24.11.2024 02:19
Новини: Посетете нашият Online магазин, където можете да видите продуктите които продаваме, както и да си ги поръчате през Интернет.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: « 1 2 3 »   Най-долу
Печат
Автор Тема: Вземане на уиндсърф - Съвети за избор  (Прочетена 17042 пъти)
Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« Отговор #15 -: 26.11.2009 13:03 »

Първо трябва да придобиеш умения да караш на по-силен вятър и когато това стане ще ти трябва и една по-малка дъска. Но като за начало - говоря за пръвите примерно 2 години, тази ще ти е достатъчна и ще ти остане за слаб вятър и като говоря слаб вятър имам предвид примерно до 10м/с. Тези литри които ти препоръчвам покриват идеално диапазона на вятъра, на който ще можеш да караш. На нашето море рядко излиза силен вятър, така, че това ще ти е най-караната дъска. А когато напреднеш повече и почнеш да ходиш в Турция и на по-силен вятър, тогава ще имаш нужда и от по-малка дъска, но това е някъде в бъдещето.
Под комплкет имам предвид цял комплект с всички елемнти, готов за каране с включено всичко необходимо. Тъй като ти сега не занеш все още какво ти е необходимо, аз поемам отговорността да ти препоръчам правилните елементи и да направя комплект, който ще е подходящ за теб и да включва всичко необходимо. Ако по-нататък решиш, че нещо не ти е добре, ще сменяме и така... Трапец на този етап не ти е необходим. Когато започнеш да правиш стабилни курсове (което става доста бързо със съвременното оборудване) ще си вземеш, това е лесна работа. Аз ще ти кажа какво ти е абсолютно необходимо за начало и после с времето ще се дооборудваш.

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
mitev
Духовит
**
Публикации: 177

Chasing the wind o_O

« Отговор #16 -: 26.11.2009 13:45 »

Първо трябва да придобиеш умения да караш на по-силен вятър и когато това стане ще ти трябва и една по-малка дъска. Но като за начало - говоря за пръвите примерно 2 години, тази ще ти е достатъчна и ще ти остане за слаб вятър и като говоря слаб вятър имам предвид примерно до 10м/с. Тези литри които ти препоръчвам покриват идеално диапазона на вятъра, на който ще можеш да караш. На нашето море рядко излиза силен вятър, така, че това ще ти е най-караната дъска. А когато напреднеш повече и почнеш да ходиш в Турция и на по-силен вятър, тогава ще имаш нужда и от по-малка дъска, но това е някъде в бъдещето.
Под комплкет имам предвид цял комплект с всички елемнти, готов за каране с включено всичко необходимо. Тъй като ти сега не занеш все още какво ти е необходимо, аз поемам отговорността да ти препоръчам правилните елементи и да направя комплект, който ще е подходящ за теб и да включва всичко необходимо. Ако по-нататък решиш, че нещо не ти е добре, ще сменяме и така... Трапец на този етап не ти е необходим. Когато започнеш да правиш стабилни курсове (което става доста бързо със съвременното оборудване) ще си вземеш, това е лесна работа. Аз ще ти кажа какво ти е абсолютно необходимо за начало и после с времето ще се дооборудваш.

Оо, чудесно, супер ! Много ти благодаря за съдействието, което ми оказваш ! От голяма полза ми е, определено  \0//
За сега съм се изчерпал от към въпроси, но ако изникне нещо ще се допитам отново Smile

пп някъде след Януари-Февруари месец ще се мисли по въпроса с купуването, защото все още нямам в наличност паричките

Лек ден  :Sunny:
Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #17 -: 26.11.2009 14:02 »

Добре дошъл във форума mitev

Това, което не разбра от мнението на Любо е камък в моята градина :D Любооо Hmm Hmm

Виждам, че си добил някаква представа за оборудването, което ти трябва. Ето и няколко съвета от мен:
Дъската за първи стъпки в никакъв случай не е 100л.
На "скромни" вълни от порядъка на 2-3м, поне първите две години не влизай
Платно от порядъка на 6-7кв е добре като начало, за доста по-късен етап и нещо около 8-9кв.
Дребните елементи, както каза Съни са от различно значение и освен базата, другите неща могат да са употребявани.
Както и при колите втора употреба, има доста скрити проблеми така, че не цената е най-важната.
Вятър над 10м/с предполагам си разбрал колко рядко духа по черноморието, дъска около 100л, дори и като напреднеш, ще караш рядко.
Варненската група по-често ще я видиш на острова (Гьокчеада), отколкото на езерото :D

Подкрепям с две ръце мнението на Съни, като конкретизирам дъската да е 145л, заради килограмите ти. Ако дъската е добра, ще я караш много време. По-голяма както каза windmaster chill, скоро ще ти стане излишна.

Успех!

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
mitev
Духовит
**

Chasing the wind o_O

« Отговор #18 -: 26.11.2009 14:11 »

Да в крайна сметка, така ще направя Smile
А за Варненската група, да.. запознат съм долу-горе, но ще хапна доста сол, докато взема да се събирам с тях :D

пп Викаш после 8-9 квадрата, но с тези килца, възможно ли е да устисткам до около 10тина метра ?
То верно и мускулчета трябва да има, ама килцата и те си казват своето  :D

Благодаря  \0//
Юли
Администратор

« Отговор #19 -: 26.11.2009 14:17 »

пп Викаш после 8-9 квадрата, но с тези килца, възможно ли е да устисткам до около 10тина метра ? То верно и мускулчета трябва да има, ама килцата и те играят роля
Хе-хе, не ти трябват за 10-ината метра, а за останалите 333 дни в които духа 5-7м/с. :D

kony
Полъх
*
Публикации: 12

« Отговор #20 -: 26.11.2009 16:17 »

тука само веднъж посъветваха за ниаколко урока ама е идеино да отидеш в началото на рибарскя плаж да вземеш под наем и няколко урока на наличня вятър. печелиш че не разкарваш сърфа, не ригваш, а после според мен мозеш да си вземеш направо дъска 120 литра или по-малка ако още си 60 кила Smile там сте се запознаеш и с "варненци".
Аз сам 80 кила, след рибарскja минах на 133л но можеше и по-малка да си купя. платното за Варна е по-добре да е по-кам 7 м2 че да имаш по-чести шансове за глисиране
Иначе всички обичаме да купуваме оборудване - особено като няма изгледи скоро да го караме Smile

Starboard Go 133, Futura 111
SuperFreak 4.7, 6.3
Severne Gator 5.5, 7.0
chill
Windmaster
Публикации: 512

« Отговор #21 -: 26.11.2009 17:41 »

Това "windmaster Chill" много гали ухото, благозвучно някак.  :D

Sails:  Severne Convert 2016 7.5
        Ezzy Wave SE 5.8
        Ezzy Wave SE 4.7
Boards: Starboard Kombat 106L
        Starboard Kode 123L

---
Pain is weakness leaving the body
Mod_One
eXtreme iNside
Публикации: 1681

« Отговор #22 -: 26.11.2009 18:17 »

Това "windmaster Chill" много гали ухото, благозвучно някак.  :D
Почти като "wine master" ...  hip

\\\ | ///
               \\ - -  //
               ( @ @ )
 -------o00o-(_)-o00o-------
F..k the Cola, F..k the pizza, All we need is Slivovitza
mitev
Духовит
**

Chasing the wind o_O

« Отговор #23 -: 11.12.2009 18:29 »

Съни, имам въпрос Smile
Понеже разбрах че има вариант за вземане на разплащане, можеш ли да ми дадеш информация, ако избера по-скъпия комплект, който ми направи и внеса 1000лв по вашата сметка, останалите 800 на какви вноски месечно бих могъл да изплащам ?
Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« Отговор #24 -: 12.12.2009 10:19 »

Пиша ти на лично съобщение.

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
nikisurfsport
Повей

Публикации: 1

« Отговор #25 -: 21.01.2010 18:43 »

Здрасти. Аз съм от Варна и имам сърф училище на плажа в Аспарухово и съм дистрибутор на Съни екстрийм. Може да ти обясня всичко което те интересува за сърфа. Пиши ми във форума или на скайп:nikolai.draganov1
www.nikisurfsport.com
fipeto
Полъх
*
Публикации: 10

« Отговор #26 -: 01.09.2010 12:20 »

@ nikisurfsport
Споредели моля те каква прогноза е най-подходяща за Аспарухово. ИСИ тази събота-неделя-понеделник? Писах ти допълнителни въпроси на скайп..
Andreshko
Полъх
*
Публикации: 11

« Отговор #27 -: 03.09.2010 02:06 »

Здравейте вси4ки,
турсйа си дуска 2ра употреба ( разбирай по евтина ), която да издържи 104 те ми кг.
Разбрах, че трябва да е над 200 литра и над 79 см широка.
Насочил съм се към Fanatic модела, мисля че е на Starboard. Някой ако има идея ще съм му благодарен.
Юли
Администратор

« Отговор #28 -: 03.09.2010 06:25 »

Здравейте вси4ки..
Здравей Andreshko и добре дошъл във форума. hi
Фанатик не е модел на Старборд, а са различни производители на оборудване. Тук http://sunnyx3m.com можеш да намериш това което търсиш, но събирането на комплект не опира само до избора на дъска. Ако имаш възможност мини днес през магазина, Съни ще ти помогне в избора. Довечера заминаваме и се връщаме към средата на месеца. Магазинът ще работи и през това време, но е добре да сме тук.

Andreshko
Полъх
*
Публикации: 11

« Отговор #29 -: 08.09.2010 12:48 »

Здравейте,
съжалявам за закъснението. Очевидно съм закъснял, затова ще изчакам да се върнете в средата на месеца, преди да дойда в магазина.Хубаво ще е ако ми пишете като сте обратно в София. Относно оборудването. Всичко започна с една дъска, закупена на старо от познат.Мистрал, немска дъска, не лоша, но 149 литра и 310 см. После закупих мачта, 4 метра и нещо и платно 6 квадрата от едно изложение в Интер Експо център. Проблема е, че когато успея да вдигна платното, дъската потъва, не мога да запазя равновесие и падам, тъй като съм абсолютно начинаещ в този спорт. Казаха ми, че ми трябва дъска, не по малка от 220 литра. Всъщност вазлични съвети ми дадоха - един казва поне 220 литра, друг казва дъската да е най малко 75 см широка без значение колко литра е. Идеята ми е , че дъската трябва да е достатъчно голяма, за да издържи моите 104 кг + платното и мачтата и да остава стабилна дори при слаб вятър, тъй като ми е по лесно да се уча на слаб вятър. Не съм специалист по производителите. Казах Фанатик на Старбоард, защото виждам такива обяви в eBay. Може би греша, но идеята ми е да си взема сравнително евтина дъска, с която да се науча да карам сърфа. Доколкото ми обясниха, тази дъска ще ми е полезна и за в бъдеще, при слаб вятър. Може би ще ми е нужно по голямо платно за слаб вятър, но борда ще ми е полезен. Затова искам да закупя и да го нося със себе си където ми харесва, вместо да търся откъде да наема за ден, два. Благодаря предварително.
Страници: « 1 2 3 »   Най-горе
Печат
Отиди в: