ozon
Полъх
Публикации: 7
|
|
« -: 02.02.2009 21:09 » |
|
ТЪРСЯ ПАРТИЯ Изперках на тема Кабо Верде. От миналата зима ми е мерак да отида и редовно следя вятъра. Убеден съм, че е най-доброто място за зимно каране. Разрових яко из Нета за пътищата дотам. Излязоха изключително добри оферти. Големият ми проблем е, че не мога да намеря с кого да тръгна, а не е за сам, особено при първо ходене. Не е за пренебрегване и мега партито за Световното. С тази комбинация залогът е за нещо наистина незабравимо, въпреки че и само карането там смятам, че е незабравимо. Прерових много предложения, но тук изваждам само най-добрите. Много подредена информация може да се получи от Club-mistral.com. 1. Полети Изключително добри предложения има от TUIfly.com. Те имат оферти само за места в чартърите си. Начални летища Мюнхен, Франкфурт, Дюселдорф и Хановер. Цените при ранно букване са около 500 – 600 Е. При късните записвания падат до 250 Е на човек в двете посоки. За края на януари хванах оферта от 0,02Е Хановер – Сал. С всички допълнителни разходи цената на билетите стана 212,04 Е за двама души в двете посоки. За Световното е вероятно да не останат last-minute места, но почти всички други периоди остават. Следя ги от един месец. Други възможни начални точки са Лондон и Амстердам. В почти всички случаи се налага преспиване на летището преди заминаване и след пристигане на цена 35-50 Е на човек. За полетите в Германия може да се купи билет за влак 25Е от всяка точка до летището. 2. Виза + трансфер Купува се на летището при кацане. Доколкото схващам цената е около 40Е, но трябва и снимка паспортен формат. Таксито от летището до хотела е около 15Е. Ограничение има за внасяне на алкохол и парфюми. 3. Настаняване Има голямо предлагане в различни категории. Гъзарията е в двата RIU ***** на западния бряг. Те са на 500 m от Понта Прета и вероятно купонът за Световното ще е там. Настаняването е само All. Има всякакви хотели с цени около 20Е на вечер за легло и закуска. Има апартаменти за по 300Е на седмица за 2-3 човека. Храната е 10-20Е без особени хигиенни рискове. 4. Инвентар и каране Има голямо предлагане на оборудване под наем или за съхранение. Цени от 165Е за седмица. Застраховките са препоръчителни, а спасяването задължително. Има ясни тарифи за спасителните акции. За основния полет срещу допълнително заплащане от 15Е в едната посока може да се пренася спортен пакет – sail/surf/kite bag. 5. Опасности и неприятности Криминалната активност в курортите е ниска, но не нулева. Хигиената е приемлива. Акулите не ядат бели, религията им позволява само негърско. Няма регистрирани атаки на акули от както развиват курортен бизнес, въпреки че основната активност е гмуркането, а основният кайтърски спот е Шарк бей. Крайно непрепоръчителни са полови контакти с местните. 6. Пакетни почивки Добри цени предлагат от surfreisen.com с тръгване от Германия. Всъщност от тях излових пътеките на ниските цени през чартърите на TUI. Самите пакетни цени на TUI са сравнително високи и не ги свалят, дори и накрая. Явно прехвърлят евтините продажби на други фирми, за да кундят лоялните си клиенти. Самолетните билети на thomson.co.uk са по-скъпи, но пакетните им цени са най-добри. За двуседмичен престой, полет и трансфер най-ниската цена е под 750 Е за нощувки и закуски. Най-добрата цена е в RIU под 1200 Е за all. Считам, че разумният престой е две седмици с оглед дългото пътуване и часовата разлика. Наздраве!!! Пламен kitipov@abv.bg 0887 415 565
|
|
|
|
|
|
|
emo
|
|
« Отговор #1 -: 02.02.2009 21:31 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Юли
|
|
« Отговор #2 -: 03.02.2009 01:28 » |
|
Страхотно появяване във форума ozon Хвърляш сол в раните с тази статия До кога според теб е сезона на ветровете? Би трябвало да има и дъждовен сезон, който при всички случаи трябва да се вземе под внимание.
|
|
|
|
Аз съм легенда Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3 Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96 Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0 Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
|
|
|
VenciV
|
|
« Отговор #3 -: 03.02.2009 09:04 » |
|
...Юли една статистика за вятъра и температурата на въздуха за година назад на остров Сол :GL:много добре е април и май , така че може да помислиме по въпроса http://www.windfinder.com/windstats/windstatistic_sal.htm
|
|
|
|
Sails:4,2 North Sail Vudoo 4.5 Simmer 4.7 North Sail Duke5.3 North Sail Ego 6.5 Gaastra Boards: Tabou DaCurve 73l. Tabou DaCurve 79l.RRD WavePro-Twin 74 Naish SuperCross 85l . Mistral Flow 105l Mistral 117 Favorite sail 4.7.board 79 Wind 13-18m/s sides
|
|
|
Sunny
|
|
« Отговор #4 -: 03.02.2009 15:06 » |
|
|
|
|
|
Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
|
|
|
ozon
Полъх
|
|
« Отговор #5 -: 03.02.2009 20:44 » |
|
Има ли наистина сериозни за тръгване?!? Все още има места за полета от Лондон на 16-02-2009, което означава изпускане само на първите два дена от Световното. За полетите от Германия шансовете намаляват бързо. Ако има някой колебаещ се да ми се обади и за три минуги ще го убедя... Аре, че с т`ва виртуално сърфиране още два месеца поне ще търкаме столовете пред компютъра... Чакам поне един сериозен в слеващите два дена. После вероятно ще пропуснем партито... Наздраве!
|
|
|
|
|
|
|
|
ozon
Полъх
|
|
« Отговор #7 -: 09.03.2009 19:29 » |
|
Две седмици ALL INCLUSIVE!!! Да и пиенето е на корем... В епицентъра на зимното каране с вятър и вълни повече от колкото можем да понесем... Допълнтелни разходи до 300Е за минаване през Лондон. Аз няма да отида. Пускам офертата само да дразня и другите, които няма да отидат.
|
|
|
|
|
|
|
ozon
Полъх
|
|
« Отговор #8 -: 09.03.2009 20:19 » |
|
И още:
|
|
|
|
|
|
|
Юли
|
|
« Отговор #9 -: 10.03.2009 00:14 » |
|
Човече направо ни побъркваш с тези оферти Аз вече съм малко по-добре след десетдневното лечение, и направо не знам къде да скрия компютъра за да не ги гледам
|
|
|
|
Аз съм легенда Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3 Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96 Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0 Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
|
|
|
ozon
Полъх
|
|
« Отговор #10 -: 13.03.2009 20:10 » |
|
следващия месец щели да настастаняват безплатно, а по-следващия да изплащат по пет лева на нощувка.
|
|
|
|
|