21.11.2024 16:46
Новини: Sunny eXtreme е официалният вносител за България на уиндсърф и уинг оборудване на фирмите: LoftSails, Exocet, F2 Windsurfing, Lorch, GUL, Ascan, Unifiber, Zeeko, HB, Reptile, MFC, Goya и Quatro. Продуктите може да видите в нашият Online магазин.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1   Най-долу
Печат
Автор Тема: Съвети за новобранец  (Прочетена 5727 пъти)
Abit
Буревестник
Публикации: 855

тук-там

« -: 22.08.2009 17:20 »

Първо да поздравя за прекрасния форум, от 3ти ден вече го посещавам и всичко което знам за wundsurf е благодарение на този форум.

Та да премина към въпроса ми( имайте в на предвид че още не съм се качвал дори)
След сериозно търсене открих една дъска в която се влюбих  Yes

F2    SX-M     105l    2008г.  карана е толкова че не открих драскотина по нея, на разумна цена според мен 550€.(само дъската)
Изобщо с тази дъска ще могали да правя по някой друг "номер" или единствено за "скорост"

Обаче нямам никаква представа за останалите компоненти? hmmmm
Може ли някой да ме посъветва ?
Като се има на предвид, че съм : 60 кг. живея в Кипър който е богат на нормални ветрове(не прекалено силни)и беден на големи вълни.

Благодаря предварително за съветите и помощта "Колеги" спокойно мога да ви наричам така понеже се запалих максимално  Drinks  
Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #1 -: 22.08.2009 17:33 »

Здравей и добре дошъл във форума hi
Та да премина към въпроса ми( имайте в на предвид че още не съм се качвал дори)
Не знам откъде да започна, но ако това значи, че сега започваш да караш....
Първо би трябвало да покараш доста по-голяма дъска, после да слезнеш на по-малка, и когато надобрееш достатъчно да се качиш на слаломна. Това, че в Кипър има вятър е добре, но карането на такова оборудване изисква доста сериозна подготовка и умения. Опитай с нещо между 125 и 160л, пък слаломната дъска остави за по-нататък. При това казвам от 125, само защото си доста лек.

Останалите неща не са проблем, ако можеш да си позволиш поне две платна, вземи си едно към 5кв и едно към 6.5кв, мачтите и гиковете се подбират така, че да са съвместими с платната.

Успех!

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
Abit
Буревестник

тук-там

« Отговор #2 -: 22.08.2009 17:57 »

Благодаря много Юли

карането на такова оборудване изисква доста сериозна подготовка и умения

Възможно ли е направо да почна на тази и да се уча?

И ми е доста интересно дали става за някой "трик" или само за бързо каране?  Yeee
Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« Отговор #3 -: 23.08.2009 10:38 »

Благодаря много Юли

карането на такова оборудване изисква доста сериозна подготовка и умения

Възможно ли е направо да почна на тази и да се уча? -

И ми е доста интересно дали става за някой "трик" или само за бързо каране?  Yeee

Не, не е възможно да почнеш на тази да се учиш, защото е толкова малка, че само ще падаш от нея и скоро ще се откажеш изобщо от сърфа или поне от дъската. Трябва ти по-голяма и стабилна дъска, на която да научиш основните движения, а и която ще ти върши работа и като напреднеш да можеш да я караш с големи платна.
Тази дуска не става за трикове, тя си е специализирана за бързо каране и това и е основната цел. Съвсем неподходяща е за начинаещи.

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
Heineken
Полъх
*
Публикации: 21

« Отговор #4 -: 23.08.2009 12:17 »

Аз лично бих те посъветвал да вземеш няколко урока в някое училище преди да си купуваш екипировка,да пробваш какво е,а и да покараш с няколко различни дъски преди да се вземеш своя.Все пак ако си купиш екипировка и почнеш сам да се учиш ще срещнеш доста по-големи трудности отколкото ако някой,който може да кара,е с теб.А и ако си купиш екипировка,но сърфа не те изкефи и се откажеш,ще гръмнещ с към 2 бона,затова по-добре вземи няколко урока първо да видиш какво е!
Abit
Буревестник

тук-там

« Отговор #5 -: 23.08.2009 13:32 »

мерси много за съветите  OK

Така или иначе аз ще си я купя тази дъска...и ще я оборудвам, ако не мога да се справя сам и с ваша помощ... ще се обърна към някое училище за уроци,което ще ми стъпи почти още една оборудвана дъска, цените тук нямат нищо общо с България.
При мен няма такъв голям избор на оборудване втора употреба, и не искам да изтървам такава оферта на почти новата Ф2 слалом дъска(като се има предвид, че точно слалом ми харесва)

La4o
Духовит
**
Публикации: 124

« Отговор #6 -: 23.08.2009 19:30 »

По-добре послушай какво ти казват хората, че тази дъска не става за учене.Това е карбонова дъска ако я използваш да се учиш на нея след няклко карания няма да прилича на нищо.Цялата ще я изпочупиш.Казвам ти го го защото имам две дъски F2 SX.Ако си решил да я купуваш по-добре я остави да я караш след като се понаучиш, защото след няколко човки на тази дъска няма да прилича на нищо.А пък че ще я подкараш трудно това е вече друг въпрос...

Abit
Буревестник

тук-там

« Отговор #7 -: 23.08.2009 22:00 »

Ла4о мерси и на теб за съвета  hip

Виждам   http://windsurf-obzor.com/windgallery/?level=picture&id=125,   че дъската която ще взема е същата която имаш с изключение на размера "L" а тази която съм харесал е "M"
Та ще те помоля да ми дадеш информация за платното и останалите съоръжения, ако не е тайна разбира се  Yes  --<  OK
La4o
Духовит
**
Публикации: 124

« Отговор #8 -: 23.08.2009 23:19 »

Точно тази не е мойта дъска, но ще ти пиша на лично за повече подробности.

Abit
Буревестник

тук-там

« Отговор #9 -: 06.07.2010 19:59 »

Доста се посмях, като намерих тази тема, след почти година... Времето в което моята личност реши че, windsurf-a ще стане част от моят живот  :D
Страници: 1   Най-горе
Печат
Отиди в: