22.11.2024 17:05
Новини: Sunny eXtreme е официалният вносител за България на уиндсърф и уинг оборудване на фирмите: LoftSails, Exocet, F2 Windsurfing, Lorch, GUL, Ascan, Unifiber, Zeeko, HB, Reptile, MFC, Goya и Quatro. Продуктите може да видите в нашият Online магазин.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1 2 »   Най-долу
Печат
Автор Тема: Набавяне на маса ... идеи ?  (Прочетена 7909 пъти)
Windflow
Духовит
**
Публикации: 127

Най-красивия кайт ...

« -: 04.12.2009 00:06 »

Докато повечето от света се чуди как да отслабне ,аз се чудя как да стана по тежък (не е задължително да е дебелеене Wink) ако някой има идеи да ги дава тук защото много имам нужда от малко тежест отгоре ... ако ви кажа колко тежа направо ше паднете .Аз съм 47кг oops лятото бях 50 ама 47 вечеее .... много проблемно ми е защото и крилото ми "става" голямо Sad Много ще съм благодарен ако някой има добра идея \0//

Аз съм от тези лудите където почти всичко са готови да направят за Адреналин xD !
daniel
Отнесен от вихъра
Публикации: 424

SeaWolf

« Отговор #1 -: 04.12.2009 00:11 »

С ядене - ориз, картофи, месо...
С фитнес не ти препоръчвам да се занимаваш, защото в момента още растеш... или да не е с големи тежести... така ще подобриш и издържливостта на мукулите си  OK

Адреналинът е най-добрия наркотик.... Smile)
Windflow
Духовит
**

Най-красивия кайт ...

« Отговор #2 -: 04.12.2009 11:57 »

Това ми е ясно ама ... проблема е че не знам по колко и от какво да ям на порция ,защото видях в някой сайтове че за набавяне на каквато и да е маса трябва да ядеш по 5-6 пъти на ден общо 3000 калории на ден май пишеше

Аз съм от тези лудите където почти всичко са готови да направят за Адреналин xD !
dangelo
Гост
« Отговор #3 -: 04.12.2009 12:34 »

Една хубава статийка по въпроса - http://spidersport.com/weight-control.php
Venelin
Pro :)
Публикации: 1097

« Отговор #4 -: 04.12.2009 13:45 »

За препоръчване е да не се тъпчеш повече, отколкото ти е необходимо, за да живееш нормално. Яденето с цел качване на маса води до доста неприятни последици по-късно - освен ако не решиш да правиш кариера в силовите спортове.

Спортувай, храни се нормално и наблегни на белтъчините. Както казва daniel, на този етап избягвай големите тежести във фитнеса, а също така и изтласквания на големи тежести над глава.

"Do or do not. There is no try."

Board: Fanatic Shark 145 l.
Sails:   8.4 Loft O2, 6.5 BiC Cruiser, 5.2 Loft 360Free
Skills:  Freeride
Temper: Very friendly but aggressively unpleasant when annoyed
daniel
Отнесен от вихъра

SeaWolf

« Отговор #5 -: 04.12.2009 14:06 »

Без да се тапчиш естествено.... Някакъв ориентировъчен хранителен режим изглежда примерно така (не съм го измислил аз   :D):

Хранене 1:
Яйца: 3-4 бр.
Ориз: 100-150 г сухо тегло
Вода: 500 мл

Хранене 2 и 3:
Месо (пилешко, телешко, свинско): 150 г
Ориз: 100-150 г сухо тегло

Хранене 4 :
Яйца: 2 бр.
Ориз :100-150 г
Кисело мляко

Хранене 5: Протеинов шейк или фреш

Хранене 6:
Риба: 150 г
Ориз: 50 г
Картофи: 100 г
Зеленчуци

Забележка: Храненето е по едно и също време всеки ден, през 3-3,5 часа, включително и през нощта, като се пие протеинов шейк. При невъзможност да се спази някое хранене, може да се замести с гейнър и/или протеин на прах, който съответства на съдържанието (белтъчини, въглехидрати) на храненето, което се замества. Оризът може да се замества и с тестени(зърнени) изделия, а белтъците от животински произход с други продукти от такъв произход.
Водата е много важна, защото ускорява метаболизма на организма и изхвърля отровите от него
Освен това е хубаво да ходиш и на зала - 2-3 пъти седмично, където да правиш упражнения за различните мускулни групи - по 3-4 серии с тежест, колкото да направиш 10 - 12 повторения - т.е. неголяма, за да не се спре растажа на тялото ти... Освен това е хубаво да правиш клекове със щанга - това упражнение освен, че е за мускулите на краката, спомага за качване на маса  bravoo
Можеш да правиш и такива , използвайки тежестта на тялото ти - тях можеш да ги правиш и в къщи - набирания, лицеви опори, кофички  OK
Толкова, дано да съм бил полезен !!!

Mod_One
eXtreme iNside
Публикации: 1681

« Отговор #6 -: 04.12.2009 15:53 »

Леле..е..е с толкова ориз на момчето ще му се дръпнат очичките, бе Дани - ще заприлича на китайче  :О:
Пък и като знам, че ориза се готви с вода в съотношение 1:3, то и коремче ще пусне (всеки път 300-450гр. )  (:-pp)

\\\ | ///
               \\ - -  //
               ( @ @ )
 -------o00o-(_)-o00o-------
F..k the Cola, F..k the pizza, All we need is Slivovitza
daniel
Отнесен от вихъра

SeaWolf

« Отговор #7 -: 04.12.2009 15:58 »

Леле..е..е с толкова ориз на момчето ще му се дръпнат очичките, бе Дани - ще заприлича на китайче  :О:
Пък и като знам, че ориза се готви с вода в съотношение 1:3, то и коремче ще пусне (всеки път 300-450гр. )  (:-pp)
:D  :D  :D сега като се замисля - малко като клише, ама наистина сякаш не съм виждал дебел китаец..... Пък и момчето писа, че иска да качи маса, а не че не иска да му се дръпнат очите  :D

Windflow
Духовит
**

Най-красивия кайт ...

« Отговор #8 -: 04.12.2009 21:31 »

Вярно Вярно :D Много благодаря на всички за съветите и ако се видим това лято или пролетта да покараме малко заедно ,дано съм малко но в нормите :1:

SHMIT
Буревестник
Публикации: 852

« Отговор #9 -: 05.12.2009 02:45 »

Не ги слушай, какви глупости ти говорят.
Има много по-лесно решение на проблема ти
Гмуркачите използват колани с тежести. Даже според силата на вятъра, можеш да си направиш и формула с която да преценяваш колко килограма да прибавиш и отстраниш. А като спре вятъра, сваляш колана и пак си караш Wink

Abit
Буревестник
Публикации: 855

тук-там

« Отговор #10 -: 05.12.2009 07:50 »

Гмуркачите използват колани с тежести. Даже според силата на вятъра, можеш да си направиш и формула с която да преценяваш колко килограма да прибавиш и отстраниш. А като спре вятъра, сваляш колана и пак си караш Wink

SHMIT, no coment:  OK bravoo :1:
valko
Windmaster
Публикации: 673

« Отговор #11 -: 05.12.2009 09:46 »

Аз пък от опит знам че апетита идва с яденето и си поддържам 90 - 95 кг. dance
 Преди години работех само нощем и неможех да свикна с обърнатия режим на хранене Бях паднал до 78 кг и не се чуствах добре  :Q:
 Така че хапвай колкото ти е сладко и ще натрупаш кг. Наблегни и на рецептата на Юли с Крем Карамел в неограничени количества  :О:
 Успех  OK

Boards : Fanatic Bee 117l  , Naish Enduro 106l
Sails : Loft freerace 5.3m2 , Loft 360 free 6.5m2 , Neil Pride combat 5.0m2
Mitko
Отнесен от вихъра
Публикации: 389

Тиквеник :)

« Отговор #12 -: 05.12.2009 17:05 »

Ники драсни ми в скайпа, с удоволствие ще ти направя програма и ако решиш да тренираш Wink
mitev
Духовит
**
Публикации: 177

Chasing the wind o_O

« Отговор #13 -: 06.12.2009 22:28 »

Ники драсни ми в скайпа, с удоволствие ще ти направя програма и ако решиш да тренираш Wink

Ще бъдеш ли така любезен да я споделиш после и с нас ? Smile
Че и аз искам да наддам малко маса и ми е любопитно какви са твоите съвети за програма.

По принцип хапвам каквото ми харесва и когато ми харесва, ноо ми се 'ще да затегна малко нещата Smile
Windflow
Духовит
**

Най-красивия кайт ...

« Отговор #14 -: 07.12.2009 00:28 »

Shocked Мммм ... не знам ... малкооо брутално звучи ... пък какво ще правя с тия "твърди приземявания" върху бреговата ивица :Q: ама ти ми припомни ,че един мой приятел има тежести за крака и мога да му ги взема за малко .Няма да е зле като тренировка тамън и да заякна :D (ейй и къде е Юли да направи една мускулеста емотиконка Wink)

Страници: 1 2 »   Най-горе
Печат
Отиди в: