21.11.2024 21:13
Новини: Sunny eXtreme е официалният вносител за България на уиндсърф и уинг оборудване на фирмите: LoftSails, Exocet, F2 Windsurfing, Lorch, GUL, Ascan, Unifiber, Zeeko, HB, Reptile, MFC, Goya и Quatro. Продуктите може да видите в нашият Online магазин.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 »   Най-долу
Печат
Автор Тема: ТУРЦИЯ - Да се внимава за ......!!!!!!!!!!  (Прочетена 199750 пъти)
Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #90 -: 07.08.2008 13:39 »

Това което съобщиха по БТВ и Канала е че таксата ще важи само за превозни средства с бизнес цел. Съмнявам се че ще я въведат за туристи с леки автомобили, каквито смятам че сме всички ние
Всеки би казал, че е турист, не знам как биха ни разделили hmmmm. А под преминаващи автомобили да не би да има предвид транзитно преминаващи или е за всички влизащи?

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
dangelo
Гост
« Отговор #91 -: 11.08.2008 16:30 »

http://capital.bg/show.php?storyid=535781 тук пише, че няма бизнес няма туризъм всички плащат.
Дано да не се окаже вярно.  Sad
Mod_One
eXtreme iNside
Публикации: 1681

« Отговор #92 -: 11.08.2008 16:57 »

http://capital.bg/show.php?storyid=535781 тук пише, че няма бизнес няма туризъм всички плащат.
Дано да не се окаже вярно.  Sad

Ами аз се надявам на това да са различни за тировете и леките коли. В края на краищата таксите са за турските тирове. Колите им плащат само винетка...
"...Размерът на транзитните такси все още не е определен, но се очаква те да натоварят както превозвачите, така и пътуващите с личните си автомобили българи."

\\\ | ///
               \\ - -  //
               ( @ @ )
 -------o00o-(_)-o00o-------
F..k the Cola, F..k the pizza, All we need is Slivovitza
lubo
Буревестник
Публикации: 894

« Отговор #93 -: 11.08.2008 20:13 »

Към Събота Неделя смятам да тръгвам към острова директно от Каваци.Ще вляза през Малко Търново,после от къде се минава,че гледам по картата има няколко варянта?

bords:Naish 75l, RRD 85l,Lorch 105l,AHD 130l.
sails: Lip Wave 4,2m2,NeilPride Alpha 4,7m2,Loft O2 5,3m2,,Loft Lip Wave 6,2m2,Loft O2 7,4m2
dee
Буревестник
Публикации: 706

www.archstudioperfect.com

« Отговор #94 -: 11.08.2008 20:44 »

Значи до МТ задължително през Маринка, че тръгнеш ли на юг, до Царево пътя е супер, ама после за какви дупки става въпрос... :aaa ne: Първия град след границата е Лозенград или както там турците си го наричат Киркларели. После следват Бабаески, Пехливанкьой, Узункопрю, Кешан и после вече гониш табелата за Ечеабат и Чанаккале. Мисля че миналия път минахме през Хавса, но шорткътът през Пехливанкьой не е лош - няма дупки само е маклко неравен пътя.

RRD Freestyle Wave 90
Exocet SL 71 - 118l
Search 4,2
Force 5,3
Fusion 6,1
Ride 7
Barborko
Вятърничав
Публикации: 204

« Отговор #95 -: 11.08.2008 20:51 »

и внимавай, че от МТ има страшни ремонти на пътя и около 10 км. е насипано с чакъл и има доста неравности и дупки. После пътя преминава в асфалт, но ако е топло карай внимателно, защото е от този измисления турски асфалт, който се размеква и е доста нестабилен при голяма скорост.

приятно каранена острова и много вятър  magic  Good Luck
lubo
Буревестник
Публикации: 894

« Отговор #96 -: 12.08.2008 00:34 »

Мерси за инфото,аз се чудех дали от Babaeski да се върна до Xavsa или да карам по селските пътища до Uzunkopru?

bords:Naish 75l, RRD 85l,Lorch 105l,AHD 130l.
sails: Lip Wave 4,2m2,NeilPride Alpha 4,7m2,Loft O2 5,3m2,,Loft Lip Wave 6,2m2,Loft O2 7,4m2
vandal
Windmaster
Публикации: 683

по-добре от гика, от колкото от мотика

« Отговор #97 -: 14.08.2008 19:29 »

в прикачения файл снимка с разписанието на параходите...
за риболова незнам...за къмпинг - на гладкото където са училищата има къмпинги /силно казано/, но може да си опнеш тентата срещу 5 до 7.50 лири. Най добре е квартирка ако има свободни...ако не платиш за палатка не гарантирам какви са последиците, въпреки че последниа път спахме в дюните и никой нищо не каза.
За таксите по пътя...ами внимателската...ние едно безумно каране с брат ми направихме, че гонихме ферибота в 8ч а се забавихме много на малко търново.140 км средна скорост  и с един анти радар...нали се сещате какво ни се пишеше ако ни спрат.Но през ноща и жандармите спят...
След МТ има голям ремонт на пътя, т.е. нов път по пряк строят турците.
Имаше един багер катурнат отстрани на пътя преди 10ина дни

кара каквото му попадне...

https://www.geckowindsurfschool.com/
http://www.windsurfyoga.eu/
SHMIT
Буревестник
Публикации: 852

« Отговор #98 -: 03.09.2008 22:23 »

Да се внимава с ШЕН :#@:
http://www.windsurf.bg/forum/index.php/topic,1992.0/topicseen.html

ДАКС
Повей

Публикации: 1

« Отговор #99 -: 14.09.2008 20:27 »

Здравейте! Нов съм във форума ви, но установих, че има много полезни неща.
Предстои ми пътуване с кола до Кушадасъ на 19-ти септември (след няколко дни). Изчетох почти цялата тема, която се оказа крайно полезна и отговори на много мои въпроси. Не разбрах само няколко подробности:
1. Знае ли някой колко промила е допустимия алкохол в кръвта за шофьори в Турско(примерно за една-две бири)
2. Може ли да внеса пез границата някое и друго фитнес-медикаментче(за лично ползване). Тренирам си упорито и не смятам да спирам по време на отпуската, а и в цената ми влиза безплатен фитнес към хотела. Та ще ми направи ли някой проблем да си внеса по една кутийка от две-три неща плюс някои витамини и лекарства като аспирин, аналгин и др.
3. Дали не е забранено шофирането по джапанки, че при техните жегии...

4. Забранено ли е колите да имат затъмняващо фолио по задните стъкла?
5. Наистина ли са забранени радар-детекторите? Става дума за тези, които са позволени в БГ.
Изобщо ако има някви нови тазгодишни капани, ще съм задължен ако ми ги споделите.
Мерси предварително! Drinks
vandal
Windmaster
Публикации: 683

по-добре от гика, от колкото от мотика

« Отговор #100 -: 15.09.2008 01:28 »

алкохола го отпиши...половин бира да си пил, видиш ли ченгета, зарязвай колата и бягай през къра...
анти-радар  ако караш с навигатор - по добре го помоли да го дръша в ръце и ако видите ченгета да го скрие - ние така направихме веднъж...но ти препоръчвам не повече от 90 км и няма да ти трябва.
за лекарствата няма да има проблеми
за джапанките...незнам ама ми стана интересно къде правиш връзката с жените им...

кара каквото му попадне...

https://www.geckowindsurfschool.com/
http://www.windsurfyoga.eu/
Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #101 -: 15.09.2008 09:11 »

Здравейте! Нов съм във форума ви, но установих, че има много полезни неща.
hi
Добре дошъл във форума ДАКС
Някъде бях описал една случка която имах при срещата си с полицаи. Имах навит в жабката антирадар, който дори не беше захранен, но това не попречи да ме изкарат от колата с думите "проблем комшу, чок проблем" и след половин час разправии и заплахи за глоба от 3000 евро и 3 дни затвор, се разминах с последните си турски пари които направо ми ги взеха от ръцете.
За разрешеното количество алкохол нямам представа, там по принцип не са ме проверявали, но наистина бих ти препоръчал да не рискуваш (а две бири си е риск oops). На границата не тършуват из багажа, освен ако не им станеш подозрителен, не се заяждат (освен ако нямаш много храна, алкохол или цигари). Вече не е токлова горещо, но и те си шофират с нещо като чехли.
Това наистина са сериозни въпроси, и ако наистина си притеснен звънни в консулството, и ги питай.

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
SunShine
Повей

Публикации: 1

« Отговор #102 -: 04.10.2008 15:02 »

С две думи сестра ми има кола която вчера се е търкаляла няколко пъти по таван в Турция.
Каско и зелена карта има колата.
Какво следва от тук нататък като процедури относно застраховки, КАТ, отчисляване (бракуване) и т.н.
Всякакво инфо е добре дошло че до сега не ми се е случвало такова нещо  Sad
ivorpetkov
Вятърничав
Публикации: 294

« Отговор #103 -: 04.10.2008 21:55 »

Каското ако е от BG, вероятно важи само за BG.
Зелената карта е за щети на други лица , не на застрхования.
Другите неща не са ми ясни.

Sails:     5.3 Loft O2
            6.0 Gaastra Matrix
            4.2 Loft Lip Wave
Board:   Tabou Rocket 115 l
Weight: 73 kg
Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« Отговор #104 -: 04.10.2008 22:38 »

Трябва да се извика турска полиция на мястото на инцидента и те да направят протокол, който после се превежда и легализира и се представя пред застрахователното дружество за изплащане на щетите. Не съм 100% сигурна, но така би трябвало да бъде. Най-добре да се обади на застрахователя си и да пита, защото всяко дружество има някакви изисквания.

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
Страници: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 »   Най-горе
Печат
Отиди в: