01.11.2024 16:37
Новини: Sunny eXtreme е официалният вносител за България на кайт оборудване DaSilva, HB SurfKite, Peter Lynn (PLKB).

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: « 1 2 3   Най-долу
Печат
Автор Тема: Прогноза за края на седмицата  (Прочетена 23577 пъти)
Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« Отговор #30 -: 14.10.2008 12:49 »

Тенко се оплака, че като минавал през Капитан Андреево са го изкарали от опашката без причина. Питал е дали има проблем, казали му ,че няма, но стоял известно време отстрани (турците са го спрели). Затова ни посъветва да минем през Гърция и изобощо не съжалявам. Пътувхме бързо и на границите не сме чакали изобщо. Не знам какво става на Капитана, ама не е никак приятно, особено ако бързаш за ферибот. Ние на отиване минахме митница в сградата, която е след будките на нормалната митница (на Капитан Андреево). Минахме много бързо границата, но явно зависи от късмета.
Иначе пргонозата беше много добра, времето беше страхотно - слънчево, топло и много приятно :Sunny:
Искам да благодаря на момчетата от училището на Наката, за това, че ми помогнаха да изляза от водата след доста плуване OK Особено на русото момче, което ме видя, че плувам. Не му знам името, но има едно глямо черпене от мен. Също и на брата на Кони, съжалявам, че и неговото име не знам, но бях толкова шашната, че забравих да ги питам за имената. Това училище наистина си заслужава доброто име, заради страхотните хора, които го държат и момчетата които работят в него \0//

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #31 -: 15.10.2008 21:57 »

И аз останах много доволен от ходенето на тази прогноза. Събота карах на гладкото с 5.7кв, неделя и понеделник на уейв спота с 4.3кв и 76л а следобедите се разпилвах с 5.7кв. Постигнах собствен скоростен рекорд с фрирайд Lorh и уейв платно Loft - 62.3км/ч на дифузора. Вече и пушлуп-а повече става отколкото не Yes. В неделя следобяд карах с къс неопрен, направо не е за вярване, но не ми беше студено. Пусула вече не работи, но може да се къмпингува (докато Шен не е извикал жандармата Censored), Чилик си е пълен, новия хотел все още работеше, но не знам докога. Къщите в Ешелек могат да се спазарят на много ниска цена, само Зекерия не "кляка" за сега. Съни направи успешен пауърджайб на доста силен вятър и заслужава комплименти за това bravoo

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
Ralkata
Полъх
*
Публикации: 38

Яваш-яваш

« Отговор #32 -: 17.10.2008 14:59 »

О, за митниците и аз имам какво да разкажа:) Не минавайте през Лесово!!! Ние имахме егати късмета! На Капитан Андреево някакъв багер, без да иска скъсал кабелите и айде към Лесово. Там прекарахме 3 часа, без проверки - само с размотаване по гишенца и с чипчета. Първо на турската граница чакаш на опашка за печат, после чакаш да минат другите коли и минаваш, после на един друг пункт не те пускат и те връщат с ДУР, но не е ясно защо. После търсиш геше за коли, където естествено отиваш без колата, за да я проверят в компа...После там където ни казаха ДУР, ни преглеждаха документите... Най-накрая стигнахме до българската митница. Там хамалогията е даже по-голяма! На геше 1 ти дават чипче. На геше 2 ти взимат чипчето и минаваш през химическа локва. На геше 3 чакаш на опашка и те връщат до геше 2, защото не си си взел чипчето:) Връщаш се до геше 2 и с ядосан замах си взимаш чипчето. Чакаш на опашка пред геше 3. Там няма никой Smile Ухилен митничар идва и ти взима документите и чипчето - връща ти чипчето. След това митничар - свободен електрон - без геше - ти рови из колата - не иска чипче. После идва геше 4. Там си даваш паспорта и чипчето - отново! Не ти връщат чипчето. Ти си го искаш:) Но не ти го дават - дават ти касова бележка за 2лв, че си минал през локвата (ако нямаш левове какво става не ми е ясно). На геше 5 е банка - плащаш 2та лева, за което ти взимат 1 лев Smile И идва последното геше 6! Там за последно ти проверяват документите и тъкмо си мислиш - край свърши и ..."Може ли да погледна в багажника?" - иска ти се да кажеш "НЕЕЕЕ!!!!", но любезно го отваряш и обясняваш що е то трапец и има ли почва у нас Smile След което ти е вече все тая, че те пускат. Вече родината, не е това, което беше, а ужасно ти се пишка Smile
Sunny
Администратор

« Отговор #33 -: 17.10.2008 15:22 »

Ralkata доста се смях на твоя разказ, въпреки, че на вас хич не ви е било до смях. Не мога да повярвам какво се случва на границите. Лесово досега се минаваше за минути, а сега като чета едва ли бих минала оттам. На капитана явно също е зле, незнам дано да е временно заради сигнал, обаче истината е, че лятото се побъркваме от чакане заради гастарбайтерите, сега пък ни спукват от проверки и пак чакаме....май само през Гърция засега няма проблеми OK

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
Barborko
Вятърничав
Публикации: 204

« Отговор #34 -: 17.10.2008 17:31 »

И идва последното геше 6!
същата работа е и на МТ, ние там лятото на връщане от Острова откарахме близо част с тия тъпи USB-та, накрая ми изваше да му го вкарам на митничара в ........... компютъра  :О:
Vancho laifa
Отнесен от вихъра
Публикации: 439

« Отговор #35 -: 17.10.2008 19:15 »

О, за митниците и аз имам какво да разкажа:) Не минавайте през Лесово!!! Ние имахме егати късмета! На Капитан Андреево някакъв багер, без да иска скъсал кабелите и айде към Лесово. Там прекарахме 3 часа, без проверки - само с размотаване по гишенца и с чипчета. Първо на турската граница чакаш на опашка за печат, после чакаш да минат другите коли и минаваш, после на един друг пункт не те пускат и те връщат с ДУР, но не е ясно защо. После търсиш геше за коли, където естествено отиваш без колата, за да я проверят в компа...После там където ни казаха ДУР, ни преглеждаха документите... Най-накрая стигнахме до българската митница. Там хамалогията е даже по-голяма! На геше 1 ти дават чипче. На геше 2 ти взимат чипчето и минаваш през химическа локва. На геше 3 чакаш на опашка и те връщат до геше 2, защото не си си взел чипчето:) Връщаш се до геше 2 и с ядосан замах си взимаш чипчето. Чакаш на опашка пред геше 3. Там няма никой Smile Ухилен митничар идва и ти взима документите и чипчето - връща ти чипчето. След това митничар - свободен електрон - без геше - ти рови из колата - не иска чипче. После идва геше 4. Там си даваш паспорта и чипчето - отново! Не ти връщат чипчето. Ти си го искаш:) Но не ти го дават - дават ти касова бележка за 2лв, че си минал през локвата (ако нямаш левове какво става не ми е ясно). На геше 5 е банка - плащаш 2та лева, за което ти взимат 1 лев Smile И идва последното геше 6! Там за последно ти проверяват документите и тъкмо си мислиш - край свърши и ..."Може ли да погледна в багажника?" - иска ти се да кажеш "НЕЕЕЕ!!!!", но любезно го отваряш и обясняваш що е то трапец и има ли почва у нас Smile След което ти е вече все тая, че те пускат. Вече родината, не е това, което беше, а ужасно ти се пишка Smile
Много комплицирано положение в зависимост от гледната точка, да не си бил на мястото на Ralkata само  :D. Напомнями страшно много на една друга история от офиса на една банка:  (:-pp)

„ Нашата банка инсталира нови Drive-ATM машини, които дават възможност на клиентите ни да теглят пари без да слизат от колите си.

Моля, клиентите, които използват новата услуга да спазват процедурите, записани по-долу.

След няколкомесечни сериозни проучвания, са разработени процедури за МЪЖЕ и за ЖЕНИ. Моля, следвайте съответните стъпки според пола си:”
ПРОЦЕДУРИ ЗА МЪЖЕ:
1. Спрете до АТМ - машината.
2. Свалете прозореца.
3. Поставете картата в машината и въведете ПИН.
4. Въведете желаната сума.
5. Вземете картата, банкнотите, и разписката.
6. Вдигнете прозореца
7. Отпътувайте.

ПРОЦЕДУРИ ЗА ЖЕНИ:

/Най-смешното е, че по-голямата част от тези неща е истина!/

1. Спрете до АТМ - машината.
2. Върнете назад достатъчно, така че прозорецът на колата да бъде срещу машината.
3. Дръпнете ръчната спирачка, свалете прозореца.
4. Намерете чантата си и изсипете цялото й съдържание на съседната седалка, за да намерите картата.
5. Кажете на човека, с който говорите, че ще се обадите по-късно и затворете телефона.
6. Опитайте да поставите картата в машината.
7. Отворете вратата, за да имате по-лесен достъп до машината поради голямото разстояние от колата.
8. Поставете картата.
9. Поставете картата правилно.
10. Преровете чантата си, за да намерите тефтера, в който е записан вашият ПИН.
11. Въведете ПИН.
12. Натиснете cancel и въведете правилно ПИН.
13. Въведете желаната сума.
14. Проверете грима си в огледалото за задно виждане.
15. Вземете парите и разписката.
16. Изтърсете отново чантата си, за да намерите портфейла си и да приберете парите в него.
17. Запишете изтеглената сума в регистъра и поставете разписката вътре.
18. Проверете отново грима.
19. Отпътувайте.
20. Върнете се обратно до машината.
21. Вземете картата.
22. Преровете чантата, открийте калъфа на картата и я поставете на място!
23. Погледнете мръсно раздразнения шофьор /мъж/, който чака след Вас.
24. Запалете двигателя отново и отпътувайте.
25. Вдигнете телефона и продължете разговора си.
26. Карайте 2-3 километра.
27. Спуснете ръчната спирачка.

إيفان الحياة
fireflay
Вятърничав
Публикации: 217

« Отговор #36 -: 17.10.2008 23:23 »

Колега,много яко това с процедурите,ама има агресивни колежки Hmm Hmm Hmm.Не си поплюват.Аз последния път(след една невинна закачка),цяла седмица ходих с лулата на мира,ама пак не се сдобрихме :aaa ne:

Naish wave 70l,Naish Global Wave 87,Naish Vector 104l;Naish Force3.7;Naish Force-4.2,Naish Force-4.7,Naish Boxer-5.8,Naish AMP-7.Някой,да продава бельо Naish(-:
Ceco
Модератор
Публикации: 1753

« Отговор #37 -: 18.10.2008 09:27 »

Тази банка със сигурност е увелилила мъжката си клиентела, за женската не съм убеден много
А за границите, според мен е въпрос на късмет

Boards: Exocet: Cross 94 l, I-Style 101 l, RS 4 114 l; Fanatic FW 105 l; SB Futura 121 l, Mistral Syncro 124 l
Sails: Loft Lip Wave 4.3; Loft Pure Lip 5.0; Loft Oxygen 6.3 & 7.3
Snowboards: Ride Concept TMS 161, Lib Tech T Rice Pro 157
Ralkata
Полъх
*

Яваш-яваш

« Отговор #38 -: 19.10.2008 18:57 »

Fireflay Smile не съм забравила, че обеща да черпиш ракия  hip А относно митниците - то се е видяло, че нито ще ни спрат да пътуваме, нито ще се оправят скоро. Така, че е по-добре да се смеем, било то и на чужд гръб, отколкото да драматизираме:) Пък ако успея с моя разказ да спестя на някой, някой друг час, още по-добре.  :О:
fireflay
Вятърничав
Публикации: 217

« Отговор #39 -: 20.10.2008 23:26 »

Ralkata,както е тръгнало,ракията ще е греяна tequilla...Моето най-ранно ходене на Гьока,ще е в началото на ноември...или отлежала-на пролет...,но не се губи,само да не се криеш пак Wink

Naish wave 70l,Naish Global Wave 87,Naish Vector 104l;Naish Force3.7;Naish Force-4.2,Naish Force-4.7,Naish Boxer-5.8,Naish AMP-7.Някой,да продава бельо Naish(-:
Ralkata
Полъх
*

Яваш-яваш

« Отговор #40 -: 21.10.2008 15:41 »

Ами аз точа кантовете вече, не знам за вас  :D За съжаление освен на Дъбник някой ден, ако духне (например понеделник)... за мен сезона приключи, защото почнах някакъв курс+работа=гадост и зараза. И само си чета и тихичко как разни БЕЗСРАМНИЦИ заминават за Гьока...Така, че ракията май ще отлежава:)
А за криенето - ако говориш за миналия път на острова - не съм се крила, даже много крещях, защото направих воден старт и глисирах за първи път в живота си на фунията!!!!!   Yeee Yes
Sunny
Администратор

« Отговор #41 -: 21.10.2008 16:34 »

хехехе Ralkata  честито, това си е повод точно за такава радост Yes Yes Yes Аз като направих първия си воден старт на Дъбник и помня как VenciV ми се скара, че съм им изкарала акъла и мислели, че се давя Wink oops Ама така крещях тогава, че после не можех да говоря (:-pp) После малко се депресирах, че пак не ми ставаха и мислех че този е бил случаен, но с времето почва да става всеки OK
Хайде честито, другия път да демонстрираш и май ти ще трябва да черпиш с ракийка, не firefly, ама ако черпите и двамата най-добре Yes

Ralkata
Полъх
*

Яваш-яваш

« Отговор #42 -: 22.10.2008 23:01 »

Е то е ясно  hip Drinks tequilla А на вас готино изкарване и мноооооггггооооооо вятър  Yeee
Страници: « 1 2 3   Най-горе
Печат
Отиди в: