01.11.2024 06:45
Новини: Sunny eXtreme е официалният вносител за България на уиндсърф и уинг оборудване на фирмите: LoftSails, Exocet, F2 Windsurfing, Lorch, GUL, Ascan, Unifiber, Zeeko, HB, Reptile, MFC, Goya и Quatro. Продуктите може да видите в нашият Online магазин.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1 2 »   Най-долу
Печат
Автор Тема: С какво оборудване карате !!!!!!!  (Прочетена 12036 пъти)
daniel
Отнесен от вихъра
Публикации: 424

SeaWolf

« -: 16.10.2008 13:31 »

Наскоро започнах да окомплектовам оборудване и се изправих не пред не една дилема: "Каква дъска?", "Колко литра ?", "Какво платно и какъв размер?" и т.н. Въпроси пред които мисля се е изправял всеки и каквито често се задават във форума.. Предлагам в тази тема, който има желание разбира се да опише материала с който кара като за мен е по-важно да се посочат пола, теглото, ниво на каране, мястото където предимно кара - нашето Черноморие, острова, язовирите... Естествено ще е полезно да се посочат и марките, стига това да не е в противоречие с правилата на форума..
Вярно е, че много от потребителите в подписа си посочват оборудването си, но колкото повече - толкова повече... нали...
Мисля, че темата ще е в помощ на всички и особено на тези които имат нужда от съвет.. OK OK OK

Адреналинът е най-добрия наркотик.... Smile)
emo
Отнесен от вихъра
Публикации: 382

« Отговор #1 -: 16.10.2008 15:22 »

Ами малко  ти е неясен въпроса.
Значи според местата,които си изброил като локации на спотове,се налага и различно оборудване.
За твое успокоение това е една безкрайна дилема, която включително и мен ме тормози напрекъснато.
Според мен е най-добре да имаш от всичко (slalom,freeride,wave),но пък се затварят страшни пари в материал.
Това обаче,което знам със сигурност е,че човек трябва да почне с по-голям материал-на по- кротки условия и с нарастването на сърфочасовете и съответно уменията,да се вкарва в пукотевици с малък материал,да опитва нови неща и да се развива.
За това човек трябва да си избере къде и кога ще кара най-много,лятото ли само,Събота и Неделя ли,в БГ ли само и така най лесно би се ориентирал какво му е нужно.
Познавам хора с два буса материал,но познавам и такива с една уейварка и една 4-ка платно и са еднакво щастливи.
Така че наистина си задал много не еднозначен въпрос,който е зависим от адски много фактори.
Успех! Good Luck

daniel
Отнесен от вихъра

SeaWolf

« Отговор #2 -: 16.10.2008 16:48 »

Може би не съм се изразил правилно - аз си представях нещата както примерно в твоя подпис или подписа на Sunny - всеки да опише с какво кара.... И когато примерно аз с моите 85 кг., на ниво да глисирам и даваш си сметка , че ще карам предимно на нашето море реша да си купя оборудване - просто ще разгледам тази тема, ще отсея тези с приблизително моето ниво, килограми и преобладаващо място на каране и ще избера по-лесно...
Една обобщаваща тема, която може да е в помощ на всички...

Mod_One
eXtreme iNside
Публикации: 1681

« Отговор #3 -: 16.10.2008 17:05 »

Може би не съм се изразил правилно - аз си представях нещата както примерно в твоя подпис или подписа на Sunny - всеки да опише с какво кара.... И когато примерно аз с моите 85 кг., на ниво да глисирам и даваш си сметка , че ще карам предимно на нашето море реша да си купя оборудване - просто ще разгледам тази тема, ще отсея тези с приблизително моето ниво, килограми и преобладаващо място на каране и ще избера по-лесно...

По тази тема е писано много - поразрови се малко де, например тук

\\\ | ///
               \\ - -  //
               ( @ @ )
 -------o00o-(_)-o00o-------
F..k the Cola, F..k the pizza, All we need is Slivovitza
daniel
Отнесен от вихъра

SeaWolf

« Отговор #4 -: 16.10.2008 17:06 »

тегло:                            90 кг.
ниво:                             глисиране
преобладаваща локация: Южно Черноморие
борд:                            RRD Z-ride LTD 133 l, 255 x 70, 8.4kg
платна:                          Loft O2 Freerace 8.4;
                                     Loft Lip Wave 5.0

Mod_One
eXtreme iNside
Публикации: 1681

« Отговор #5 -: 16.10.2008 17:36 »

тегло:                            90 кг.
ниво:                             глисиране
преобладаваща локация: Южно Черноморие
борд:  RRD Z-ride LTD 133 l, 255 x 70, 8.4kg Loft O2 Freerace 8.4

Перфектна комбинация за вятър до 8 м/сек. (в синьо
За по-силен чятър ти трябва друго платно и дъска (например 100литра 6.5m2, която може и да караш при вятър 12-15м/сек и с твоето Loft Lip Wave 5.0

\\\ | ///
               \\ - -  //
               ( @ @ )
 -------o00o-(_)-o00o-------
F..k the Cola, F..k the pizza, All we need is Slivovitza
lukcheto
Off Line
Публикации: 2340

« Отговор #6 -: 16.10.2008 17:59 »

Аз съм момиче (макар, че лятото ми викаха момченцето Twisted Evil заради късата коса) и съм приблизително 52кг с пълно бойно снаражение (разбирай неопрен+трапец или пък с цивилни дрехи+кубинки), карам предимно на острова в Турция, а в началото изкарах 2 поредни сезона на Алачатъ-Чешме, пак Турция :D
Доскоро карах Мистрал-Скор 85литра, 2.55 модел freestyle/wave, но започнах да го усещам леко тежичък и недотам повратлив и маневрен, а на вълни недотам уейв комфортен. Затова новата ми придобивка е JP freestyle/ wave 77litra, 2.39m, когато го взимах всеки ми казваше, че това е ужасно малка дъска и че ще я карам супер рядко съотнесено към паричките които инвестирам за нея. Факт е обаче, че откакто имам тази дъска предимно нея карам, а на уейвспота е убиец....(тази година прокарах и се чувствам ок и на вълници Wink )
Тук трабва да кажа, че аз съм на ниво глисаж(колкото повече, толкова повече!), пауърхалс, дъгджайб (Миткоооо и ти вече си в отбора на ДЪГовете пиле  :D) и в момента опитвам 360 и боди-драг (засега не ги завършвам!), та поради тази причина усещам необходимост от freеstyle дъска или 3S, за които мисля в момента като бекъп вариант на JP-to и които ще взема примерно с малко по-голям литраж към 88l за малко по-слабо време и само за трикчета и каране на паркета...
За момента най-голямото ми платно е 5.8м2 , а най-малкото ми е 3.9  :О:
Дано това е помогнало на заинтересованите девойки  :О:

"Stop chasing shadows, just enjoy the ride" bravoo
~ фaNatic SkaTe/85l~the RoCk~
~Jo Jo is back home/67l~
~Гaa mАНiК/3.3m2~nuHko~
~Ka.KiLLeR/3.7m2~WaVe ASSassIN~
~Vandal Enemy/4.5m2~WANTeд.No.2~
~Idol/4.0m2~TheFlY~
~Idol/4.8m2~BillY~
Eddie
Модератор
Публикации: 1102

« Отговор #7 -: 16.10.2008 20:02 »

Тежа 80-85кг и карам всичко,което ми е в подписа,стига вятър да има.А такъв,предвид че карам предимно уикендите обикновенно няма,така че най-караният материал до 7-8м/с ми е формула с 10м/2...  Но пък с нея почти нямам пропуснат ден  Smile

Boards: Starboard Formula 159L. ; Starboard Isonic 122L. ; AHD Tracer 90L.
Sails : Gaastra Vapor2 - 10.0 ; Neil Pryde RS Racing - 9.0;Neil Pryde RS Racing - 7.8 ; Gaastra Vapor2 - 6.0 ; Gaastra Nitro3 - 4.7
Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #8 -: 17.10.2008 08:51 »

Когато се говори за каране в БГ, не трябва да се пропуска и язовирното каране. На пролет и есен духат доста силни северозапади и ако човек има малко оборудване, може да го използва пълноценно.
Когато ходя на прогноза на Черно море си нося почти цялото оборудване, ако не е на прогноза, само най-голямото. Когато ходя в Турция на прогноза, нося само двете си малки дъски, когато е за по-дълго пак си нося всичко. По язовирите в зависимост от прогнозата избирам една, максимум две дъски.
Тегло: 86кг, пролет 92 oops
Ниво: Глисиране на скорост и елементарни трикове на гладка вода, скачания и превъртания на вълни
Дъски: 76L Exocet U-Surf, 93L Exocet Scros, 105L Lorch Glider, 125L Exocet Warp Slalom 73
Платна: Loft Lip Wave 3.9, Loft Lip Wave 4.3, Loft Lip Wave 5.0, Loft Lip Wave 5.7, Loft O2 6.6, Loft Blade 7.5

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
emo
Отнесен от вихъра
Публикации: 382

« Отговор #9 -: 17.10.2008 10:40 »

Аха...аз сега разбрах какво се иска. Малко като албански реотан time
Значи на Черно море и на язовирите,без прогноза  карам основно формула и ако случааайно вземе че нещо засили бриза- с 133л. и 8.5м2 или 7м2
В Турция формула не съм носил.Без прогноза най-често там карам 133л. с 7м2 или 97л. с 6м2.
При пукотевици се пускам с 97л. и с 4,5м2 или 5м2
При последните карания на Крапец и сега на острова стигнах до извода,че е хубаво да имам и една по-малка дъска.
Вероятно ще взема 86л.,но ще се разделя може би с формула оборудването или ще мисля за някакви други опции между другите дъски.
Тежа 90кг,`лъзгам се напред-назад,почнах да правя и скокчета,но засега са като жабки Smile

extremerider
Pro :)
Публикации: 1102

« Отговор #10 -: 17.10.2008 12:33 »

Аз прекарвам по-голяма част от времето си по язовирите и единични случаи на Острова.

Тегло: 70 кг. (една седмица на Зайо Байо и бяло вино - 63 кг.)
Ниво: Глисаж (pedal to the metal), пауър джайб, дък жайб, основните трикчета на гладкото и начални опити за скокчета.
Дъски: AHD Fast Forward 149 l., AHD G Ride 59 95 l. ,в момента подготвям смяната на Forwarda с нещо 125-130 l. или събирането на пари за нова такава,защото хич не ми се раздел с тази дъска (инлов)
Платна: Arrows Craze 6.0 m2, Arrows Zest 4.7 m2, North Sails Infinity 7.0 m2

~A-H-D Fast Forward 149l.~
~Starboard Formula 147l.~
~A-H-D G Ride 90l.~
~A-H-D Kauli Pro 75l.~
~Gaastra Nitro 5 11.0~
~Gaastra Nitro 5 9.3~
~Arrows Craze 6.0~
~Arrows Zest 4.7~
~Arrows Impact 4.0~ THE SERIOUS ONE
dany.killmister
Духовит
**
Публикации: 113

« Отговор #11 -: 20.10.2008 14:09 »

Здравеите,имам дъска Starboard GO144 l платно Aerotech Glide 6.5 но все още не мога да глисирам сигурно е голям кеф ,незнам дали сам избрал подходящо оборудване?

Boards: Starboard futura 131    Sails; Severne convert 7.5 Aerotech glide 6.5
Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #12 -: 22.10.2008 16:19 »

Здравеите,имам дъска Starboard GO144 l платно Aerotech Glide 6.5 но все още не мога да глисирам сигурно е голям кеф ,незнам дали сам избрал подходящо оборудване?
Ако караш на Черно море, добави и по-голямо платно, нещо към 8.5кв. За Турция и на прогнози по язовирите, по-малко :D нещо към 5кв - 5.5кв.

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
metro
Вятърничав
Публикации: 212

Ветроход :)

« Отговор #13 -: 26.11.2008 14:29 »

Карам от 2 лета на острова и вече илюзий за каране в БГ не си правя  man
Тежа 65кг без неупрен трапец и тн.
Дъски: Tabou - Rocket super X - 105l., Tabou - Da Curve 73l.(wave), Mistral - Heat (wavear-ka) 90l.,
Платна - Gaastra: Manic 4.2 m2.,  и  5.7 m2, Poison 4.7 m2.
Най-любимо ми е пойзън-а 4.7м2 - факт е че като ходя на прогноза почти винаги духа за него и макар да го имам от началото на сезона вече има 30 дни на вода яко каране с него Wink
От дъските Rocketa най-любим! На него все пак се научих това лято да правя дооста неща Smile.
Ниво: Глисиране, Пауър джайб (ляв и десен хаус), дък джайб (ляв и десен хаус), лей даун (десен хаус за сега) с една и две ръце, 360 на десен хаус - с една и две ръце Wink
Много се кефя на вълни, карам на уейв спота с голям кеф и скачам но за сега съм доста в началото но чат пат връзва някой пауър джайб ако уцеля правилно вълната и тогава съм още по щастлив Smile

Ухх докато го пиша това направо ми настръхна косата...така ми се караааааа  а и тези дни е ветровито в София и едвам се търпи Yeee Yeee Yeee Yeee Yeee Yeee

Tabou Twister 100l
Tabou Da Curve 73l

Gaastra - Echo 5.2, Manic 4.7, Manic 4.0
Tabou Manta 100l
Gaastra - Savage 6.7
daniel
Отнесен от вихъра

SeaWolf

« Отговор #14 -: 09.06.2009 21:42 »

Ако някои нещо си е подарил - може и да се похвали тук.... За оборудване  става дума разбира се...
Полезно е за тези, на които им предстои такова щастливо събитие...

Страници: 1 2 »   Най-горе
Печат
Отиди в: