emos
Полъх
Публикации: 66
|
|
« -: 24.02.2010 11:21 » |
|
Tarifa едно уникално място за windsurf и kitesurf
|
|
|
|
|
|
|
Mod_One
|
|
« Отговор #1 -: 24.02.2010 11:28 » |
|
Доколкото съм чел е най-ветровитото място в Европа. Phill беше там по-миналата година и много го хвалеше...Ето и една снимчица от тамошен спот
|
|
|
|
\\\ | /// \\ - - // ( @ @ ) -------o00o-(_)-o00o------- F..k the Cola, F..k the pizza, All we need is Slivovitza
|
|
|
valko
|
|
« Отговор #2 -: 24.02.2010 16:34 » |
|
Само да не беше толкова далеко 3 800км. в едната посока /имам в предвид с автомобил/ иначе мястото е уникално в google земя има страхотни снимки от мястото личи че е РАЙ за каит и уиндсърф
|
|
|
|
Boards : Fanatic Bee 117l , Naish Enduro 106l Sails : Loft freerace 5.3m2 , Loft 360 free 6.5m2 , Neil Pride combat 5.0m2
|
|
|
Sunny
|
|
« Отговор #3 -: 24.02.2010 16:57 » |
|
Ех колко са хубави тези стойности на ветромера Средно 15м/с е много сериозно Емо има ли си спотове за кайт и уиндсърф или са смесени?Вие със самолет или с кола ходихте?
|
|
|
|
Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
|
|
|
Phill
Вятърничав
Публикации: 256
|
|
« Отговор #4 -: 24.02.2010 23:22 » |
|
Тарифа е едно прекрасно място. Аз си носих обудването от БГ, което беше изключително неподходящо за условията там..., та се наложи да си понапазарувам платно и мачта.
|
|
|
|
|
|
|
Sunny
|
|
« Отговор #5 -: 25.02.2010 08:55 » |
|
Тарифа е едно прекрасно място. Аз си носих обудването от БГ, което беше изключително неподходящо за условията там..., та се наложи да си понапазарувам платно и мачта.
...и после малка дъсчица
|
|
|
|
Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
|
|
|
emos
Полъх
Публикации: 66
|
|
« Отговор #6 -: 25.02.2010 09:39 » |
|
С самолет пътувахме взехме си билетите два месеца по рано но, за сметка на това бяха доста изгодни. София - Малага и после кола под наем Вятъра почти през цялото време беше между 10 и 15 добре че, не взех 13ката Условията са малко сурови с тези вълни ама кефа е голям .Всички карат на един плаж Los Lances ама той огромен просто сърфистите влизат в северната му час където "ужким" прибоя е по малък. Вълни да искаш
|
|
|
|
|
|
|
SHMIT
|
|
« Отговор #7 -: 25.09.2010 00:00 » |
|
Емос, през кое време на годината сте ходили. Опитвам се да разбера кога има вълни там и какви са температурите на водата и въздуха по това време. До колкото разбрах, от проучването си до момента. На Тарифа зимата духа най-често запад, тогава има вълни и изток през лятото = гладко. Информацията ми не е 100% сигурна, за това ако можеш да споделиш по-подробно кога сте били и какви са условията ще съм ти безкрайно благодарен. Всяка информация ще ми е полезна.
|
|
|
|
|
|
|
vandal
|
|
« Отговор #8 -: 25.09.2010 10:53 » |
|
а искам да попитам има ли много хора??
аз бях близо до този спот това лято и планувах да мина от там за няколко дни, но срещнах едни швейцарци, които ме разубедиха, защото те от там идвали и било доста пренаселено
|
|
|
|
|
|
|
dbsurfer
Духовит
Публикации: 154
|
|
« Отговор #9 -: 21.11.2010 18:42 » |
|
Здравейте! Ще пуснете ли по-подробна информация за рента кар, квартири/хотели, наем на сърф и т.н.Някой пътувал ли е до там с кола от БГ ?
|
|
|
|
Fanatic Fly Air 10'4''
|
|
|
Phill
Вятърничав
Публикации: 256
|
|
« Отговор #10 -: 23.11.2010 22:07 » |
|
Опитай с този сайт: http://www.economycarrentals.com/В тази част на годината можеш да намериш хотел за 30-40Е на вечер.
|
|
|
|
|
|
|
|
dbsurfer
Духовит
|
|
« Отговор #12 -: 24.11.2010 23:17 » |
|
Благодаря за инфото!Надявам се да мога да посетя това място.
|
|
|
|
Fanatic Fly Air 10'4''
|
|
|
vandal
|
|
« Отговор #13 -: 13.06.2011 23:30 » |
|
началото на Март посетих тоя спот. Хотела в който отседнах е до клуб Мистрал. Наричаше се huricane и плащах 30 кинта за самостоятелна стая, двойни стаи бяха по 40 евра (20 на човек) и бе доста сносен със закуска.
Носих оиборудване(бях с кола), но така и не го ползвах...повода по който бях там предполагаше да не ми е възможно да го ползвам, така че карах материала от клуб Мистрал.
вятъра...е дуеше...за 10ина дни...2 дни без вятър (около 15 възла) 2-3 дни около 25 възла, имаше няколко дни когато вдигна до 40-45 възла, 3.7 ми идваше тегаво...
има 2 основни вятъра Леванте и Пониенто
Леванте е източен вятър и може да стане много мазано...7-8-9 бофорта...аз на него случих
Пониенте е от запад, като е малко по слаб, но по плътен...последния ден карах на Пониенте (на спота е сайд-оншор) но бе слабо...разбирайте 7 квадрата (уиндсърф)
Пониенте е термичен вятър, и при хубава термика е мн яко.
Пониенте сутрин хич го няма, идва към 11-12ч а Левенте....хм...така и не му хванах спатиите, мисля малко по рано (ако изобщо спира)
Вълни...да искаш...
Не можах да видя много спотове, всъщност бях само на този с клуб мистрал, но в градчето има голям плаж и също е мн яко, като разположението е горе долу същото
|
|
|
|
|
|
|
dbsurfer
Духовит
|
|
« Отговор #14 -: 26.10.2016 21:35 » |
|
Здравейте! Миналата седмица бяхме на това страхотно място Заедно със жена ми и голямата щерка разтъпках ме местните плажове и водни пространства.Летяхме с Wizz air от Букурещ до Малага.От там с кола под наем.Времето беше слънчево с темп. 23-25гр.Вятъра беше Леванте ,духа 5 от 7 дена.Сила първите два дена средно около 9-10 м,следващите 8-9 м.В дните без вятър ходихме на извесдтните сърфистки спотове El Palmar,Conil de la Frontera и Zahora.Градчето е сравнително малко,но има много възможности за спорт.Освен водните има доста маунтин байк пътеки и хайкинг такива.Излишно е сигурно да казвам за броя на у-щата и магазините за екипировка.
|
|
|
|
Fanatic Fly Air 10'4''
|
|
|
|