21.11.2024 13:30
Новини: Sunny eXtreme е официалният вносител за България на уиндсърф и уинг оборудване на фирмите: LoftSails, Exocet, F2 Windsurfing, Lorch, GUL, Ascan, Unifiber, Zeeko, HB, Reptile, MFC, Goya и Quatro. Продуктите може да видите в нашият Online магазин.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: « 1 2   Най-долу
Печат
Автор Тема: Да питам и аз...  (Прочетена 13179 пъти)
The Bear
Отнесен от вихъра
Публикации: 432

Цецо от Враца

« Отговор #15 -: 12.12.2008 20:37 »

Благодаря на всички за ценните напътствия и препоръки!

Вече съм щастлив собственик на Global Wave '2007 98л  Yes

Ама май ще трябва да търпя до напролет да я пробвам...  Sad

92кг, 186см, Global Wave 98l _ Icon 145l _ Combat 4.2 _ Lip Wave 5.2 _ Pilot 6.0 _ Glide 7.5 _ GTX 9.0 (доволно изпробвано)
Eddie
Модератор
Публикации: 1102

« Отговор #16 -: 12.12.2008 22:49 »

Здравеите,
аз имам само wave даска 69 лт. 72 кг сум жече УЖАС.
карам иа  от 9 м/с на горе.
до сега ниамам пропоск на нито една прогназа на киато сум ходил. вярно избирам по силните прогнози но признаите си и вие правите така.
ако искаш да напредваш си вземи малкиа вариант 95 лт и скоро ще се отказеш от всичко по-голиамо.

Ernesto ,не силата на вятъра а броят водочасове определят напредъка.А ти струва ми се,с твоята 69л. и изборът ти да караш от 9м/с нагоре си бая лимитиран в това отношение. Може и да нямаш пропуск на нито една прогноза - аз почти нямам пропуск на което и да е ходене-със или без прогноза.Защо да чакам 9/мс и нагоре,ако мога да глисирам и на 4 ?!?.Наистина не разбирам,защо толкова много хора се срамуват от големия материал . Вярвай ми -формула дълга 227см. и с 11кв. платно ,далеч не е "широка ,удобна,учебна дъска" (Въпреки ширината си от 1м.). Винаги съм щастлив,когато мога да се кача на моята 90л.,въпросът е колко често мога да го правя-особено в БГ. Drinks

Boards: Starboard Formula 159L. ; Starboard Isonic 122L. ; AHD Tracer 90L.
Sails : Gaastra Vapor2 - 10.0 ; Neil Pryde RS Racing - 9.0;Neil Pryde RS Racing - 7.8 ; Gaastra Vapor2 - 6.0 ; Gaastra Nitro3 - 4.7
SHMIT
Буревестник
Публикации: 852

« Отговор #17 -: 13.12.2008 00:37 »

Еди, има си чар в карането на формула, но има и доста тегави моменти. Толко са ми тегави, че предпочитам да почивам в чак толкова безветрени дни. Основен фактор е че така или иначе успявам да достигна над 50дни в годината с матерял под 8,4 (най голямото ми платно) При други условия ще сецам 11ката и ще плющя с формулата, но за щастие не ми се налага. За още по голямо щастие обаче , отзад ни натиска световна финансова криза. Това означавяа , че няма да имам тилкова работа и деогодина ще чукна мечтаните над 80 дни на сърф man Yeee  Тъй че и 8,4ката може да ми стане излишна.
Тхе Беар, честита дъска. Това ти е точният размер. Няма да съжаляваш. И поределено ще  мине време докато решиш че ти е голяма за уейв спота.

Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #18 -: 13.12.2008 01:39 »

Честито Цецо......аз не бих издържал до догодина (:-pp)

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
marino
Буревестник
Публикации: 805

« Отговор #19 -: 13.12.2008 10:22 »

Ernesto ,не силата на вятъра а броят водочасове определят напредъка.А ти струва ми се,с твоята 69л. и изборът ти да караш от 9м/с нагоре си бая лимитиран в това отношение. Може и да нямаш пропуск на нито една прогноза - аз почти нямам пропуск на което и да е ходене-със или без прогноза.Защо да чакам 9/мс и нагоре,ако мога да глисирам и на 4 ?!?.Наистина не разбирам,защо толкова много хора се срамуват от големия материал . Вярвай ми -формула дълга 227см. и с 11кв. платно ,далеч не е "широка ,удобна,учебна дъска" (Въпреки ширината си от 1м.). Винаги съм щастлив,когато мога да се кача на моята 90л.,въпросът е колко често мога да го правя-особено в БГ. Drinks
Еди,няма нужда да си хабиш приказките да ги убеждаваш.Наистина ако човек може да си позволи по 10 дни в месеца да ходи на прогноза на острова няма нужда от голям матрял,особено пък за формула.А това,че негласно много хора си мислят,че са много добри само за това,че карат малък матрял също е вярно и точно тези са хората,които насаждат мнението,че е срамно да се кара голям матрял.Който си може,кара всичко.От там на татък всичко е въпрос на личен избор.Аз през този сезон не можах да отида до острова и въпреки това карах почти всяка събота и неделя.А под 7,0 кв. и 100л. карах само веднъж на Поморийското езеро на Великден.Това означава,че ако нямах голям матрял това щеше да ми е единственото каране за сезона.Айде стига празни приказки.Успех на всички,които обичат този спорт. Yeee

РЕМОНТ НА УИНДСЪРФ И КАЙТ ОБОРУДВАНЕ. адрес:София,Кокаляне,ул.Александър Генков №8 , тел:0888200617
The Bear
Отнесен от вихъра
Публикации: 432

Цецо от Враца

« Отговор #20 -: 13.12.2008 11:07 »

Честито Цецо......аз не бих издържал до догодина (:-pp)

man Някакви идеи?  man

92кг, 186см, Global Wave 98l _ Icon 145l _ Combat 4.2 _ Lip Wave 5.2 _ Pilot 6.0 _ Glide 7.5 _ GTX 9.0 (доволно изпробвано)
Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #21 -: 13.12.2008 11:42 »

Ами по морето цялата седмица има вятър.

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
emo
Отнесен от вихъра
Публикации: 382

« Отговор #22 -: 13.12.2008 13:04 »

Като виден бургаски зет,сериозно съм се замислил дали да не отида да живея там....поне там,като не мога на Капо Верде напр. (:-pp)
Относно това,кой къв материял да кара,ми всеки да си кара каквото иска.Марино е прав-въпрос на личен избор е, но за съжаление на свободно време и възможности също!
Единственото важно,поне пред мен е да МОЖЕШ(!) да караш ВСЕКИ път (тук е предимството на големия материял),на ВСЯКАКВИ условия(определено прдимство на малкото оборудване) на ВСЯКАКВИ спотове с ВСИЧКИ приятели и добри познати.
Аз още НЕ МОГА да карам добре и за това ми е огромно предизвикателство да опитвам от всичко!
Вижте това клипче на безпорния номер 1 в слалома в последните години,идола на повечето рейс карачи Antoine Albeau и стига спорили Drinks

http://www.metacafe.com/watch/yt-tsDdEvPtFBY/5_a_10_metres_de_creux_de_vagues_en_bretagne_chez_moi/
fireflay
Вятърничав
Публикации: 217

« Отговор #23 -: 13.12.2008 15:26 »

чЕСТИТО и от мен на Цецо.Заповядай във Варна.Вчера покарахме на такава вълна,която се появява през няколко години Yeee.Днес само доктора ни отсрамва,а вълните са още по-брутални.Жалко,че никой не снима.Водата и въздуха още стават :Sunny:

Naish wave 70l,Naish Global Wave 87,Naish Vector 104l;Naish Force3.7;Naish Force-4.2,Naish Force-4.7,Naish Boxer-5.8,Naish AMP-7.Някой,да продава бельо Naish(-:
Ceco
Модератор
Публикации: 1753

« Отговор #24 -: 13.12.2008 18:01 »

Еди, има си чар в карането на формула, но има и доста тегави моменти. Толко са ми тегави, че предпочитам да почивам в чак толкова безветрени дни. Основен фактор е че така или иначе успявам да достигна над 50дни в годината с матерял под 8,4 (най голямото ми платно) При други условия ще сецам 11ката и ще плющя с формулата, но за щастие не ми се налага. За още по голямо щастие обаче , отзад ни натиска световна финансова криза. Това означавяа , че няма да имам тилкова работа и деогодина ще чукна мечтаните над 80 дни на сърф man Yeee  Тъй че и 8,4ката може да ми стане излишна.
Тхе Беар, честита дъска. Това ти е точният размер. Няма да съжаляваш. И поределено ще  мине време докато решиш че ти е голяма за уейв спота.
Шмите, това с финансовата криза кефи...

Boards: Exocet: Cross 94 l, I-Style 101 l, RS 4 114 l; Fanatic FW 105 l; SB Futura 121 l, Mistral Syncro 124 l
Sails: Loft Lip Wave 4.3; Loft Pure Lip 5.0; Loft Oxygen 6.3 & 7.3
Snowboards: Ride Concept TMS 161, Lib Tech T Rice Pro 157
Eddie
Модератор
Публикации: 1102

« Отговор #25 -: 14.12.2008 01:29 »

За още по голямо щастие обаче , отзад ни натиска световна финансова криза. Това означавяа , че няма да имам тилкова работа и деогодина ще чукна мечтаните над 80 дни на сърф man Yeee 
Шмитски,иде ми да кажа " Дай боже финансова криза всекиму..." :D

Boards: Starboard Formula 159L. ; Starboard Isonic 122L. ; AHD Tracer 90L.
Sails : Gaastra Vapor2 - 10.0 ; Neil Pryde RS Racing - 9.0;Neil Pryde RS Racing - 7.8 ; Gaastra Vapor2 - 6.0 ; Gaastra Nitro3 - 4.7
Страници: « 1 2   Най-горе
Печат
Отиди в: