За пръв път бях в Австрия и изобщо в чужбина на ски и ми се щеше да видя поне няколко различни места. Бяхме отседнали в малко селце в долината под Kuhtai и освен в него ходихме и до Sölden и до Axamer Lizum.
Оказа се, че Kuhtai превъзхождаше останалите като качество на снега.
В Зьолден въпреки смайващите мащаби огромното количество карачи успява да разцепи / изстърже всичко до шушка. И имах чувството че през цялото време се основно се возя на някакъв лифт.
В Axamer Lizum има интересни съоръжения - най-вече влакчето заради което ходихме до там, но малко си е старичко вече. Пичовете не бяха барнали ни една писта след новия сняг и докато за мен си беше повод най-после да топна Гън-а където му е мястото, за мойте хора не беше най-добрия ден.
Kuhtai в някаква малка степен ми наподоби на Стената на Витоша само, че има склон и от 2-те страни и е малко по голяма зона. Фактът, че няма огромни денивелации и много дълги писти като че спомага да не се пренасели.
Ето и малко снмки:
Денят се познава от сутринта.
Snow time
Kuhtai - южно изложение с много сняг. Винаги съм мечтал да карам на такова място.
Пак така.
Малко встрани е K-Park-а. Всеки ден хелито кацаше до него минимум по веднъж. Изпари ми се всякакво желание да правя на младеж на стари години. Знам ли може и там да е била площадката за кацане при всякакви случаи, но все имах чувството, че някой пак се е пребил на скоковете.
Пътуването е част от удоволствието.
Kuhtai - северните склонове със сняг, който си запазва перфектното състояние дни наред. Отзад е язовирната стена.
Околните долини. Където няма писти има трасета за ски бягане и писти за шейни. Има една кръчма до която се ходи с шейна и после следва нощно спускане по осветена алея.
Sölden - 3340 m
Sölden - Специален поздрав.
Тоя лифт май ще го сменят тази година. Почти не се вижда предишния стълб.
Снеговалеж.
Axamer Lizum - поглед от влакчето - движи се със скоростта на трамвай - най-бързото изкачване "отдолу догоре" което съм виждал.
Всъщност влакчетата са 2 - в средата на трасето релсата се раздвоява и се разминават,
Линията на влакчето.
BierKlinik