21.11.2024 23:22
Новини: Посетете нашият Online магазин, където можете да видите продуктите които продаваме, както и да си ги поръчате през Интернет.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1   Най-долу
Печат
Автор Тема: Самоделни знаци на плажовете  (Прочетена 5088 пъти)
Windflow
Духовит
**
Публикации: 127

Най-красивия кайт ...

« -: 18.08.2009 22:47 »

Аз съм се замислил ... Много хора са ми правели проблем за кайта даже беж нищо да им съм направил ... В крайна сметка аз излизам прав но с хиляда разправий . Та идеята ми е защо пък не се съберем няколко човека и да направим няколко знаци на които пише примерно "Кайт , Сърф зона ,плажувайте на собствен риск" или нещо такова за когато някой ви направи проблем да им покажете знака и толкоз . Е сигурно не е съвсем легално да забиваме така знаци без никакво разрешение но ако можем да накараме общината на спота да го удобри или нещо ... Ама най-много да влезнем в новините на бтв кво толкова :D

Аз съм от тези лудите където почти всичко са готови да направят за Адреналин xD !
vandal
Windmaster
Публикации: 683

по-добре от гика, от колкото от мотика

« Отговор #1 -: 20.08.2009 15:41 »

Има една книжка - Дон Кихот се казва. И в нея дон Кихот казва на оръженосеца си - Свободата, Санчо е на върха на копието.
по тая твойта логика, що ли всеки не тръгне с две табели "частен плаж" в багажника и като си намери местенце където му каресва, да ги забие, да опъне едно въженце между тях и да не се прескача с останалата челяд по плажа...по тоя извратен начин ти искаш да ОТНЕМЕШ СВОБОДАТА НА ЧОВЕКА ДО ТЕБЕ, ЗА СОБСТВЕНИТЕ СИ НУЖДИ...уиндфлоу, заради хора с подобно мислене България си пати вече 65 години. Надявам се не искаш да си един от тях.
Ако искаш да си наистина полезен с нещо за благото на кайт/сърф ентусиастите и на себе си - бори се с общината да отпусне място от плажа където да е специално са кайтове. Бори се за свободата си един вид, а не я кради от комшията. Надявам се разбираш какво имам предвид.

кара каквото му попадне...

https://www.geckowindsurfschool.com/
http://www.windsurfyoga.eu/
Windflow
Духовит
**

Най-красивия кайт ...

« Отговор #2 -: 27.08.2009 02:53 »

Не знам дали ще ме разбереш но аз ако забия такъв знак какъвто съм обяснил по долу аз казвам : "Това е неохраняем плаж и служи като кайт/сърф зона" а не казвам "Тука се кара кайт и уиндсърф забранено плажуването" . Аз се опитвам по този начин да улесня живота на всички кайт/уинд сърфисти ,а не да крадя земя за себе си . Аз те разбирам какво ми намекваш , дано и ти ме разбираш . Smile ПП: Няма нужда да ми "врякаш" така все едно съм ти откраднал апартамента или нещо при условие че ДОРИ не ме познаваш . Най - добре отиди някъде и покарай малко сърф/кайт че като те гледам ти си се (както Митето вика) "скарал с хората по улицата" :D ама в форума вместо по улицата .

Аз съм от тези лудите където почти всичко са готови да направят за Адреналин xD !
lukcheto
Off Line
Публикации: 2340

« Отговор #3 -: 27.08.2009 09:45 »

Ей, Малък, полека бре човек...  Twisted Evil
Ти съвсем с лека ръка подкрепяш максимата "разделяй и владей" oops
Ако не знаеш, поинтересувай се, но знаците се ползват с определен статут. Не може никой, хей така, защото му скимнало да ги слага, нито пък да маха вече сложените! Ползват се с определен статут и закрила защото предупреждават, указват или дават информация свързана със сигурността на хората(като това не се решава самосиндикално!).

Ти искаш да поставиш знак някъде с "някакво" съдържание което е твърде субективно и продиткувано от личен интерес, а не е насочен към сигурността на хората по никакъв начин, по-скоро осигурява твоя личен комфрот и спокойствие при излизането с кайта от водата. Ами то по тази логика, на паркета на острова 'дето се прескачаме сърфисти и кайтисти, какво, трябва всеки ден да става въргал 'щото виждаш ли всеки ще иска да си подсигури комфорта, т.е сърфистите ще искат да разкарат кайтистите, а на кайтистите пък сърфистите ще пречат (всеки ще си "слага" собствени табели!)

Мой съвет, вместо да мислиш за знаци които осигуряват личния ти комфорт се научи да караш добре, да си сигурен при излизането, с две думи да си толкова добър 'щото табела от никакъв модел да не ти трябва, че дори и да не се сетиш за подобна хрумка oops

Успехи! :D

"Stop chasing shadows, just enjoy the ride" bravoo
~ фaNatic SkaTe/85l~the RoCk~
~Jo Jo is back home/67l~
~Гaa mАНiК/3.3m2~nuHko~
~Ka.KiLLeR/3.7m2~WaVe ASSassIN~
~Vandal Enemy/4.5m2~WANTeд.No.2~
~Idol/4.0m2~TheFlY~
~Idol/4.8m2~BillY~
emos
Полъх
*
Публикации: 66

« Отговор #4 -: 27.08.2009 09:54 »

Май не сте били на последната прогноза Good Luck
metro
Вятърничав
Публикации: 212

Ветроход :)

« Отговор #5 -: 27.08.2009 18:01 »

Май не сте били на последната прогноза Good Luck

Бяхме, и още как! Беше си перфектно размазване от каране Smile)))

Windflow по-скоро ще ни изгонят от плажа защото сме опасни за плажуващите и им пречим на спокойствие да се плацикат във водата отколкото да сложат табели и да го направят сърфистки/кайтистки спот. Факт е че последните пъти доста дразнеха онези влезлите по-навътре във водата нинджи но и след това се замислих как някой отива и се оплаква че ще ги пречукаме и по такъв повод миналата година общината сложи коридори за влизане/излизане + имаше забележки към сърф/кайт училищата...
С две думи искам да подкрепя лук'та с това да се научиш да караш по-добре и да си по-безопасен както за кайтистите и сърфистите така и за туристите Smile

Уф пак ми се кара а едва в неделя се върнах... hmmmm hmmmm

Tabou Twister 100l
Tabou Da Curve 73l

Gaastra - Echo 5.2, Manic 4.7, Manic 4.0
Tabou Manta 100l
Gaastra - Savage 6.7
Mod_One
eXtreme iNside
Публикации: 1681

« Отговор #6 -: 27.08.2009 18:29 »

Понеже темата много се разрастна, предлагам да я приключим с едно делово предложение - на местата за практикуване на кайт и уиндсърф да има табелка като на моя аватар ... Ама така, де трябва да сме еколози и да пестим водата ... taz Wink

\\\ | ///
               \\ - -  //
               ( @ @ )
 -------o00o-(_)-o00o-------
F..k the Cola, F..k the pizza, All we need is Slivovitza
Barborko
Вятърничав
Публикации: 204

« Отговор #7 -: 27.08.2009 19:06 »

Понеже темата много се разрастна, предлагам да я приключим с едно делово предложение - на местата за практикуване на кайт и уиндсърф да има табелка като на моя аватар ... Ама така, де трябва да сме еколози и да пестим водата ... taz Wink
+ по едно кранче за бира. ... студена и безплатна, разбира се  (:-pp)
dee
Буревестник
Публикации: 706

www.archstudioperfect.com

« Отговор #8 -: 27.08.2009 22:26 »

Абе самоделни или не, в наш'та мила родина кой ти гледа знаците. На бургаския плаж, точно пред клуба има неширока ивица отделена с табели "сърф зона" или нещо такова. Това до колкото ми е известно е с разрешението на общината и концесионера. Само че тази ивица обикновено е по-гъсто населена, от останалите не знам колко километра плаж. То не са едни каки по монокини, то не са едни младежи със слънчеви очила и загар. И всички те гледат с широки усмивки докато ти се тътриш с платно на главата и опитваш да изглеждаш лош. Ама и във водата е много интересно, защото обикновено се правят че не те забелязват, сякаш моята глава ще ме боли когато падне мачтата ми върху някоя от техните...Иначе до Баш бара на Градина хората са си сложили табели за кайт зона , ама то там няма нужда, тъй като всички позьори са така или иначе налягали пред бара и за зоната няма желаещи... :D. Само не знам, защо един от барманите последно се оплакваше че им съборили крило на покрива, нали са си нарисували сърфистчета по рукванда и вратите на тоалетните. Абе въобще явно е, че напоследък е адски модерно да си в сърф средите и какво се опитваме да се разграничаваме с разни табели и тем подобни... angry :#@: angry

RRD Freestyle Wave 90
Exocet SL 71 - 118l
Search 4,2
Force 5,3
Fusion 6,1
Ride 7
Windflow
Духовит
**

Най-красивия кайт ...

« Отговор #9 -: 28.08.2009 00:44 »

Бяхме, и още как! Беше си перфектно размазване от каране Smile)))

Windflow по-скоро ще ни изгонят от плажа защото сме опасни за плажуващите и им пречим на спокойствие да се плацикат във водата отколкото да сложат табели и да го направят сърфистки/кайтистки спот. Факт е че последните пъти доста дразнеха онези влезлите по-навътре във водата нинджи но и след това се замислих как някой отива и се оплаква че ще ги пречукаме и по такъв повод миналата година общината сложи коридори за влизане/излизане + имаше забележки към сърф/кайт училищата...
С две думи искам да подкрепя лук'та с това да се научиш да караш по-добре и да си по-безопасен както за кайтистите и сърфистите така и за туристите Smile

Уф пак ми се кара а едва в неделя се върнах... hmmmm hmmmm
Човек ... аз се отказах да пиша повече тука (1 шот няма така и така да ме разберете и 2 защото не ми е особен кеф да пиша романи от мобилния ми) ,но след като вече няколко човека сте на мнение ,че аз съм типичен прост "кайт кийл" кайтист :D вече ми се иска да ви изясня ,че на мен 1 път не ми е падало крилото тоя сезон ... аз не се хваля и говоря съвсем сериозно ... Но все пак съм карал този сезон само около 15-25 пъти . Но въпреки това всеки път има хора които ме тъпчат . Аз вече започвам да си мисля ,че сигурно е от завист или просто им е тъпо и няма какво да правят или нещо ... Също искам да ви помоля да не ме съдите при условие ,че не ме познавате защото ако се срещнем някъде не искам да се държите с мен спрямо какво сте видяли че съм написал . Благодаря ...

vandal
Windmaster
Публикации: 683

по-добре от гика, от колкото от мотика

« Отговор #10 -: 31.08.2009 21:39 »

тъй тъй почнаха и простотии да се пишат, та си помислих дали ако си сложа цвете отзаде ще заприличам на лятна градина с лек намек на майски аромати... (:-pp) 
обаче ако легна на плажа да се пека с цветето отзаде, все ще се намери некой тиква дето си разхожда кучето - и то ще мине да ме опикае...

кара каквото му попадне...

https://www.geckowindsurfschool.com/
http://www.windsurfyoga.eu/
Страници: 1   Най-горе
Печат
Отиди в: