01.11.2024 14:26
Новини: Посетете нашият Online магазин, където можете да видите продуктите които продаваме, както и да си ги поръчате през Интернет.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1   Най-долу
Печат
Автор Тема: ех тоз прибой !  (Прочетена 3966 пъти)
ico_burgas
Полъх
*
Публикации: 31

« -: 06.08.2009 12:00 »

Здравейте , аз съм от Бургас и миналата година изкарах 10 часа уроци,купих си собствено оборудване и ходих на Златна Рибка и Градина да карам , защото няма вълни , но от тази година като ходя и ми идва слаб вятъра , рядко е такъв на какъвто се кефя и реших да си платя да ми седи половин месец сърфа в сърф училището и съм решен да се науча да карам на вълните (защото когато има вятър в Бургас има и вълни) защото всеки следобед духа хубав вятър , но вече два дена ходя и правя биичстарт , тръгвам , закачам се на трапеца но немога да вляза достатъчно навътре че да мина прибоя, тръгна срещу вятъра , вълната ми бута носа и се озовавам по вятъра и изведнъж катапултирам  Smile но иначе вятъра е страхотен , та въпроса ми е имали някакви съвети които можете да ми дадете как да мина прибоя . 

Jp X-cite ride 110l ; 5m2 Gaastra Pilot 09, 7.5m2 Gaastra GTX , 100%ентусиаст :D
Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #1 -: 06.08.2009 12:59 »

Има писано из темите, трябва малко да се поразтърсиш.
В общи линии при прибой не се прави класическия бийч старт. Опитвай се да издебнеш момент с няколко по-малки вълни. Ако се замотаеш и не тръгнеш навреме или загубиш контрол във водата, стреми се рига да е над водата. Не прекачвай когато катериш срещу вълните, винаги трябва да имаш тяга в платното. Опитвай да го минеш само на ръце, ако си закачен много лесно губиш равновесие...

Успех!

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
daniel
Отнесен от вихъра
Публикации: 424

SeaWolf

« Отговор #2 -: 06.08.2009 14:12 »

Ицо от другата седмица и аз ще се постарая следобяд да карам... Оборудването ми ще е на гардероб при Краси - до бившия "Евин плаж", ако се засечем ще се опитам да ти помогна и пакажа какво аз правя и как го правя - без да имам претенции за изчерпателност. Питай Краси за Даниел и ако той ще те насочи къде съм. Платното ми е черно - бял Loft O2 8,4 кв. и по него ще можеш да се ориентираш..

Адреналинът е най-добрия наркотик.... Smile)
ico_burgas
Полъх
*
Публикации: 31

« Отговор #3 -: 06.08.2009 15:16 »

И аз съм при Краси и мисля че съм те виждал следващия път като се засечем ще ти се обадя , а аз следващите 12-13 дена все ще ходя следобяд да карам . Yeee

Jp X-cite ride 110l ; 5m2 Gaastra Pilot 09, 7.5m2 Gaastra GTX , 100%ентусиаст :D
daniel
Отнесен от вихъра

SeaWolf

« Отговор #4 -: 06.08.2009 17:10 »

Наговорихме се значи  :D

dee
Буревестник
Публикации: 706

www.archstudioperfect.com

« Отговор #5 -: 07.08.2009 21:39 »

Платното ми е черно - бял Loft O2 8,4 кв. и по него ще можеш да се ориентираш..
Даниел, аз бях решила че съм те "спотнала" в клуба, ама тц...явно не си ти oops. Иначе си говоря с "двойника " ти с някаква пълна решимост че си ти, даже го питах дали чете форума и той каза - да  :D...но много типично за мен - ужасна физиономистка съм,а и винаги си правя прибързани заключения  wall, ама нищо! Следващия път като видя черно-бял лофт във водата - ще викам и ще махам - да не се плашиш.  :D Даже може някаква парола да използваме, нещо като Съни Екстрийм форевър!  Cool - да не стават повече грешки!  Wink
А завчера и аз ядох големи шамари от прибоя и на два пъти опитвах да вляза ама не можах.  Ама поне опитах - дет' се вика.

RRD Freestyle Wave 90
Exocet SL 71 - 118l
Search 4,2
Force 5,3
Fusion 6,1
Ride 7
daniel
Отнесен от вихъра

SeaWolf

« Отговор #6 -: 07.08.2009 23:36 »

Eeeee ще се вамерим dee  :D
От другата седмица съм на линия и на вода  Yeee

Страници: 1   Най-горе
Печат
Отиди в: