Bamze
|
|
« Отговор #45 -: 24.10.2009 14:16 » |
|
Според мен за всички участници в този спор има истина, но маи ние няма да я разберем ние си коментираме и се възмущаваме, но няма какво да направим освен да чакаме "шефчета" да решат дали ще може да се забавляваме на Витоша тази година или не
|
|
|
|
К2 Turbo Dreamer 167 Wide Union SL Binding K2 T1 Boots Only God Can Judge Me!
|
|
|
drv
Вятърничав
Публикации: 264
|
|
« Отговор #46 -: 24.10.2009 17:44 » |
|
Припомням предложението на Венелин, да решим съдбата на Витоша веднъж завинаги на една сбирка ! и да обсъдим короядите и другите гадинки.
|
|
|
|
Boards - Starboard Futura 154/90см., Starboard Futura 124/76см., Starboard iSonic 111/68 см. Sails - Neilpryde RS:Slalom 9,5, H2 Racing 8,7; H2 Racing 7,7; RS:Racing 6,7 Weight: 110 kg
|
|
|
Sunny
|
|
« Отговор #47 -: 25.10.2009 11:46 » |
|
Ами за сбирка трябва да помислим след тази седмица, която идва, защото има яка прогноза на острова Ще пусна тема за една, която да е за по-следващия четвъртък
|
|
|
|
Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
|
|
|
Zmeio
Полъх
Публикации: 97
|
|
« Отговор #48 -: 28.10.2009 16:44 » |
|
Разрешение има, подготовката започна! Ски-маниаците от София и околностите могат да бъдат спокойни, защото и тази зима ще имат възможност да практикуват любимия си спорт на Витоша. Днес от дружеството, което стопанисва съоръженията в планината, съобщиха, че са започнали подготвянето на пистите в зона "Алеко" за зимния сезон. http://sportal.bg/news.php?id=202511
|
|
|
|
|
|
|
kalata_n
Духовит
Публикации: 136
|
|
« Отговор #49 -: 29.10.2009 09:35 » |
|
Хайде палете косачките!!!!!!! Междо другото спомням си сезони с по-малко сняг, когато на лалето сме карали слалом между малините (е кофти е но винаги сме се забавлявали на Витоша). Сиреч и без да е косено може, ама ... Сега да видим кога ще почнат да се трупат снеговете.
|
|
|
|
|
|
|
kalata_n
Духовит
|
|
« Отговор #50 -: 29.10.2009 13:03 » |
|
Ето и една снимка на пионери в ски спорта - ония ентусиасти-пешаци. На снимката са прабаба ми и чичо-дядо ми. Точната години не е ясна, но някъде в началото на 30-те.
|
|
|
|
|
|
|
Mod_One
|
|
« Отговор #51 -: 29.10.2009 13:11 » |
|
Хайде палете косачките!!!!!!! Междо другото спомням си сезони с по-малко сняг, когато на лалето сме карали слалом между малините (е кофти е но винаги сме се забавлявали на Витоша). Сиреч и без да е косено може, ама ... Сега да видим кога ще почнат да се трупат снеговете. Косенето е добро нещо, когато се косят високите треви и клони. Останалата ниско трева служи като спойка за първия сняг и го задържа когато се утъпка добре (спомнете си едно време на село как са мазали къщите с кал омесена със слама ) Дай Боже тази зима да има повечко сняг - аз вече съм наточил кантовете на тарабата
|
|
|
|
\\\ | /// \\ - - // ( @ @ ) -------o00o-(_)-o00o------- F..k the Cola, F..k the pizza, All we need is Slivovitza
|
|
|
Bamze
|
|
« Отговор #52 -: 29.10.2009 19:24 » |
|
И аз трябва да ги наточа кантовете иначе аз съм се наточил от миналия сезон
|
|
|
|
К2 Turbo Dreamer 167 Wide Union SL Binding K2 T1 Boots Only God Can Judge Me!
|
|
|
|
daniel
Отнесен от вихъра
Публикации: 424
SeaWolf
|
|
« Отговор #54 -: 29.10.2009 21:04 » |
|
Ето и една снимка на пионери в ски спорта - ония ентусиасти-пешаци. На снимката са прабаба ми и чичо-дядо ми. Точната години не е ясна, но някъде в началото на 30-те.
Приложил си нагледно доказателство, че адреналина ти е в кръвта. Но аз гледам снимката и си мисля - от времето на фотото ни делят има-няма 80 години и "мат`риала" не се е променил чак толкова... ОБАЧЕ след още толкова години - ако сме се "съхранили" с какво ще си набавяме дозите адреналин
|
|
|
|
Адреналинът е най-добрия наркотик.... )
|
|
|
kalata_n
Духовит
|
|
« Отговор #55 -: 30.10.2009 11:51 » |
|
Както винаги съм казвал забавлението не идва от екипировката. Има една група смешници, според които ако дадеш два пъти по-голяма торба с пари ще караш 4 пъти по-добре, а кефът ще е още повече. На такива обикновенно им казвам, че ще си навинтя автоматите на дъски от каца, и без каска и маска, с вълнени ръкавици ще им издухам шошоните на която писта поискат (пък и ухилен ще съм). Та .... материала не е толкова важен! Сещам се за ред други по-съществени неща!
|
|
|
|
|
|
|
marino
|
|
« Отговор #56 -: 30.10.2009 12:17 » |
|
Не искам да се заяждам,но съвсем не си прав.В този ред на мисли ,да те попитам наистина ли караш с дъски от каци?Защото ако не е така защо си давал пари за екипировка? hmmmmА аз съм започнал точно с такава екипировка.
|
|
|
|
РЕМОНТ НА УИНДСЪРФ И КАЙТ ОБОРУДВАНЕ. адрес:София,Кокаляне,ул.Александър Генков №8 , тел:0888200617
|
|
|
daniel
Отнесен от вихъра
Публикации: 424
SeaWolf
|
|
« Отговор #57 -: 30.10.2009 12:35 » |
|
Имах впредвид, че за 80 години технологиите са се развили с такива темпове, колкото сега се постига за 10 години... И дали след още 80 години уиндсърфа ще е уиндсърф и дали ще се практикува... и на какви дъски и с какви платна.... и дали изобщо ще зависи от това дали има вятър и каква е посоката му....
|
|
|
|
Адреналинът е най-добрия наркотик.... )
|
|
|
drv
Вятърничав
Публикации: 264
|
|
« Отговор #58 -: 30.10.2009 13:26 » |
|
Напълно съм съгласен с Марино. С кофти екипировка не можеш да постигнеш същите неща както със хубава. При мен дори един от компонентите да не е като хората и ми разваля кефа. Парите които давам за екипировка ми се връщат под формата на по-добри постижения и повече удоволствие. Тук не говоря за цветово издържана "фашон" екипировка, ами за висок клас ски, обувки и автомати, качествен екип за да караш с кеф и при +10 и при -20 градуса. Патил съм си доста от некачествена екипировка и повече гледам да не допускам грешки в тази посока. Естествено горните твърдения важат при условие, че човек може да си го позволи. Ако не мога да си го позволя, най-вероятно ще карам с каквото мога.
|
|
|
|
Boards - Starboard Futura 154/90см., Starboard Futura 124/76см., Starboard iSonic 111/68 см. Sails - Neilpryde RS:Slalom 9,5, H2 Racing 8,7; H2 Racing 7,7; RS:Racing 6,7 Weight: 110 kg
|
|
|
marino
|
|
« Отговор #59 -: 30.10.2009 16:44 » |
|
Повечето ,които ме познават знаят,че карам ски от доста години.Не искам да споменавам колко.Само ще кажа,че първите ми ски бяха Пирин ,дървени без кантове,а вместо автомати и маше едни каишки в ,които си пъхаш крака и с едни стоманени въжете се стягаха отзад.Като паднеш кракът се къса,но обувката не.А обувките бяха кожени,с връзки-двойни,все едно две обувки вкарани една в друга.Щеките бяха от бамбук.Споменавам го това,защото горе долу съм преминал през цялото развитие на тази екипировка.И мога да кажа със сигурност-колкото по-съвременно,толкова по-добре.Е вярно има такива личности,които си купуват най-скъпото оборудване само за да демонстрират "вижте ме,кой съм аз",но те си личат от сто километра.Това е от мен,успех.
|
|
|
|
РЕМОНТ НА УИНДСЪРФ И КАЙТ ОБОРУДВАНЕ. адрес:София,Кокаляне,ул.Александър Генков №8 , тел:0888200617
|
|
|
|