22.11.2024 18:48
Новини: За водните екстремни спортове, плуване и гмуркане предлагаме екипировка на фирмите:  Bare, Sooruz, Ascan, GUL, Aquasphere, Aqualung, Beuchat, World Industries, AirHead, Sooruz, DryPak и Spokey.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1 2 »   Най-долу
Печат
Автор Тема: Приятелите са приятели - оборудването си е мое!  (Прочетена 8217 пъти)
dee
Буревестник
Публикации: 706

www.archstudioperfect.com

« -: 19.06.2008 17:14 »

Искам да попитам всички давате ли си оборудването на приятели - има ли някакъв "етикет" или всичко си е според случея и личната преценка? Не говоря за едно влизане, а за това някой да замине с ваш материал някъде.  :((( До сега си бях давала едно платно и то за силна прогноза на острова и някак си не ми пукаше особено (беше края на сезона и за кратко си мислех че съм се накарала), но сега обещах дъската си и някой други неща и вече се гърча в съмнениня и съжаления  hmmmm. Аз ли съм дребнава или съм допуснала грешката да съм небрежна към сърфисткото си имущество, която повече не бива да повтарям? Каквито и да са мненията - надявам се, че ще се успокоя като ги прочета...
Поздрави!

RRD Freestyle Wave 90
Exocet SL 71 - 118l
Search 4,2
Force 5,3
Fusion 6,1
Ride 7
tsvetelin
Вятърничав
Публикации: 238

« Отговор #1 -: 19.06.2008 17:42 »

според мен отговора се крие някъде между теб и думичката "приятели". Поговорката "Приятел в нужда се познава" сама по себе си дава донякъде отговора, и мисля че трябва да въздейства положително на теб помагайки ти да преодолееш това съмнение. Ако все пак все още имаш съмнения то тогава си представи че една сродна душа ще може да изпита онова неописуемо чувство което се появява още от колата зървайки морето усеяно с зайчета от вятъра, от тръпката при излизаното на клисиране, от неволния скок от някоя вълна и много други които ти в този момент пазиш в сърцето си, макар бидейки в офиса пред компютъра (по някаква причина няма как да си част от тези емоции).

Ако все пак още имаш съмнения, просто остава да изчкаш - знаеш че "времето лекува" и ще притапи чувството от липсата на оборудването Smile

72kg. RRD Wave Thruster 231x56x76l, Exocet Cross 239x59x94l, RRD X-Fire 112 235x69
Loft Lip Wave 4.3, Gaastra ManicHD 4.7, Lip Wave 5.2, Arrows T-Force 5.9, Loft O2 6.6, Loft Switch Blade 7.8
lubo
Буревестник
Публикации: 894

« Отговор #2 -: 19.06.2008 19:06 »

ами темата според мен е доста сложна и не може да се отговори едностранно.От една страна,когато на даден спот всеки е наизвадил своето оборудване,е много удобно,полезно и приятно да пробваш друга квадратура,литраж и т.н.,така всеки е полезен на другия.Ноооо пък от друга страна зад оборудването ни е струпана доста сериозна цифричка и с едно извинявай, било то и придружено с един ремот,на никой от нас няма да му стане много приятно.Абе тънък момент!!!

bords:Naish 75l, RRD 85l,Lorch 105l,AHD 130l.
sails: Lip Wave 4,2m2,NeilPride Alpha 4,7m2,Loft O2 5,3m2,,Loft Lip Wave 6,2m2,Loft O2 7,4m2
lukcheto
Off Line
Публикации: 2340

« Отговор #3 -: 19.06.2008 20:47 »

Ето случка:

Токущо съм си купила първата дъска ХайФлай, не нова, но за мен първата МОЯ дъска,тогава беше 600 марки, едва ги бях събрала, но не това  е важното в случая... Отиваме на Искъра голяма компания! Имах приятелка която на думи страшна сърфистка, въобще до каквото не се е докоснала поне веднъж само това не е правила... Голямо говорене и самонадеяност, голямо нещо, ама аз нали свикнала, не и обръщам внимание, разликата беше, че "шумоленето" и за това колко е велика в случая засилено, 'щото с ново гадже (и той с нас)...
И така, следобяда излиза вятър, ама чуден, аз скачам риговам и аха да се изстрелям, при което ТЯ идва и пита: "може ли да ти опитам дъската" Shocked Дъската фън, тя се качвала два пъти на грамадните алфи Shocked Казвам и спокойно, че ще и е трудно, че дъската е малка, ама тя не та не, упорства.. Е, дадох и :(((! При което се започнаха яко чупки пред гажето и демонстрации на брега...хахаххааа, лелей сега като се сещам се смея с глас.. Както и да е, при първото (и последно) вдигане на платното приятелката отплава навътреееее... Цопна и дотам, почнаха се напъни за връщане, ама не би, вятъра усили и положението стана падане-ставане, мъка за вадене на платното... :Q: Накрая, доплувах до нея, оставих я да се прибира с плуване и аз си прибрах инвентара... На брега, гледам дупка в дъската-големичка, явно при някои от шамаросванията, напрао щях да се  suicide suicide suicide.... А приателката ми мила, погледна захили се и каза: "нищо и няма бре" и така си ме и заряза да се оправям...
След този случай, не си позволявам да поискам ничия дъска, нито давам моята, с малки изключения за няколко тегела може би и то на хора които знам как карат... Угризения нямам никакви, защото знам как не карах сума време за да събера пари за ремонт на тогавашната ми нова дъска..
В случая не знам това "приятел в нужда се познава" дали е меродавно... Shocked Shocked Shocked

ПП Сега с новата метла, просто абсурд да я предоставя на някой докато не и се изкефя на макс....
Въпросът принципно е деликатен да, но когато се стигне до НЕКАРАНЕ заради самонадеяността на приятел  :-O-: :-O-: :-O-: :((( :((( :(((

"Stop chasing shadows, just enjoy the ride" bravoo
~ фaNatic SkaTe/85l~the RoCk~
~Jo Jo is back home/67l~
~Гaa mАНiК/3.3m2~nuHko~
~Ka.KiLLeR/3.7m2~WaVe ASSassIN~
~Vandal Enemy/4.5m2~WANTeд.No.2~
~Idol/4.0m2~TheFlY~
~Idol/4.8m2~BillY~
jorro
Полъх
*
Публикации: 60

f'ing fast

« Отговор #4 -: 19.06.2008 21:16 »

davam si4ko na vseki.ne mi puka ot 4ovki si4ko se opravq.sega as sum na rodos daskite mi mai sa v tyrciq ama dori neznam koi gi e zel.sigurno nqkoi priqtel(sam te znaqt kade sa)

fast will eat slow
ant_dream
Буревестник
Публикации: 764

« Отговор #5 -: 19.06.2008 23:21 »

И аз съм така давам всичко на всеки , е разбира се само да не е някой който ми изглежда като
дошъл от илиянци Wink . нямам проблеми да ми я счупят нямам проблеми да ми го скъсат, оборудването
е да се кара и съответно да се чупи , да гадно ще ми е ама Smile . На Арапя несъм отказал да си давам
дъската на който и да е ,вярно стара е вярно за мен си е нова и пак вярно струваше 600 лв (не марки)
които си ги събирах доста) ама Smile си я давам

Weight - 100 kg
Board - Starboard Carve 144l 2005
Sail -    Loft     LipWave 6.2
           Gaastra Matrix    7.5
Boom - Loft Slalom

Climbing the mountain, never coming down,
'Cause you will hate yourself in the end.
dee
Буревестник
Публикации: 706

www.archstudioperfect.com

« Отговор #6 -: 20.06.2008 09:14 »

Иха! Явно преобладават "алтруистичните" настроения  :О: Yeee. Обаче мен най-много ме впечатли разказа на Лукчето - Лукче, дано на кучката се е случило "най-лошото" и се е омъжила за гаджето си :D, макар че то явно за него ще е много по-лошо... Wink Иначе сериозно явно всеки сам решава как да организира границата между себе си и света. Аз май още като поствах темата си бях решила след това даване да я позатворя малко въпросната граница или поне да въведа по-строг контрол :О: Някой ден когато карам много повече и успявам да си вземам своето от сърфа, може и да се разкрепостя повече с даването (мисля че има и такава връзка hmmmm). Благодаря на всички за мненията! \0// \0// \0//

RRD Freestyle Wave 90
Exocet SL 71 - 118l
Search 4,2
Force 5,3
Fusion 6,1
Ride 7
Venelin
Pro :)
Публикации: 1097

« Отговор #7 -: 20.06.2008 12:48 »

...мен най-много ме впечатли разказа на Лукчето - Лукче, дано на кучката се е случило "най-лошото" и се е омъжила за гаджето си :D, макар че то явно за него ще е много по-лошо... Wink

Мухахахаха... :D :D :D Щях да си разлея кафето от смях!!! Girls... :-O-: :D :D :D Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil OK OK OK

"Do or do not. There is no try."

Board: Fanatic Shark 145 l.
Sails:   8.4 Loft O2, 6.5 BiC Cruiser, 5.2 Loft 360Free
Skills:  Freeride
Temper: Very friendly but aggressively unpleasant when annoyed
ant_dream
Буревестник
Публикации: 764

« Отговор #8 -: 20.06.2008 19:38 »

УеукомЕ ту Булгериа Мр. Венелине Smile

Weight - 100 kg
Board - Starboard Carve 144l 2005
Sail -    Loft     LipWave 6.2
           Gaastra Matrix    7.5
Boom - Loft Slalom

Climbing the mountain, never coming down,
'Cause you will hate yourself in the end.
lukcheto
Off Line
Публикации: 2340

« Отговор #9 -: 20.06.2008 21:53 »

Иха! Явно преобладават "алтруистичните" настроения  :О: Yeee. Обаче мен най-много ме впечатли разказа на Лукчето - Лукче, дано на кучката се е случило "най-лошото" и се е омъжила за гаджето си :D

Хахахаха....ма тя верно се омъжи за него :D
Е, не е кучка, просто е самонадеяна... :D
Абе, трябва да се кара...
Не издържам аз вече, още една седмица как ще я добутам не знам... wall :((( :((( :(((

"Stop chasing shadows, just enjoy the ride" bravoo
~ фaNatic SkaTe/85l~the RoCk~
~Jo Jo is back home/67l~
~Гaa mАНiК/3.3m2~nuHko~
~Ka.KiLLeR/3.7m2~WaVe ASSassIN~
~Vandal Enemy/4.5m2~WANTeд.No.2~
~Idol/4.0m2~TheFlY~
~Idol/4.8m2~BillY~
SHMIT
Буревестник
Публикации: 852

« Отговор #10 -: 21.06.2008 23:19 »

Аз имам едно правило. Пробвам всичко, от всеки (интересно ми е как се държи различното оборудване). Преди да се кача на нещо чуждо, се качвам с нагласата, че ако нещо му направя ще трябва да остане за мене, а на човека да му купя ново.
Оня ден един пич ми вика : -Дай едно кръгче да ти пробвам мотора (новия ми мотор).
Отговорих му : -Добре, но можеш ли да си го позволиш?
–В какък смисъл
– ами ако паднеш, какво правиме. Ще можеш ли да си позволиш рвмонта?
– АЗ няма да падам бе
– Добре де, няма да падаш. Но ако паднеш, какво става?
– Ми..........няма да падам бе
И така си поспорихме. Той не можа да ме разбере. Аз не му дадох да кара, но беше ясно, че той освен, че няма опит с голями мотори няма и възможност дори да ми плати евентуален ремонт.

Eddie
Модератор
Публикации: 1102

« Отговор #11 -: 22.06.2008 00:43 »

Ох Шмитски,сега се успокоих.А то на острова миналата година, си гледам още едно от платната във водата докато карам,ама две платна наведнъж да карам...некак си не става.Тя жена ми ти го дала,ама чак сега разбирам,че то било и застраховано даже  (:-pp) (:-pp) (:-pp)
Така че , hi hi hi ,когато решиш да пробваш още нещо!!!
P.S.Пък аз днеска сам си счупих мачтата ...наместо да я дам на приятел  :((( :((( :(((

Boards: Starboard Formula 159L. ; Starboard Isonic 122L. ; AHD Tracer 90L.
Sails : Gaastra Vapor2 - 10.0 ; Neil Pryde RS Racing - 9.0;Neil Pryde RS Racing - 7.8 ; Gaastra Vapor2 - 6.0 ; Gaastra Nitro3 - 4.7
Venelin
Pro :)
Публикации: 1097

« Отговор #12 -: 23.06.2008 10:41 »

Напълно подкрепям Шмит.

Ако си скръндза е кофти, но който чупи - купи.

Вчера бях на Олимпийски надежди, но карах каяк. Не си бях взел друго, щото уж нямаше прогноза. :-O-: Пък то следобед като заплющя един вятър - за чудо и приказ. Всичко над 6 глисираше, а ние с каяка направо го обърнахме на рафтинг. wall

Излязох и таман бях взел да се тръшкам, че не съм си взел мат`ряла и една приятелка ми даде да покарам нейната дъска. Чистак нова. Направих няколко тигела, колкото да начеша крастата и после й я върнах. Много съм й задължен. \0//

"Do or do not. There is no try."

Board: Fanatic Shark 145 l.
Sails:   8.4 Loft O2, 6.5 BiC Cruiser, 5.2 Loft 360Free
Skills:  Freeride
Temper: Very friendly but aggressively unpleasant when annoyed
dr bre
Вятърничав
Публикации: 205

« Отговор #13 -: 23.06.2008 15:56 »

Мисля, че кола и жена не се дават за проба... за оборудването давам ако искам, ако ми е симпатичен искащия, ако ми е старото и не ми пука вече. За чистак бърсак нещата, на които не съм се нарадвал още, не ми се дава въобще. Пък даже и да не падат.
haimanov
Духовит
**
Публикации: 123

« Отговор #14 -: 23.06.2008 16:23 »

Наистина много тънък момент, но в повечето случай давам. Напълно съм съгласен със SHMIT .. и аз процедирам по-същият начин като ползвам нещо, което не е мое.
Някак си не може да се отговори едностранно на този въпрос ... има много странични неща с които може би без да искам(е) се съобразяваме.
Все пак е хубаво когато минеш случайно през някой спот ... или си се озовал там не по предназначение ... и се яви някой с материал ... да направиш два три тигела.
Примерно един път бях за риба на яз. Тракиец ... към 15.00 задуха много здраво ... появиха се около 10 сърфиста и няколко кайтиста и единият от тях си даде оборудването за няколко чертички на двама риболовци ... които също като мен не бяха за риба Smile за съжа;ение ... аз бях на грешният бряг Sad   

Boards: BIC Techno-E 135l,
Sails : NS 6.0
70kg
Страници: 1 2 »   Най-горе
Печат
Отиди в: