21.11.2024 17:57
Новини: Sunny eXtreme е официалният вносител за България на кайт оборудване DaSilva, HB SurfKite, Peter Lynn (PLKB).

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: « 1 2   Най-долу
Печат
Автор Тема: Финки - разлики и настройки  (Прочетена 13312 пъти)
Abit
Буревестник
Публикации: 855

тук-там

« Отговор #15 -: 07.06.2010 21:46 »

Лошото е, че при нас много не ги разбират работите или се правят... но когато искам да разбера нещо ми е по лесно тука в форума  Yes  :1:  OK
Pavel_Gr
Вятърничав
Публикации: 265

Concerned with boundaries? Imagine no limits!

« Отговор #16 -: 07.06.2010 21:59 »

Силата на вятъра измервам с прост ветромер или анемометър във м/с или възли. Виждам, че ти е по удобно във възли. Аз под летене разбирам глисаж на халвинд или остър багщаг. Олимпийският клас RS:X е със специално проектирано оборудване (както на времето M OneDesign), за да може да глисира на 4 метра (само погледни дъската) с 9.5 не 7.4. Крането на такъв сърф за мен е яхтаджийска работа и е далеч от фъновете, които караме. И след толкоз теория  :D мисля дойдохме до истината - истинското каране на 6.5 (до колкото разбирам) ти е на 13-15 възела.

Съответно, както споменах по-горе, според моята преценка на 11-12, не на 7, ще си глисираш и качваш с 7.4!
П.С.1 Съни беше права, зависи кой-какво разбира под летене.  --<
П.С.2 И въпреки различните разбирания важното e да се кефиш!  Yeee Drinks

Naish FreerideSlalom 95l / Exocet Cross 104l / RRD X-Fire V10 98l / RRD X-Fire V8 108L / RRD X-Fire V5 122l.
Neilpryde Zen 5,5m2 / Neilpryde Hellcat 6.7m2 / Neilpryde V8 7.2m2 / Point7 AC-K 8.5m2
Abit
Буревестник

тук-там

« Отговор #17 -: 07.06.2010 22:07 »

Силата на вятъра измервам с прост ветромер или анемометър във м/с или възли. Виждам, че ти е по удобно във възли. Аз под летене разбирам глисаж на халвинд или остър багщаг. Олимпийският клас RS:X е със специално проектирано оборудване (както на времето M OneDesign), за да може да глисира на 4 метра (само погледни дъската) с 9.5 не 7.4. Крането на такъв сърф за мен е яхтаджийска работа и е далеч от фъновете, които караме. И след толкоз теория  :D мисля дойдохме до истината - истинското каране на 6.5 (до колкото разбирам) ти е на 13-15 възела.

Съответно, както споменах по-горе, според моята преценка на 11-12, не на 7, ще си глисираш и качваш с 7.4!
П.С.1 Съни беше права, зависи кой-какво разбира под летене.  --<
П.С.2 И въпреки различните разбирания е важното да се кефиш!  Yeee Drinks

Мерси за прекрасния отговор  OK сега ми стана ясно... Drinks
Abit
Буревестник

тук-там

« Отговор #18 -: 07.06.2010 22:13 »

Само един последен въпрос да не ставам досаден :D

Базата как се разполага .... при вълни, паркет, по силен и по слаб вятър, като имаме на предвид едно и също платно?
Abit
Буревестник

тук-там

« Отговор #19 -: 08.06.2010 00:10 »

Лошото е, че тука много не ги разбират работите или се правят... но когато искам да разбера нещо ми е по лесно тука в форума  Yes  :1:  OK

Сега обърнах внимание на правописната грешка.... като казвам тука имам предвид мястото където живея  oops . Затова и влизам в форума, има безценна информация и винаги се намира някой да ти отговори на въпросите, за което съм много благодарен  bravoo  Yes  OK
Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« Отговор #20 -: 08.06.2010 08:56 »

Abit качвам един файл, който Loft са направили с отговор на твоя въпрос на 6-та страница, както и отговори на много други въпроси свързани с риговане за силен и слаб вятър. Много полезна информация има вътре, горещо го препоръчвам на всички да си го свалят и прочетат. На английски е и за съжаление не ми остава никакво време да го преведа, но ако някой се затруднява да каже, ще направя всичко да помогна.

* the_loft_trim_guide_2010.pdf (679.3 KB - свалено 1152 пъти.)

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
Pavel_Gr
Вятърничав
Публикации: 265

Concerned with boundaries? Imagine no limits!

« Отговор #21 -: 08.06.2010 09:50 »

Нямам време да преведа всичко, но това е, което засяга базата в общи линии.

Цитат
Обикновено поставянето на базата напред повишава контрола като изтегля тежестта ни напред върху дъската, давайки ни котрол върху финката. Задните позиции са повече за скорост, тъй като се позволява на финката да повдига дъската. Колкото повече от дъската е извън водата, потенциала за по-висока скорост е по-голям. Базичката сложена на 137-140 от кърмата е добра универсална точка, от която да започнете.

От долните ще преведа само което засяга базата.
Цитат
Ако сте overpowered преместете базичката 1-3 см напред. При слаб вятър я върнете назад 2-3см.

Аз принципно като съм на овър си сменям платното, а за вяко съм си намерил позицията на базата, където да е ми е комфортно, с изравнена тежест на двата крака.

И аз си мислех да го превеждам, но нямам време сега. Като се освободя ще го почна....

Naish FreerideSlalom 95l / Exocet Cross 104l / RRD X-Fire V10 98l / RRD X-Fire V8 108L / RRD X-Fire V5 122l.
Neilpryde Zen 5,5m2 / Neilpryde Hellcat 6.7m2 / Neilpryde V8 7.2m2 / Point7 AC-K 8.5m2
Abit
Буревестник

тук-там

« Отговор #22 -: 08.06.2010 23:03 »

Yes OK мерси много ....
ivobs
Повей

Публикации: 2

« Отговор #23 -: 29.06.2011 13:45 »

не знам защо когато сам с фреестайл финка 20см. и скайта спинаута не е толкова гаден и по-вятара отколкото с друга финка.даже е приятно Yes да глисираш така.Мейду другото на Острова когато Робен беше там глисираше не с единия ръб на даскат а цялята дъска над водата и носът вървеше леко срещу вятара но даската перпердиколярно на вятара

neilpryde combat 3.5    fanatic skate 100l 62кг
nelpryde combat 4.2     RRD twintip 100l
neilpryde combat 4.7    tabou da curve 67l
neilpryde alpha 5.4        fanatic new wave 74l
NS duke 5.4 rrd twinwave82
neilpryde firefly 6.1
neilpr
Страници: « 1 2   Най-горе
Печат
Отиди в: