Без да се тапчиш естествено.... Някакъв ориентировъчен хранителен режим изглежда примерно така (не съм го измислил аз
):
Хранене 1:
Яйца: 3-4 бр.
Ориз: 100-150 г сухо тегло
Вода: 500 мл
Хранене 2 и 3:
Месо (пилешко, телешко, свинско): 150 г
Ориз: 100-150 г сухо тегло
Хранене 4 :
Яйца: 2 бр.
Ориз :100-150 г
Кисело мляко
Хранене 5: Протеинов шейк или фреш
Хранене 6:
Риба: 150 г
Ориз: 50 г
Картофи: 100 г
Зеленчуци
Забележка: Храненето е по едно и също време всеки ден, през 3-3,5 часа, включително и през нощта, като се пие протеинов шейк. При невъзможност да се спази някое хранене, може да се замести с гейнър и/или протеин на прах, който съответства на съдържанието (белтъчини, въглехидрати) на храненето, което се замества. Оризът може да се замества и с тестени(зърнени) изделия, а белтъците от животински произход с други продукти от такъв произход.
Водата е много важна, защото ускорява метаболизма на организма и изхвърля отровите от него
Освен това е хубаво да ходиш и на зала - 2-3 пъти седмично, където да правиш упражнения за различните мускулни групи - по 3-4 серии с тежест, колкото да направиш 10 - 12 повторения - т.е. неголяма, за да не се спре растажа на тялото ти... Освен това е хубаво да правиш клекове със щанга - това упражнение освен, че е за мускулите на краката, спомага за качване на маса
Можеш да правиш и такива , използвайки тежестта на тялото ти - тях можеш да ги правиш и в къщи - набирания, лицеви опори, кофички
Толкова, дано да съм бил полезен !!!