21.11.2024 17:05
Новини: За водните екстремни спортове, плуване и гмуркане предлагаме екипировка на фирмите:  Bare, Sooruz, Ascan, GUL, Aquasphere, Aqualung, Beuchat, World Industries, AirHead, Sooruz, DryPak и Spokey.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 »   Най-долу
Печат
Автор Тема: Лимнос - Гърция  (Прочетена 142654 пъти)
SHMIT
Буревестник
Публикации: 852

« Отговор #45 -: 30.05.2009 23:32 »

Здравейте на всички тук!
Може и да сте отговорили вече, но аз пак да попитам... Wink  Има ли гладък спот на Лимнос? Че тези вълни са ми още малко плашещи...

Пише го в първият пост от темата. Нормално е като теинтересува някоя тема да я прочетеш и ако не намериш отговора , тогава да задаваш въпроси. Иначе се разводнява темата !!

radoraev
Полъх
*
Публикации: 8

Лимнос хит 2009г.

« Отговор #46 -: 02.06.2009 01:50 »

Здравейте на всички тук!
Може и да сте отговорили вече, но аз пак да попитам... Wink  Има ли гладък спот на Лимнос? Че тези вълни са ми още малко плашещи...
Моля моля-пояснявам!
абсолютно гладък като тава спот Керос

* Limnos karta.jpg (109.72 KB, 1048x679 - видяно 1075 пъти.)

* lxs-speed1 (Small).jpg (25.99 KB, 300x200 - видяно 856 пъти.)

* 2.jpg (453.42 KB, 1035x785 - видяно 887 пъти.)
mep
Полъх
*
Публикации: 5

« Отговор #47 -: 02.06.2009 16:35 »

На обидените - извинете, на отговорилите - благодаря за отговора!  Smile
emo
Отнесен от вихъра
Публикации: 382

« Отговор #48 -: 02.06.2009 16:38 »

Радо,объркали сте местоположението на Гомати!
Намира се по-западно( в ляво) един доста по-малък залив... Wink

* Gomati.jpg (112.63 KB, 1000x934 - видяно 842 пъти.)
SHMIT
Буревестник
Публикации: 852

« Отговор #49 -: 02.06.2009 20:07 »

На обидените - извинете, на отговорилите - благодаря за отговора!  Smile

Не съм обиден Wink
Просто пояснявам :D
Извинявай ако е прозвучало по остро Good Luck

Damiela
Повей

Публикации: 1

« Отговор #50 -: 07.07.2009 11:13 »

Здравейте, искам да попитам някой има ли актуална информация относно къмпирането на острова. Това, което знам е, че официален къмпинг няма и, че палатки могат да се опъват без проблем, където си пожелаем. Въпросът ми е обаче, как стоят нещата с банята и тоалетната, има ли вече такива поставени от общината на самия плаж, където е българското сърф училище? Ако ли не, има ли друг вариант, при условие, че сме на палатки да ползваме някаква баня и тоалетна?
Благодаря предварително  :Sunny: 
Shaman
Полъх
*
Публикации: 10

« Отговор #51 -: 07.07.2009 12:49 »

Въпросът ми е обаче, как стоят нещата с банята и тоалетната, има ли вече такива поставени от общината на самия плаж, където е българското сърф училище? Ако ли не, има ли друг вариант, при условие, че сме на палатки да ползваме някаква баня и тоалетна?

На Керос до къщичката на орнитолозите има два душа, но преди месец още нямаше вода в тях. В Контопоули, на площада има чешма, но не съм виждал да я ползват като душ. Познавам едни момчета които бяха на палатки на Саравари и май цяла седмица изкараха само на морска вода.   Колкото за тоалетна мисля, че една детска лопатка за пясък ще реши проблема Smile
dbsurfer
Духовит
**
Публикации: 154

« Отговор #52 -: 25.07.2009 22:26 »

Някой знае ли дали има фери от Александруполис до Лимнос ?
Дайте инфо за спане някъде около спотовете?

Fanatic Fly Air 10'4''
chill
Windmaster
Публикации: 512

« Отговор #53 -: 10.08.2009 15:44 »

Интересува ме някой купувал ли е билети/правил ли е резервации за ферибота онлайн (www.nel.gr), ползвал ли е опцията да си прибереш билетите на пристанището и въобще всякакви съвети, трикове и неща, които да имаш предвид/да си отваряш очите свързани с пътуването (най-вече с ферибота) ?

Sails:  Severne Convert 2016 7.5
        Ezzy Wave SE 5.8
        Ezzy Wave SE 4.7
Boards: Starboard Kombat 106L
        Starboard Kode 123L

---
Pain is weakness leaving the body
Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« Отговор #54 -: 10.08.2009 16:44 »

Мисля, че Venelin си купи така билети, но не знам дали се е върнал да разкаже.

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
Venelin
Pro :)
Публикации: 1097

« Отговор #55 -: 10.08.2009 19:11 »

Интересува ме някой купувал ли е билети/правил ли е резервации за ферибота онлайн (www.nel.gr), ползвал ли е опцията да си прибереш билетите на пристанището и въобще всякакви съвети, трикове и неща, които да имаш предвид/да си отваряш очите свързани с пътуването (най-вече с ферибота) ?

Здрасти Чил. В момента съм на Лимнос и точно чрез този сайт си купих билетите. Използвах кредитната си карта. След покупката по мейла получаваш номера, който ти излиза и на финалния екран след транзакцията. Разпечатваш го и с него отиваш в бюрото на NEL в Кавала, където ти изпечатват и връчват реалния билет. Всъщност два билета - единият за колата, другият за теб.

Системата проработи отлично - особено като се има предвид, че никога не бях ходил в Гърция. Важното е да си купиш билет за отиване и за връщане възможно най-рано, за да не увиснеш на едно от двете пристанища без свободно място на ферибота. По мои наблюдения за корабите през седмицата има повече места. За този насам в петък нямаше поне седмица, преди аз да тръгна. За съботния обратно към Кавала - също. В неделя и понеделник мисля, че няма фериботи.

В Кавала офисът на "НЕЛ" се намира в едни храсти зад едно кръчме преди входа за паркинга на пристанището. Аз си оставих колата на паркинг там срещу 1.70 евро и се върнах пеша до офиса, щото по улиците е фраш от коли. Разстоянието е 200-300 метра. Предполагам, че можех да отида директно на стоянката на ферито, да я оставя там и да отскоча до офиса,  но не бях сигурен кое къде е.

Билетът за насам ми струваше 50 евро за колата и 35 евро за мен. За Кавала - 50 за колата и 15 за мен. Корабите са различни и в този за на връщане имаше опция за билет на откритата палуба, който очевидно е по-евтин. Не че има някакво значение, щото на ферито за пет часа си щъках навсякъде.

За Лимнос - мястото е УНИКАЛНО. Спотът е РАЗКОШЕН. Огромен, чист залив. На практика никакви плажуващи в горната му част, където е българското училище. Вятър - сайд-шор, гладко, с малко повече чоп навътре. През последните три дни съм се размазал от каране с ветрила от 4,7 до 6.5. Слязох на дъска 133 л. и до четвъртък мисля да се пробвам със 120 Yes Моите ветрила въобще не съм ги разпъвал, а дъската ми така си и седи върху колата. Ако имаш още въпроси - питай. Всъщност, това е най-страхотното място, на което съм бил. Smile Smile Smile

"Do or do not. There is no try."

Board: Fanatic Shark 145 l.
Sails:   8.4 Loft O2, 6.5 BiC Cruiser, 5.2 Loft 360Free
Skills:  Freeride
Temper: Very friendly but aggressively unpleasant when annoyed
Barborko
Вятърничав
Публикации: 204

« Отговор #56 -: 10.08.2009 20:01 »

и ние бяхме тръгнали за Лимнос, но това с резервацията на билетите малко ни убягна и се оказа, че няма билета за ферито, поне седмица напред и за това айде към Гьока. иначе имахме доброто желание го видим този Лимнос. останалата част от групата стигнаха някак и казаха, че са изкарали супер и мястото много им е допаднало.
Септември мислим да скокнем за няколко дни и да потопим дъските в Лимноски води.
айде, пък като гледам прогнозата май няма да имате ден без каране.  Good Luck
chill
Windmaster
Публикации: 512

« Отговор #57 -: 11.08.2009 00:17 »

Вен, много благодаря за информацията, още утре си купувам билети и, живот и здраве, на 18.8 се мятам на борда.     Yes Yeee Drinks

Sails:  Severne Convert 2016 7.5
        Ezzy Wave SE 5.8
        Ezzy Wave SE 4.7
Boards: Starboard Kombat 106L
        Starboard Kode 123L

---
Pain is weakness leaving the body
kalata_n
Духовит
**
Публикации: 136

« Отговор #58 -: 01.09.2009 16:24 »

Видях, че има летище на острова. Но тук никой дума не обелва за него. Да не би да не работи, или цените са ...
Все пак ми е интересно, дали някой не знае какви дестинации има.
Venelin
Pro :)
Публикации: 1097

« Отговор #59 -: 01.09.2009 17:46 »

Да, "някой" знае :D Има по два полета на ден от Атина. Летището е на десетина минути с кола от залива Керос.

Цените и разписанията можеш да провериш на http://www.olympicairlines.com/ Горе-долу полетът от София излиза два пъти по-скъп от пътуването с кола и фери (като сметнеш и бензина). man

"Do or do not. There is no try."

Board: Fanatic Shark 145 l.
Sails:   8.4 Loft O2, 6.5 BiC Cruiser, 5.2 Loft 360Free
Skills:  Freeride
Temper: Very friendly but aggressively unpleasant when annoyed
Страници: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 »   Най-горе
Печат
Отиди в: