|
Venelin
|
|
« Отговор #1 -: 14.01.2010 19:06 » |
|
Мммм... Това според мен не е лоша идея. Онези от нас, които си плащат редовно осигуровките, не би трябвало да имат абсолютно никакъв проблем. Напротив. Но онези... от ТЯХ, които никога, нищо не плащат, но за сметка на това често щъкат с чаветата из Европата и обикновено са много "болнави"... ще трябва да се бръкнат и да си платят някои задължения най-после.
|
|
|
|
"Do or do not. There is no try."
Board: Fanatic Shark 145 l. Sails: 8.4 Loft O2, 6.5 BiC Cruiser, 5.2 Loft 360Free Skills: Freeride Temper: Very friendly but aggressively unpleasant when annoyed
|
|
|
Mod_One
|
|
« Отговор #2 -: 14.01.2010 19:31 » |
|
... сметка на това често щъкат с чаветата из Европата и обикновено са много "болнави"... ще трябва да се бръкнат и да си платят някои задължения най-после. ..
Не мой така, бащице, днеска е голем празник Банго Васил - да ти дава господ дай боже, да илядиш... а наздраве А чаветата - требе ги пазим оти играт на улицата, а "чаве нанайси феродо" ...
|
|
|
|
\\\ | /// \\ - - // ( @ @ ) -------o00o-(_)-o00o------- F..k the Cola, F..k the pizza, All we need is Slivovitza
|
|
|
Юли
|
|
« Отговор #3 -: 14.01.2010 23:03 » |
|
Доколкото разбирам от статията, след 25-и няма да може да излизаме без тази книжка ли? Мога да си представя какво стълпотворение ще е там където се издават
|
|
|
|
Аз съм легенда Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3 Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96 Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0 Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
|
|
|
SHMIT
|
|
« Отговор #4 -: 15.01.2010 00:16 » |
|
Това е сред малкото полезни нововъведения за които съм чувал напоследък. Тъпото е, че не можеш да напуснеш страната, ако нямаш такава карта. Това, мисля , че дори противоречи на конституцията и какво ли още не. Наистина е крепостнически закон (ако е закон)
|
|
|
|
|
|
|
Abit
|
|
« Отговор #5 -: 15.01.2010 08:05 » |
|
Има решение по проблема .... Напускаш преди да е влезнал в сила закона и не се връщаш
|
|
|
|
|
|
|
valko
|
|
« Отговор #6 -: 15.01.2010 10:18 » |
|
Проблем че ще има такива здравни карти няма Проблем ще бъде ако има гратисен период за отпечатването и разпространението им За Турция ще ни бъде ли необходима такава карта или само за ЕС ?
|
|
|
|
Boards : Fanatic Bee 117l , Naish Enduro 106l Sails : Loft freerace 5.3m2 , Loft 360 free 6.5m2 , Neil Pride combat 5.0m2
|
|
|
Sunny
|
|
« Отговор #7 -: 15.01.2010 10:32 » |
|
Тази 22-ра поликлиника, в която се намира офиса на фирмата, която издава тези карти е точно до магазина. Днес ще отида да проуча за какво става въпрос и дали се иска тази карта за Турция и ще пиша пак.
|
|
|
|
Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
|
|
|
Winndy
Полъх
Публикации: 35
|
|
« Отговор #8 -: 15.01.2010 10:58 » |
|
Картите ще важат само за страните от ЕС+ няколко други, но без карта няма да ни пускат към турско. Мен ме дразни именно, че се нарушават правата на човека, а не че ще ми пропречи да изляза. пък и излиза, че всяка година трябва да се вади пустата карта наново - сакън да не си извадил карта и да си спрял да внасяш осигуровки.
|
|
|
|
|
|
|
Sunny
|
|
« Отговор #9 -: 15.01.2010 12:09 » |
|
Това е просто един по-сигурен начин на държавата да си прибира парите за здравните осигуровки. Друг въпрос е, че изобщо си нямам идея за какво ги внасям тези здравни осигуровки. Като ми се наложи да отида на лекар, се оказва, че или са свършили направленията, или пък точно това изследване което трябва да се направи не се покрива от здравната каса. Въпреки, че не става дума за нещо козметично, а за наистина здравен проблем. А и дори да имаш безплатно направление, изобщо не ти обръщат внимание, докато не си платиш. Сестра ми живее в Щатите и там си записваш час при личния лекар и влизаш без да чакаш опашки. Правят ти сериозни годишни прегледи, а за отказ от направление и дума не може да става. Черпят ти децата с бонбони, кабинетите са чисти и нови, всички са усмихнати и ти обръщат внимание. Не съм чувала от нея да трябва да си вади някаква карта, за да и важат осигуровките и в чужбина
|
|
|
|
Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
|
|
|
lubo
|
|
« Отговор #10 -: 15.01.2010 14:09 » |
|
"Има решение по проблема .... Напускаш преди да е влезнал в сила закона и не се връщаш " После за какво ми била каравана
|
|
|
|
bords:Naish 75l, RRD 85l,Lorch 105l,AHD 130l. sails: Lip Wave 4,2m2,NeilPride Alpha 4,7m2,Loft O2 5,3m2,,Loft Lip Wave 6,2m2,Loft O2 7,4m2
|
|
|
Sunny
|
|
« Отговор #11 -: 15.01.2010 16:46 » |
|
Ами мога да ви кажа следното: Местата, където могат да се подадат заявленията са 2 за цяла София. В 22ра поликлиника, това става в една мъничка книжарница, разделена на 2. В едната чст се купуват завленията, обаче так също се получават и готовите карти, така, че за да си купиш заявление чакаш доста време на опашка, която върви бавно. И на 2те гишета работят 2 бабички, което още повече усложнява ситуацията. след като попълниш заявленията (купете си за всеки случай повечко, че ако сбъркате, пак трявба да се редите на опашка), се нарждаш на още по-голяма опашка за подаване. Трябва да носите цветна снимка с размер от брадата до до върха на главата между 25 и 35мм, заснета фронтално. Здравните карти за деца важат 5 години, а за възрастни една година, тоест догодина пак това ни чака
|
|
|
|
|
|
|
|
Mitko
Отнесен от вихъра
Публикации: 389
Тиквеник :)
|
|
« Отговор #13 -: 15.01.2010 19:00 » |
|
Sunny само като прочетох " две бабички" и ми идва да се метна, само като си представя какво ни чака Ужас, поне да ги организират като хората тези неща.....Българиоооооо, горката ти!
|
|
|
|
|
|
|
Abit
|
|
« Отговор #14 -: 15.01.2010 19:02 » |
|
Със сигурност това ще е само началото....Интересно, как още не са измислили да изчисляват колко кубика въздух, вдишваме и издишваме, за да му наложат данък... Така както вървят нещата и в задниците ще ни набият устройства, да си плащаме и за вредните газове които изпускаме... Няма да чета повече такива теми защото ставам агресивен, нямам представа защо съм толкова алергичен към новите закони
|
|
|
|
|
|
|
|