скоростта няма какво да говориме.Tabou не съм карал,но определено е доста здрава дъска,бих казал по-здрава от A-H-D.Точно този модел/rocket/ е произведен за дисциплината супер крос и поради тази причина е по универсална дъска.Според мен и двете са добри дъски и ако си се спрял на две такива избери тази,която е в по-добро състояние.
|
|
|
|
РЕМОНТ НА УИНДСЪРФ И КАЙТ ОБОРУДВАНЕ. адрес:София,Кокаляне,ул.Александър Генков №8 , тел:0888200617
|
|
|
ant_dream
|
|
« Отговор #2 -: 25.05.2008 14:05 » |
|
Аз лично съм карал рокет-а и съм влюбен в нея адски рано излиза на глисаж адски маневрена, но със сравнение с моя Carv144 (рокет 150 ) карв-а беше доста по-бърз. Но немога да направя съпоставка с AHD-то ,но за карва давам 9/10 за фрирайд дъска , за начинаещи и свободно каращи(ства въпрос за литражи около 140. За рокет няма да намериш старо. никаде просто невъзможно особенно този литраж и то в България. Първо и аз си търсих Rocket миналата година цялата зима и лятото и си купих друга . А и никаде незабелязах този литраж. А и защо не се замислиш и за сънчовото нешче супер крос ако несе лъжа е 114 л ако не е продадено.
|
|
|
|
Weight - 100 kg Board - Starboard Carve 144l 2005 Sail - Loft LipWave 6.2 Gaastra Matrix 7.5 Boom - Loft Slalom
Climbing the mountain, never coming down, 'Cause you will hate yourself in the end.
|
|
|
SHMIT
|
|
« Отговор #3 -: 25.05.2008 23:44 » |
|
Веднъж се живее. За това си купи Фаст Форуарда. Добре, ще имаш проблеми ден, два, седмица максимум. Проблемите ще отминат, дъската Остава. А и кефа от чисто нова дъска е много по-голям от втота ръка такава. Гледаш си я, галиш си я, пазиш си я. А оная старата, очукана и издрана. И от къде да знаеш кой я е обладавал преди тебе? Ако е била ренталска, колко хора са и се изредили? Иначе, ако няма начин за новата. Употребяваната е чудесен вариант. Не те знам как караш, но тези двете са коренно различни дъски. Ако ти трябва слаомна дъска AHDто. Но ако си търсиш просто дъска за всякакви условия (тоест ще ти е единствената) Табуто е по-универсалната.
|
|
|
|
|
|
|
Robby Naish
Вятърничав
Публикации: 249
|
|
« Отговор #4 -: 26.05.2008 00:56 » |
|
Ако търсиш дъска, и държиш да е някоя от тия двете ще ти кажа част от опита ми с тях. Табу Рокет - добра дъска за freeride, НО не купувай употребявана!!! Тествах 2 такива, едната от които беше с близо 2кг по-тежка от спецификацията дадена от производителя, а другата беше с абсолютно разбит нос и китосана с автокит! Предполагам, че е била ремонтирана без да са изкарали водата от нея или има скрита дупка от която пие и в момента. АХДто е слаломна дъска, но от твърде стара генерация, новите слаломни дъски нямат нищо общо с нея. На право върви много добре, но само ако няма вълнички, на завоите трябва да си много напреднал за да я накараш да го направи с малка дъга. Проблема на употребяваните дъски от този литраж е, че на тях се качват хора които се учат или са по-тежки. При тях всяка прашка води до сериозна повреда на дъската. Ако си напреднал и си се насочил към слалом АХДто ще ти свърши работа, ако сега ще се учиш по-добре търси freeride дъска, но пак повтарям, не взимай употребявана. Ако това би ти повлияло на избора питай Мишо дето ремонтира дъски, какво му е мнението за АХД след 2003г.
|
|
|
|
The Best Of The Best
|
|
|
ivorpetkov
Вятърничав
Публикации: 294
|
|
« Отговор #5 -: 26.05.2008 08:49 » |
|
Ако това би ти повлияло на избора питай Мишо дето ремонтира дъски, какво му е мнението за АХД след 2003г.
Довърши си мисълта, Мишо не го познавам още.
|
|
|
|
Sails: 5.3 Loft O2 6.0 Gaastra Matrix 4.2 Loft Lip Wave Board: Tabou Rocket 115 l Weight: 73 kg
|
|
|
Snooky
Полъх
Публикации: 88
|
|
« Отговор #6 -: 26.05.2008 11:49 » |
|
Ами аз имам едно Табу Рокет 150л и съм страшно доволен от нея. Не съм се качвал на по-малък литраж от този модел, но бих казал, че тази дъска се кара адски лесно.
|
|
|
|
- Tabou Pocket Wave 78 - RRD Freewave 110 - Gaastra Poison 6.2, 4.2 - Gaastra Manic 5.3 - Maui sails Legend 4.7
|
|
|
ivorpetkov
Вятърничав
|
|
« Отговор #7 -: 26.05.2008 14:22 » |
|
Веднъж се живее. За това си купи Фаст Форуарда. Добре, ще имаш проблеми ден, два, седмица максимум. Проблемите ще отминат, дъската Остава. А и кефа от чисто нова дъска е много по-голям от втота ръка такава. Гледаш си я, галиш си я, пазиш си я. А оная старата, очукана и издрана. И от къде да знаеш кой я е обладавал преди тебе? Ако е била ренталска, колко хора са и се изредили?
|
|
|
|
Sails: 5.3 Loft O2 6.0 Gaastra Matrix 4.2 Loft Lip Wave Board: Tabou Rocket 115 l Weight: 73 kg
|
|
|
La4o
Духовит
Публикации: 124
|
|
« Отговор #8 -: 26.05.2008 21:33 » |
|
Все пак зависи и с какво платно ще я караш тази дъска.Слаломско или фрирайдско, което също е от голямо значение.Все пак ако взимаш AHD-то виж с каква финка е.Защото една хубава нова финка tutlte не е малко пари.То по принцип това за финката важи за всяка дъска, но при слаломните трябва да и се обърне по-специално внимание.
|
|
|
|
|
|
|
Robby Naish
Вятърничав
Публикации: 249
|
|
« Отговор #9 -: 27.05.2008 11:24 » |
|
Довърши си мисълта, Мишо не го познавам още. По-добре го питай, че не е за пред хора . На лично ще ти пратя координати.
|
|
|
|
The Best Of The Best
|
|
|
Mod_One
|
|
« Отговор #10 -: 27.05.2008 11:27 » |
|
Все пак зависи и с какво платно ще я караш тази дъска.Слаломско или фрирайдско, което също е от голямо значение.Все пак ако взимаш AHD-то виж с каква финка е.Защото една хубава нова финка tutlte не е малко пари.То по принцип това за финката важи за всяка дъска, но при слаломните трябва да и се обърне по-специално внимание.
Само една корекция - това AHD е с 'deep tuttle'. Дъската е много добра, но не е 'лесна'! Иначе си абсолютно прав, че финката е много важна - тази дъска я карам с 48cm -8.5м2 и с 43cm - 7.5м2.
|
|
|
|
\\\ | /// \\ - - // ( @ @ ) -------o00o-(_)-o00o------- F..k the Cola, F..k the pizza, All we need is Slivovitza
|
|
|
metro
Вятърничав
Публикации: 212
Ветроход :)
|
|
« Отговор #11 -: 27.05.2008 15:33 » |
|
За AHD-то имам само странични наблюдения и не бих ги споделил поради факта че нямам личен опит...явно е слаломна дъска и ще ти носи повече кеф ако караш слалом и на гладко. За Табуто: аз карам Rocket Super X 105l. от скоро де но мога да ти кажа че е дъска един път! Можеш да я караш на всякакви условия + чоп и вълни (аз не съм я карал на wave spota все още...) но при сериозен чоп можеш да я караш да скача да не говорим, че хич не е трудно и на гладкото да я накараш да скочи!!! Само порблема е на нашия пазар е заринато с употребявани такива + чупени и ремонтирани някакси..което не е беля дъска..ако имаш мерак за такава препоръчвам ти НОВА!!!!!!!!!!!! нооо ако намериш от човек/магазин с доказани ремонти или без такива + нормално тегло и непила вода давай! ако е от училище (най често на дъската отгоре пише ASPC ) и е имала ремонти то почти 100% е сигурно че е замазано положенеито колкото да закрепят учебния сезон и дъската да остане на вода и после да се отърват от нея...което означава най-вероятно некачествен ремонт... От друга страна ако намериш непила вода дъска на ниска цена но счупена или пукната може да я дадеш на Мишан да ти я оправи и ще стане качествено гарантирам съответно ако е дъска с ремонт при Мишан мисля че всичко ще е ОК с нея Всичко което написах не го смятай за чиста монета но го имай в предвид. Надявам се не съм помогнал и да не съм те подвел и ако греша за нещо нека ме поправи успех с решението и важното е кое ще ти е по кеф да караш така че ако намериш как да тестваш това е най-добрия вариант
|
|
|
|
Tabou Twister 100l Tabou Da Curve 73l Gaastra - Echo 5.2, Manic 4.7, Manic 4.0 Tabou Manta 100l Gaastra - Savage 6.7
|
|
|
La4o
Духовит
Публикации: 124
|
|
« Отговор #12 -: 28.05.2008 12:34 » |
|
За дъската горе-долу работата стана ясна, но с какво платно (или платна) мислиш да я караш?Ако не е тайна де .И тогава ще избереш окончателно какво да си вземеш.Ako вземеш слаломката според мен не прави компромиси с платното защото после ще съжеляваш.По принцип на моя SX става финка deep tuttle и tuttle box.
|
|
|
|
|
|
|
ivorpetkov
Вятърничав
|
|
« Отговор #13 -: 28.05.2008 16:06 » |
|
Благодаря на всички за мненията. Отчитайки ги и пренебрегвайки голяма част от тях от днес съм с Tabou Rocket 115 л. в подписа, надявам се скоро и на вода. Ренталка, правена, надявам се успешно. Все пак продавача явно обяви тези нейни 'параметри'. Надявам се, че щом е издържала в сърф училище да издържи и мен.
|
|
|
|
|
|
|
metro
Вятърничав
Публикации: 212
Ветроход :)
|
|
« Отговор #14 -: 29.05.2008 15:23 » |
|
Честито с кеф да си я караш и да не излиза от водата! и духавици да те сполитат постоянно
|
|
|
|
Tabou Twister 100l Tabou Da Curve 73l Gaastra - Echo 5.2, Manic 4.7, Manic 4.0 Tabou Manta 100l Gaastra - Savage 6.7
|
|
|
|