01.11.2024 12:28
Новини: За зимата предлагаме екипировка за сноуборд и ски на фирмите: Lorch, Alpine Pro, Hannah, Relax, Bars, Regatta, Orange и F2 / Ftwo.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: « 1 2 3   Най-долу
Печат
Автор Тема: Гьока vs Крапец  (Прочетена 24759 пъти)
Mod_One
eXtreme iNside
Публикации: 1681

« Отговор #30 -: 29.09.2008 17:43 »

Захо напротив .В петък на градина платната трябваше да започват от 3м2 и да свършват на 4м2, беше си  наистина силно на брега беше около 17м/сек но вътре определено си беше над 20м/сек . Лично на мен не ми хареса , вълна висока около 2м се надига на 2-3м от брега и веднага се сгромолясва на пясъка , вътре пералня и чоп. Определено острова е пъти по-по-най...
Гадно е - и аз мразя прибой. Май тези, които са били на Поморийското езеро са ударили джакпота...  Drinks Drinks

\\\ | ///
               \\ - -  //
               ( @ @ )
 -------o00o-(_)-o00o-------
F..k the Cola, F..k the pizza, All we need is Slivovitza
Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #31 -: 29.09.2008 18:36 »

Мога само да завиждам на каралите :(((

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
The Bear
Отнесен от вихъра
Публикации: 432

Цецо от Враца

« Отговор #32 -: 29.09.2008 19:40 »

Гадно е - и аз мразя прибой. Май тези, които са били на Поморийското езеро са ударили джакпота...  Drinks Drinks

Чета, чета, кефя се, чета, и се чудя на кое всъщност му викате прибой...? Всички вълни идват до брега и се разбиват там, колкото по-големи, толкова по-силно се разбиват. Ама кое е "прибой"? Моля някой да обясни.

И на мен ми се разтрепериха краката като влязох за пръв път на уейв спота на острова. (със 145-литровата ми дъска и доста скромния ми опит; оттогава май още веднъж влизах и по-малко треперих). Ама Sunny и Юли така и не пратиха снимки :((( да видя отстрани на уиндсърфист ли приличам или на нещо друго :D

Айде поздрави от Враца, че вече почнах да попипвам пантите, нещо студ си захвана, а и вятъра - вятър работа, тук и сега.

92кг, 186см, Global Wave 98l _ Icon 145l _ Combat 4.2 _ Lip Wave 5.2 _ Pilot 6.0 _ Glide 7.5 _ GTX 9.0 (доволно изпробвано)
Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« Отговор #33 -: 29.09.2008 20:20 »

Прибоя на уейв спота е "немощен" в сравнение с разрушителната и разгромителна мов на черномрските вълни. Там, където вълните се разбиват, това е прибой. Прескочиш ли го навътре вълните са обли и само те повдигат и свалят. Но влезеш ли в прибоя на нашето море и не държиш рига горе, със сигурност ще има счупено оборудване. Просто вълните на нашето море са с голяма мощ и направо те размазват, докато на уейв спота са ...и аз не мога да кажа точната дума, но нямат такава сила. За сравнение виж колко пъти на нашето море се чупи оборудване дори и при по-слабо вълнение, а в Турция не се чупи дори и при по-силно.

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
jorro
Полъх
*
Публикации: 60

f'ing fast

« Отговор #34 -: 29.09.2008 21:05 »

az ne karah na krapec 6tot hodih po magazini za jenski ga6ti4ki.i mai pravilno sum napravil suicide

fast will eat slow
Vancho laifa
Отнесен от вихъра
Публикации: 439

« Отговор #35 -: 29.09.2008 21:21 »

Прибоя на уейв спота е "немощен" в сравнение с разрушителната и разгромителна мов на черномрските вълни. Там, където вълните се разбиват, това е прибой. Прескочиш ли го навътре вълните са обли и само те повдигат и свалят. Но влезеш ли в прибоя на нашето море и не държиш рига горе, със сигурност ще има счупено оборудване. Просто вълните на нашето море са с голяма мощ и направо те размазват, докато на уейв спота са ...и аз не мога да кажа точната дума, но нямат такава сила. За сравнение виж колко пъти на нашето море се чупи оборудване дори и при по-слабо вълнение, а в Турция не се чупи дори и при по-силно.
Разликата според мен е че на Черно море вълната е неподредена и при този вятър идва от всички страни. Не случайна е и такова името му. Мисля че при 20 м/с няма такъв "филм" че навътре вълната е обла - напротив, колкото по навътре влизаш - толкова по висока става защото вятъра се усилва. Спомням си един подобен случай с Дени Драганов от преди 6-7 години, когато той влезе да кара сутринта при Синеморец, а вечерта граничната охрана го видя от брега и катера им от Атия го изкара на брега. Вътре е било "брутално" - вятъра му е скъсал платното - нов "Neylpraid" и борбата е била за оцеляване. Както той казваше - "Вятъра откъсваше гребените на вълните и го запращаше със страшна сила по теб. Вълните бяха по 2 - 3 метра и изкубваха сърфа и рига от ръцете ми, аз се борех да не ги изпусна, че без тях се бях удавил..." Така че пак ще се повторя - който не е ял попарата на Черно море нищо не е преживял. На мен прибоя ми отнасял много материал и затова при вятър над 12 - 15 м/с има едно правилна решение -  Drinks

إيفان الحياة
The Bear
Отнесен от вихъра
Публикации: 432

Цецо от Враца

« Отговор #36 -: 29.09.2008 21:33 »

Там, където вълните се разбиват, това е прибой. Прескочиш ли го навътре вълните са обли и само те повдигат и свалят.

Е, ясно вече кое е "прибой".  OK

Отново малко встрани от темата, но си спомням първия път преди 3-4 години, когато на Каваците ми се случи вълните да ме свалят помежду си в дола и не се виждаше брега. Беше страшничко, добре че в следващия момент за малко пак се виждаше, и после пак не...

92кг, 186см, Global Wave 98l _ Icon 145l _ Combat 4.2 _ Lip Wave 5.2 _ Pilot 6.0 _ Glide 7.5 _ GTX 9.0 (доволно изпробвано)
Dodo
Повей

Публикации: 3

« Отговор #37 -: 30.09.2008 11:34 »

На Дуранкулаг беше истинска буря. Искам да поздравя Кокошката който направи най-високият Front Loop който съм виждал някога. На тези 5-6 метрови вълни мен ме беше страх да се засиля както си трябва. Беше много яко преживяване.
Чакаме следващата прогноза.  (:-pp)
KONY BRAVO
Полъх
*
Публикации: 15

« Отговор #38 -: 01.10.2008 18:52 »

...но тук е мястото да благодаря на Кони,че ме изкара и мен и оборудването,след като бях вече тотално умаломощен, от над 3 метровия прибой

Ибаси героя съм бил, да се еба в пича!!!!  man Dance Емо,ако пуснеш още един подобен поуст, ш зема да се влюбя безнадеждно в себе си и ше ме обречеш на доживотна, нещастна лиубоф!!!  suicide  :D
     А карането арабия, си беше много добро! OK Някой по-горе питаше кво е прибой, а Съни му беше обяснила: " Там, където вълните се разбиват, това е прибой. Прескочиш ли го навътре вълните са обли и само те повдигат и свалят." Най-готиното на това каране беше, че прибоя нямаше "прескачане"...... (:-pp)  До където ти взор стига, все си беше прибой! Обикновено си казваш: "Ох...веднъж да мина зад прибоя да се закача да почина малко.....!" Ама тоя път почивка нямаше......никакъв шанс! Само на ръце! Че и отзад на около 300м на некъв риф се разбиват още по-големите вълни-5-6м.....на по 3-4м една след друга... А ръцете почват да изпускат и усещаш как гика ти се изплъзва от вкочанените пръсти...Не стига това, ами и да скачаш трябва.....Някой би попитал: "Че защо да трябва...??!!" Ми щот ако не искаш да скачаш, праиш непланувани фронт лупове - вълната те повдига, ръбчето и те изхвърля и зад нея зейва 2-3 метрова ( гледам да не преувеличавам) дупка, в която пропада носа на дъската ти...(той Емо от части го е обяснил по-горе  Wink ) Та за тва,трее хубаво да се изпомпаш ,та дъската да излети на горе и ти да планираш с ветрилото над себе си....с изпускащи ръце.... suicide Хубаво шоу за хората на брега....сърф на една страна- шофера на друга.... taz И броиш: "едно...две...аре бе! Няма ли да цопна,вече...три..."  ПЛЕ-Е-Е-С...  и се оказва, че си направил неква много високо ценена, в гимнастиката, акробатична фигура...само че, без оборудването... oops Та с други думи- разпиляхме се от каране оня ден! А наздраве !  Drinks hip

ДА ЖИВЕЕ ДИСПАНСЕРА-А-А-А!!! taz
ivorpetkov
Вятърничав
Публикации: 294

« Отговор #39 -: 01.10.2008 21:33 »

Такъв готин пост отдавна не бях чел. \0//

....Хубаво шоу за хората на брега....
А тия хора фотоапарати не носеха ли? Smile

Sails:     5.3 Loft O2
            6.0 Gaastra Matrix
            4.2 Loft Lip Wave
Board:   Tabou Rocket 115 l
Weight: 73 kg
Sunny
Администратор

« Отговор #40 -: 02.10.2008 10:23 »

Кони  \0// \0// \0//
Аз съм те виждала на една буря (на 2ри юли преди 2 години), когато морето заля цялата Градина, хората бягаха да се спасяват, а Кони, Юли, Вальо Габровеца и май още някой имаше не спираха по цял ден да карат. Вълните бяха огромни - може би 5 метра, вятърът около 20м/с, дъжд, водни колела, чадъри и шезлонги се мятаха в прибоя завлечени от морето, цялата вода в морето беше кална, абе филм на ужасите. Тогава на мен ми тракаха зъбките от страх на брега, а тези момчета вътре караха от сърце. Тогава доста снимах и стана страхотно филмче. Вальо габровеца тогава влезе с кайт и се опита да кара, но повечето време беше във въздуха и едвам докосваше водата. както той казва "изведнъж брегът взе да приближава много бързо, а аз бях с нов кайт и само се молех да проработи сейфти системата, защото никога не я бях пробвал" Проработи OK Вятърът и вълните, изобщо условитя бях наистина брутални.

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
extremerider
Pro :)
Публикации: 1102

« Отговор #41 -: 02.10.2008 10:56 »

OK РИСПЕКТ и за хубавия разказ и за карането Yeee Drinks

~A-H-D Fast Forward 149l.~
~Starboard Formula 147l.~
~A-H-D G Ride 90l.~
~A-H-D Kauli Pro 75l.~
~Gaastra Nitro 5 11.0~
~Gaastra Nitro 5 9.3~
~Arrows Craze 6.0~
~Arrows Zest 4.7~
~Arrows Impact 4.0~ THE SERIOUS ONE
Сашо
Духовит
**
Публикации: 165

« Отговор #42 -: 03.10.2008 11:16 »

На северозапад кара ли се на Дуранкулак?
djboian
Полъх
*
Публикации: 16

« Отговор #43 -: 04.10.2008 20:28 »

Условиата бяха наистина чудесни за един "storm chase". Аз имам 3 часа и половина каране на дуранкулак и 3 часа на следващия ден на поморие в морето. За Съни и Юли ще кажа да не се чудите за Best кайтовете! Моя (един розов) издържа и на този тест с отличен... много голям рейндж и depower
Sunny
Администратор

« Отговор #44 -: 04.10.2008 22:43 »

Условиата бяха наистина чудесни за един "storm chase". Аз имам 3 часа и половина каране на дуранкулак и 3 часа на следващия ден на поморие в морето. За Съни и Юли ще кажа да не се чудите за Best кайтовете! Моя (един розов) издържа и на този тест с отличен... много голям рейндж и depower
Браво, много се радвам Yes
Сега ще т икажа защо най-вероятно няма да ги внасяме. Защото дистрибуторските цени за европа са по-високи от продажните в щатите taz taz taz  И то цените били без бар??????? Еми съжалявам, обаче това ми се вижда доста нереално.

Страници: « 1 2 3   Най-горе
Печат
Отиди в: