21.11.2024 22:29
Новини: За водните екстремни спортове, плуване и гмуркане предлагаме екипировка на фирмите:  Bare, Sooruz, Ascan, GUL, Aquasphere, Aqualung, Beuchat, World Industries, AirHead, Sooruz, DryPak и Spokey.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1 2 »   Най-долу
Печат
Автор Тема: Защо пропуснах част от сезона...  (Прочетена 7624 пъти)
Venelin
Pro :)
Публикации: 1097

« -: 26.11.2009 13:57 »

Ето заради тази поредица, на която се явявам продуцент - "Бетонни градини".

Първият филм със заглавие "Слънчев бряг" разказва за изграждането на луксозния соц-курорт насред пясък и блато през 60-те и 70-те и за съсипването му през последните няколко години (чрез схемата за приватизация "на парче" ).

Предполагам, че филмът ще предизвика доста емоции, особено сред онези които помнят как изглеждаше Слънчев бряг преди (и навярно са карали уиндсърф там). Затова пускам и едно от промо-клипчетата тук. По-късно ще пусна и другите.

"Бетонни градини"
Еп. 1: "Слънчев бряг"
Автор: Генка Шикерова
Оператор: Борис Пинтев
Музика: Стамен Янев
Продуцент: Венелин Петков

събота, 28.11.2009
22,30 ч.
bTV

* Betonni Gradini Web Promo 3.wmv (6036.77 KB - свалено 261 пъти.)

* Betonni gradini freeze1.jpg (157.63 KB, 768x576 - видяно 503 пъти.)

"Do or do not. There is no try."

Board: Fanatic Shark 145 l.
Sails:   8.4 Loft O2, 6.5 BiC Cruiser, 5.2 Loft 360Free
Skills:  Freeride
Temper: Very friendly but aggressively unpleasant when annoyed
Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« Отговор #1 -: 26.11.2009 16:02 »

Ехааааа, ще го пуснете точно на рождения ми ден Yes
Браво, поздравления :1: Good Luck

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
Venelin

« Отговор #2 -: 26.11.2009 17:06 »

Ей... Нещо по-веселяшко трябваше да пуснем....

Venelin

« Отговор #3 -: 28.11.2009 13:12 »

А ето и отговора на цели 19 организации от т.нар. туристически бранш в България, които протестират срещу филма, още ПРЕДИ да бъде излъчен. Според тях излиза, че показването на бетона и мръсотията на Слънчев бряг е в разрез с националните интереси. suicide

Кое точно е национален интерес? Може би удобно да премълчаваме истината и да убеждаваме българите по телевизията, че хаосът и бетонът са чудесно място за семейна почивка и да пълним гушите на разни алчни безсрамници, които съсипаха Черноморието?

Явно ги е хванало шубето, че вече никой не ще да им стъпи в гадното гето - даже и скапаните чужденци-пияндурници! Censored Censored Censored

* DEKLARACIJA[1].27.11.09.doc (39.5 KB - свалено 288 пъти.)

dee
Буревестник
Публикации: 706

www.archstudioperfect.com

« Отговор #4 -: 28.11.2009 16:01 »

Ще го гледаме филма с интерес, но на мен ми е също интересно в България (пък и по принцип) до каква степен има свобода на медиите. Примерно този филм щеше ли да бъде излъчен ако строителството в Сл. Бряг все още беше в разгара си. Макар че тя темата си е още валидна, но май от тук-нататък ще се застрояват само най-апетитните местенца останали по чудо непокътнати, ама вече не така масово и така да се каже по-"бутиково", съответно и по-тихомълком. Така, че пак трябва да се внимава. А те "бетонните градини" са ни трън в очите и камък на сърцето, ама няма как вече... Не знам май Радой Ралин още навремето казал, че хората от пустинята направили рай, а пък ние от рая - пустиня... Ама кой ти слуша брадати старци ходещи измежду народа и дърдорещи в рими и разказващи мръсни вицове...

RRD Freestyle Wave 90
Exocet SL 71 - 118l
Search 4,2
Force 5,3
Fusion 6,1
Ride 7
Venelin

« Отговор #5 -: 28.11.2009 16:32 »

Ами щеше да бъде излъчен, да. В пика на строителството излъчихме подобен филм - за корупцията и незаконното строителство в същия район, в който главен "герой" беше бившият кмет на Несебър.

На авторката Генка Шикерова беше отказан достъп до информация, след което заведохме дело срещу общината и го спечелихме. А общината заведе дело за клевета и го изгуби. Това е цяла сага...

А въпросният кмет вместо да бъде съден, беше изпратен на синекурна службица в Одеса. Репортажи и разследвания по темата има. Тъжното е, че законови последствия и присъди няма. А най-потресаващото е, че в момента на Слънчев бряг НЯМА незаконни хотели. Всички за узаконени.

tsvetelin
Вятърничав
Публикации: 238

« Отговор #6 -: 29.11.2009 00:43 »

хував филм, но сърцето ме заболя как от пример за чудесно място за почивка е станало само бетон, алкохол и дрога. Яд ме че ние на практика не можем да направим нищо за да променим тази тенденция. Дори на вас от най значимата медия са се опитвали (и до някаква степен успяли) да ви попречат да покажете истината.
Имало хора които казавали че така било и в други страна....Аз обаче не искам да е така в България....пък и не можем да се сравняваме с Испания и Италия, където имат хилди километри морска граница....а при нас са едва ~450....и мисля че на повечето места е така....Отдавна не съм ходил там, но сигурно е плътно застоено от Св. Влас чак до след Равда.....20км безценна плажна ивица.

72kg. RRD Wave Thruster 231x56x76l, Exocet Cross 239x59x94l, RRD X-Fire 112 235x69
Loft Lip Wave 4.3, Gaastra ManicHD 4.7, Lip Wave 5.2, Arrows T-Force 5.9, Loft O2 6.6, Loft Switch Blade 7.8
Mladen
Полъх
*
Публикации: 62

« Отговор #7 -: 29.11.2009 02:15 »

Следващият епизод може да бъде за района между Равда и Несебер и по - точно за мястото м/у бившите студентски лагер и " Олимпийски надежди " . Там доста хора са направили първите си стъпки на ветроходната дъска , но за съжаление и там отдавна е една " бетонна градина " и човек едва успява да стигне до морето , а ако си със сглобен риг , това направо е невъзможно .

Ако работата ти пречи на удоволствията / сърфа , ...... и ...... / - зарежи я !!!
lukcheto
Off Line
Публикации: 2340

« Отговор #8 -: 29.11.2009 11:18 »

Сърдечни поздравления за филма, за това, че го има и за това, че се излъчи :1:

За съжаление доста мои познати не го гледаха защото точно тази вечер имаше парти на 4ти км-тър и концерт на Милена.Дали ще може да се види някъде повторение, темата вълнува много?

Всички сме свидетели на бетонната градина Слънчев бряг, а тя не е единствена! Подобрни градини изпъдиха мен от нашето Черноморие (някак аромата им не ми понася) и с това се превърнаха в най-големия валяк мачкащ именно НАЦИОНАЛНИТЕ ИНТЕРЕСИ Shocked За какво са всичките тези инвестиции и бетон след като те пъдят българите навън, където наистина има ароматни места?!?!?!?!

ПП Вчера бях в Пловдив на един семинар. На път за мястото където бях паркирала колата се наложи да движа за кратко по главната където се натъкнах на нещо особено внушително и направо не вярвах на очите си! Първото което чух бяха глухите и регулярни удари на тъпан, а след това пред очите ми се появи шествие на млади момчета, строени като за парад, които носеха знамена и гербове, факли, бяха с бръснати глави, еднакво облекло, и повтаряха "България над всичко"! Строгото и педантично подредено шествие-марш се състоеше от близо 300 човека. Присъствието им беше някак зловещо и улицата беше притихнала, макар и пълна с хора (събота вечер)... Незнайно защо се усмихнах...

"Stop chasing shadows, just enjoy the ride" bravoo
~ фaNatic SkaTe/85l~the RoCk~
~Jo Jo is back home/67l~
~Гaa mАНiК/3.3m2~nuHko~
~Ka.KiLLeR/3.7m2~WaVe ASSassIN~
~Vandal Enemy/4.5m2~WANTeд.No.2~
~Idol/4.0m2~TheFlY~
~Idol/4.8m2~BillY~
Sunny
Администратор

« Отговор #9 -: 29.11.2009 11:32 »

Поздравления за филма :1: Гледах го с интерес и със свито сърце си припомних как беше преди да се застрои така. Аз престанах да ходя там, когато вече не можеше да се минава по алеята, защото на нея е построен хотел, когато сергиите с евтини турски и китайски боклуци заляха всичко, когато пияните туристи огласяваха с виковете си целия комплекс и за почивка и дума не можеше да става дума. Тътени от дискотеките, мърсотия, мизерно местенце на плажа, на което стоиш най-много седнал и това за какво??? Да кажеш, че си бил на Слънчев Бряг. Мисля, че е останало в миналото времето, когато това е било престижно suicide Много ми хареса, че във филма непрекъснато се прави съпоставка как е било и как е сега. Дано да има някакъф ефект, въпреки, че за мен това е загубена кауза. Както е озеленявано това място с години и с години е граден неговият имидж, така и за няколко години всичко това рухна и не вярвам някога да може да бъде възстановено :(((

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
dee
Буревестник

« Отговор #10 -: 29.11.2009 19:56 »

Мда, филмът наистина беше много вълнуващ. Имаше един кадър към едни сергии и табела на преден план "5 лв" . Та се сетих преди 5-6 години пак в Сл. бряг питам едно английско дете какво му харесва най-много в Бг. И то ми изстреля с англо-саксонска решителност: Евтино е.  oops
Лукче, ти какво сега да не залитнеш по неонацистки идеологии, че нещо очаровано ми прозвуча с описанието от Пловдив  (:-pp)

RRD Freestyle Wave 90
Exocet SL 71 - 118l
Search 4,2
Force 5,3
Fusion 6,1
Ride 7
Venelin

« Отговор #11 -: 29.11.2009 22:00 »

Благодаря за поздравленията - най-вече от името на авторката. На мен филмът ми беше тъжен - още от началото на монтажа, та чак до излъчването му снощи. Втората серия другата събота - още по-тъжна, щото се оказа, че в Испания никой нищо не събаря (или почти), противно на митовете и легендите, които се носят тук.

dee, въпросните хотелиери и ресторантьори се притесняват, че можем да разпространим филма и в чужбина. Така съвсем няма да могат да си продадат евтините пакети. 

Лукас, филмът вече е на сайта на bTV, но е в малко прозорче. Със сигурност ще го повторим, но вероятно ще бъде някъде в късната пролет (леле, тогава ще настане страшна джабала :D) А за събитието, на което си присъствала... suicide Много тъжно. Може би трябва да ти препратя някой е-майл от онези, които получаваме тук понякога в същия стил. Като ги чете, човек не знае дали да се притеснява или да се забавлява. Често в тях се говори за БАлгария...

lukcheto
Off Line
Публикации: 2340

« Отговор #12 -: 30.11.2009 12:57 »

Дее,
аа не...няма такава опасност  :-O-:
Моята душа е там нейде по морските синеви, рее се, докато не кара сърф....
Друга СТРАСТ към адреналина НЯМАМ!(засега) :D

Ееее, добре де признавам, мисля този сезон да се пробвам извън пистите, У мекото, макар че съм сигурна в моя абсолютен крах, нооо.... пък как да се бръмчи по твърдото, когато всички с които си са в пуха... wall

Piece brother!!!!! :О:

"Stop chasing shadows, just enjoy the ride" bravoo
~ фaNatic SkaTe/85l~the RoCk~
~Jo Jo is back home/67l~
~Гaa mАНiК/3.3m2~nuHko~
~Ka.KiLLeR/3.7m2~WaVe ASSassIN~
~Vandal Enemy/4.5m2~WANTeд.No.2~
~Idol/4.0m2~TheFlY~
~Idol/4.8m2~BillY~
Sunny
Администратор

« Отговор #13 -: 30.11.2009 14:33 »

Може би трябва да ти препратя някой е-майл от онези, които получаваме тук понякога в същия стил. Като ги чете, човек не знае дали да се притеснява или да се забавлява. Често в тях се говори за БАлгария...
Тази сутрин слушах по телевизията хора, които вкарват проект да се премахне пълния член. И така или иначе никой не го използвал, деацата в 5ти клас губели 2 седмици да го научат. Предполагам следващата стъпка ще бъде да се вкара 4 вместо ч и 6 вместо ш, да отпаднат изобщо запетайките и точките, за да не губят време децата да учат глупости. И без това няма да ги използват и само се объркват. Накрая за по-лесно да си се въведе шльокавицата, понеже и без това всички така си пишат...... Censored Чудех се накъде ще избие това, че някой поколения не получиха достатъчно добро образование. И ето накъде изби - сега тези хора ни управляват и ще решават съдбата на езика ни angry

dee
Буревестник

« Отговор #14 -: 30.11.2009 23:30 »

dee, въпросните хотелиери и ресторантьори се притесняват, че можем да разпространим филма и в чужбина. Така съвсем няма да могат да си продадат евтините пакети. 
Ясно. Аз разпознах някой имена на подписалите декларацията и до колкото знам са доста влиятелни хора (макар и със собственост предимно извън Сл. бряг). Та ми беше интересно такива хора до каква степен могат да влияят на това какви филми гледаме и какви не Smile. Ама това сигурно е сложен въпрос...

Лукче, блазе ти, идва време за реене, било то по писти или извън и съм сигурна, че няма да ти се опре и в двата случея. Аз карането на ски по-скоро го практикувам като леко разкършване с повече зяпане на пейзажа и пиене на чай и други работи, ама таз зима май приоритетите са други, макар , че хмхм...нищо не се знае... magic

RRD Freestyle Wave 90
Exocet SL 71 - 118l
Search 4,2
Force 5,3
Fusion 6,1
Ride 7
Страници: 1 2 »   Най-горе
Печат
Отиди в: