21.11.2024 13:31
Новини: За водните екстремни спортове, плуване и гмуркане предлагаме екипировка на фирмите:  Bare, Sooruz, Ascan, GUL, Aquasphere, Aqualung, Beuchat, World Industries, AirHead, Sooruz, DryPak и Spokey.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: « 1 2   Най-долу
Печат
Автор Тема: Финка или друг проблем  (Прочетена 18386 пъти)
The Bear
Отнесен от вихъра
Публикации: 432

Цецо от Враца

« Отговор #15 -: 26.04.2009 20:21 »

Извинявай, ако съм те засегнал с нещо!!! Не съм искал!!!!
Мисълта беше, че платното (Lip Wave 5.2) е прекалено малко за въпросната дъска и финка,  и тъй като заглавието на раздела е Slalom & Formula - тази комбинация изобщо не е подходяща за скоростното каране, което се опитваме да дискутираме!! То че ще върви, ще върви, но според мен ще е бавно! Това имах в предвид! А дали излита, спинува, оре или други подобни тегавини, не мога да ти кажа! Просто на 15 м/с+ и 5 м2, аз съм с 80 л. дъска ( 24 финка) и  тежа близо 80 кг. И понякога дъската ми идва голяма!!!!!!
Иначе всеки си кара с каквото си иска, и както си му харесва!!! А бързината - това вече е отделен въпрос Wink
Поздрави OK

Моля ти се, въобще не си ме засегнал, нито нещо такова... Аз съм си начинаещ, и си питам, за да знам.  Wink На мен това по-долу ми е засега материалът, и само с него съм карал, и само за него мога да пресъздам впечатления  :D. Така де, две дъски имам (едната си е на 4 дни каране само) с по една финка за всяка от тях. По принцип е вярно, че съм се набутал неусетно в Slalom & Formula и ги ръся едни... Учебна дъска с уейв платно 5.2... Абе, вятър няма зат`ва ме боли главата... Извинявам се.

Поздрави!

92кг, 186см, Global Wave 98l _ Icon 145l _ Combat 4.2 _ Lip Wave 5.2 _ Pilot 6.0 _ Glide 7.5 _ GTX 9.0 (доволно изпробвано)
Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #16 -: 28.04.2009 11:26 »

salv, с тези "симптоми" предполагам, че наистина ти е голяма финката в този момент. Според мен е добре да пробваш няколко варианта, като си отделиш един ден в който само да сменяш финки и да променяш нстройките на оборудването докато не хванеш правилните пропорции. Ако се засечем някъде на вода мога да ти дам няколко финки.
Успех.

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
Eddie
Модератор
Публикации: 1102

« Отговор #17 -: 28.04.2009 12:23 »

Аз карам 120л. (74см) с 7.6 и 42 см. финка и ми е ОК.Слагал съм и 6 кв. на тази дъска (преди да успея да подкарам 90л oops) но с финка 39 -37см,в зависимост от времето.

Boards: Starboard Formula 159L. ; Starboard Isonic 122L. ; AHD Tracer 90L.
Sails : Gaastra Vapor2 - 10.0 ; Neil Pryde RS Racing - 9.0;Neil Pryde RS Racing - 7.8 ; Gaastra Vapor2 - 6.0 ; Gaastra Nitro3 - 4.7
Abit
Буревестник
Публикации: 855

тук-там

« Отговор #18 -: 23.08.2009 13:20 »

здравейте колеги... oops 

Искам да попитам на тази дъска какво оборудване и трябва за да извлека максималното при 5-6 бъфор/скорост на вятъра  и моите 60кг.

F2 SX - 2008
Size .......... M
Length........ 235cm
Width......... 69cm
Volume....... 103L
Weight........ 5,8kg
Fin size....... 40cm
Fin box........ tuttle
Fin range......34 - 44cm
Sail range.... 5.5 - 8.5m
Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #19 -: 24.08.2009 17:41 »

Ако въпроса ти е за размера на финката тя зависи и от какви платна ще ползваш. Дали са ти оптимален размер 40см, имаш ли я тази финка и искаш втора или търсиш някаква която да ти е за платната с които ще караш? Ако ще караш платна до 6кв става и с 35-38см, до 7кв 38-42см, по-големи 40-44см.

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
Mod_One
eXtreme iNside
Публикации: 1681

« Отговор #20 -: 24.08.2009 18:14 »

здравейте колеги... oops  

Искам да попитам на тази дъска какво оборудване и трябва за да извлека максималното при 5-6 бъфор/скорост на вятъра  и моите 60кг.

F2 SX - 2008
Size .......... M
Length........ 235cm
Width......... 69cm
Volume....... 103L

Sail range.... 5.5 - 8.5m

Доста голям диапазон даваш - 5 bft  е от 8-10 м/сек, докато 6 bft е от 11-13 м/сек. Разликата е значителна. Про твоите килограми от 7.5м2 до 4.5м2 и поне две финки ... "Уесно нема"  Wink
Освен това тази "дъскица" е малко голяма за 6 bft, не, че не можеш да я караш с 4.5м2 ама ще ти потроши краката ...

\\\ | ///
               \\ - -  //
               ( @ @ )
 -------o00o-(_)-o00o-------
F..k the Cola, F..k the pizza, All we need is Slivovitza
Jimmy
Полъх
*
Публикации: 90

« Отговор #21 -: 24.08.2009 18:51 »

Аз съм карал тази дъска. Нищо чудно да си купил моята. Няколко съвета:
- Дъската има "караем" диапазон от 6.2 - 7.8 м2 платна.  Можеш да опиташ и 8.5, но не и по-малко от 6.2. Абсурд е да я удържиш ( ако условията наистина са за по-малко платно).
- Обезателно я карай с race ( или free race) платно. Всеки опит са я караш с друг вид платно ще те накара да намразиш сърфа.
- Финката която върви с дъската( 40 см, червена или зелена, много мощна), най добре я дай на някой да си направи закачалка или я хвърли за подпалка.  Дъската е с дълбоко изрязване отзад и не търпи мощни финки - постоянно ще спиносваш.  Вземи си от Иво Чеширов 2 финки Select SL7 или SL9 - 36 см за долния диапазон платна( 6.2/6.7/7  и 40 за горния ( 7.8/8.4 ).
- За по големите платна слагай трака около 1 см пред центьра, а за по-малките още 2-3 см напред. Иначе ще си постоянно във въздуха.
- Проверявай след всяко каране дъската за дребни повреди - изключително крехка е.

Ако си решил да се ориентираш към скоростно каране, си направил страхотен избор. Това е една от най приятните слаломни дъски, които могат да се вземат 2-ра ръка. Изключително бърза( опасно), качва като формула, Джайба го прави сама. Приятно каране.
Abit
Буревестник

тук-там

« Отговор #22 -: 24.08.2009 20:25 »

Аз съм карал тази дъска. Нищо чудно да си купил моята. Няколко съвета:
- Дъската има "караем" диапазон от 6.2 - 7.8 м2 платна.  Можеш да опиташ и 8.5, но не и по-малко от 6.2. Абсурд е да я удържиш ( ако условията наистина са за по-малко платно).
- Обезателно я карай с race ( или free race) платно. Всеки опит са я караш с друг вид платно ще те накара да намразиш сърфа.
- Финката която върви с дъската( 40 см, червена или зелена, много мощна), най добре я дай на някой да си направи закачалка или я хвърли за подпалка.  Дъската е с дълбоко изрязване отзад и не търпи мощни финки - постоянно ще спиносваш.  Вземи си от Иво Чеширов 2 финки Select SL7 или SL9 - 36 см за долния диапазон платна( 6.2/6.7/7  и 40 за горния ( 7.8/8.4 ).
- За по големите платна слагай трака около 1 см пред центьра, а за по-малките още 2-3 см напред. Иначе ще си постоянно във въздуха.
- Проверявай след всяко каране дъската за дребни повреди - изключително крехка е.

Ако си решил да се ориентираш към скоростно каране, си направил страхотен избор. Това е една от най приятните слаломни дъски, които могат да се вземат 2-ра ръка. Изключително бърза( опасно), качва като формула, Джайба го прави сама. Приятно каране.

Jimmy,  помагаш  ми максимално с този твой коментар  Yes  bravoo  OK  \0//   Финката не е оригиналната, точно това оглеждах днес  някаква черна пишеше нещо "race" на нея и е сравнително къса/права черна.
Може ли само малко да поясниш затова : 36 см за долния диапазон платна( 6.2/6.7/7  и 40 за горния ( 7.8/8.4 ).Новак съм ако не си забелязал  oops .... по точно разбрах, че това са   6.2/6.7/7 ---- ( 7.8/8.4 ) размерите на платната, а тези диапазони 36см. за долния и 40 за горния какво е ?  Извинявам се ако изглежда глупав въпроса, но за 4-5 дена четене в този форум не мога да схвана всичко толкова добре.  oops

Щях да забравя "race"-платната ги намирам кои са, но "free race" - някакъв пример за такива платна?

Jimmy
Полъх
*

« Отговор #23 -: 24.08.2009 21:22 »

За финките - с 36 ще караш 6.2, 6.7 и 7( на нормален вятър ), а с 40 - 7 ( на слаб вятър ) и 7.8 и 8.4
Free race платна - NeilPryde RS Slalom, Gaastra GTX, Severne Overdrive, Naish RedLine, Loft SwitchBlade.

Сигурно пропускам някое....
Abit
Буревестник

тук-там

« Отговор #24 -: 24.08.2009 21:25 »

За финките - с 36 ще караш 6.2, 6.7 и 7( на нормален вятър ), а с 40 - 7 ( на слаб вятър ) и 7.8 и 8.4
Free race платна - NeilPryde RS Slalom, Gaastra GTX, Severne Overdrive, Naish RedLine, Loft SwitchBlade.

Сигурно пропускам някое....

Много съм ти благодарен.. \0// супер си OK Yes
Jimmy
Полъх
*

« Отговор #25 -: 24.08.2009 21:55 »

Видях, че вече са те предупредили, че дъската не е за начинаещ. Ще те предупредя и аз, пък ти прави каквото знаеш.
При първото си качване на тази дъска на влизане изтропах две човки ( от тези, дето ти се обръщат клепачите), и на връщане още две. Дъската естествено беше за сериозен ремонт.
Половин година по-късно при едно единствено пребиване със същата дъска счупих:
1. Мачта 1 бр.
2. Гик 1 бр.
3. Дъската
4. платното
5. Бях скъсал и каишката , на която бях закачен.
6. Ребро - 1бр.
7. Извадено рамо - 1бр.

Така, че още не е късно да решиш са се учиш с "по-мек" материал.
valko
Windmaster
Публикации: 673

« Отговор #26 -: 01.09.2009 10:25 »

Видях, че вече са те предупредили, че дъската не е за начинаещ. Ще те предупредя и аз, пък ти прави каквото знаеш.
При първото си качване на тази дъска на влизане изтропах две човки ( от тези, дето ти се обръщат клепачите), и на връщане още две. Дъската естествено беше за сериозен ремонт.
Половин година по-късно при едно единствено пребиване със същата дъска счупих:
1. Мачта 1 бр.
2. Гик 1 бр.
3. Дъската
4. платното
5. Бях скъсал и каишката , на която бях закачен.
6. Ребро - 1бр.
7. Извадено рамо - 1бр.

Така, че още не е късно да решиш са се учиш с "по-мек" материал.
Джими това са доста травми :Q: да не си станал краштестер към някоя фирма  Shocked

Boards : Fanatic Bee 117l  , Naish Enduro 106l
Sails : Loft freerace 5.3m2 , Loft 360 free 6.5m2 , Neil Pride combat 5.0m2
Mitk0
Полъх
*
Публикации: 11

« Отговор #27 -: 09.10.2009 19:17 »

Джими това са доста травми :Q: да не си станал краштестер към някоя фирма  Shocked
Явно си имал доста късмет при тази човка, но според мен са излишни притесненията. Аз лично 1 година карах швертови  дъски (най - вече рейсборд) и след това един от първите фънове(май даже беше 1вия), на който се качих беше слаломна дъска ( Isonic 122) и нямах абсолютно никакви проблеми. Единствено след това всички големи freeride дъски ти стават безинтересни Smile. Така че според мен щом  можеш да глисираш и да се пъхаш в страповете - с дъската не си сбъркал Wink 
Eddie
Модератор
Публикации: 1102

« Отговор #28 -: 09.10.2009 23:47 »

Явно си имал доста късмет при тази човка, но според мен са излишни притесненията. ..
Така че според мен щом  можеш да глисираш и да се пъхаш в страповете - с дъската не си сбъркал Wink 
Jimmy  не е от най -притеснителните . И определено поназнайва нещичко за слаломните дъски  :D

Boards: Starboard Formula 159L. ; Starboard Isonic 122L. ; AHD Tracer 90L.
Sails : Gaastra Vapor2 - 10.0 ; Neil Pryde RS Racing - 9.0;Neil Pryde RS Racing - 7.8 ; Gaastra Vapor2 - 6.0 ; Gaastra Nitro3 - 4.7
Страници: « 1 2   Най-горе
Печат
Отиди в: