01.11.2024 06:40
Новини: Sunny eXtreme е официалният вносител за България на уиндсърф и уинг оборудване на фирмите: LoftSails, Exocet, F2 Windsurfing, Lorch, GUL, Ascan, Unifiber, Zeeko, HB, Reptile, MFC, Goya и Quatro. Продуктите може да видите в нашият Online магазин.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: « 1 2   Най-долу
Печат
Автор Тема: Drysuits  (Прочетена 15113 пъти)
savas
Вятърничав
Публикации: 207

« Отговор #15 -: 11.11.2009 00:28 »

На линка който приложих се вижда, че костюма прилича на обикновен гащеризон, т.е. няма я тази горна част приличаща на сноуборд яке. Това е само на модела на NPX lucifer. Тук трапеца се слага отгоре както върху неопрен.

Относно латексовите чорапи, не е добра идея да се ходи само по тях защото ако се спукат край със сухите крака. Вярно че чуствителността на краката не е същата като да си бос, но за два - три месеца може да се преживее.
Ситуациата е следната: ски чорапи, средно дебели; латекса; много тънък копринен чорап върху латекса, за предпазване и по-лесно обуване на ботите; боти 3мм за финал. Обща дебелина е макс 6 мм, колкото нормални зимни боти, нали?

Много е важна грижата за латексовите чорапи, след подсушаване на костюма да се покриват с талк или бебешка пудра, отвън и отвътре. И редовно рязане на ноктите на краката :D

А сухия цип да се смазва по малко но редовно със специална грес за сухи ципове или обикновен пчелен восък.

Има модели драйсют които са без чорапи, а с латексови и неопренови маншети. Вижте на www.wetsuitoutlet.co.uk, drysuits.

Може да се видим на Дъбник, аз съм с рено лагуна пловдивска регистрация, обикновено заставам да десния нос откъм стената.

Поздрави!
Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« Отговор #16 -: 11.11.2009 10:13 »

Мерси savas за ценната информация OK А трудно ли се облича и съблича, както обикновените сухи и полусухи неопрени?

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
savas
Вятърничав

« Отговор #17 -: 11.11.2009 11:55 »

Облича се и се съблича 10 пъти по-лесно, тъй като костюма е широк, ципа започва от лявото рамо, по диагонал пресича гръдния кош и спира в дясно малко над слабините.
За мъжете е много удобно да откопчаят 20тина см и да свършат малката работа. За дамите за съжаление това не върши работа.
Въпреки това при обличане и събличане не трябва да се бърза за да не се повредят маншетите на ръцете и шията, все пак са от лицев неопрен.

Някой беше питал колко е здрав на срязване костюма. Мисля че е толкова устойчив, ако не и повече колкото е неопрена, особено пък лицевия. С костюма идват и две лепенки за ремонт при срязване, които се лепят от вътрешната страна на костюма с ютия.
valko
Windmaster
Публикации: 673

« Отговор #18 -: 11.11.2009 12:02 »

Баси почти съм навит да си купя  Yes
Проблема с ръцете обаче остава  Brrrr
Време е да произведат и такива ръкавици и край на студа при сърф заниманията  OK

Boards : Fanatic Bee 117l  , Naish Enduro 106l
Sails : Loft freerace 5.3m2 , Loft 360 free 6.5m2 , Neil Pride combat 5.0m2
daniel
Отнесен от вихъра
Публикации: 424

SeaWolf

« Отговор #19 -: 11.11.2009 20:10 »

..... ципа започва от лявото рамо, по диагонал пресича гръдния кош и спира в дясно малко над слабините.
За мъжете е много удобно да откопчаят 20тина см и да свършат малката работа.
Както и да ги мерих тези 20 см. - и от лявото рамото... и от дясното... пак не ми свършиха работа... и 30  см. мерих и пак същото....  hmmmm :(((
Баси - сигурно съм нещо дефектен...    oops wall  wall  wall
Ама както се казва: "Хвала на такива екстремисти !!!"  :D  :D  :D

Адреналинът е най-добрия наркотик.... Smile)
savas
Вятърничав

« Отговор #20 -: 11.11.2009 23:58 »

:D :D :D Ще падна от смях!!!

Сори, моя грешка, ципа се затваря от горе надолу, т.е. от рамото към слабините. така че като го отвориш 20 см отворената част е от долната страна, близо до "пистолета".
Иначе или трябва да си голям йога или да си супер надарен, муахахахахаха!!!! :D

valko
Windmaster
Публикации: 673

« Отговор #21 -: 12.11.2009 09:53 »

Дани ти ме уби  :D Сава изрично го е написал започва.... и спира ... над слабините иначе меренето не излиза  :D

Boards : Fanatic Bee 117l  , Naish Enduro 106l
Sails : Loft freerace 5.3m2 , Loft 360 free 6.5m2 , Neil Pride combat 5.0m2
savas
Вятърничав

« Отговор #22 -: 13.11.2009 08:22 »

ето малко снимки от вчера на Дъбник.

Правени са от баща ми и видно е не са много на фокус, но горе-долу дават представа за костюма.

* DSCN4085.JPG (227.99 KB, 1280x960 - видяно 490 пъти.)

* DSCN4086.JPG (216.71 KB, 1280x960 - видяно 494 пъти.)

* DSCN4090.JPG (97.81 KB, 1280x960 - видяно 478 пъти.)

* DSCN4091.JPG (131.54 KB, 1280x960 - видяно 506 пъти.)
vandal
Windmaster
Публикации: 683

по-добре от гика, от колкото от мотика

« Отговор #23 -: 13.11.2009 08:48 »

За мъжете е много удобно да откопчаят 20тина см и да свършат малката работа. За дамите за съжаление това не върши работа.
Въпреки това при обличане и събличане не трябва да се бърза за да не се повредят маншетите на ръцете и шията, все пак са от лицев неопрен.

даааа...при няколко часово каране, нема как да не се изпикаеш в неопрена...поне аз съм го правил...
говоря за летния, в зимен неопрен май не ми се е налагало, но и по добре....а и зимата няма как да изкарам 4-5 часа във водата...

кара каквото му попадне...

https://www.geckowindsurfschool.com/
http://www.windsurfyoga.eu/
asensi
Полъх
*
Публикации: 38

« Отговор #24 -: 17.11.2009 18:18 »

имам са6тия като на савас...савета ми е да НЕ се купуват като на6ия с латексови боти4ки .не топлят пове4е от неопренови 4орапи с боти ...а и са много уязвими от кам скасване,мисля 4е те 6те заминат наи бързо..стават и много катове на краката и намалява усета на даската ..ина4е като цяло костюна си е идеален..кам него ми пратиха поларено термобело ,топли много!
savas
Вятърничав

« Отговор #25 -: 17.11.2009 23:00 »

Бе честно казано и аз се опасявам за дълготрайността на чорапите, но се надявам че с подходящите грижи - да не ходиш само по тях върху тръни, остри камъни и миди, да се талкват редовно и да се режат ноктите - ще оцелеят по-дълго.
А че усещането за борда не е същото като да си бос е повече от ясно, но не е фатално.
asensi
Полъх
*

« Отговор #26 -: 17.11.2009 23:19 »

Моите от вътре са ситно нацепени..и не мога да схвана от какво...слагам винаги тънки чорапи..ти гледа ли в саита дали се продават като отделни части?
savas
Вятърничав

« Отговор #27 -: 18.11.2009 08:00 »

да продават се, мисля че са около 6 паунда. а иначе и тук в един магазин за водолазно обурудване се продават и даже могат те да ти ги сменят с гаранция за изработката. намира се на гърба на билата, която е на бул. българия и каблешков. казва се акваланг. ако ти е чисто нов костюма и има цепки на чорапите направи рекламация.
asensi
Полъх
*

« Отговор #28 -: 18.11.2009 11:31 »

Ами нов е ама то е много ситно нацепено нчма да го признаят...ама определено ме успокои евентуално ако се наложи ще знам..
savas
Вятърничав

« Отговор #29 -: 19.11.2009 13:23 »

направи тест - спи 1 - 2 литра вода в крачола и виж дали капе чорапа от някъде. аз ще го пробвам този тест през уйкендът.....
Страници: « 1 2   Най-горе
Печат
Отиди в: