01.11.2024 10:22
Новини: За водните екстремни спортове, плуване и гмуркане предлагаме екипировка на фирмите:  Bare, Sooruz, Ascan, GUL, Aquasphere, Aqualung, Beuchat, World Industries, AirHead, Sooruz, DryPak и Spokey.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1   Най-долу
Печат
Автор Тема: Freestyle wave литраж ?  (Прочетена 5495 пъти)
Snooky
Полъх
*
Публикации: 88

« -: 19.04.2009 23:49 »

Та наближава летния сезон и е време за малко освежаване на екипировката.  Dance
Набелязал съм си аз едни RRD Freestyle wave 08 но не мога да се реша колко литра да е дъската. Аз съм не повече от 60 кг. ниво глисаж и jibe без проблем и имам намерението вече да се хвърлям и за frontloop, но уловката е, че искам да я позлвам като единствена дъска. Предимно ще карам в България и за това ще е около 100 - 115 л. с намерението да пътувам есен и сега пролет из Турция или Гърция да натрупвам малко повече experience и на вълни. Cool  Та въпроса ми е ако взема 115 л. дали няма да ми е прекалено голяма за условията извън България?

- Tabou Pocket Wave 78
- RRD Freewave 110
- Gaastra Poison 6.2, 4.2
- Gaastra Manic 5.3
- Maui sails Legend 4.7
chill
Windmaster
Публикации: 512

« Отговор #1 -: 20.04.2009 00:45 »

Голяма ми се види, още повече пък за frontloop. Smile Долната граница на платната е сигурно над 5кв.м., смятай аз в Турция на гладкото карам с 4.7/106L, а съм 85-90кг, с твоите 60кг сигурно ще трябва да слагаш 4.0 и надолу, което е доста под диапазана на дъската, не че на може, ама куца работа, 115L ветъро ще ти я отвява изпод краката, по-скоро се ориентирай към нещо около 80L, тъй си мисля. Ако трябва да имаш само една дъска, по-скоро жертвай карането в България (то пък и едно каране).

Sails:  Severne Convert 2016 7.5
        Ezzy Wave SE 5.8
        Ezzy Wave SE 4.7
Boards: Starboard Kombat 106L
        Starboard Kode 123L

---
Pain is weakness leaving the body
Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« Отговор #2 -: 20.04.2009 09:41 »

Snooky по принцип е трудно да имаш една дъска за БГ и за местата където духа вятър. Компромисен вариант е да вземеш нещо  90-максимум 95L и да забравиш за платната над 6 квадрата (което на практика драстично намалява шанса ти за каране в БГ). Виж има на страницата един Naish Vector 88L който е чисто нов и е 980лв .
http://sunnyx3m.911.bg/a2/offers.asp?p=2697772
Но не мисля, че с една дъска можеш и фронтлуп да опитваш (трябва да е малка и лека дъската) и в БГ да караш (където както знаеш дъската трябва да носи по-големи платна).

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
marino
Буревестник
Публикации: 805

« Отговор #3 -: 21.04.2009 08:57 »

За България определено е много малка,освен ако не ходиш само на прогнозите на Дъбник.А пък за Турция с твоите килограми ще си постоянно във въздуха. Yeee

РЕМОНТ НА УИНДСЪРФ И КАЙТ ОБОРУДВАНЕ. адрес:София,Кокаляне,ул.Александър Генков №8 , тел:0888200617
Snooky
Полъх
*

« Отговор #4 -: 26.04.2009 00:19 »

Мерси много на отзовалите се! Smile
Ще се ориентирам към 110 л. защото цялото лято съм ангажиран по българското черноморие, а пък ако е успешен сезона може и да дапълня към екипировката и по-малка дъска за по-сериозното каране.  OK

- Tabou Pocket Wave 78
- RRD Freewave 110
- Gaastra Manic 5.3
- Maui sails Legend 4.7
d-r
Духовит
**
Публикации: 103

« Отговор #5 -: 27.04.2009 22:09 »

Можеш да я смъкнеш още по надолу 100-105л идеална за платна 6-6,5,напълно достатъчно за голям м-л по нашето черноморие

witchcraft chakra 94,UTB north shore-doctor 84 wave,SUP-10,6  RRD
neil pryde zone-3,5,neilpryde search-3,9,north sails ice 4,2neilpryde combat-4,7,neil pryde atlas 5,4,northsails duke-6,4
Snooky
Полъх
*

« Отговор #6 -: 30.04.2009 01:18 »

Може...така или иначе най-голямото ми платно е 6.6  hmmmm Само ме притеснява при нашия "ту го има - ту го няма" вятър дали няма да изпия морето  :-O-:

- Tabou Pocket Wave 78
- RRD Freewave 110
- Gaastra Manic 5.3
- Maui sails Legend 4.7
Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« Отговор #7 -: 30.04.2009 08:55 »

Може...така или иначе най-голямото ми платно е 6.6  hmmmm Само ме притеснява при нашия "ту го има - ту го няма" вятър дали няма да изпия морето  :-O-:
Слушай d-r, много добре те съветва OK
С твоите килограми няма да изпиеш морето OK

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
d-r
Духовит
**
Публикации: 103

« Отговор #8 -: 30.04.2009 10:47 »

всички пием морето,но май в началото е така.Не се отказвай и това е.И да знаеш много хора се хвърлят за салта преди да могат да правят добре джайб-така че смело напред

witchcraft chakra 94,UTB north shore-doctor 84 wave,SUP-10,6  RRD
neil pryde zone-3,5,neilpryde search-3,9,north sails ice 4,2neilpryde combat-4,7,neil pryde atlas 5,4,northsails duke-6,4
metro
Вятърничав
Публикации: 212

Ветроход :)

« Отговор #9 -: 24.05.2009 16:18 »

Мерси много на отзовалите се! Smile
Ще се ориентирам към 110 л. защото цялото лято съм ангажиран по българското черноморие, а пък ако е успешен сезона може и да дапълня към екипировката и по-малка дъска за по-сериозното каране.  OK
Привет снууки Smile
Аз съм 60-65кг. и също мисля скоро да се сдобия със фристайл дъска и след доста мислене и премисляне съм сигурен че трябва да е 100л! Говорих с няколко добри фристайлъри (примерно Дидо - сина на Иван, със Светльо от Шумен, Илк Джан и тнт...) и съветите на всички са 100л. за фристайл дъска за мен! Аз съм на ниво, глисаж,пауър джайб, 360, лей даун, дък джайб, и яко се кефя на вълни..скачам и се мъча много на уейв спота и честно да си кажа усещам как напредвам и това още повече ме надъхва Wink
Та при мен положението е, че ходя само на прогнози на острова и реално не карам в БГ + имам и 73л. уейв дъска,..ако е много силно я карам нея на уейв спота..ако е по-слабо пък ще карам 100л. фристайл на гладкото и ще мъча трикове и тва е!
Виждам, че ти ще караш в БГ предимно/само...за каране тука в БГ ти трябва по-голяма дъска според мене за да имаш повече каране...с по-малка дъска ще караш значително по-малко! Ако обаче я взимаш за фристайл предвид че си мойте килограми твоята дъска е 100л! Ако търсиш дъска за кеф каране, правене на тигели, фърчене с голяма скорост и тнт..то фристайл дъските 100% не са за теб! Не са бързи, налъмите са им отгоре и при силен вятър не можеш да ги напънеш и закантиш и да летиш...фристайл дъските не са направени да вървят комфортно направо...направени са постоянно да мъчиш трикчета, скокчета и тнт...така че още от сега реши какво ще караш..а не какво искаш в бъдеще евентуално и с тенденцията че мислиш че те кефи да го правиш да си вземеш фристайл дъска и да се разочароваш че си супер бавен и всеки те задминава и ти кълчи краката щот се опитваш да я закантиш на силен вятър за да движи по-бързо..просто фристайл дсъките не са направени за това Smile Аз да си кажа де  oops
Съветвам те да помолиш някой който има 100 фристайл дъска да я вземеш да я пробваш 1-2 карания и да усетиш за какво говоря че не върви направо и не е бърза Smile
Уф сега чета написаното ми и от него да не излезне че фристайл дъските са супер куци и гадни дъски! Нищо подобно не искам да кажа  :О:

Tabou Twister 100l
Tabou Da Curve 73l

Gaastra - Echo 5.2, Manic 4.7, Manic 4.0
Tabou Manta 100l
Gaastra - Savage 6.7
Страници: 1   Най-горе
Печат
Отиди в: