На първите снимки ми се ПРИвижда, че има вятър и за по-малки играчки
Звучиш ми като да съжаляваш повече, че не си си носил оборудването, отколкото, че си се кефил на концерта
Емо а поогледа ли материалната база? Има ли къде да се спи на нормални цени около спота, кой е "правилния" вятър който да се следи, как седи въпроса с къмпингуването там?
Вятър духна за около 8м2. Така ти се привижда,защото там е просто по дълбоко и беше останала малка вълничка.
Мястото е уникално красиво и супер сейфти.
Залива е разположен в посока СИ-ЮЗ. За каране на вълни,влизаш в СИ му край.
Правилния и най-често духащ вятър там е Север или както те си го наричат "Мелтеми."
Идва ти сайдшор на ляв халс,а вълната фронтално
Една от особеностите е,че отсреща на около 100м. в морето има риф и ако искаш да караш по-спокойно,е добре да го изкатериш и да влезнеш по-навътре.
Заговорих се с един грък на едно от училищата и той ми каза,че на прогноза,се събират най- малко 200 сърфа вътре и то концентрирани главно м/у сушата и рифа
Залива е така също супер подходящ за ненапреднали и дори за учащи се,тъй като колкото по на юг слизаш,толкова по равно става....
Момчето ми каза,че миналото лято има 90 карания за 4 месеца...
За къмпингуване не видях къмпинг,но има страшно много къщи,които дават стаи или направо целите под наем. Мисля ,че не би трябвало да са скъпи!
Кофтито е ,яе се пътува доста повече като км от колкото до острова,но нямаш фери и чакане за него,така че сумарно,пак за 9-10 часа пристигаш.
Смятам на есен,като тръгнат по стабилно Мелтемите да го посетя пак!