daniel
Отнесен от вихъра
Публикации: 424
SeaWolf
|
|
« -: 26.02.2010 21:49 » |
|
Чух,че сезона на езерото вече е открит.. Ако някой от форумът е карал нека сподели и да даде инфо каква е температурата на водата...
|
|
|
|
Адреналинът е най-добрия наркотик.... )
|
|
|
dee
|
|
« Отговор #1 -: 26.02.2010 22:51 » |
|
Ами да ни е честита темата! Дано има много и вълнуващи постинги през годината! Аз естествено ще има да почакам още . Иначе скоро се замислих точно, че май езерото ще е добър вариант за откриване, че докато се стопли цялото ми ти т'ва море...
|
|
|
|
RRD Freestyle Wave 90 Exocet SL 71 - 118l Search 4,2 Force 5,3 Fusion 6,1 Ride 7
|
|
|
lubo
|
|
« Отговор #2 -: 04.06.2010 12:57 » |
|
Дайте малко информация за езерото,че в Неделя нещо на там ме влече. От къде се влиза,има ли смисъл за една вечер да идвам с караваната или има къде да се спи евтинко,като не забравяме,че и оборудването трябва да е на сигурно място?
|
|
|
|
bords:Naish 75l, RRD 85l,Lorch 105l,AHD 130l. sails: Lip Wave 4,2m2,NeilPride Alpha 4,7m2,Loft O2 5,3m2,,Loft Lip Wave 6,2m2,Loft O2 7,4m2
|
|
|
dee
|
|
« Отговор #3 -: 04.06.2010 13:12 » |
|
Аз мога да кажа само за спота - минава се покрай балнеохотел "Поморие" от страната покрай морето и от там имаш едно асфалтово пътче, което те отвежда за 2минути до спота и там спира. Аз също обмислям варианта за Поморие, но сигурно ще реша в движение.
|
|
|
|
RRD Freestyle Wave 90 Exocet SL 71 - 118l Search 4,2 Force 5,3 Fusion 6,1 Ride 7
|
|
|
chill
|
|
« Отговор #4 -: 16.06.2010 12:27 » |
|
Между другото, Поморийско езеро е обявено за защитена зона. Една от забраните (която ни интересува) е да не се безпокоят колониите птици. Не е лошо да се провери къде точно се намират тези колонии (предполагам може да се попита в новия център, който го откриха на 10.7) и да не се кара в близост.
|
|
|
|
Sails: Severne Convert 2016 7.5 Ezzy Wave SE 5.8 Ezzy Wave SE 4.7 Boards: Starboard Kombat 106L Starboard Kode 123L --- Pain is weakness leaving the body
|
|
|
Eddie
|
|
« Отговор #5 -: 16.06.2010 18:10 » |
|
Между другото, Поморийско езеро е обявено за защитена зона. Една от забраните (която ни интересува) е да не се безпокоят колониите птици. Не е лошо да се провери къде точно се намират тези колонии (предполагам може да се попита в новия център, който го откриха на 10.7) и да не се кара в близост.
Там няма много избор на спотове-мястото,от което може да се влезне е само едно.Колкото до защитената зона,мисля че първо трябва да се вземат сериозни мерки с/у бракониерите.Навсякъде се търкалят гилзи от ловни патрони,минават разни субекти с пушки в ръка ,ловджийски кучета и т.н.Има и опънати незаконни мрежи в самото езеро.(поне преди имаше...).Междувпрочем,спотът се намира на края на асвалтов път,покрай който има бунгала и др. постройки - едва ли колониите птици са точно там.
|
|
|
|
Boards: Starboard Formula 159L. ; Starboard Isonic 122L. ; AHD Tracer 90L. Sails : Gaastra Vapor2 - 10.0 ; Neil Pryde RS Racing - 9.0;Neil Pryde RS Racing - 7.8 ; Gaastra Vapor2 - 6.0 ; Gaastra Nitro3 - 4.7
|
|
|
SHMIT
|
|
« Отговор #6 -: 17.06.2010 01:02 » |
|
Явно враг №1 на сърфиста са пилците. Те са проблем който ни пречи да караме където си искаме. Ако няма пилци, няма проблем. За това предлагам , във всеки сърф магазин, при покупка на сърф оборудване да ни подаряват прашка. Ама от ловните, които без проблем свалят и гадно розаво фламинго. За 1-2 сезона ще се справиме с проблема.
|
|
|
|
|
|
|
lukcheto
|
|
« Отговор #7 -: 17.06.2010 09:31 » |
|
Няма какво да се проверява къде точно са тези колонии, те са в самото Поморийско езеро и се виждат съвсем спокойно и с "невъоръжено око", също се и чуват ако бъдат обезпокоени (дигат се на ята с боен вик). В близост до тази защитена зона, което мен лично ме хръля в тотален шок, се е "формирало" бунище (което разделя блоковете от езерото), там съм виждала цигани с каруци които изхвърлят строителен материал, гуми, покъщнина и т.н. Усилията на управата на "Музея на солта", находящ се в непосредствена близост и до бунището, и до езерото, да се спре това изхвърляне на "неща", остават напразни поредна година. Когато се поинтересувах за мястото на бунището (предвид че е до защитена зона) ми се съобщи, че нямало страшно защото това било "боклук" който щял да послужи за хубава основа да се строи върху него, това разби всякакъв оптимизъм в мен! Грамадата (хотел) построена в близост, и до езерото и до Музея на солта, е толкова масивна, че си е цяло чудо, че все още има птици които да се връщат на това място, а какво ще стане, ако има втора подобна грамада, не знам Аз никога не съм карала в Поморийското езеро, там ходя на снимки всяка година, в продължение на вече 4 години, проямна в облика на това място има и помоему ще продължава да има. Докато ходя там идват много чужденци орнитолози които се отнасят с невероятен респект към мястото и обитателите на езерото. Не мога да скрия, че всяка година намирам скелети на птици и като да е ясно на какво се дължи това. Има и още нещо, като се следва извивката на езерото към морето, има отворено място което всяка година все повече заприличва на второ "бунище", като там абсолютно нерегламентирано се изхвърля не само сртоителен материал, няма да споменавам на какво може да се натъкне човек там. Това е което аз мога да споделя като лично впечатление от езерото. Всеки сам ще си направи извода! Помоему на птиците трябва се раздават снайперчета и всякакво модерно оръжие белким сами се погрижат за оцеляването си.....
|
|
|
|
"Stop chasing shadows, just enjoy the ride" ~ фaNatic SkaTe/85l~the RoCk~ ~Jo Jo is back home/67l~ ~Гaa mАНiК/3.3m2~nuHko~ ~Ka.KiLLeR/3.7m2~WaVe ASSassIN~ ~Vandal Enemy/4.5m2~WANTeд.No.2~ ~Idol/4.0m2~TheFlY~ ~Idol/4.8m2~BillY~
|
|
|
dee
|
|
« Отговор #8 -: 06.09.2010 11:18 » |
|
Не бях видяла какво е писано по темата до скоро, а като видях и се позамислих доста. Обаче всичките ми мисли се насочваха само натам да си измислям оправдания за това, че аз лично смятам да продължавам да карам в това езеро. Може да не е политически коректно спрямо крилатите пернатковци, аз много ги харесвам и се радвам че прелитат над нашия край редовно, но... сори, пилци, този спот ми е много любим, нямам нищо друго да кажа в своя защита. Малко тъпо, но пък от сърце... Освен това новия природозащитен център, дето един от спонсорите му е грамадния хотел на самия бряг на езерото да си сложат табели ако толкова ги притеснява нещо. Само, че ще е смешно. А може би на екртуризмът по-важен му е туризма от колкото екото. Не знам, аз за разлика от моите приятели не харесвам задушени зеленуци и от време на време ям в МакДоналдс. И освен това не можах да разбера, скапаните глобалисти или скапаните антиглобалисти забраниха коридата в Испания. И още много неща, но се опитвам да поживявам както мога в този прецакан свят в който сме се паднали. И да покарвам. Боже, какви ги пиша като не съм се наспала...
|
|
|
|
|
|
|
SHMIT
|
|
« Отговор #9 -: 06.09.2010 20:40 » |
|
Dee, права си. Тия пилци са се настанили на всеки спот. Къде да караме ние? Тук пилци, там пилци. На мене всъщност те не ми пречат. Не ги и закачам, просто си карам при това, не всеки ден, не през ден а веднъж два пъти месечно. Така че, или да проявят малко толерантност, или ако не им изнася, да отлитат на юг. Все пак всяко съжителство се крепи на малки отстъпки и от двете страни. С егоизъм до никъде няма да стигнат. В заключение искам да се обърна дирекно към пернатите ни приятели: -Скъпи Пилци, света е голям и спасение дебне отвсякъде! P.S. Tакива глупости рядко ми се случва да пиша, но си ги мисля постоянно. Моля Орнитолозите за снизхождение. Не ми е лесно, вижте како се случва в главата ми
|
|
|
|
|
|
|
Venelin
|
|
« Отговор #10 -: 06.09.2010 21:53 » |
|
|
|
|
|
"Do or do not. There is no try."
Board: Fanatic Shark 145 l. Sails: 8.4 Loft O2, 6.5 BiC Cruiser, 5.2 Loft 360Free Skills: Freeride Temper: Very friendly but aggressively unpleasant when annoyed
|
|
|
jP_bulgaria
Полъх
Публикации: 36
|
|
« Отговор #11 -: 09.01.2011 01:00 » |
|
на поморийското езер е много яко да се кара ...защото няма вълни но лично аз предпочитам да си карам в морето,освен ако не духнат някъкви яки пориви
|
|
|
|
какво му трябва на човек ....
|
|
|
jP_bulgaria
Полъх
Публикации: 36
|
|
« Отговор #12 -: 23.03.2011 19:24 » |
|
абе да ви питам ... аз съм карал в езерото ама с малка финка .... 30 .... един приятел ще идва да кара и е с 46 санта финка ... ще има ли някакав проблем ? (смисал ... да не си 4упи финката някаде)
|
|
|
|
какво му трябва на човек ....
|
|
|
Eddie
|
|
« Отговор #13 -: 24.03.2011 11:49 » |
|
абе да ви питам ... аз съм карал в езерото ама с малка финка .... 30 .... един приятел ще идва да кара и е с 46 санта финка ... ще има ли някакав проблем ? (смисал ... да не си 4упи финката някаде)
В езерото съм чупил финка +финбокс,но сам си бях виновен.Карах на пълна ръчка на около 2 метра успоредно на брега (от страната на морето) и ударих нещо.Ако не се правят подобни глупости,няма никакъв проблем - редовно сме карали формули (финка 70см) и слалом (42-48см).
|
|
|
|
Boards: Starboard Formula 159L. ; Starboard Isonic 122L. ; AHD Tracer 90L. Sails : Gaastra Vapor2 - 10.0 ; Neil Pryde RS Racing - 9.0;Neil Pryde RS Racing - 7.8 ; Gaastra Vapor2 - 6.0 ; Gaastra Nitro3 - 4.7
|
|
|
|
|