Beyondpower
Полъх
Публикации: 5
|
|
« -: 29.08.2009 21:37 » |
|
Здравейте. От скоро се зарибих да карам уинд сърф и общо взето карах няколко пъти преди да си купя първият комплект (вчера). Притеснява ме че си взех даска която ми е доста над възможностите понеже съм доста начинаещ . Около 70 килограма съм и си взех една дъска Fanatic 135 LTR. с платно 4.8м Интересува ме как да започна и как ще свикна най-бързо. Общо взето ако някой може да помогне по някакъв начин със савет бих го оценил
|
|
|
|
|
|
|
Sunny
|
|
« Отговор #1 -: 30.08.2009 09:48 » |
|
Здравей Beyondpower Дъската ти старата или новата концепция е? Тоест нова или употребявана и ако е употребявана на колко години е?
|
|
|
|
Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
|
|
|
Beyondpower
Полъх
|
|
« Отговор #2 -: 30.08.2009 11:51 » |
|
Ами дъската ми е много запазена. Взех я от един пич дето я беше карал няколко пъти. Новичка е мисля че е модел 2001-2002.
|
|
|
|
|
|
|
Sunny
|
|
« Отговор #3 -: 30.08.2009 21:29 » |
|
Значи виж сега, няма да ти бъде лесно, обаче уиндсърфа по принцип не е лесен спорт и ако беше лесен всичко живо щеше да кара та пушек да вдига. Борбата си е голяма и то на всички нива, независимо дали си начинаещ или по-напреднал - иамм предвид, че по-напредналите се борят да правят фигури, лупове и какво ли още не и паданията не са по-малко или по-безболезнени. Затова не се притеснявай, добра ти е дъската, просто малко ще се измъчиш в началото, но пък ако си взел в началото огромна дъска, после като минеш на по-малка пак трябва да се учиш. Така, че ходи и карай колкото можеш. Това е моя съвет. Колкото повече караш - толкова повече ще напредваш
|
|
|
|
Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
|
|
|
Beyondpower
Полъх
|
|
« Отговор #4 -: 30.08.2009 21:41 » |
|
Ами мерси много.
Аз най-често ходя на Шкорполовци но понеже през повечето време има много големи вални и няма как да и свикна. Така че ще гледам да издебна като е тихо морето и ще почвам да я мъча.
Иначе кой е най-добрият начин за тръгване с такава даска понеже във водата доста трудно се дига платното от изправено положение и ме интересува какъв вид старт да тринирам и кой е най-лесен за тоя тип сърф?
|
|
|
|
|
|
|
Юли
|
|
« Отговор #5 -: 30.08.2009 22:20 » |
|
На морето трудно ще научиш воден старт, но при всички случаи трябва да опитваш. В момента начина е "дядо вади ряпа" . Хубаво е, че не си взел голямо платно, с това ще ти е лесно да свикнеш, както и ще ти щади силите при многобройните вдигания. След време ще ти трябва и едно по-голямо защото с това трудно можеш да се научиш да караш в налъмите. Паралелно с него трябва да се учиш да тръгваш и потопен до кръста и стъпил на дъното (beach start). Не знам кога на Шкорпиловци няма вълни, но освен липса на вълнение ти трябва и вятър за да се учиш. Успех! Начинанието си заслужава
|
|
|
|
Аз съм легенда Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3 Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96 Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0 Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
|
|
|
Beyondpower
Полъх
|
|
« Отговор #6 -: 30.08.2009 22:26 » |
|
Мерси за саветите.
А знаете ли някое място близо до варна което да е по спокойно морето и да мога да сляза с кола до плажа за да смъкна сърфа и ежедневно да си има някакъв ветрец.. понеже аз съм от шумен и....
|
|
|
|
|
|
|
valko
|
|
« Отговор #7 -: 31.08.2009 08:42 » |
|
Мерси за саветите.
А знаете ли някое място близо до варна което да е по спокойно морето и да мога да сляза с кола до плажа за да смъкна сърфа и ежедневно да си има някакъв ветрец.. понеже аз съм от шумен и....
Вие си имате язовир до Шумен що не пробваш първо там няма да вдига голяма вълна и ще се научиш бързо
|
|
|
|
Boards : Fanatic Bee 117l , Naish Enduro 106l Sails : Loft freerace 5.3m2 , Loft 360 free 6.5m2 , Neil Pride combat 5.0m2
|
|
|
Ceco
|
|
« Отговор #8 -: 31.08.2009 10:12 » |
|
Свържи с варненската уиндсърф група/клуб, сам ще ти е трудно. Така най-бързо ще напреднеш, с най-млако риск за материала.
|
|
|
|
Boards: Exocet: Cross 94 l, I-Style 101 l, RS 4 114 l; Fanatic FW 105 l; SB Futura 121 l, Mistral Syncro 124 l Sails: Loft Lip Wave 4.3; Loft Pure Lip 5.0; Loft Oxygen 6.3 & 7.3 Snowboards: Ride Concept TMS 161, Lib Tech T Rice Pro 157
|
|
|
Sunny
|
|
« Отговор #9 -: 31.08.2009 12:31 » |
|
Варненци карат на варненското езеро, така, че може да опиташ и там. А и все пак ако се засечеш с тях ще ти дадат и съвети
|
|
|
|
|
|
|
Ceco
|
|
« Отговор #10 -: 31.08.2009 12:56 » |
|
Не бях прочел внимателно темата и това, че си от Шумен. Един от сърфистите от Плевенската група живя няколко години там и ето какво сподели за уиндъсрфинга в Шумен: Може да се кара на язовира до самия град, но преди години е бил арендован за рибовъдство и арендаторите са създавали проблеми. Втори вариант е яз. Тича, ръкава откъм село Ловец. Минава се през центъра на селото и пътя извежда директно на спота. Кара се на СЗ и може би на СИ (непроверена инфромация). В Шумен има няколко човека, които се занимават с този спорт. Това лято на Гьокчеада е забелязана кола с Шуменска регистрация. И ти остават, разбира се, вариантите за Варна. Успех!
|
|
|
|
Boards: Exocet: Cross 94 l, I-Style 101 l, RS 4 114 l; Fanatic FW 105 l; SB Futura 121 l, Mistral Syncro 124 l Sails: Loft Lip Wave 4.3; Loft Pure Lip 5.0; Loft Oxygen 6.3 & 7.3 Snowboards: Ride Concept TMS 161, Lib Tech T Rice Pro 157
|
|
|
Beyondpower
Полъх
|
|
« Отговор #11 -: 31.08.2009 13:04 » |
|
Вие си имате язовир до Шумен що не пробваш първо там няма да вдига голяма вълна и ще се научиш бързо Ами нащият язовир е голяма тиня и нестава... пак и се плащат некфи измислени 10 лева за да влезеш с сърф.. Тая събота се надявам да имам касмет с морето и вятара...
|
|
|
|
|
|
|
|