01.11.2024 06:36
Новини: За зимата предлагаме екипировка за сноуборд и ски на фирмите: Lorch, Alpine Pro, Hannah, Relax, Bars, Regatta, Orange и F2 / Ftwo.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: « 1 2 3 4 5   Най-долу
Печат
Автор Тема: Българските сърф училища и инструктори  (Прочетена 48952 пъти)
kableshkov
Повей

Публикации: 3

« Отговор #60 -: 07.08.2013 23:18 »

Много ми е интересно тези които препоръчват Никито дали са пробвали други възможности .Вие на Аспарухово ли карате
Ceco
Модератор
Публикации: 1753

« Отговор #61 -: 08.08.2013 14:17 »

Здравей, ако си в Черноморец, най-близкия гардероб да си оставиш нещата е "Зефир" - първия, в северната част на залива Зл. рибка, до т.нар. местност Червенка. За ориентир, хотел Costa Bulgara. Мисля че гардероба е нещо в порядъка на 5 лв./ на ден. 20 лв. е наема за оборудване. 40 лв. е урок с оборудване. Сърф инструктора, Димитър ми прави добро впечатление. Относно вятъра - ежеднивния бриз върши работа за начинаещи. Надявам се, да съм бил полезен и хубава почивка.

Boards: Exocet: Cross 94 l, I-Style 101 l, RS 4 114 l; Fanatic FW 105 l; SB Futura 121 l, Mistral Syncro 124 l
Sails: Loft Lip Wave 4.3; Loft Pure Lip 5.0; Loft Oxygen 6.3 & 7.3
Snowboards: Ride Concept TMS 161, Lib Tech T Rice Pro 157
mihailt
Вятърничав
Публикации: 247

« Отговор #62 -: 19.08.2013 00:01 »

Здравейте, колеги. Здрасти Цецо. Бяхме с децата точно на сърф базата на Зефир, дори разменихме няколко приказки с теб, но после разбрах, че си ти. Наистина мястото е екстра, гаража излезе евтино/няма да кажа точно/. Отношение и настроение на ниво, рядко за бг. За Мотко /Димитър/ само добри думи. И децата и аз минах през него. Сами /Самуел ако не бъркам/ също. Освен уроци и съвети получихме. Имат материал всякакъв. Последните три дни /четв., пет., събота/ раздуха доста добре и въпреки гадния прибой доста хора се събраха. В събота, като за последно, и аз се метнах, въпреки съвета на Митко да ми даде нещо друго. Първо яко глисиране, подскокчета, горе-долу стабилен на трапеца и за сега само предния налъм, ама няма такава емоция, невероятно е. Човките не са проблем, правя ги по учебник, даже мога да се пробвам и на овчарски скок, там поне падат на меко. Е вечерта пътувайки за София усетих вече болка в две ребра, не знам кога и как съм се ударил, заради големия кеф и адреналин ще да е. А иначе Градина/къмпинга/ ми се стори трагична гледка. Последно там съм бил 1988г, като 18 годишен мледеж и беше окей, но сега.....нямам думи. Пристигайки на морето първо отидох до "Златна рибка', имах идея там да оставя оборудването да караме там.  Веднага от пътя - бариера, притича един мургавелко и каза 5лева/ то за добър ден сигурно/, обясних му,че искам само да питам евентуално за спане, за наем на място за нещата и тн..., той пак 5лв, продължих с молбите да оставя колата извън бариерата и да слезна до плажа да говоря с някого, пак 5лв. Е отказах се. И се въранах направо на Зефир, на момента уговорихме  гаража, уроци... Та за мен това е мястото там, вече трета година съм им ползвал услугите и съм доволен, имат си и барче и музика, а пиците им трябва да се опитат. Много се разписах, поздрави на всички и много вятър и настроение. Ако модереторите сметнат поста за реклама или обида за някого, моля да го изтрият, но това са ми впечатленията от морето.

50г., 72кг., начинаещ
JP130l,Starboard carve111l,Tabou3s 97l
Simmer 5.6, Gaastra 6.7 с два камбера, Gaastra 3.7, 4.7, 4.2.
Joe
Полъх
*
Публикации: 8

« Отговор #63 -: 02.09.2013 22:31 »

Запалих се това лято и то лудо.
Хареса ми това че във водата оставаш сам и разчиташ единствено и само на себе си / до сега, когато съм се доверявал или разчитал на някой друг - винаги съм бил на другия бряг "губештата страна" /, така е в BG. Sad
За жалост учителя ми не беше много сговорчив /на заплата/ и общо взето напредвам единственно от наблюдение, интернет и проби ... във водата.
То и липсата на постоянен и силен вятър спира до някаква степен напредъка, щото на по-малко от 180л и повече от 6 кв.м. не мърдам.
Паля фитилите за Гьокчеада, но нямам съмишленици за пътя  ty, моите приятели са или ловци или покер играчи  Sad

Това е действителността всички хубави нещта явно не се случват тук. 
mihailt
Вятърничав
Публикации: 247

« Отговор #64 -: 03.09.2013 00:23 »

Здравей Joe. Запалил си се, а звучиш песимистично. Недей така. И аз съм начинаещ. Острова го сънувам, но още не съм готов за там, нито като оборудване, средства...., а и с две деца и те прохождащи в сърфа. И гледай да не си сам на вода, да стряскащо е, но има ли малко ветрец около София по язовирите все има някой, помощ и съвети всеки ще ти даде. И да е слаб вятъра все има какво да отработваш, стойка, повороти, ригване, разтоварване и обратно. Та не се отказвай - действай, ако нямаш собствен материал, виж за под наем и уроци има във форума. Поздрави и много вятър за напред.

50г., 72кг., начинаещ
JP130l,Starboard carve111l,Tabou3s 97l
Simmer 5.6, Gaastra 6.7 с два камбера, Gaastra 3.7, 4.7, 4.2.
zariben
Повей

Публикации: 1

« Отговор #65 -: 04.09.2015 07:31 »

Здравейте, най-накрая и аз се реших, да взема някой и друг урок по сърф и реших да споделя впечатленията си.
   Тъй като летувам в Созопол, най- близо ми беше училището на "Златна Рибка". Бях впечатлен от организацията на базата! Имат 5 инструктора, които постоянно са на вода и е нужно предварително записване. Работят основно с руснаци, от близките комплекси. За мой късмет се паднах при старши- инструктора- Кони, когото  и тук забелязвам, доста споменавате. За него мога да кажа, че е методичен, спокоен и абсолютен професионалист, със задълбочени познания в материята(поне по мои впечатления). Доколкото разбрах е учил ветроходство, в спортната академия и е поработил доста и в чужбина.Той е обучавал и останалите инструктори на базата.
    Честно казано, очаквах да е доста по- трудно, а се оказа, че още след първите двайсетина минути, вече карахме рамо до рамо, управлявах и обръщах, разбира се, не самостоятелно, а под инструктажа на Кони. Това което ми хареса най- много е, че той обяснява механизма на случващото се и ти става, горе-долу(все пак е огромно количество информация, макар и той да твърди,че е максимално обрана  :D), ясно защо и как се случва всичко. Та след един пакет-6 часа, аз кръстосвах морската шир, накъдето си исках(на слаб ветрец, разбира се...  oops)
    Друго, което намирам за плюс е, че не ти взимат парите за курса накуп, а си плащаш, след проведения час, а шестото занятие ти е бонус- безплатно!
   Надявам се да съм бил полезен и до нови срещи по спотовете!  Yeee
Страници: « 1 2 3 4 5   Най-горе
Печат
Отиди в: