bobo
|
|
« Отговор #150 -: 19.04.2013 14:03 » |
|
Американски турист, който е събрал камъчета на плаж в Турция, е обвинен в контрабанда на древни артефакти и може да получи 12 години затвор, пише „Дейли телеграф”.30-годишният мъж от щата Мисисипи е бил спрян през миналата седмица от митническите служители на летището в Анталия. В багажа му са били открити събрани на плажа камъчета, сред които е имало парче тухла и триъгълно парче мрамор.
Според митническите служители това са ценни артефакти, които американецът се е опитал да изнесе нелегално. Американецът е заявил, че често събира със съпругата си камъни и други предмети на плажа за спомен. В момента мъжът е пуснат под гаранция и му е забранено да напуска територията на Турция./БЛИЦ
|
|
|
|
|
|
|
|
Sunny
|
|
« Отговор #152 -: 13.08.2013 17:14 » |
|
Ееее Мите много благодаря за този линк Бреййй много празно ми се вижда...
|
|
|
|
Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
|
|
|
karata
Вятърничав
Публикации: 223
|
|
« Отговор #153 -: 14.08.2013 19:45 » |
|
много бързо работят тази година , няма спор !!
|
|
|
|
|
|
|
Gaitan
Полъх
Публикации: 69
|
|
« Отговор #154 -: 05.06.2014 21:43 » |
|
Здравейте, смятаме да пътуваме към острова с чужда каравана (колата си е моя). През Гърция. Имам категория В+Е, нотариално заверено пълномощно за караваната, легализиран превод на турски. Обадих се и в турското консулство, там много любезна госпожа прозвъня тук-там и ми върна обаждането. Обясни ми надълго и нашироко вече известните неща, но не успя да направи разлика между заверка и легализация, и голям и малък талон. Може би не е шофьор и не е наясно кое кое е.
Та въпросите, които остават, са: - трябва ли легализирания превод да се завери допълнително в турското консулство? (има различни мнения по въпроса) - трябва ли да нося големия телон на караваната? (На колата ще го нося заради минаването през Гърция, където било задължително) - за гърците трябва ли и легализиран превод на пълномощното и на гръцки? ("За всеки случай" не ми се прави, че е около 90 лв.)
Благодаря предварително.
|
|
|
|
Exocet X-wave 103, Fanatic Falcon 90 145 l, Simmer X-flex 4.0, 5.3, Gaastra Poison 6.2, Neilpryde 7.4,
|
|
|
Vancho laifa
|
|
« Отговор #155 -: 05.06.2014 21:47 » |
|
Здравейте, смятаме да пътуваме към острова с чужда каравана (колата си е моя). През Гърция. Имам категория В+Е, нотариално заверено пълномощно за караваната, легализиран превод на турски. Обадих се и в турското консулство, там много любезна госпожа прозвъня тук-там и ми върна обаждането. Обясни ми надълго и нашироко вече известните неща, но не успя да направи разлика между заверка и легализация, и голям и малък талон. Може би не е шофьор и не е наясно кое кое е.
Та въпросите, които остават, са: - трябва ли легализирания превод да се завери допълнително в турското консулство? (има различни мнения по въпроса) - трябва ли да нося големия телон на караваната? (На колата ще го нося заради минаването през Гърция, където било задължително) - за гърците трябва ли и легализиран превод на пълномощното и на гръцки? ("За всеки случай" не ми се прави, че е около 90 лв.)
Благодаря предварително.
Пешо, обади се на Бобо фотографа. Той вече няколок години ходи с каравана която не е на негово име на Острова.
|
|
|
|
إيفان الحياة
|
|
|
Gaitan
Полъх
Публикации: 69
|
|
« Отговор #156 -: 06.06.2014 11:57 » |
|
Благодаря. На практика не било толкова сложно, на границата ги интересуват само зелените карти и с каквото влезеш в Турция, с него да си излезеш.
|
|
|
|
Exocet X-wave 103, Fanatic Falcon 90 145 l, Simmer X-flex 4.0, 5.3, Gaastra Poison 6.2, Neilpryde 7.4,
|
|
|
lale
Повей
Публикации: 4
|
|
« Отговор #157 -: 09.06.2014 11:13 » |
|
Привет! Стана дума вече в другата тема, че ще водим и децата. И, не щеш ли, ми хрумна, че моите деца не носят моята фамилия, т.е. по паспортите им не личи, че аз съм им майка. Нужно ли е да нося, съответно превеждам, заверявам, легализирам и прочее актовете им за раждане? Някой има ли подобен казус? Мерси!
|
|
|
|
|
|
|
valko
|
|
« Отговор #158 -: 09.06.2014 12:55 » |
|
Ако си сама с децата задължително
|
|
|
|
Boards : Fanatic Bee 117l , Naish Enduro 106l Sails : Loft freerace 5.3m2 , Loft 360 free 6.5m2 , Neil Pride combat 5.0m2
|
|
|
lale
Повей
|
|
« Отговор #159 -: 09.06.2014 13:42 » |
|
Ако си сама с децата задължително Няма да съм сама. Мама, татко и децата.
|
|
|
|
|
|
|
marino
|
|
« Отговор #160 -: 09.06.2014 15:04 » |
|
Във всички случаи трябва да носиш акта за раждане или нотариално заверено копие и разбира се задграничен паспорт.Там пише кой е мама и кой татко.Направи си и няколко копия защото понякога искат.Превод не ти трябва защото тези неща ги искат само нашите митничари.Ако си сама ще ти трябва и декларация от другия родител.Пак нотариално заверена.Успех.
|
|
|
|
РЕМОНТ НА УИНДСЪРФ И КАЙТ ОБОРУДВАНЕ. адрес:София,Кокаляне,ул.Александър Генков №8 , тел:0888200617
|
|
|
lale
Повей
|
|
« Отговор #161 -: 09.06.2014 15:13 » |
|
Във всички случаи трябва да носиш акта за раждане или нотариално заверено копие и разбира се задграничен паспорт.Там пише кой е мама и кой татко.Направи си и няколко копия защото понякога искат.Превод не ти трябва защото тези неща ги искат само нашите митничари.Ако си сама ще ти трябва и декларация от другия родител.Пак нотариално заверена.Успех. Много ти благодаря! Спести ми "някой" лев.
|
|
|
|
|
|
|
Юли
|
|
« Отговор #162 -: 21.07.2014 12:42 » |
|
GPS координати на гишетата за магистрални такси.
|
|
|
|
Аз съм легенда Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3 Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96 Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0 Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
|
|
|
Sergobo
Духовит
Публикации: 191
www.alooppa.com
|
|
« Отговор #163 -: 22.07.2014 20:35 » |
|
Привет, повдигам пак въпроса, че отговора се е загубил на лични... ще пътувам до Турция с чужда каравана. Мисля да се запася с нотариално пълномощно с превод на турски, без заверка в турското консулство. И гражданска отговорност. Трябва ли ми още нещо? Мерси
|
|
|
|
|
|
|
karata
Вятърничав
Публикации: 223
|
|