Eddie
|
|
« Отговор #90 -: 16.06.2010 02:42 » |
|
Този уикенд бях и имаше вятър независимо от прогноза...
Малко уточнение -има ли прогноза за Волви,не е добре в 90% от случаите.Обикновенно фронта се сблъсква с термиката и тя престава да работи (освен ако не е от вярната посока).Високи температури и нулева облачност-това е,което работи там
|
|
|
|
Boards: Starboard Formula 159L. ; Starboard Isonic 122L. ; AHD Tracer 90L. Sails : Gaastra Vapor2 - 10.0 ; Neil Pryde RS Racing - 9.0;Neil Pryde RS Racing - 7.8 ; Gaastra Vapor2 - 6.0 ; Gaastra Nitro3 - 4.7
|
|
|
free
Духовит
Публикации: 102
|
|
« Отговор #91 -: 16.06.2010 13:27 » |
|
На 23 май така ми спря вятъра на средата на язовира и 15-20 минути се чудих с какво да се занимавам ...Аз си говорих с едини рибари с лодка- те се присмяха че нямало вятър, аз ги контраатакувах, че нищо не са хванали и така си споделяхме неволите до следващия полъх и поредния поворот през носа . VenciiV, Аз както писах и в началото наистина планувам да карам само в БГ- просто имам чудесни възможности за там и затова. Особено в Бургас и в Поморие да си стягат шортите отсега . До Острова със сигурност ще отида, но това лято отпуската и средставата са вече определени до последния ден и до последния лев. Желание колкото щеш, но свободното време ми е сериозен проблем- много ми станаха дините под мишница, което всъщност никак не е лошо . До Гърция също планирам още едно ходене, но края на септември и на Тасос, така че и Волви, ще е за догодина евентуално. Благодаря все пак за информацита- сега и без това наблягам на теорията, а и много избор няма, така че следя, чета и всяка инфо ми е полезна и интересна. BBI ще се радвам наистина на компания в ученето, винаги е по-добре като гледа човек и други наоколо си.
|
|
|
|
|
|
|
Юли
|
|
« Отговор #92 -: 17.06.2010 08:29 » |
|
Слаб е вятъра за да караш в налъмите, затова и стойката ти е неестествена. Хубаво е, че захождаш към тях, така при достатъчно вятър ще ти е познато движението. Виждам, че си тренирал и подпиране на лакти, това за нашите язовири е по-честото упражнение
|
|
|
|
Аз съм легенда Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3 Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96 Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0 Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
|
|
|
SHMIT
|
|
« Отговор #93 -: 17.06.2010 23:43 » |
|
VenciiV, Аз както писах и в началото наистина планувам да карам само в БГ- просто имам чудесни възможности за там и затова. Особено в Бургас и в Поморие да си стягат шортите отсега . До Острова със сигурност ще отида, но това лято отпуската и средставата са вече определени до последния ден и до последния лев. Желание колкото щеш, но свободното време ми е сериозен проблем- много ми станаха дините под мишница, което всъщност никак не е лошо . До Гърция също планирам още едно ходене, но края на септември и на Тасос, така че и Волви, ще е за догодина евентуално. И аз така си мислех на времето. Оказа се обаче, че всичко е въпрос на приоритети. С теория само не става. За Уинд сърфа си трябва Уинд. И то 50тина дни в годината, минимум 10м/с. Уинд в България почти няма. За да напреднеш в този спорт трябва да караш извън България основно. Трябва да инвестираш поне 10 000лв в екипировка. Трябва да можеш при прогноза , която се вижда от 3 до 5 дни предварително, да си оправиш нещата и да запалиш към спота, защото не си ли карал 40тина дни тази година можеш да я отпишеш от сърф календара си. В противен случаяй тъпчеш на едно место. Ако си истински запален по този спорт, си сменяш приоритетите и намираш начин това да се случи. Проблема е само да се пречупиш. Като при луп. Всички гледаме филмчета, и си казваме "следващия път ще скоча за луп" , но когато дойде вълната не скачаме за луп. Така Луп не се прави. Така и по начина по който ти описваш, сърфист не се става. Ти ще ме контрираш, че нямаш отпуска и нямаш пари. Но това не е оправдание. Трябва просто да си смениш работата. Всички занимаващи се с този спорт са го правили.
|
|
|
|
|
|
|
chill
|
|
« Отговор #94 -: 18.06.2010 01:12 » |
|
На Тасос не съм чувал да става за сърф.
|
|
|
|
Sails: Severne Convert 2016 7.5 Ezzy Wave SE 5.8 Ezzy Wave SE 4.7 Boards: Starboard Kombat 106L Starboard Kode 123L --- Pain is weakness leaving the body
|
|
|
metro
Вятърничав
Публикации: 212
Ветроход :)
|
|
« Отговор #95 -: 18.06.2010 01:38 » |
|
И аз така си мислех на времето. Оказа се обаче, че всичко е въпрос на приоритети. С теория само не става. За Уинд сърфа си трябва Уинд. И то 50тина дни в годината, минимум 10м/с. Уинд в България почти няма. За да напреднеш в този спорт трябва да караш извън България основно. Трябва да инвестираш поне 10 000лв в екипировка. Трябва да можеш при прогноза , която се вижда от 3 до 5 дни предварително, да си оправиш нещата и да запалиш към спота, защото не си ли карал 40тина дни тази година можеш да я отпишеш от сърф календара си. В противен случаяй тъпчеш на едно место. Ако си истински запален по този спорт, си сменяш приоритетите и намираш начин това да се случи. Проблема е само да се пречупиш. Като при луп. Всички гледаме филмчета, и си казваме "следващия път ще скоча за луп" , но когато дойде вълната не скачаме за луп. Така Луп не се прави. Така и по начина по който ти описваш, сърфист не се става. Ти ще ме контрираш, че нямаш отпуска и нямаш пари. Но това не е оправдание. Трябва просто да си смениш работата. Всички занимаващи се с този спорт са го правили.
Евалата Шмитски, много добре си го написал и много правилно!
|
|
|
|
Tabou Twister 100l Tabou Da Curve 73l Gaastra - Echo 5.2, Manic 4.7, Manic 4.0 Tabou Manta 100l Gaastra - Savage 6.7
|
|
|
Abit
|
|
« Отговор #96 -: 18.06.2010 06:47 » |
|
Ако си истински запален по този спорт, си сменяш приоритетите и намираш начин това да се случи. Проблема е само да се пречупиш. Като при луп. Всички гледаме филмчета, и си казваме "следващия път ще скоча за луп" , но когато дойде вълната не скачаме за луп. Така Луп не се прави. Така и по начина по който ти описваш, сърфист не се става. Ти ще ме контрираш, че нямаш отпуска и нямаш пари. Но това не е оправдание. Трябва просто да си смениш работата. Всички занимаващи се с този спорт са го правили.
SHMIT e
|
|
|
|
|
|
|
Eddie
|
|
« Отговор #97 -: 18.06.2010 11:27 » |
|
Ееееее,не така-ще вземете да го откажете човека.Всеки е почнал с една (някаква си) дъска и един риг (обикновенно също случаен...) .Всичко останало,включително и прозрението за свободното време,съвместимостта с работата ,броя водочасове и пр. ,ще си дойде от самосебе си с времете.Без грам съмнение П.П. то и аз вече не издържам така-твърдо ще сменям начина ми на досегашна заетост
|
|
|
|
Boards: Starboard Formula 159L. ; Starboard Isonic 122L. ; AHD Tracer 90L. Sails : Gaastra Vapor2 - 10.0 ; Neil Pryde RS Racing - 9.0;Neil Pryde RS Racing - 7.8 ; Gaastra Vapor2 - 6.0 ; Gaastra Nitro3 - 4.7
|
|
|
Mod_One
|
|
« Отговор #98 -: 18.06.2010 11:51 » |
|
Хе, хе - ето ви нещо, което сигурно сте забравили. Беше постнато във форума доста отдавна от Краси . В прикачения файл текста е на английски и на български след това. Струва си да се прочете - има връзка с дискусията тук
|
|
|
|
\\\ | /// \\ - - // ( @ @ ) -------o00o-(_)-o00o------- F..k the Cola, F..k the pizza, All we need is Slivovitza
|
|
|
Venelin
|
|
« Отговор #99 -: 18.06.2010 12:44 » |
|
Хе, хе - ето ви нещо, което сигурно сте забравили. Беше постнато във форума доста отдавна от Краси . В прикачения файл текста е на английски и на български след това. Струва си да се прочете - има връзка с дискусията тук Хахахаха!!! Товаааа е брутално!
|
|
|
|
"Do or do not. There is no try."
Board: Fanatic Shark 145 l. Sails: 8.4 Loft O2, 6.5 BiC Cruiser, 5.2 Loft 360Free Skills: Freeride Temper: Very friendly but aggressively unpleasant when annoyed
|
|
|
valko
|
|
« Отговор #100 -: 18.06.2010 14:37 » |
|
Имаше един сърфист от Габрово та той казваше " когато ми се прави секс по ми се кара сърф "
|
|
|
|
Boards : Fanatic Bee 117l , Naish Enduro 106l Sails : Loft freerace 5.3m2 , Loft 360 free 6.5m2 , Neil Pride combat 5.0m2
|
|
|
free
Духовит
|
|
« Отговор #101 -: 18.06.2010 18:13 » |
|
тц,тц,тц каква дискусия само заформихте, верно ще откажете някой...ама не и мен . Момчета стегнете се, вярно няма вятър, ако имаше едва ли щяхте да се занимвате с мен . ще си позволя да направя едно обобщение на написаното от Шмит и на това което е пуснал Захо- да в България вятър няма, (то и много други работи няма), ама пък излиза че това е много добре за секса . Shmit ти преден луп правиш ли? Нито екипировка за 10000лв. нито за 20000лв. гарантира на притежателя си умения като на пичовете от филмчетата. И колко от вас правят над 40 дни каране? Моите цели не са да се състезавам с windsurf и да направя преден луп. Ако се стигне до там, първо теб ще намеря да почерпя . За работата си абсолютно прав, дано го докарам до там че да имам по 40 дни сърф, 40 дни ски и 2 x 40 за другите удоволествя. Докато го докарам до там ще мине известно време. Някой тук писа, че си е купил стари неща и да не се чудя, да отлагам и да събирам пари, ами да отнасям нещо и да си карам- мился че това мнение най-много си заслужаваше. Всеки кара според възможностите и приоритети си. За мен сърфа поне за сега е на 3 място- като първите две не са секса или съня . Може и да мине напред в класацията, ама за едно каране на Искъра, сред цигани и без вятър човек не си сменя приоритети. Шмит дай боже да се засечем някъде, ще се радвам да поговорим, че и да покараме. Eddi аз почвам не с каква да е екипировка, сигурен съм че всички сте почнали с по-лоша от моята. Нещата ми за beginner, какъвто съм в windsurfa, са си екстра, за което съм много благодарен на всички ви тук и главно на Sunny и Юли. Моята идея беше да взема нещо далеч по-старо и по-зле и да се уча на него. Да си взема Неш 80л. за 2000лв. в момента няма да ми свърши абсолютно никаква работа, освен ако сам не прави лупа и другите неща . Иначе да, ясно е че всеки иска най-доброто и от нещата с които се заобикаля и от живота и от секса
|
|
|
|
|
|
|
lubo
|
|
« Отговор #102 -: 18.06.2010 18:57 » |
|
И колко от вас правят над 40 дни каране?
Абе чувал съм за такива :DСтига празни приказки,дайте да видим къде ще се кара.Ние утре рано тръгваме към БГ черноморие,но още се чудим между Рибка и Лозенец,май ще се решава в движение
|
|
|
|
bords:Naish 75l, RRD 85l,Lorch 105l,AHD 130l. sails: Lip Wave 4,2m2,NeilPride Alpha 4,7m2,Loft O2 5,3m2,,Loft Lip Wave 6,2m2,Loft O2 7,4m2
|
|
|
free
Духовит
|
|
« Отговор #103 -: 18.06.2010 19:00 » |
|
На Тасос не съм чувал да става за сърф.
За Тасос всичко е решено отпреди да имам сърф, а и не за това отиваме там . Но не се съмнявай, че ще си взема и сърфа- все ще има малко вятър като за мен, освен ако до края на лятото не съм вече състезател, но не ми се вярва. И само да добавя към предния си пост. Ако целта ми беше да се занимавам само със сърф, не работата, а щях да сменя държавата.
|
|
|
|
|
|
|
free
Духовит
|
|
« Отговор #104 -: 18.06.2010 19:07 » |
|
Абе чувал съм за такива :DСтига празни приказки,дайте да видим къде ще се кара.Ние утре рано тръгваме към БГ черноморие,но още се чудим между Рибка и Лозенец,май ще се решава в движение и аз съм чувал ама не са много..щастливци ..За карането си много прав, малко каране има по форумите . Ако не вали през weekenda сте дам трети шанс на Искъра. Бих се радвал поне да си кажат тези които се замислят за там.
|
|
|
|
|
|
|
|