01.11.2024 18:29
Новини: Sunny eXtreme е официалният вносител за България на кайт оборудване DaSilva, HB SurfKite, Peter Lynn (PLKB).

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1 2 3 4 »   Най-долу
Печат
Автор Тема: Бургас - събота и неделя  (Прочетена 25469 пъти)
Мишо
Полъх
*
Публикации: 56

« -: 25.09.2009 09:05 »

Мислиме да тестваме нелошата прогноза за североизток уикенда в Бургас и да загрееме за Дъбника следващата седмица Smile
Гуруто и ноата засега дават великодушни обещания, а има да тестваме и нов материал...

JP Freestyle 107; Naish Global Wave 87; AHD F type 116
NP Combat 4.0 / Ezzy SE 4.5 / HSM SO 5.0 / NP Fusion 6.0 / NP Fusion 7.2
daniel
Отнесен от вихъра
Публикации: 424

SeaWolf

« Отговор #1 -: 27.09.2009 20:34 »

Днес в Бургас беше многооо истинско... Вятър от порядък на 8-10 м/сек, на поривите със сигурност и повече- североизток - изток ...
Силен пробой и голям чоп (нали така се наричат вълните навътре в морето hmmmm) и много адреналин....
Имаше много кайтове и около 10 сърфисти от местния клуб....
Аз лично направих първият си воден старт и съм много доволен - само 8,4 кв. определено си тежат... Усещането , което ми дава overpower-а обаче е невероятно.... Пощурявах около 4 часа и съм много доволен - за две недели покарах толкова, колкото за цялото лято преди това....   Yes  Yes  Yes

Адреналинът е най-добрия наркотик.... Smile)
glum
Полъх
*
Публикации: 91

« Отговор #2 -: 27.09.2009 21:13 »

Яко, човече, желая ти и още екшън.
dee
Буревестник
Публикации: 706

www.archstudioperfect.com

« Отговор #3 -: 27.09.2009 22:14 »

Днес в Бургас беше многооо истинско... Вятър от порядък на 8-10 м/сек, на поривите със сигурност и повече- североизток - изток ...
Силен пробой и голям чоп (нали така се наричат вълните навътре в морето hmmmm) и много адреналин....
Имаше много кайтове и около 10 сърфисти от местния клуб....
Аз лично направих първият си воден старт и съм много доволен - само 8,4 кв. определено си тежат... Усещането , което ми дава overpower-а обаче е невероятно.... Пощурявах около 4 часа и съм много доволен - за две недели покарах толкова, колкото за цялото лято преди това....   Yes  Yes  Yes

Браво, браво! Явно не всеки е влязъл да кара днес, но това не те е спряло. Поздравления и за водния старт! Аз също го мъчих днес и вече тръгвам от позиция без да допирам дъното (след малко помощ и указания от колега), ама си нагласям и вадя платното все още стъпила. Иначе и на мен на Поморие с шестицата ми беше оувър - но това далеч не ме изпълва с твоя ентусиазъм, а кръста ми пък съвсем :Q:. Аз си мисля, че това Поморие ми е влязло под кожата напоследък, ама си има и някои недостатъци (не че искам да наричам кайтовете така - за поривите на вятъра говоря oops) и трябва пак да се пробвам на бургаския прибой, че след като 2 поредни дни не ме пусна да вляза проклетникът - ще искам реванш, иначе цяла зима ще си остана с горчилката от поражението.....Така де...защо сезона става най-як в края на сезона??? taz
И Дани, мерси още веднъж за мачтата!

RRD Freestyle Wave 90
Exocet SL 71 - 118l
Search 4,2
Force 5,3
Fusion 6,1
Ride 7
Eddie
Модератор
Публикации: 1102

« Отговор #4 -: 27.09.2009 22:40 »

Аз лично направих първият си воден старт и съм много доволен - само 8,4 кв. определено си тежат...
Първи воден старт с  8.4 - браво  Drinks

Boards: Starboard Formula 159L. ; Starboard Isonic 122L. ; AHD Tracer 90L.
Sails : Gaastra Vapor2 - 10.0 ; Neil Pryde RS Racing - 9.0;Neil Pryde RS Racing - 7.8 ; Gaastra Vapor2 - 6.0 ; Gaastra Nitro3 - 4.7
dee
Буревестник

« Отговор #5 -: 27.09.2009 22:57 »

Е, не - тези днес се държаха прилично...с изключение на някой, който слушаше чалга  Shocked Анатема! :D

RRD Freestyle Wave 90
Exocet SL 71 - 118l
Search 4,2
Force 5,3
Fusion 6,1
Ride 7
Eddie
Модератор
Публикации: 1102

« Отговор #6 -: 27.09.2009 23:12 »

Е, не - тези днес се държаха прилично...с изключение на някой, който слушаше чалга  Shocked Анатема! :D
Имаш предвид поста ми за кайтистите,неконтролируемо скачащи и правещи фигури точно на входа на спота ли ? Реших да не ви развалям хубавия ден и го изтрих  :D

Boards: Starboard Formula 159L. ; Starboard Isonic 122L. ; AHD Tracer 90L.
Sails : Gaastra Vapor2 - 10.0 ; Neil Pryde RS Racing - 9.0;Neil Pryde RS Racing - 7.8 ; Gaastra Vapor2 - 6.0 ; Gaastra Nitro3 - 4.7
Мишо
Полъх
*

« Отговор #7 -: 28.09.2009 09:07 »

Да докладвам и аз! Вчера се прибрахме от Бургаския спот по нощите с брат ми и всяко пени, инвестирано в този уикенд си заслужаваше:
Два дни каране по 4 часа на ден до пълно скапване с вятър идеален за 90-100 литра и 6-7 квадрата. Аз повечето време бях с 104 л. и 7.4 , но комбинацията 95 л. с 6,7 беше по-добра. Хубави вълни, северозапад, но с доста север в него, идеален за скокове, слънчево време, топла вода (повечето караха с къси неопрени, някои с къс и с боне, все едно с кожух и сандали (Рандев Wink ), аз със стария ми скъсан 5/4 неопрен. Местният кадър Радо Раев от остров Лимнос Smile даде малко уроци по майсторство с мрънкане, че последният път карал 3.2 и кво е това слабо време... Някои от клуба ходиха на Иракли, за повече вълни, но казаха, че вятърът не е бил достатъчно силен.
Две думи за новата дъска Naish all terrain 104, която си купих, може би този опит ще е полезен за някои: в сравнение с предишната ми, Табу рокет 105, по-лека, по-лесно изглисирва, по-лесно скача, Но - по-твърдо усещане през вълните, има нужда от свикване на качване особено с два налъма отзад, защото само леко натовариш задния крак, спинаутва здраво, проблем, който нямах никога с табуто.

Радвам се, че и вие сте покарали!
Резюме - едно от готините карания за лятото! И добра подготовка за Дъбник, само да не го урочасам...

karata
Вятърничав
Публикации: 223

« Отговор #8 -: 28.09.2009 10:07 »

пробвай с един налъм  , при мен нещата така заспаха...
ivak
Духовит
**
Публикации: 100

« Отговор #9 -: 28.09.2009 10:16 »

Хубавко си беше вчера на поморийското, аз специално пйнах доста от солената му водица Smile Също така видях перфектният съпруг: извади материала от колата ригна го, през това време половинката му скочи в неопрена взе рига и полетя из поморийското езеро.Таткото пък гушна в ръце сладичко маниче  и снимаше с един убийствен обектив какво може мама   OK  dee, ако това си била ти, приятно ми е казвам се Ивелин.  ty
daniel
Отнесен от вихъра
Публикации: 424

SeaWolf

« Отговор #10 -: 28.09.2009 10:25 »

само леко натовариш задния крак, спинаутва здраво, проблем, който нямах никога с табуто.
Или може би по-голяма финка, особено ако платното е в горната граница на диапазона на дъската... При мен така се получи и след като сложих по-голяма финка спинуването изчезна....
Аз си карах и заслепен от удоволствие никой ние съм видял... а и теб не те познавам, ама ти може да си ме мернал с един черно - бял Loft O2 (май в Бургас няма други такива чаршафи) да се боря с вълните.... и с материала.... и да се мъча да подражавам на сърфистите....

Също така видях перфектният съпруг: извади материала от колата ригна го, през това време половинката му скочи в неопрена взе рига и полетя из поморийското езеро.Таткото пък гушна в ръце сладичко маниче  и снимаше с един убийствен обектив какво може мама  
Браво на такива бащи..  :1: bravoo С пожелание скоро да вади два рига от колата и да се чуди кой да снима - майката ли... мъничето ли....

Адреналинът е най-добрия наркотик.... Smile)
lubo
Буревестник
Публикации: 894

« Отговор #11 -: 28.09.2009 10:41 »

Аз познавам и друго такова редуващо се в карането семейство,поздрави за Серго,Ланси и малката им принцеса bravoo

bords:Naish 75l, RRD 85l,Lorch 105l,AHD 130l.
sails: Lip Wave 4,2m2,NeilPride Alpha 4,7m2,Loft O2 5,3m2,,Loft Lip Wave 6,2m2,Loft O2 7,4m2
Sergobo
Духовит
**
Публикации: 191

www.alooppa.com

« Отговор #12 -: 28.09.2009 12:29 »

Мерси, Любо!
Едно уточнение: в по-силното време Ланси беше с неопрен, а аз по банцки.
Поздрави!

Мишо
Полъх
*

« Отговор #13 -: 28.09.2009 13:41 »

Карата, мерси за съвета, така и направих, ще видим резултата!

Даниел, мисля, че те видях с лофта, но не съм видял, че се бориш, по-скоро игра с вълните. Колкото до по-голямата финка, едно от момчетата в клуба има същата дъска, взе си 36см. финка (вместо 32) и проблемът не е решен. Наистина платното е голямо за дъската, но както казва един приятел "няма пълно щастие, копеле!"...Ще видим с един налъм и повече свикване.

dee
Буревестник

« Отговор #14 -: 28.09.2009 23:55 »

Хубавко си беше вчера на поморийското, аз специално пйнах доста от солената му водица Smile Също така видях перфектният съпруг: извади материала от колата ригна го, през това време половинката му скочи в неопрена взе рига и полетя из поморийското езеро.Таткото пък гушна в ръце сладичко маниче  и снимаше с един убийствен обектив какво може мама   OK  dee, ако това си била ти, приятно ми е казвам се Ивелин.  ty

Здрасти, Ивелин! Видях аз, че ни бяха дошли гости от Пловдив!  ty

Имаш предвид поста ми за кайтистите,неконтролируемо скачащи и правещи фигури точно на входа на спота ли ? Реших да не ви развалям хубавия ден и го изтрих  :D
Еди, въобще няма никаква опасност да си ни скапал деня. Виж аз снощи малко след като постнах във форума - положих едно последно голямо усилие в тази насока (и пак не съм сигурна че успях). Бързайки да ходя да си лягам сритах здраво крака на дивана с неравностойно по-малкия малък пръст на десния ми крак. Чу се неприятен звук, който напълно подсказа това, което докторът днес констатира - че е счупен. Не че вече много боли, ама най-вероятно за мен това означава края на този сезон... snow rain storm Brrrr И така, моят извод е, че стоенето вкъщи е доста рисковано занимание и трябва да се практикува умерено и колкото се може по-рядко... Wink

RRD Freestyle Wave 90
Exocet SL 71 - 118l
Search 4,2
Force 5,3
Fusion 6,1
Ride 7
Страници: 1 2 3 4 »   Най-горе
Печат
Отиди в: