21.11.2024 22:07
Новини: Посетете нашият Online магазин, където можете да видите продуктите които продаваме, както и да си ги поръчате през Интернет.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 »   Най-долу
Печат
Автор Тема: BEGINNER...  (Прочетена 72630 пъти)
Leda
Полъх
*
Публикации: 6

« Отговор #120 -: 03.07.2010 23:25 »

Имам и друг вариант...

Борд isonic 97л.  1300€ нов 2011г.

Мачта 100% карбон 4.6м  200 €  (карана е два пъти)
Мачта 75% карбон  4.0м   380 € нова
Платно 6.2м.   2 камбер      650 € ново

Мерси за бързия отговор, ама ти чете ли ми целия пос. На 97л мисля, че ще пукна - човек, аз имам 5 часа на сърф само! Колкото и голямо желание да имам да станат нещата, на 97л просто ще умра Smile А като пари - губиш ме още на 1300 евро дъска - не съм приготвила толкова пари засега ...
Abit
Буревестник
Публикации: 855

тук-там

« Отговор #121 -: 03.07.2010 23:56 »

Към lubo беше това което написах  Wink

И аз съм новак затова че, не мога да те посъветвам кой знае какво ... Имаш едно разрешение на въпроса което ще е най правилно, ако искаш изобщо да почнеш това лято!Обърни се към Юли и Sunny!

Не мога да разбера едно нещо... Повечето хора искат да намерят всичко от тук от там, не проумяват ли че, така им излиза по "скъпо" .... струва ли си времето и нервите да се занимаваш с всяко нещо по отделно, изобщо възможно ли е това!?!?

Какво по лесно от това да отидеш в магазина да ти сглобят фулл оборудване и   Yeee   !!! И след това ако нямаш пари за  да увеличиш оборудването от магазина взимаш малко по малко от където и да е само да е в добро състояние и добра цена.  

Според мен по евтините работи излизат по скъпо... Затова подготви максимум колкото можеш и се довери на хората които разбират какво точно ти трябва!
Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #122 -: 04.07.2010 00:18 »

Добре дошла във форума Leda hi
От другата седмица най-после ще има и категория "Купува-продава". Личните съобщения са възможни да се пускат след петото "смислено" съобщение. Това го направих за защита от непрекъснатите атаки на спам ботове.
Относно екипировката...
Дай малко повече информация. Килограми, какви дъски си карала, през кои месеци мислиш да си на вода, какъв бюджет мислиш да заделиш?
Съветвам те за да спестиш пари в началото, вземи примерно 4.5кв-4.7кв платно, а по-нататък и по-голямо, което обаче да става за същата мачта и гик. В началото ще се наложи да изправяш често със стартшкот и няма да ти остават сили за каране, ако ти е голямо платното. Тъй като си жена и ще караш в Гърция мисля, че не е нужно да взимаш чак 145л, по-скоро нещо около 120л-130л, ще ти е достатъчно. Колкото повече карбон има в оборудването, толкова е по-скъпо. С някои от елементите може да се прави компромис, с други - не.

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« Отговор #123 -: 04.07.2010 10:59 »

Здравей Leda и добре дошла във форума hi
Днес (неделя) ще сме в магазина до към 15.30ч. Мини, защото можем доста адекватно да те ориентираме в избора на екипировка В момента можем да ти направим точно такъв комплект, от който имаш нужда и ще е на доста добра цена. Ако искаш звънни 0899 998599 Съни или направо мини през магазина. Аз също съм жена и знам с какво съм започнала и ми е свършило работа и мога да ти дам съвети, които ще са ти от полза!
Ето и схема къде се намира магазина:
http://www.sunnyx3m.com/data/s_005.htm

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
Leda
Полъх
*

« Отговор #124 -: 04.07.2010 12:11 »

Съни и Юли, непременно ще мина през магазина, но не мога днес. Най-вероятно ще е в понеделник  - по кое време ще сте там? Мисля да мина след работа, към 18:30 може би. Видях, че през седмицата работите до 19:30ч Там ли ще сте?

Между другото  ICQ номера, който сте обявили за магазина, не работи. Опитах се да се свържа по интернет още вчера Smile (нали още не мога да пиша лични...)
Eddie
Модератор
Публикации: 1102

« Отговор #125 -: 04.07.2010 12:17 »

Комплектът, който ще направя много бой го чака, преценявайки моите неумения...

- мачта - 70% карбон (от гледна точка на това да е по-здрава, а трябва да е и лека май).
С оглед на многото предстоящ бой   Wink,аз не бих те посъветвал към по-голям % карбон за начало.Наистина,колкото "по-карбонена" е една мачта,толкова е по- лека и  и с по-добри показатели ,което е от съществено значение за рейсов материал и много големи квадратури.Същевременно и много по скъпа,което за нещастие ,не я прави по-здрава .Даже напротив :Q: :Q: :Q: 70% + са изключително капризни като потдръжка ,искат спазването на специални условия при ригване и разригване и пр...Юли ще ти разкаже по-подробно,като се видите  OK

Boards: Starboard Formula 159L. ; Starboard Isonic 122L. ; AHD Tracer 90L.
Sails : Gaastra Vapor2 - 10.0 ; Neil Pryde RS Racing - 9.0;Neil Pryde RS Racing - 7.8 ; Gaastra Vapor2 - 6.0 ; Gaastra Nitro3 - 4.7
lubo
Буревестник
Публикации: 894

« Отговор #126 -: 04.07.2010 12:46 »

Имам и друг вариант...

Борд isonic 97л.  1300€ нов 2011г.

Мачта 100% карбон 4.6м  200 €  (карана е два пъти)
Мачта 75% карбон  4.0м   380 € нова
Платно 6.2м.   2 камбер      650 € ново

По-добре е 97л.иначе със 140 и 85л. платно 6.2 ти идва ни за едната,ни за другата.И що пак имам усещането,че аз тези неща бих си ги взел за тези цифри но в левове :-O-:Или нещо много съм изостанал с цените?

bords:Naish 75l, RRD 85l,Lorch 105l,AHD 130l.
sails: Lip Wave 4,2m2,NeilPride Alpha 4,7m2,Loft O2 5,3m2,,Loft Lip Wave 6,2m2,Loft O2 7,4m2
Sunny
Администратор

« Отговор #127 -: 04.07.2010 13:29 »

Съни и Юли, непременно ще мина през магазина, но не мога днес. Най-вероятно ще е в понеделник  - по кое време ще сте там? Мисля да мина след работа, към 18:30 може би. Видях, че през седмицата работите до 19:30ч Там ли ще сте?

Между другото  ICQ номера, който сте обявили за магазина, не работи. Опитах се да се свържа по интернет още вчера Smile (нали още не мога да пиша лични...)
Най-малко до 19.30 сме в магазина, защото имаме адски много работа и обикновено си тръгваме доста по-късно. ICQ-то просто не е било включено, затова не си могла да се свържеш, иначе работи. Skype-а ми е също винаги включен.  Исках да ти кажа, че е най-добре всичко да се купи от едно място, първо,защото всичко се подбира така, че да работи като комплект и не на послено място, защото има отстъпка. Както бях казала и на free, след като веднъж си наш клиент, ние се грижим оборудването ти да е винаги адекватно на твоите нужди. Тоест, ако след 2 месеца решиш, че това платно, което си взела вече ти е малко или голямо или просто не ти харесва, ние то го заменяме за друга квадратура. Съответно е така за всяка една част от оборудването ти. Така не поемаш никакъв риск с това, което купуваш, защото във всеки един момент можеш да го подмениш с друго. Имаме доста богат избор на материал, така, че във всеки момент да отговорим на нуждите ти. Всеки ден оборудваме хора като теб и сме съвсем наясно след кратък разговор какво точно ти е необходимо. Както и free ще ти каже, правим всичко възможно цената да бъде възможно най-добра за теб. Наистина първоначалната инвестиция не е малка, но пък това не са хвърлени пари на вятъра, защото ако решиш можеш да ги продадеш нещата ще си върнеш голяма част от парите, а ако просто исакш да подменяш за по-ново оборудване, тогава само доплащаш. Имам още много неща да ти кажа, но ще се видим в понеделник и ще ти обясня всичко.

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
Leda
Полъх
*

« Отговор #128 -: 04.07.2010 13:52 »

Ок. Звучи супер. Непременно ще мина в понеделник. Как да те търся на скайп? Пробвах с мейла на магазина, но не излиза. А на Sunny само няма да ти казвам колко съните worldwide ми излязоха Smile
Sunny
Администратор

« Отговор #129 -: 04.07.2010 14:52 »

Скaйп: stanislava_gramatikova

free
Духовит
**
Публикации: 102

« Отговор #130 -: 16.07.2010 14:28 »

Здрасти Леда,
Малко със закъснение, но дано съм ти полезен  Good Luck. Бях тъкмо на море и покарах прилично, на вълни не, но на различни условия да, така че имам вече някакви впечатления. От 2-3м, през 5 до 7 м в sec. и един ден на над 10м- предполагам че е било към 15 и повече- едвам излязох и неуспявах да си извадя ветрилото от водата със стартшкота. Ами какво да ти кажа- много съм доволен. Сърфистите които срещах също много ми похвалиха оборудването- двама в Поморие дори караха същите дъски, но бяха взели чисто новите Фанатик Шарк-135л и 165л.- и също бяха изключително доволни. Караха с платна 8 и 9 кв. на около 3-4 м.с. ( за съжаление вятъра наистина липсваше) и трябва да кажа че с моето платно 5.8 се движех една идея по-бавно от тях  Yeee. Много съм стабилен с тази дъска и наистина успявам да напредвам- вече се закачам с трапец по малко, правя опити за налъмите, плажния старт лепи от раз. За воден старт имаше само един ден вятър, но то си беше буря и оффшор, така че определено не беше нито за мен нито за учене на каквото и да било. Сигурно ще ме заклеймят тук че изобщо влязох, но си позволих да вляза защото още не се беше вдигнала вълна, в чудесна физическа форма съм и най-вече защото дъската вече си я чувствах стабилна. Още с качването успях да изглисирам, но така и не успявах да си затворя ветрилото, направих 4-5 тегела и след 3 вадения с въжето умалях тотално и гледах само как да изляза- снесе ме на 300м. от мястото където влаязох, но оцелях. Ако бях с дъска 120л. съм почти сигурен че нямаше да мога да изляза- а предполагам че нямаше и да се осмеля да вляза. Платното 5.8 ми се стори тогава безкрайно тежко- вдигането от водата ми се струваше на моменти невъзможно- плющеше наляво и надясно. Изкарвах го само защото бях стабилен на дъската. Извода който си направих е че дъската е най-важната част от оборудването и съм уцелил. Бързо излиза на глисаж, стабилна ми е, пробвам лесно и без страх нови неща, за които преди не бях и помислял. Като напредна дотолкова че да ми е голяма сте си взема още една по-малка, но предполагам поне 2-3 години ще си карам тази и то с голям кеф.

Сега и по въпроса, който предполагам най-силно те интересува. ще го каза така- взех си всичко от Sunny и Юли и те са твоите хора. От цялото сърф оборудване до неопрена, трапец, боти, ръкавички, протектори че и колани за колата- всичко взех от тях и уверявам те на най- добрите цени, който може да се намерят. Ако искаш мога на лично да ти пиша колко точно ми излезоха конкретни неща, но така или иначе за със6тите пари от друго място като сърф шоп Буграс, Вива спорт или от приятели и познати щях да взема просто по-старо оборудване. За 1000лв. се уверих вече че не може да се вземе оборудване по-нов модел- дори и да е читаво, ще е морално и технически остаряло и ще се напредва по-бавно, ако щеш няма да си fashion с него  (:-pp). Сега имам дъска и платно на по една година и в отлично състояние, мачта с 50% карбон North sails като платното, не лош гик на Лофт и всичко останало ми е ново. Както на мен, така и на теб предполагам ще ти сглобят прекрасен комплект и ще ти направят намаление, което другаде едва ли ще получиш. Предполагам за да слезеш под това което предлагат те като цени просто тярабва да пазаруваш извън България.  Моят съвет е да видиш какво ще ти направят като комплект и цена и ако те устройва вземаш, ако цената ти е малко отгоре, пак си заслужава- стисакаш зъби като мен и вземаш. Ако ти е много отгоре- тогава незнам, да събираш пари и да не караш е тъпо през лятото. Виж от какво може да спестиш, но това не е дъската и базата. Второ платно, втора мачта и т.н. си ги остави за по-натам. Аз ако вземам скоро второ платно сте гледам да ми стане за тази мачта, която имам сега. Тези приятели незнам защо те съветват да си вземеш 2 мачти и 2 платна, ще рече после и 2 удължителя.. а ти нямаш нищо и трябва да изсипеш сериозна сума на куп. Прецени си от кое можеш да спестиш на първо време. Не мога да те посъветвам какво точно да вземеш защото тепърва навлизам в нещата, но съветите на Юли и на Sunny за начинаещи са просто безценни. Аз ходих 3-4 пъти в магазина им, но седях по 3-4 часа като малко дете в сладкарница, съжалявам само че не си записвах  ty. Ами успех, ако мога с нещо да буда полезен само драсни някой ред  Good Luck

Цитат
Free, ако се включиш, драсни ми едно лично какво точно си си взел ти и колко ти е излязло. Кара ли вече, как е на вълни, без вълни, на какъв вятър и т.н. 10х!

free
Духовит
**
Публикации: 102

« Отговор #131 -: 16.07.2010 14:33 »

Много съжалявам и моля да ме извините за грешките в постовете ми  :-O-:- чак мен ме е яд какви ги сътворявам, а съм филолог на всичкото отгоре  :#@:. За да не пиша на латиница ползвам кирилизатор и за съжаление на работа не дават да си инсталираме кирилица, а проверката на всяка буква ми коства супер много време  oops.
Abit
Буревестник
Публикации: 855

тук-там

« Отговор #132 -: 24.07.2010 08:45 »

Колеги, на 100 литрова дъска ако намалей вятъра, може ли да се вдига платното, без воден старт?(Имам в предвид ще ме издържи ли да седя прав ако спре напълно вятъра)
Сега съм между два борда.... все още не мога да реша кой да взема.
И платното 7мица или 7.8m2   RACE

* sl6.jpg (14.16 KB, 203x300 - видяно 356 пъти.)

* isonic101.jpg (8.91 KB, 82x340 - видяно 335 пъти.)
lubo
Буревестник
Публикации: 894

« Отговор #133 -: 24.07.2010 11:39 »

Колеги, на 100 литрова дъска ако намалей вятъра, може ли да се вдига платното, без воден старт
Ти си лек ще те издържи

bords:Naish 75l, RRD 85l,Lorch 105l,AHD 130l.
sails: Lip Wave 4,2m2,NeilPride Alpha 4,7m2,Loft O2 5,3m2,,Loft Lip Wave 6,2m2,Loft O2 7,4m2
d-r
Духовит
**
Публикации: 103

« Отговор #134 -: 24.07.2010 12:50 »

няма проблеми с дигането на стар шкот на 100л дъска,но май тя не носи 7,8 ветрило Drinks

witchcraft chakra 94,UTB north shore-doctor 84 wave,SUP-10,6  RRD
neil pryde zone-3,5,neilpryde search-3,9,north sails ice 4,2neilpryde combat-4,7,neil pryde atlas 5,4,northsails duke-6,4
Страници: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 »   Най-горе
Печат
Отиди в: