02.11.2024 06:32
Новини: Sunny eXtreme е официалният вносител за България на уиндсърф и уинг оборудване на фирмите: LoftSails, Exocet, F2 Windsurfing, Lorch, GUL, Ascan, Unifiber, Zeeko, HB, Reptile, MFC, Goya и Quatro. Продуктите може да видите в нашият Online магазин.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: « 1 2 3 4 »   Най-долу
Печат
Автор Тема: Северозапади тази седмица  (Прочетена 28990 пъти)
lubo
Буревестник
Публикации: 894

« Отговор #15 -: 09.07.2008 16:26 »

Днес направо си съжалявах,че 5-цата не бе с мен.
А за мрежите винаги ме е било шубе,тъпите бракониери за да не им видят мрежите си ги обозначават по някъв си таен техен начин и не можеш да ги видиш по никъв повод angry.Добре че се е измъкнал :1:.Аз днес имах подобен но доста по лек проблем.Близо до брега има някакви пасажи от разтителност(както се уверих доста дълга и здрава)Та като се забиеш вътре човката е само едно добро начало.Всичко се оплита,включително и ти и започва едно дърпане,влачене,късане за да минеш 7-8 метра до брега.И отново стигаме до мъдрия съвет НИКОГА ама НИКОГА не пускайте дъската!!!!!

bords:Naish 75l, RRD 85l,Lorch 105l,AHD 130l.
sails: Lip Wave 4,2m2,NeilPride Alpha 4,7m2,Loft O2 5,3m2,,Loft Lip Wave 6,2m2,Loft O2 7,4m2
Venelin
Pro :)
Публикации: 1097

« Отговор #16 -: 09.07.2008 17:41 »

Говорих с Юли и ми каза нещо много неприятно. Карайки се натъква на мрежа и освен, че пада с пълна скорост, пада в мрежата и е щял да се удави. Колкото повече се дърпаш и правиш нещо, толкова повече се оплиташ, да не говорим, че сме целите в куки и разни неща които се закачат по мрежата. Добре че е успял да се хване за сърфа и е имал нов и е разрязал мрежата. Това е като предупреждение за всички да внимават и по възможност някъде в себе си да носят нещо като нож или и аз не знам какво, но нещо режещо.  Censored

Радвам се, че Юли се е измъкнал. След този разказ зачертавам с още една дебела черта Дъбник.
Миналата събота се зарекох повече никога да не стъпя на това шибано, гнусно място, па ако ще и цяла година да не се кача на сърф Censored :#@:  !!

"Do or do not. There is no try."

Board: Fanatic Shark 145 l.
Sails:   8.4 Loft O2, 6.5 BiC Cruiser, 5.2 Loft 360Free
Skills:  Freeride
Temper: Very friendly but aggressively unpleasant when annoyed
ivorpetkov
Вятърничав
Публикации: 294

« Отговор #17 -: 09.07.2008 22:19 »

Карайки се натъква на мрежа и освен, че пада с пълна скорост, пада в мрежата и е щял да се удави.

Много неприятно. Добре че всичко е наред. Очакваме повече посробности, ако му се говори, за да знаем повече за тази опаснорст. Досега си мислех, че мрежите са маркирани с разни шамандури и най-много да се спънеш в тях.

Sails:     5.3 Loft O2
            6.0 Gaastra Matrix
            4.2 Loft Lip Wave
Board:   Tabou Rocket 115 l
Weight: 73 kg
valko_extreme
Духовит
**
Публикации: 127

« Отговор #18 -: 09.07.2008 22:45 »

Много лоши думи за Дъбник прочетох чак да се възмути човек то не че БИ ТИ ВИ не е егнусно и долно нещо ама си го гледаме без да го задраскваме с дебела черта щото Венелин работи там или вечи не А що се отнася до язовира мноого си го бива за уиндсърфинг мнооого hi :1: man 

Повелителя на Костурите
SHMIT
Буревестник
Публикации: 852

« Отговор #19 -: 09.07.2008 22:50 »

Перфектен си е язовира. Просто според мен Венелин не си е настроил правилно антената и приема на снежинки :D

Eddie
Модератор
Публикации: 1102

« Отговор #20 -: 09.07.2008 23:34 »

Вен,не го взимай толкова навътре! На всеки се случва да има кофти ден  OK

Boards: Starboard Formula 159L. ; Starboard Isonic 122L. ; AHD Tracer 90L.
Sails : Gaastra Vapor2 - 10.0 ; Neil Pryde RS Racing - 9.0;Neil Pryde RS Racing - 7.8 ; Gaastra Vapor2 - 6.0 ; Gaastra Nitro3 - 4.7
Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #21 -: 09.07.2008 23:56 »

Събрах сили да пиша taz
Всичко е наред, просто съм влезнал в яка дупка около рождения ми ден :D
Първо се метнах в тази мрежа, на "пълна ръчка" и добре, че бях cъс здравия Lorch, та издържа човката (гика също издържа :О:). Така се метнах, че сърфа излетя на няколко метра от мен. Когато заплувах към него се оказа, че съм се закачил за мрежата Shocked Успях да докопам сърфа с неизрязаните си нокти на дясната ръка и се вкопчих в него. докато се опитвах да се освободя от мрежата положението стана направо трагично, мрежата ме тегли назад и надолу, а вятъра напред. Добре, че не изпуснах съфа : x : когато разбрах, че няма измъкване, спокойно си извадих ножчето и разрязах мрежата. Така и се измъкнах. После ме нацелиха в челото две пчелички от многото които си летяха през язовира.
После пък настъпих с бос крак, някакъв умрял таралеж, после Сашо белия се опита да ме прескочи с кайта, но нямаше достатъчно височина и пуснах платното на "една боя" разстояние от него. И накрая като за капак, точно когато се прибирах от един тигел, някой пак с кайт ми пресече лошо пътя и ако не бях хвърлил сърфа щяхме да се ударим.
Ама това са лошите неща, иначе деня беше страхотеееееееееееееееен Yes Yes Yes Много вятър, още от сутринта и с много малки паузи се скъсахме да караме. Чоп не чоп, за първи път карах с GPS и поне за себе си поставих рекорд със freeride оборудване. Вдигнах 55.3км/ч и навъртях 80км, харча само 1л вода на 100км --< :D - мнооооого съм скромен ty :D (:-pp)
Водата беше топла, времето слънчево, водораслите не са повече, но са достатъчно, и имаше към 20 човека във водата непрекъснато :D

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
Eddie
Модератор
Публикации: 1102

« Отговор #22 -: 10.07.2008 00:06 »

Това с кайтовете не е майтап май...Миналата събота Сашо белия щеше да кацне за едната бройка в/у мене,а неделята трябваше да скачам във водата за да избегна кабелите на един кайт... taz

Boards: Starboard Formula 159L. ; Starboard Isonic 122L. ; AHD Tracer 90L.
Sails : Gaastra Vapor2 - 10.0 ; Neil Pryde RS Racing - 9.0;Neil Pryde RS Racing - 7.8 ; Gaastra Vapor2 - 6.0 ; Gaastra Nitro3 - 4.7
batuliika
Отнесен от вихъра
Публикации: 359

« Отговор #23 -: 10.07.2008 00:13 »

ииии страшно това с мрежата   като се видим ще те питам за подробен разказ
аз съм се хващал доста пъти но без да се оплета .... сега се стреснах доста!!!!!!
rumba.racing
Буревестник
Публикации: 799

« Отговор #24 -: 10.07.2008 08:25 »

Явнo вече ще трябва да се кара с пищови и саби на кръста.  bravoo bravoo bravoo
Сабийте за мрежите и пищовите за ниско прилитащи кайтисти.  suicide (:-pp) (:-pp)
Phill
Вятърничав
Публикации: 256

« Отговор #25 -: 10.07.2008 11:40 »

Това с кайтовете не е майтап май...Миналата събота Сашо белия щеше да кацне за едната бройка в/у мене,а неделята трябваше да скачам във водата за да избегна кабелите на един кайт... taz
Човека с кайта, който се опита да прескочи Юли беше също Сашо белия.

Сашо, опитвай се да минаваш около сърфистите не над тях  oops
superfreak5
Духовит
**
Публикации: 124

« Отговор #26 -: 10.07.2008 11:55 »

И аз си изпатих от мрежата - паднах на пълна скорост - закачи ми се финката. Като разбрах как Юли я е нарязал ми олекна.
Иначе вятъра беше доста, вълните също и се накарахме много бързо - към 15.00 бяхме изчерпани тотално.
Аз лично съм много доволен от деня Smile  Yeee .

O2 Freerace 8.4
O2 Freeride 7.4
O2 Lip Wave 6.2
Superfreak 5.0
Superfreak 4.2
Starboard Futura 122
Venelin
Pro :)
Публикации: 1097

« Отговор #27 -: 10.07.2008 12:34 »

Много лоши думи за Дъбник прочетох чак да се възмути човек то не че БИ ТИ ВИ не е егнусно и долно нещо ама си го гледаме без да го задраскваме с дебела черта щото Венелин работи там или вечи не А що се отнася до язовира мноого си го бива за уиндсърфинг мнооого hi :1: man 

Дааа, ма разбира се! Пък преди 25-30 години мислех, че Ладата е най-хубавата кола, пък то кво излезе? То имало и други коли, даже по-хубави. :-O-:

А БиТиВи определено не е "гнусно и долно", но това е тема на друг разговор.

"Do or do not. There is no try."

Board: Fanatic Shark 145 l.
Sails:   8.4 Loft O2, 6.5 BiC Cruiser, 5.2 Loft 360Free
Skills:  Freeride
Temper: Very friendly but aggressively unpleasant when annoyed
Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« Отговор #28 -: 10.07.2008 13:02 »

Хей момчета, има достатъчно язовири и достатъчно телевизии за всеки вкус OK Нали знаете има една стара руска поговорка "По вкус и по цвет товарищи нет" Wink
Както казва Захо, гнусно може да бъде само ако бирата е топла Drinks

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
Vancho laifa
Отнесен от вихъра
Публикации: 439

« Отговор #29 -: 10.07.2008 18:30 »

Както казва Захо, гнусно може да бъде само ако бирата е топла Drinks
... и кебапчетата са студени  :D

إيفان الحياة
Страници: « 1 2 3 4 »   Най-горе
Печат
Отиди в: