01.11.2024 06:41
Новини: Посетете нашият Online магазин, където можете да видите продуктите които продаваме, както и да си ги поръчате през Интернет.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1   Най-долу
Печат
Автор Тема: сърф на вълни или хавайски сърф както аз го наричам  (Прочетена 11535 пъти)
vandal
Windmaster
Публикации: 683

по-добре от гика, от колкото от мотика

« -: 13.03.2010 20:20 »

Здарвейте
Не знам къде точно да я пльосна тая тема...та реших там където обикновенно се навирам Smile
По една или друга прични съм решил да се пробвам това лято само с дъска на вълните които си ги има при мене, а те...хм...някой спотове са достойни за уважение.
И понеже никога не съм се пробвал на такова нещо, нямам никаква представа какъв борд точно ми трябва, ще се радвам на всеки съвет. Това което съм забелязал е че сърф дъските се мерят основно във футове и инчове....и нищо повече незнам (а да...лонг борд също :Д )
Сигурен съм че и вълната е от значение...да кажем че искам нещо универсално...има дълги и мазни вълни, и има някой места с доста бързи такива...в общи линии незнам какво ми трябва (повтарям се нали)
наскоро някой тук ме светна че въжето се казва лиш  (:-pp) обещавам, че ще опитам да не се удуша на него Smile

кара каквото му попадне...

https://www.geckowindsurfschool.com/
http://www.windsurfyoga.eu/
SHMIT
Буревестник
Публикации: 852

« Отговор #1 -: 13.03.2010 22:06 »

Aз не съм капацитет в този спорт, но съм гледал много, а и съм се пробвал няколко пъти, но където трябва.
Като за начало можеш да се пробваш и с някоя уейварка със свалени налъми. Важното обаче е да и сложиш лиш. Добре е де а е оригинален (старт шкот не става, къса се от първата вълна и дъската заминава)
Ако ходиш на някое хавайско място можеш да си рентнеш дъска за около 10Е на ден. Дъската, колкото по-голяма, толкова по-добре за начало.

vandal
Windmaster

« Отговор #2 -: 13.03.2010 22:13 »

абе доста по малолитражни ми се виждат тия дето ги карат...
и друго мисля...ако взема нещо от уиндсърф материала...те са с покритие да не се хлъзгаме знаеш...ще ме издере целия докато лежа на нея, а ако съм с неопрен или ликра, ще се накъсат...
мислих си и за варианта с наемането, хем може някой урок...но е обвързващо в спота...в северна холандия има няколко дивни местенца, но не навсякъде има рентсервиз...

stefanvo
Вятърничав
Публикации: 230

« Отговор #3 -: 21.10.2010 08:51 »

що чак там бе vandi ,2500км.са до там.като ходите надоло няма ли вълни?обикалял съм региона около званенбург при лошо време,големи вълни не съм виждал.не че нещо разбирам но ми е направило впечатление,между другото там все духа --<омекнаха ми кокалите в тая холандия Shocked
vandal
Windmaster

« Отговор #4 -: 21.10.2010 20:46 »

що чак там бе vandi ,2500км.са до там.като ходите надоло няма ли вълни?обикалял съм региона около званенбург при лошо време,големи вълни не съм виждал.не че нещо разбирам но ми е направило впечатление,между другото там все духа --<омекнаха ми кокалите в тая холандия Shocked
точно до званембург е зандворт - доста популярен спот...около 30-40 км по на юг е katwijk aan zee и изобщо точно в тая ивица може да стане мазано...при западни ветрове или север...гледал съм снимки...вълни мачта, мачта и половина...в общи линии за самоубийци, лабилни, болни и с ментални отклонения Smile

ако слезеш малко по на юг е по закътано а и острова отсреща пази малко...но в тази провинция (норд-Холанд) къде е амстердам...така и на живо не видях големи вълни, но и не се скъсах да ходя нататък - намерих един много як спот за уиндсърф по на юг и там...

за вятъра...зависи от сезона...в момента духа цяла седмица...и ще е така още 1 месец...
има един остров по на севет - тесел - ей там е рай - винаги когато гледам прогноза и никъде другаде не духа - там е поне 15 възла...

stefanvo
Вятърничав

« Отговор #5 -: 22.10.2010 00:05 »

много инфо бе човек :OK:тва дет ти писах за холанд преди10 години сърф не помирисал,изобщо не съм обръщал внимание само помна че постоянно духаше --<,а пък най- добрата бира-хайникен Drinks все още имам приятели в NL, бая караванки извлякох от там :1:само дето много rain веднъж хванах цяла седмица :Sunny:
SashoK
Полъх
*
Публикации: 22

« Отговор #6 -: 27.10.2010 01:49 »

Този сезон ми беше пйрвият, но щсе пак остана с някои впечатлениq за срф карането. Дйските се наричат шортборд и са значително по-кйси от нашите, но аз лично лqтото си карах хащаика и с моqта дйска коqто е 200 и кусур литра, много по-лесно е с такаща голqма дйска, но трqбща да се щнимаща понеjе като се качиш на гребена носа ти остава вйв вйздуха и мн рqзко се забива и ми казаха че моjе да строша дйската дори, един познат кара хащаиски наистина много добре и то сйс щаве дйска мога да пусна снимки даjе ако сикате снимал сйм го лqтото в Равда Smile    Sorry za greshkite nqmam kiriliva  !!
stefanvo
Вятърничав

« Отговор #7 -: 27.10.2010 09:01 »

ми дай да видим де SashoK   Yeee
SashoK
Полъх
*
Публикации: 22

« Отговор #8 -: 01.11.2010 13:19 »

Ето това са Smile

* IMG_0153.jpg (31.69 KB, 640x480 - видяно 714 пъти.)

* IMG_0159.jpg (35.6 KB, 640x480 - видяно 621 пъти.)

* IMG_0160.jpg (36.72 KB, 640x480 - видяно 595 пъти.)

* IMG_0161.jpg (35.87 KB, 640x480 - видяно 632 пъти.)

* IMG_0162.jpg (26.87 KB, 640x480 - видяно 668 пъти.)

* IMG_0169.jpg (25.43 KB, 360x480 - видяно 800 пъти.)
Mod_One
eXtreme iNside
Публикации: 1681

« Отговор #9 -: 01.11.2010 14:04 »

Ами то не само ти, май цял свят го нарича "хавайски сърф"  :D . Ама нещо тази тараба на последната снимка не ми прилича на къса хавайка, както ти казваш - не е ли малко големичка? Моя синковец има една оригинална дъска - донесе си я от Австралия, ами тя е като играчка  :-O-: По-малка е и от най-малките вейварки дето съм виждал?!
А иначе у нас хавайки карат на входа на пристанището в Ахтопол и на Силистар - естествено при големи вълни.

\\\ | ///
               \\ - -  //
               ( @ @ )
 -------o00o-(_)-o00o-------
F..k the Cola, F..k the pizza, All we need is Slivovitza
vandal
Windmaster

« Отговор #10 -: 01.11.2010 21:00 »

Ами то не само ти, май цял свят го нарича "хавайски сърф"  :D . Ама нещо тази тараба на последната снимка не ми прилича на къса хавайка, както ти казваш - не е ли малко големичка? Моя синковец има една оригинална дъска - донесе си я от Австралия, ами тя е като играчка  :-O-: По-малка е и от най-малките вейварки дето съм виждал?!
А иначе у нас хавайки карат на входа на пристанището в Ахтопол и на Силистар - естествено при големи вълни.

влязох в няколко сърфшопа това лято....имаше дъски от по метър-метър и нещо...малко по-голяма от скимборд...
гледам аз и се заговорих с продавача...как се кара това нещо го питам - с мнооооооого каране се научаваш ми отговори Smile

по темата която пуснах преди месеци - като за начало е най-добре борд около 7 фута или малко повече...но трябва много пързаляне...

Захо не си много прав мисля...аз поне никъде не съм срещал термин хавайски сърф освен тук в БГ...просто си е сърф...с платно караме уиндсърф, но за кратко сърф и с времето са се промили понятия...предполагам...но не е нещо за което имам познанията да споря... а само предположения Smile

на ахтопол съм ги гледал младежи - има много камънак тами и вдига вълна...снимките са от там...нямаше много вятър и се мотах по брега него ден, та се изсипаха тези младежи и направих някоя снимка...не ги познавам, не съм питал за разрешение да качвам снимки...ако някой се разпознае и го вземе прекалено на вътре ще му поднеса лични извинения  Drinks
вдига хубава вълна при подходящи условия почти по цялото черноморие...на Крапец започва да се разбива доста навътре...с боди съм се пускал там и самото сърфиране може да е доста продължително ако хванеш подходяща вълна

* P1020015.JPG (31.3 KB, 640x480 - видяно 726 пъти.)

Страници: 1   Най-горе
Печат
Отиди в: