22.11.2024 01:58
Новини: За водните екстремни спортове, плуване и гмуркане предлагаме екипировка на фирмите:  Bare, Sooruz, Ascan, GUL, Aquasphere, Aqualung, Beuchat, World Industries, AirHead, Sooruz, DryPak и Spokey.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1   Най-долу
Печат
Автор Тема: Съвет за острова  (Прочетена 3918 пъти)
extreame
Полъх
*
Публикации: 45

« -: 21.06.2008 19:53 »

Карам уиндсърф от 2-3 години ама още не съм стигнал до трапец и да влизам в налъмите. Дъската ми е /Mistral flow 284/ 115 литра имам 2 платна едното е 5.1м2, с което почти винаги карам а другото е 6.5m2 V8 Neilpryde. Искам това лято да отида на острова защото всеки казва, че там е истината, ако мога така да се изразя  Smile и въпросът ми е дали оборудването ще ми варши работа и ако върши дали трябва да си купя някакъв неопрен и един трапец? Мисля да ходя август месец.
Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« Отговор #1 -: 21.06.2008 21:38 »

здравей extreame  и добре дошъл във форума hi
Оборудването, което имаш ще ти върши работа за острова. Ако има много силна прогноза и ти е голямо това 5.1, тогава просто малко ще почакаш да падне вятъра. Ако пък няма прогноза, което е по-честото явление август месец, тогава ще ти трябва по-голямо платно от 6-цата. Трапец ти трябва задължително и мисля, че отдавна е трябвало да го сложиш OK

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
Koljo
Полъх
*
Публикации: 65

« Отговор #2 -: 21.06.2008 21:44 »

и двете платна ще ти свършат добра работа - сутрин е точно за 5 квадрата и нещо, а шестицата ще можеш да си я караш след 13.30, като почне да пада вятъра. Да - както казва Sunny -  и едно по-голямо платно също ще може да влиза в употреба, нещо около 7.5 кв. Неопрен няма да ти трябва август, но трапец задължително!! Успех!

Кайт училище www.freeride.bg
SHMIT
Буревестник
Публикации: 852

« Отговор #3 -: 21.06.2008 22:53 »

Всичко казано до тука е вярно. С изключение на трапеца. Мене ако питаш с тази дъска трапец не ти трябва. Ако смяташ да се учиш да караш сърф, си купи една по-съвременна, по-широка (което значи и по стабилна) дъска. Тогава вече можеш да мислиш и за трапец. Доказателство за това колко съм прав отново, се крие във въпроса ти. А именно
"Карам уиндсърф от 2-3 години ама още не съм стигнал до трапец и да влизам в налъмите. "
С подходящо обурудване за един сезон би трябвало да ползваш трапец, да влизаш в налъмите и да въртиш джайбове (не перфектни, но все пак джайбове)
Аз съм пробвал да карам същата дъска. Доста е тегава. Не става за учене. С нея няма да напреднеш НИКОГА!!!
Според моята, а и на светивни имена в уинд сърф обучението инструктори теория. За да имаш бързи резултати трвбва да започнеш обучението на голями дъски, и постепенно да намаляваш литража с увеличаването на способностите ти.Мога да ти дам доста примери за "сърфисти" които не напредват защото карад малки дъски неотговарящи на възможностите им, но ще се въздържа да споменавам имена. Може би сами ще се усетят и ще се замислят по въпроса "защо мамка му разни новаци карат вече по-добре от мене"
Твойта дъска (която ти трябва) е около 140л. и 70тина см. широка. Платната не са чак толкова важни. Смени дъската.

extreame
Полъх
*
Публикации: 45

« Отговор #4 -: 22.06.2008 09:46 »

Мерси, за съветите !  За дъската незнам какво да правя, защото на мен и в началото ми беше много трудно да е подкарам, но след 2-3 дена успях и сега, като че ли ми е добре. Само понякога ми е по-проблемно като има вълни, но аз почти винаги сам карал на места, където няма много ( к-г Златна рибка, Градина), но и там както знаете вятър август месец почти не духа Smile .
Robby Naish
Вятърничав
Публикации: 249

« Отговор #5 -: 22.06.2008 10:16 »

Абсолютно задължително е да си вземеш трапец. Ако можеш направи го веднага и потренирай докато отидеш на острова.

The Best Of The Best
Страници: 1   Най-горе
Печат
Отиди в: