22.11.2024 20:58
Новини: Посетете нашият Online магазин, където можете да видите продуктите които продаваме, както и да си ги поръчате през Интернет.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1   Най-долу
Печат
Автор Тема: Kuhtai 2010  (Прочетена 3633 пъти)
ivorpetkov
Вятърничав
Публикации: 294

« -: 05.03.2010 01:42 »

За пръв път бях в Австрия и изобщо в чужбина на ски и ми се щеше да видя поне няколко различни места. Бяхме отседнали в малко селце в долината под Kuhtai и освен в него ходихме и до Sölden и до Axamer Lizum. 

Оказа се, че Kuhtai превъзхождаше останалите като  качество на снега.
В Зьолден въпреки смайващите мащаби огромното количество карачи успява да разцепи / изстърже всичко до шушка. И имах чувството че през цялото време се основно се возя на някакъв лифт.
В Axamer Lizum има интересни съоръжения - най-вече влакчето заради което ходихме до там, но малко си е старичко вече. Пичовете не бяха барнали ни една писта след новия сняг и докато за мен си беше повод най-после да топна Гън-а където му е мястото, за мойте хора не беше най-добрия ден.

Kuhtai в някаква малка степен ми наподоби на Стената на Витоша само, че има склон и от 2-те страни и е малко по голяма зона. Фактът, че няма огромни денивелации и много дълги писти като че спомага да не се пренасели.

Ето и малко снмки:

Денят се познава от сутринта.

Snow time

Kuhtai -  южно изложение с много сняг. Винаги съм мечтал да карам на такова място.

Пак така.

Малко встрани е K-Park-а. Всеки ден хелито кацаше до него минимум по веднъж. Изпари ми се всякакво желание да правя на младеж на стари години. Знам ли може и там да е била площадката за кацане при всякакви случаи, но все имах чувството, че някой пак се е пребил на скоковете.

Пътуването е част от удоволствието.

Kuhtai -  северните склонове със сняг, който си запазва перфектното състояние дни наред. Отзад е язовирната стена.

Околните долини. Където няма писти има трасета за ски бягане и писти за шейни. Има една кръчма до която се ходи с шейна и после следва нощно спускане по осветена алея.

Sölden - 3340 m

Sölden - Специален поздрав.

Тоя лифт май ще го сменят тази година. Почти не се вижда предишния стълб.

Снеговалеж.

Axamer Lizum - поглед от влакчето - движи се със скоростта на трамвай - най-бързото изкачване "отдолу догоре" което съм виждал.

Всъщност влакчетата са 2 - в средата на трасето релсата се раздвоява и се разминават,

Линията на влакчето.

BierKlinik

Sails:     5.3 Loft O2
            6.0 Gaastra Matrix
            4.2 Loft Lip Wave
Board:   Tabou Rocket 115 l
Weight: 73 kg
Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« Отговор #1 -: 05.03.2010 10:01 »

Страхотно, че сте имали възможността да обиколите няколко места и да сравните, а и да карате при различни условия OK Всчико на снимките изглежда адски добре, сигурно сте си прекарали чудесно Yes Много ти благодаря за снимките, за малко и аз се потопих в тази невероятна атмосфера и денят ми започва добре Yes Yes Yes

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
NexusStar
Духовит
**
Публикации: 124

Ab hinc

« Отговор #2 -: 05.03.2010 13:14 »

Това влакче изглежда като нарисувано доста нереално стой на склоновете малко като детска играчка  Smile Завиждам (не много благородно)  (:-pp) но пък ви пожелавам пак да отидете и да видите още хубавинки  man

`·.¸¸.·´¯`·.¸¸.¸.·´¯`·.¸¸.¸.·´¯`·.¸¸.¸.·´¯`·.¸¸.
kalata_n
Духовит
**
Публикации: 136

« Отговор #3 -: 05.03.2010 16:35 »

Ако не е тайна, може ли малко инфо за мястото в което сте били отседнали (по-специално за цените в района по принцип)
Mod_One
eXtreme iNside
Публикации: 1681

« Отговор #4 -: 05.03.2010 17:39 »

Това влакче изглежда като нарисувано доста нереално стой на склоновете малко като детска играчка  Smile Завиждам (не много благородно)  (:-pp) но пък ви пожелавам пак да отидете и да видите още хубавинки  man
Ами тя, "играчката" реално изглежда така - просто снимката е силно завъртяна. Ако изправим дърветата ...
Правят ги стъпаловидни за да може да се движат по голям наклон ...

* 20100226-1409-IMG_0059_resize.JPG (39.3 KB, 675x470 - видяно 460 пъти.)

\\\ | ///
               \\ - -  //
               ( @ @ )
 -------o00o-(_)-o00o-------
F..k the Cola, F..k the pizza, All we need is Slivovitza
ivorpetkov
Вятърничав
Публикации: 294

« Отговор #5 -: 05.03.2010 18:16 »

>...просто снимката е силно завъртяна...
Хе хе, сега го забелязах, просто дадох на малкия да снима и той е "изправил" малко наклона. Smile

Sails:     5.3 Loft O2
            6.0 Gaastra Matrix
            4.2 Loft Lip Wave
Board:   Tabou Rocket 115 l
Weight: 73 kg
Страници: 1   Най-горе
Печат
Отиди в: