01.11.2024 10:31
Новини: Посетете нашият Online магазин, където можете да видите продуктите които продаваме, както и да си ги поръчате през Интернет.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1   Най-долу
Печат
Автор Тема: 15 knots  (Прочетена 3020 пъти)
Abit
Буревестник
Публикации: 855

тук-там

« -: 03.04.2010 20:19 »

Здравейте съфорумници(колеги) ...  Yeee

Вече имам около 30-40 часа навъртени с windsurf, стигнах до ниво ...старт от брега, закачам трапеца, влизам в страповете, глизаж, такинг  OK онзи ден завъртях и първия джайб  Yes но не можах да го повторя.

Та да си дойда на въпроса, вече 2ри път ми се случва да се вдигне вятъра на 15кнотс, глисирам си страхотно но изтървали платното  wall няма и няма вдигане... до 12кност си го вдигам с една ръка, абе направо само си се вдига с помощта на вятъра разбира се.

Според мен  или съм доста неопитен или платното ми е голямо за 15кнотс .... 6.5кв. аз съм 59 кг. И казвам ви сериозно дори се поуплаших, бях на офшор( мисля че така му се казваше когато духа от брега към морето)Борих се около 10 мин. накрая реших да почина малко и пак наново, влезнах доста навътре докато успея да го вдигна.... и излязох  на време, след 10 мин. качи към 20кнотс.
На някой случвало ли му се е да не може да отлепи платното и какво прави в такъв случай, ако не владее воден старт?
Vancho laifa
Отнесен от вихъра
Публикации: 439

« Отговор #1 -: 03.04.2010 21:27 »

Здравей Abit,

Браво за постигнатите успехи! Според мен обучение без учител или приятел до теб на офшор при 15-20 нота не е много препоръчително. Както по рано много хора те съветваха вземи няколко урока за джайп и воден старт при някой учител. Ще ти е много по-лесно след това отколкото да откриваш сам "топлата вода". Платно от порядъка на 6.5 квадрата за твойте килограми и умения е за вятър до 8 м/с (15 нота). За 10 м/с (20 нота) вече ще ти трябва по-малко платно. Имай в предвид, че навътре в морето вятъра се усилва и без воден старт е много трудно изваждането на платното от водата и потеглянето в желаната посока. Просто научи водният старт за да ти е мирна главата Smile 
Пожелавам ти още успехи!

P.S. При нас мерим вятъра в м/с, а не в ноти (knots).

إيفان الحياة
SHMIT
Буревестник
Публикации: 852

« Отговор #2 -: 04.04.2010 22:09 »

Относно въпроса:
-не става само с едно платно. Трябват ти поне 3рига, за да можеш да покриеш по-голям диапазон от сила на вятъра
-научи воден старт. Това е основно умение при уиндсърфа. С воден старт карането ти ще се увеличи защото ще хабиш много по-малко енергия и ще стане много по-безопасно, защото ще можеш да потегляш и при по-силен вятър. Погледай малко учебни филмчета. Отдели 2 дни  със вятър за упражнения и си готов.

Abit
Буревестник
Публикации: 855

тук-там

« Отговор #3 -: 04.04.2010 23:08 »

За аватара без коментар   :D

Мерси за съвета колеги OK Аз си мислех че, няма да ми е толкова от полза водния старт и го оставих на задна позиция, но излиза че е задължителен  oops

Христос воскрес
Пожелавам на всички много часове през тази година (с малките материали)  и никакви контузии  Yeee  Drinks

По между другото утре ако вкара това което виждам пак ще съм на офшор, но пък ще уча воден старт  :D

Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #4 -: 06.04.2010 10:58 »

Задължителните елементи, които са нужни са воден старт, каране в налъми, закачане на трапец и завой (препоръчително на скорост). Така както описваш нещата си близко до изпълнението им. Колкото по-рано ги направиш, толкова повече време ще имаш за "екшън"

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
Страници: 1   Най-горе
Печат
Отиди в: