01.11.2024 08:38
Новини: За водните екстремни спортове, плуване и гмуркане предлагаме екипировка на фирмите:  Bare, Sooruz, Ascan, GUL, Aquasphere, Aqualung, Beuchat, World Industries, AirHead, Sooruz, DryPak и Spokey.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: « 1 2 3   Най-долу
Печат
Автор Тема: Wave, formula, freestyle, race, freeride windsurf  (Прочетена 32631 пъти)
La4o
Духовит
**
Публикации: 124

« Отговор #30 -: 04.02.2009 01:15 »

Повечето постове в тази тема започват с нещо от сорта:"не искам да обидя никой ама" :D :D :D.Усещам че скоро ще стане интерсно,започнаха да прехвърчат искри.Що не си мълачх по темата щеше да бъде бързо забравена. hmmmm
 Щом ги има всичките тези стилове значи някой ги практикува.Ясно е че всеки ще защитава своя стил или стилове.И в PWA има хора които карат само един или няколко стилове или всичките.На някой слалома може да им е скучен, но е факт че карачи като Албо,Дънкърбек,Кевин Причард и други карат предимно слалом и wave.
 Аз не мога да дам реално мнение за даден стил при положение че не съм го практикувал, както и не приемам критика от човек който не карал определен стил да дава "професионално" мнение по въпроса.
 Един го кефи едно друг друго.Теми като Kitesurf vs. windsurf или ски vs сноуборд и др. за тях може да се изпише много и пак ще има привърженици на едното или другото.
 Просто мисля че темата беше към кой стил да се ориентира човек и какво да гледа като купува като оборудване.Аз си дадох моето скромно мнение за неща които са ми горе долу ясни, други да пишат за стиловете които карат(предполагам и там има много тънкости които трябва да се гледат при самата покупка за да си спестят хората бъдещи главоболия)
 И най-важното е  никой да не го взима писанията прекалено лично

Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« Отговор #31 -: 04.02.2009 12:57 »

В отговор на писаното от Емо искам да кажа следното: Как няма да сме зле, след като този спорт придоби популярност в БГ едва от няколко години. От съвсем малко време - говоря примерно за последните 10 години има свестно оборудване, което може да се купи, а не да поръчваш отвън нещо, което не знаеш какво ще дойде, в какво състояние ще дойде и дали ти върши работа. В тази връзка от колко години карат на-старите карачи? И дори да карат от повече време откога всъчщност карат сериозно и с подходящо оборудване???
Тези всичките най-добри, които участват в PWA и т.н. карат примерно от 8 годишни. Живеят там, където може да се кара всеки ден. Уейв карачите съм виждала - всичките карат на сайдшор. Е как няма да скачат. То вълната си идва право срещу теб. Я попитайте момчетата който карат на уейв спота какви гимнастики правят, за да скочат от някоя вълна. Втъра ти духа така, че трябва да качиш, за да отскочиш от някоя рампа. Да, ама тогава губиш тяга. Трябва да дебнеш порив, подходяща вълна, да няма някой пред теб или зад теб,. защото знаете колко пренаселено става при прогноза. А да не говорим, че спонсори няма и каквото счупиш си го купуваш после, а както се знае, нещата не са евтини. Хайде и ние да взимаме заплатите на тези от останалата част от европа, пък и ние ще чупим и ще си купуваме ново. Много години опит ни лиспват, също подходящи условия, време и пари.
Но както казва Крис, еднакво се радва както човека, който е направил примерно фронт луп, така и човекът, който е направил първия си успешен тегле. Просто удоволствието да постигнеш нещо ново е огромно и си заслужава и ударите и лекото отчаяние, което понякога ни обзема, но важното е ,че се кефим, заедно сме по спотовете, подкрепяме се, насърчаваме се едни други и така просто всичко става един голям FUN Yes Yes Yes

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
valko
Windmaster
Публикации: 673

« Отговор #32 -: 04.02.2009 14:03 »

Напълно подкрепям Съни по важно е желанието и любовта към
даден екстремен спорт  Yeee Brrrr скъпо оборудване трудно се купува пък и обикалянето на
различни подходящи спотове е доста трудна задача wall
затова "всеки му според възможностите и всеки му според потребностите"
Просто се забавлявайте Good Luck Yes

Boards : Fanatic Bee 117l  , Naish Enduro 106l
Sails : Loft freerace 5.3m2 , Loft 360 free 6.5m2 , Neil Pride combat 5.0m2
emo
Отнесен от вихъра
Публикации: 382

« Отговор #33 -: 04.02.2009 15:56 »

Супер! Адски много се радвам,че малко от малко съм успял да ви провокирам и да се опитаме да направим някаква полезна дискусия най-накрая!
Целта ми беше единствено и само да ви събудя от апатията и да си говорим в това време,в което не караме за сърф!!!
Приемете извиненията ми,ако без да искам съм засегнал някого лично! Good Luck
Неприемливо е във форум с толкова изразена сърфистка насоченост, с близо 700 участника,които се предполага в голямата си част да са сърфисти или кайтъри, от 4 месеца да си говорим само по теми изобщо незасягащи тези спортове или хобита!
Иначе не,изобщо не съм депресиран.Все пак не съм карал само от 4 седмици и повярвайте изобщо няма да чакам да стане 30 градуса,за да съм пак на вода Yeee
Няколко човека вече следим прогнозата за края на 7цата Wink
По въпроса,че всичко все пак го правим за фън,две мения няма!
Нито имам амбиции за нещо повече от каране за кеф,нито имам време и възможности да ставам Про :D
Въпроса е,че все пак не е лошо понякога човек да гледа реално на нещата и да си дава сметка къде е!
С последното си мнение просто исках да кажа,че сме адски зле във всяко едно отношение,стигнали сме дъното и най малкото което можем да направим и зависи от нас е ,поне да си го кажем директно!
Мисля,че по този начин ако всеки малко се замисли и посъбуди,нещата може и да тръгнат нагоре.
Ако ли пък не,ОК ще си седим в блатото на посредствеността и ще си говорим общи моабети....
Айде със здраве,пък в скоро време се надявам да се видим на някой спот или поне на ревю в Ст.Загора :D :D :D

d-r
Духовит
**
Публикации: 103

« Отговор #34 -: 04.02.2009 16:56 »

No words,no competition-only playing/R.Naish/

witchcraft chakra 94,UTB north shore-doctor 84 wave,SUP-10,6  RRD
neil pryde zone-3,5,neilpryde search-3,9,north sails ice 4,2neilpryde combat-4,7,neil pryde atlas 5,4,northsails duke-6,4
fireflay
Вятърничав
Публикации: 217

« Отговор #35 -: 04.02.2009 21:58 »

d-r,с тия JP-та,да цитираш батко Роби...нещо ме тревожиш.Да не излезеш подсъзнателен слаломист :D.Нали знаеш кво казва психопата:Няма по-голям кеф от перфектния глисаж Yes.Слалом форевър :О: :D :aaa ne:.Ако няма слалом,ше има гегантски слалом :D

Naish wave 70l,Naish Global Wave 87,Naish Vector 104l;Naish Force3.7;Naish Force-4.2,Naish Force-4.7,Naish Boxer-5.8,Naish AMP-7.Някой,да продава бельо Naish(-:
lukcheto
Off Line
Публикации: 2340

« Отговор #36 -: 04.02.2009 22:22 »

d-r,с тия JP-та,да цитираш батко Роби...нещо ме тревожиш.Да не излезеш подсъзнателен слаломист :D.Нали знаеш кво казва психопата:Няма по-голям кеф от перфектния глисаж Yes.Слалом форевър :О: :D :aaa ne:.Ако няма слалом,ше има гегантски слалом :D

Алоо Светулане, с тея си писания, следващия път като те мерна на уейвспота да си яздиш малките неЩовски играчки, директно пращам хели да те прибира към паркета без право на глас, та да си слаломираш на воля... (в случая колко ти е голям фенера няма да се вземе предвид!)
 :D oops :D :D :D oops :D :D :D

"Stop chasing shadows, just enjoy the ride" bravoo
~ фaNatic SkaTe/85l~the RoCk~
~Jo Jo is back home/67l~
~Гaa mАНiК/3.3m2~nuHko~
~Ka.KiLLeR/3.7m2~WaVe ASSassIN~
~Vandal Enemy/4.5m2~WANTeд.No.2~
~Idol/4.0m2~TheFlY~
~Idol/4.8m2~BillY~
fireflay
Вятърничав

« Отговор #37 -: 05.02.2009 00:01 »

Lukc кво се моя фенер...,плашиш ме Shocked.То си е малко,джобно и напоследък ръчно фенерче :D

Naish wave 70l,Naish Global Wave 87,Naish Vector 104l;Naish Force3.7;Naish Force-4.2,Naish Force-4.7,Naish Boxer-5.8,Naish AMP-7.Някой,да продава бельо Naish(-:
Abit
Буревестник
Публикации: 855

тук-там

« Отговор #38 -: 30.11.2009 20:20 »

Някой ще ми помогне ли да разбера какъв стил ми е оборудването? Никъде не можах да разбера... wall

Wave не е, за това съм сигурен ...
glum
Полъх
*
Публикации: 91

« Отговор #39 -: 30.11.2009 21:29 »

freeride
daniel
Отнесен от вихъра
Публикации: 424

SeaWolf

« Отговор #40 -: 30.11.2009 21:35 »

Някой ще ми помогне ли да разбера какъв стил ми е оборудването? Никъде не можах да разбера... wall

Wave не е, за това съм сигурен ...
В описанието на дъската виждаш инфо за нея - какъв е размера й, платната с които се кара, размера на финката, а в "Category" е посочено предназначението - в случая "Freeride Board (Large)"
За платното е същото - в описанието се посочва за какъв стил е подходящо

Адреналинът е най-добрия наркотик.... Smile)
fireflay
Вятърничав

« Отговор #41 -: 30.11.2009 23:00 »

Може да го ползваш и за freesex :D

daniel
Отнесен от вихъра
Публикации: 424

SeaWolf

« Отговор #42 -: 30.11.2009 23:09 »

Може да го ползваш и за freesex :D

И за това става, но е важно правилото: При freestylе, freeride и freesex - използвай презерватив !!!

Адреналинът е най-добрия наркотик.... Smile)
Страници: « 1 2 3   Най-горе
Печат
Отиди в: