23.11.2024 14:37
Новини: Sunny eXtreme е официалният вносител за България на кайт оборудване DaSilva, HB SurfKite, Peter Lynn (PLKB).

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 »   Най-долу
Печат
Автор Тема: ТУРЦИЯ - Да се внимава за ......!!!!!!!!!!  (Прочетена 199914 пъти)
Ivo
Вятърничав
Публикации: 296

« Отговор #30 -: 22.07.2007 12:14 »

Могат да ти поискат и акта за раждане, там са написани и двамата родители, така че най-добре го вземете - няма да ви тежи много, а ще е неприятно да те връщат от границата. На нас миналата година ни искаха паспорти и акт за раждане единия път, а втория никой нищо не попита.
Задължително искат акт за раждане на детето на излизане от БГ (освен паспорта)! 5-6 пъти съм излизал извън БГ със големия син през различни граници и пунктове - винаги са ми го искали на излизане. А ако другия родител не е с теб - декларация от него (нотариално заверена) също е задължителна (+ ксерокопие). Ако искаш мога да ти пратя една примерна.
KOKO
Гост
« Отговор #31 -: 27.07.2007 10:58 »

И ние минаваме през автогарата. Магистралата се плаща, но е по-бърза. Както прецениш ти.
Вчера правих резервацията и ми казаха, че не се плаща защото де факто се движиш по околовръстното шосе на Одрин. Аз пътувам на 21 август жовот и здраве. Тръгваме 03.30 сутринта. Връщаме се на 28 август. Притеснява ме, че ще има голяма опашка на границата. Вие какво мислите. hmmmm
Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #32 -: 27.07.2007 23:03 »

Вчера правих резервацията и ми казаха, че не се плаща защото де факто се движиш по околовръстното шосе на Одрин. Аз пътувам на 21 август жовот и здраве. Тръгваме 03.30 сутринта. Връщаме се на 28 август. Притеснява ме, че ще има голяма опашка на границата. Вие какво мислите. hmmmm
Съни има в предвид, че магистралата продължава а не е само около Одрин. Може да се ползва до Хавса (30ина км) и оттам да се продължи към Чанаккале. Таксата е символична, мисля към 1.75 лири. В края на август опашките са в обратна посока, но понеже турците искат да подобрят трафика и дават смени от тези които работят на входа на Турция и се получава понякога да няма коли, но да висиш час два защото няма кой да ти обърне внимание.

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
KOKO
Гост
« Отговор #33 -: 03.08.2007 11:39 »

Имаме идеята да се приберем през Гърция(Александропулис, Кавала) hmmmm, като на Кешан се тръгва в западна посока. Обаче мои познати ми казаха, че 2002 и 2003 г гърците не са пускали български коли през този пункт, като непрекъснато са намирали повод. Имате ли представа как е сега и могат ли да поискат измислената международна книжка на СБА??
marino
Буревестник
Публикации: 805

« Отговор #34 -: 03.08.2007 13:17 »

Имаме идеята да се приберем през Гърция(Александропулис, Кавала) hmmmm, като на Кешан се тръгва в западна посока. Обаче мои познати ми казаха, че 2002 и 2003 г гърците не са пускали български коли през този пункт, като непрекъснато са намирали повод. Имате ли представа как е сега и могат ли да поискат измислената международна книжка на СБА??
Аз минах по този маршрут преди две седмици без никакви проблеми.Пътя е много хубав. Yeee
Два пъти ме спираха в Гърция.Шофьорска книжка изобщо не искат.Проверяват лични карти и талона на колата.В моя случай и на караваната.

РЕМОНТ НА УИНДСЪРФ И КАЙТ ОБОРУДВАНЕ. адрес:София,Кокаляне,ул.Александър Генков №8 , тел:0888200617
drv
Вятърничав
Публикации: 264

« Отговор #35 -: 06.08.2007 15:46 »

Некои наблюдения след последното ходене на острова 28.7-5.8
1. През гърция пътя е много приятен и независимо, че се пресичат 2 граници по мое мнение става доста по - бързо отколкото през кап. Андреево.
2. Пътя през гърция минава през много села и заобикаля градовете - трябва да се следва посока Александруполи/ Ферес, и близо до Ферес (не се излиза от главния път) пътя става магистрала и стига до границата.
3. На границата България-Гърция няма бензиностанция - най близката смислена е на Петрол на Харманли - мисля, че имаше и газ там. Иначе на излизане от свиленград в ляво на едно Y образно кръстовище- има една малка бензиностанция - заредих оттам и нямаше проблеми.
4. В Гърция имаше полицейски постове на 2 места по пътя и на едно струва ми се , че имаше камера - на един дисплей показва скороста с която се движиш и каква е разрешената скорост. Мястото с камерата беше точно на влизане в едно село при ограничение 50 км/ч. Гърците редовно карат с превишена скорост, също и част от българите, но според мен не трябва да се подвеждаме, че глобите са жестоки.
5. В турция най - много следят за скорост между Гелиболу и Кешан - по мнение на местните.
6. Преглеждайте си внимателно сметките в кръчмите на острова. Нас се опитаха много здраво да ни надпишат в кафето на новия хотел. Сервитьора беше някакъв много старнен тип - висок синеок и много любезен (или по скоро мазен) - беше ни написал 4 порции картофки, а ние бяхме поръчали само една, после като сумирахме всичките поръчки се получи сума с 10 лири по- малка от тази която беше написана като крайна сума в сметката - абсолютно съм сигурен, че беше опит за измама! В сметките поръчаните бройки се отбелязват с чертички - "/" - 1 бр. "X" - 2 бр., "X/" - 3, "XX"-4 и т.н.
7. Цените на нощувките са ги вдигнали май навсякъде - в Gokce otel вече е 20 лири/ човек.
8. Гърците искаха зелена карта - въпреки, че зелената карта няма покритие за Гърция.

Boards - Starboard Futura 154/90см., Starboard Futura 124/76см., Starboard iSonic 111/68 см.
Sails - Neilpryde RS:Slalom 9,5, H2 Racing 8,7; H2 Racing  7,7; RS:Racing 6,7
Weight: 110 kg
Ivo
Вятърничав

« Отговор #36 -: 09.08.2007 18:40 »

Не е точно така.Зелена карта няма да искат при преминаването на границата,но трябва да я имаш за да можеш да удостовериш,че имаш застраховка при евентуална щета/да не ти се случва/. !!

"От 1 август страните от ЕС и още няколко страни спряха граничните проверки за стикер Зелена карта за българските и румънските шофьори.
...
Всички водачи, платили застраховка Гражданска отговорност „само за България“, ще могат да пътуват в страните от ЕС, като при ПТП ще заплащат получената отстъпка, а застрахователят ще поема щетите." (http://www.investor.bg/?id=53661).

Естествено, за спокойствие, е хубаво човек да си има зелена карта.  Smile
ivorpetkov
Вятърничав
Публикации: 294

« Отговор #37 -: 10.08.2007 13:43 »

Предполагам визираш варианта за минаване през Гърция, за самата Турция май и не всички зелени карти важат.
Мойта е от БУЛСТРАД и има някакъв текст (подчертани, задраскани ?!?) за кои страни важи и кои не, но така и не го разбрах, само дето Турция и Гърция бяха в различни групички.
Все си мисля, че за Турция ще трябва да си направя сигорта на границата ?

Sails:     5.3 Loft O2
            6.0 Gaastra Matrix
            4.2 Loft Lip Wave
Board:   Tabou Rocket 115 l
Weight: 73 kg
Ivo
Вятърничав

« Отговор #38 -: 10.08.2007 15:03 »

Предполагам визираш варианта за минаване през Гърция, за самата Турция май и не всички зелени карти важат.
Мойта е от БУЛСТРАД и има някакъв текст (подчертани, задраскани ?!?) за кои страни важи и кои не, но така и не го разбрах, само дето Турция и Гърция бяха в различни групички.
Онова по-горе е цитат.  Smile За съжаление, ако не е спомената изрично в списъка (или ако е задраскана), за Турция е необходим добавък към зелената карта (на практика още една зелена карта), която обаче е сравнително евтина - 12-13 лв за 2 седмици.
KOKO
Гост
« Отговор #39 -: 10.08.2007 16:38 »

На Булстрад, Армеец и ДЗИ важат за всички страни от системата "Зелена карта", а въпросните групички означаваха нещо, което не съм в състояние да ти обясня. За всеки случай виж дали случайно клетката TR не е задраскана, но щом си Булстрад не би трябвало. :aaa ne:
Robby Naish
Вятърничав
Публикации: 249

« Отговор #40 -: 14.08.2007 16:50 »

Явно не си получил личното ми съобщение, но разбирам, че ако влизаш от Турция в Гърция не изискват прословутата международна книжка на СБА. Smile
Първите пъти като ходих в Турция си носих въпросната книжка от СБА, но нито веднъж не ми я поискаха. Вече не я взимам въобще.

The Best Of The Best
nixana
Полъх
*
Публикации: 14

« Отговор #41 -: 16.08.2007 11:32 »

Опитах се да събера най-важната информация за острова на едно място.

Колите да не са по-стари от 20 год.

.....

Искам да попитам моята кола като е точно на 20 години ще ме пуснат ли да вляза в Турско ? :-O-: hmmmm
ivorpetkov
Вятърничав
Публикации: 294

« Отговор #42 -: 17.08.2007 15:19 »

Имате ли идея в Турция има ли проблем да се използват портативни радиостанции ?
Че малко военизирани си падат да не стане грешка?

А и още нещо - имат ли турците нещо като нашите Ptima карти - дали не е по-добре да си вземем (с жената ) нещо такова за разговори помежду ни там на място. Пък и ако някой ми звъни няма да се набутвам с rowming.

Sails:     5.3 Loft O2
            6.0 Gaastra Matrix
            4.2 Loft Lip Wave
Board:   Tabou Rocket 115 l
Weight: 73 kg
dr bre
Вятърничав
Публикации: 205

« Отговор #43 -: 17.08.2007 16:48 »

Аз използвам редовно уокитокита включително е пред военните там и никой не ни е правил забележка. Много са удобни когато пътуваме в керван.
SHMIT
Буревестник
Публикации: 852

« Отговор #44 -: 17.08.2007 17:23 »

И аз см си мислил да си взема Радиостанциите, но ме е страх щото мойте са доста мощни и са забранени дори в БГ без разрешително.Но този път ще се пробвам. Ще ги ползвам само за пътуването. Ако не се върна до 20.08. моля пратете ми адвокат в Диарбекир Mr. Green

Страници: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 »   Най-горе
Печат
Отиди в: