Интересува ме някой купувал ли е билети/правил ли е резервации за ферибота онлайн (
www.nel.gr), ползвал ли е опцията да си прибереш билетите на пристанището и въобще всякакви съвети, трикове и неща, които да имаш предвид/да си отваряш очите свързани с пътуването (най-вече с ферибота) ?
Здрасти Чил. В момента съм на Лимнос и точно чрез този сайт си купих билетите. Използвах кредитната си карта. След покупката по мейла получаваш номера, който ти излиза и на финалния екран след транзакцията. Разпечатваш го и с него отиваш в бюрото на NEL в Кавала, където ти изпечатват и връчват реалния билет. Всъщност два билета - единият за колата, другият за теб.
Системата проработи отлично - особено като се има предвид, че никога не бях ходил в Гърция. Важното е да си купиш билет за отиване и за връщане възможно най-рано, за да не увиснеш на едно от двете пристанища без свободно място на ферибота. По мои наблюдения за корабите през седмицата има повече места. За този насам в петък нямаше поне седмица, преди аз да тръгна. За съботния обратно към Кавала - също. В неделя и понеделник мисля, че няма фериботи.
В Кавала офисът на "НЕЛ" се намира в едни храсти зад едно кръчме преди входа за паркинга на пристанището. Аз си оставих колата на паркинг там срещу 1.70 евро и се върнах пеша до офиса, щото по улиците е фраш от коли. Разстоянието е 200-300 метра. Предполагам, че можех да отида директно на стоянката на ферито, да я оставя там и да отскоча до офиса, но не бях сигурен кое къде е.
Билетът за насам ми струваше 50 евро за колата и 35 евро за мен. За Кавала - 50 за колата и 15 за мен. Корабите са различни и в този за на връщане имаше опция за билет на откритата палуба, който очевидно е по-евтин. Не че има някакво значение, щото на ферито за пет часа си щъках навсякъде.
За Лимнос - мястото е УНИКАЛНО. Спотът е РАЗКОШЕН. Огромен, чист залив. На практика никакви плажуващи в горната му част, където е българското училище. Вятър - сайд-шор, гладко, с малко повече чоп навътре. През последните три дни съм се размазал от каране с ветрила от 4,7 до 6.5. Слязох на дъска 133 л. и до четвъртък мисля да се пробвам със 120
Моите ветрила въобще не съм ги разпъвал, а дъската ми така си и седи върху колата. Ако имаш още въпроси - питай. Всъщност, това е най-страхотното място, на което съм бил.