21.11.2024 14:38
Новини: За водните екстремни спортове, плуване и гмуркане предлагаме екипировка на фирмите:  Bare, Sooruz, Ascan, GUL, Aquasphere, Aqualung, Beuchat, World Industries, AirHead, Sooruz, DryPak и Spokey.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1   Най-долу
Печат
Автор Тема: откриване на сезона на Парос  (Прочетена 3252 пъти)
CAPTAIN
Полъх
*
Публикации: 7

« -: 08.04.2009 14:49 »

От 1 до 7 април открихме кайт-сезона на Пунда / Парос /. Пътувахме през ноща на 31 Март и в 07:25 се натоварихме на ферито. 12:00 - на спота. Прогнозите за периода бяха прилични 9-12 м/с. За съжаление имаше хубав вятър само един ден, два дни слаб / аз с моите 100 кила не карах / и два дни дъжд, и студ.
От двете училища беше отворено едното - Paroskite Procenter - IKO, сейфти, сторидж, музика,  интернет и приятелско отношение. С кола се стига до спота. Южният вятър беше напълнил наоколо с вода, но може да се заобиколи, ако  си с Джип цепиш направо.
Настаняване + сейфти и сторидж - 180 евра на човек за седмицата.
Беше много раздразващо и от 1 до 6 май пак сме там.

Бъдете безсмъртни и нека Вятърът да е с вас! magic
Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« Отговор #1 -: 08.04.2009 19:30 »

Ех много гадно, че не е имало здрав вятър taz Аз доколкото съм чувала на Парос и Наксос духа здраво OK Ама 1 ден си е 1 ден каране, не сте капо, дето някой казанаскоро, поне бензина сте си изплатили OK (:-pp)
Хайде другия път повече късмет, яко вятър и топлина :Sunny: Yeee :Sunny: Yeee

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
CAPTAIN
Полъх
*
Публикации: 7

« Отговор #2 -: 13.05.2009 21:29 »

Нова яка сесия на Пунда Парос 2 - 9 май. Три дни духа добре - 3,4 и 5 май, после вятърът беше 4-5 м/с и наблегнахме на рома и узото. На 9ти излезе граничен вятър, по-леките караха с големи кайтове, а аз ги събирах с надувната лодка.
Инфо за онези които още не са ходили там :
Спотът е откровено кайтиски. Има две кайт училища на плажчето, много се мразят и си бачкат гръцки номера. По-северното училище е PAROS KITEBOARDING със собственик Йорго, материалът е основно Eclipse. Предлага и сърф материал. Има много приличен бар с питиета, салати, сандвичи и миналата година имаше сервитйорка със страшни цици, ама страшни ! Има вода на маркуч за измиване на матриала и телата, тоалетна. Сестра му държи бара и гледа много лошо.
По-южното училище е PAROSKITE PROCENTER. Там бос е Кай-Константинос. Работи с Кабрина, не предлага сърф материал. Няма тоалетна и вода за миене, питиетата са от автомат. За сметка на това е много френдли настроен и там винаги е купонът. И на двете училища има организирано сейфти, и като се наложи палят джета ,и те вадят / кайтиста или дъската /. И на двете места ремонтират скъсани кайтове веднага. И на двете места интернета уж го има , но е проблемен. И двете училища имат сайтове, и предлагат настаняване.
Аз съм бил и на двете училища, но предпочитам второто, пък и никога няма да те върнат от бара на Йорго.
Април и май има съвсем малко хора и то само на як вятър. Юни и Юли има по 120 каита в небето. В края на август са 60 и след първи септември се опразва и става много приятно.
Учителите са натоварени здраво с уроци до 17:00 и след това, когато всички вече са уморени, и поркат на бара, започва майсторското шоу - велико изтъпление.
Следващо ходене там - август - септември.

Нека вятърът е с вас!
Utah
Повей

Публикации: 2

« Отговор #3 -: 20.05.2009 12:16 »

... мястото наистина е супер приятно и с много позитивна атмосфера, ще си позволя да добавя само едно нещо, носете си патъци - да карате с тях, че от чистата вода е бъкано с таралежи... не че е нещо фатално...
Страници: 1   Най-горе
Печат
Отиди в: