Днеска вече покарах както си му е реда. На Врачанския. И той се казва "Дъбника", ама си е тук до града
. Имаше "чертички" доста. Сутринта се бях отчаял, щото слабо духаше и се чудех какво да правя, а истинския Дъбник ми се виждаше далече за тоя студ дето ще се бере, да ходя чак дотам. Към 10ч обаче раздуха доволно и аз отидох. Докато се оправях духаше сериозно, та сложих 5.2. Покарах с него малко, ама нещо се притъпи силата и сложих 6.2. С него покарах повечето време доста приятно, ама и за него взе да става слабо по едно време, и към 14ч рекох да сложа и 7.5. С него направих един тегел и половина без да изглисирам въобще, вятъра си заминаваше, успях да го овардя сухо и се измъкнах.
Водата си е неприятна за плуване
, ама ако не се задържаш дълго време в нея си е поносимо. Студено е, като си намокриш лицето и те духа вятъра, на пръстите на ръцете (през цялото време съм бил с ръкавици, въпреки че уморяват много, постепенно свиквам, като се закачиш на трапеца си се ядва, без тях не знам как щеше да е, само да се чудиш как можаха да измислят точно на дланта, където стискаш да е чист неопрен без една нишка гума барем, да не се хлъзгат, не знам, а отгоре са гумирани целите!, ще трябва да пробвам да си лепна някакви гуми май и отдолу; като почнат да премръзват пръстите излизам, вън се затоплят, почват да "горят" и да болят, след това влизам, после пак така
), на краката пръстите не са ми премръзвали, но накрая вече към 14ч някакси взех да усещам някакъв "по-обемен" студ от бедрата надолу, и беше време вече да излизам. Ще пиша дали съм се разболял в близките дни, или не.
Не посмях да пробвам новата тупалка, че не ми се киснеше в студената вода да експериментирам, и карах голямата, а то и вятъра си беше май за нея, накрая и за нея нямаше.
Поздрави от Враца на всички!
Ааа, забравих да напиша, че колана и жилетката
(вече и с нея се поприучвам да карам) доста допринасят за предпазване от студа.
А брадичката ми е натъртена от двете бонета които надявам.