21.11.2024 16:50
Новини: Sunny eXtreme е официалният вносител за България на уиндсърф и уинг оборудване на фирмите: LoftSails, Exocet, F2 Windsurfing, Lorch, GUL, Ascan, Unifiber, Zeeko, HB, Reptile, MFC, Goya и Quatro. Продуктите може да видите в нашият Online магазин.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1   Най-долу
Печат
Автор Тема: Изгубена дъска  (Прочетена 5135 пъти)
asensi
Полъх
*
Публикации: 38

« -: 08.04.2010 21:16 »

Здравеите,вчера ми се откачи дъската от ча6ката и вятъра я отнесе .останах с рига само:)ако слу4аино чуе някои да се появи от някаде ще по4ерпя:)starboard isonic`122.....купих си вече сащата ама все пак 2 е пове4е от едно.случката стана на златни пясъци на северен вятър.
Eddie
Модератор
Публикации: 1102

« Отговор #1 -: 08.04.2010 21:29 »

Ужасно неприятно !!! Дано да сe  появи отнякъде !!! Имам същата дъска и не мога да си представя,как бих се чувствал ако я загубя  Shocked

Boards: Starboard Formula 159L. ; Starboard Isonic 122L. ; AHD Tracer 90L.
Sails : Gaastra Vapor2 - 10.0 ; Neil Pryde RS Racing - 9.0;Neil Pryde RS Racing - 7.8 ; Gaastra Vapor2 - 6.0 ; Gaastra Nitro3 - 4.7
asensi
Полъх
*

« Отговор #2 -: 08.04.2010 22:40 »

кофти тръпка е определено...в4ера ми беше много болно:(днес си взех сащата и живнах пак:)щом сме живи и здрави другите неща се оправят Drinks
fireflay
Вятърничав
Публикации: 217

« Отговор #3 -: 09.04.2010 23:13 »

Е,мой...много жалко наистина.Съветвам те да пообиколиш рибарите(по посока на вятъра).Аз преди доста години,така си намерих 2 водни колела.Пожелавам ти моя късмет.Колеги проверете си гумите на каретата,че много фира дават...Моите са Nautix...,оказа се,че гумата е по-различна и я няма в България...,сега пак побългарявам(ако бях германец,кво нещастие ме чакаше :D).Booge,пък всичките се цепят от пласмасата,в която е капсулована гайката,а гайката излиза през осигурителния ремък и дъската изчезва веднага...Някой има ли нещо по-различно от тия марки(изключвам тънките,рейсърски гуми)...да сподели

Naish wave 70l,Naish Global Wave 87,Naish Vector 104l;Naish Force3.7;Naish Force-4.2,Naish Force-4.7,Naish Boxer-5.8,Naish AMP-7.Някой,да продава бельо Naish(-:
AlaBal
Духовит
**
Публикации: 126

« Отговор #4 -: 10.04.2010 07:27 »

Не знам какво им правя на тия карета, но миналия сезон счупих 2 шпилки (8 и 10 мм)! В единия случай на острова поплувах прилично време и понеже си бях нахакал рига върху дъската, за да ми е по-лесно плуването си съдрах и XPly ветрилото от някакъв остатък от шпилка  taz
Освен споменатите имам и едно зелено излято от нещо каре MauiMagic, което по разкази на очевидци е късало на две и понеже няма осигурителни ремъци рига е в едната ръка, а дъската в другата.

Някой има ли нещо по-различно от тия марки(изключвам тънките,рейсърски гуми)...да сподели
asensi, сори за белята! Дано си намериш или дъската, водно колело или каквото друго ти е на душата!

Boards:
Fanatic All Wave 85
Starboard Kombat 107
Sails:
4.5 Gaastra Pilot
5.3 Gaastra Manic HD
7.0 Hot Sails Maui SuperFreak
vandal
Windmaster
Публикации: 683

по-добре от гика, от колкото от мотика

« Отговор #5 -: 10.04.2010 07:48 »

...Някой има ли нещо по-различно от тия марки(изключвам тънките,рейсърски гуми)...да сподели

жалко наистина...аз имам 135 литров вариант за зимата...

съвет....сменяйте гумата всеки сезон, дори да изглежда здрава...

Светльо, имах едно каре...не с гума ами карданна връзка...беше от некъв вид пластмаса и 1 сгъвка....АРТ - ейййййййй, железно....ползвах го поне 5 години, и като имам предвид ползвах, имам предвид, че не е лежало в мазата. Дадох го на един шемет, тука и вече малко ме е яд...

кара каквото му попадне...

https://www.geckowindsurfschool.com/
http://www.windsurfyoga.eu/
asensi
Полъх
*

« Отговор #6 -: 10.04.2010 10:41 »

отписал сам я вече.имам такова пласмасово ама ми казаха че е много демоде:)и ползвах гумено.по ча6ката няма6е ни6то което ме навежда на мисълта че е изтървала ча6ката ....изхвърлих я вече.Светляк обикалях доста съ6тия ден ,тя и да някаде ще е на пар4ета наи вероятно ,има6е бая прибои.
Odin
Отнесен от вихъра
Публикации: 312

« Отговор #7 -: 11.04.2010 01:15 »

Според мен това може да е част от решението:

* thumb_140_252-Probase09.jpg (3.84 KB, 140x153 - видяно 442 пъти.)

* thumb_140_252-tendon2009.jpg (3.56 KB, 140x245 - видяно 419 пъти.)

RRD Z-ride 133,
GunSails Nexus 6,6
GunSails Future, 5,5
GunSails Cannonbal 7,5
vandal
Windmaster
Публикации: 683

по-добре от гика, от колкото от мотика

« Отговор #8 -: 11.04.2010 10:22 »

тез въженца ми се видят мнооого ненадеждни...
моето е обиколено с коланче (като тия за връзване на багаж) така че и да се скъса гумата имам некъв шанс да не го загубя...

за каретата...не говоря за най дъртите...говоря за нещо с формата на сегашните гуми, но със сгъвка в среадата...
а и да е демоде...не тежи повече, не е голямо, само е по-здраво...нека е олд скуул каре... ако видя някъде пак ще си купя същото Smile

кара каквото му попадне...

https://www.geckowindsurfschool.com/
http://www.windsurfyoga.eu/
Eddie
Модератор
Публикации: 1102

« Отговор #9 -: 11.04.2010 10:41 »

тез въженца ми се видят мнооого ненадеждни...
Въженцата са същите,които се използват за натягането на платното -достатъчно е да ги държиш под око,за да си сигурен,че няма никъде протриване и можеш напълно да разчиташ на тях.В случай,че карето се скъса,не само че няма да си изгубиш дъската,ами имаш шанс да се прибереш и на собствен ход с такава система.(ако скъсаш болта не помага де...).

Boards: Starboard Formula 159L. ; Starboard Isonic 122L. ; AHD Tracer 90L.
Sails : Gaastra Vapor2 - 10.0 ; Neil Pryde RS Racing - 9.0;Neil Pryde RS Racing - 7.8 ; Gaastra Vapor2 - 6.0 ; Gaastra Nitro3 - 4.7
Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #10 -: 11.04.2010 21:06 »

И аз имам лош спомен от едни карета които ползвах преди години. При тях се развиваше шпилката :#@:
Тези които има сега в магазина са доста добри. Миналата година се наложи да разваля едно ново за да му ползват едната част за много стара система, но се борих два часа докато го разглобя. Всичко е залепено с някакво зверско лепило а резбата на шпилката е от по-дебелия стандарт. От рейсърските нямам добри впечатления, много по-бързо се напуква гумата и дори от малка шупла може да се скъса.

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
Страници: 1   Най-горе
Печат
Отиди в: