22.11.2024 23:31
Новини: Sunny eXtreme е официалният вносител за България на кайт оборудване DaSilva, HB SurfKite, Peter Lynn (PLKB).

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: « 1 2 3 »   Най-долу
Печат
Автор Тема: Помощ в изобра на дъска за уиндсърф?  (Прочетена 32062 пъти)
dee
Буревестник
Публикации: 706

www.archstudioperfect.com

« Отговор #15 -: 10.01.2011 17:03 »

Съни, аз доста се притеснявам как ще се почуствам на дъска по-малка с 30-40 л. от това на което до сега съм се качвала и за това първоначално смятах да я карам по-полека и да сваля до 90-100л. Но като гледам конкретните параметри на дъските с този литраж, малкото платно пак не попада в рейнджа им. От друга страна, за какво ми е перфектно съчетано оборудване, ако не мога да го карам...? От трета страна, а може и да е четвърта, никак не ми се рзнасят две дъски като ходя някъде. А фанатика, на линка също го бях забелязала -  офертата изглежда изгодна.
Аз така или иначе имам време да реша и да се почудя. На теб ти благодаря за съдействието!  ty

RRD Freestyle Wave 90
Exocet SL 71 - 118l
Search 4,2
Force 5,3
Fusion 6,1
Ride 7
Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« Отговор #16 -: 11.01.2011 11:02 »

dee не се притеснявай за малкото платно, аз съм карала 95L с 3.5кв платно и няма проблем OK

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
dee
Буревестник

« Отговор #17 -: 22.01.2011 18:31 »

Sunny, Фанатика има ли го още и в добро състояние ли е?

RRD Freestyle Wave 90
Exocet SL 71 - 118l
Search 4,2
Force 5,3
Fusion 6,1
Ride 7
lukcheto
Off Line
Публикации: 2340

« Отговор #18 -: 22.01.2011 19:15 »

Dee, по повод притесненията за слизане от по-голям към по-малък литраж (веднага да споделя личен опит) те са по-скоро психологически :D За да не съм голословна Smile

Моята най-първа, абсолютно лична дъска, която си купих беше 105л, Хай-Флай. Преди да я взема и идея си нямах нито къде, нито какво ще карам, нямаше кой да посъветва адекватно Shocked Борбата беше да си имам свой материал, защото дотогава бях карала само Алфи под наем на морето. Пазарът беше ограничен, т.е. нямаше голям избор, а ценита на продуктите които можеха да се намерят "на пазара" беше в Германски Марки :D (моето бижу тогава струваше 600марки, безобразно много пари, едва ги събрах!) :D

Както и да е, въпросната дъска карах 3 години, с нея и за първи път отидох първо на Алачати, а след това и на острова. Бях на ниво глисиране, а поворотите бутах пенсионерската, на нея научих водния старт :D И така, когато счупих носа на дъската на третата година откакто я имах, след нечовешка чофка, със зашеметяване (дори не разбрах, че съм го счупила в началото). я карах само още един сезон със счупен нос, фиксиран с епокси кит  :D  (факт е, че бонбонката и досега не е продадена, седи в един гараж) :D

Но отклонявам се, от 105л Хай Флай-Пийк, с голям страх (разбирай наистина голям Shocked), слезнах на 88л Мистрал Скор (фристайл-уейв). Притесненията ми бяха, че няма да мога да подкарам дъската и ще пада нечовешка борба :О: Да, обаче, НЕ!!!!!! :D Качих се на 88литра и дори не разбрах, че съм с толкова :D Притеснението, че ще потъвам до прасците беше забравено след първия тЕгел :D В този ред на мисли, и при положение, че имаш една по-голяма дъска, мой съвет е да не се замисляш хич, а да си вземеш нещо малко, защото като ти дойде времето, ще може да си го пързаляш и по вълните, и на силно, без да ти е теготия (а и без да се налага да продаваш/купуваш отново) --< Още по-конкретно: не си взимай 100литра, вземи си 80-85л без никакви притеснения(лека си).

И последно, да имаш две дъски е нормално, а и преди да отидеш да караш съм сигурна, че гледаш прогноза и ако не ти се мъкнат двете, спокойно ще знаеш къде и за какво отиваш, респ. коя да вземеш (където една,там и две) bravoo
Аз където и да ходя, мъкна и двете си дъски + всичките платна, с много малки изключения зиме/пролет на южна прогноза когато е ясно че се отива на вълни! :О:

Успех с избора и хайде да островитянстваш вече :D Ако нещо те тормози звънкай, ще поговорим :D

"Stop chasing shadows, just enjoy the ride" bravoo
~ фaNatic SkaTe/85l~the RoCk~
~Jo Jo is back home/67l~
~Гaa mАНiК/3.3m2~nuHko~
~Ka.KiLLeR/3.7m2~WaVe ASSassIN~
~Vandal Enemy/4.5m2~WANTeд.No.2~
~Idol/4.0m2~TheFlY~
~Idol/4.8m2~BillY~
dee
Буревестник

« Отговор #19 -: 23.01.2011 00:58 »

Лукче, ами аз се надявам някой ден да имам още една - още по малка дъска. За това реших, че 95 на този етап е ок. Виж, че и ти си имаш една 90 литрова, а хем си по-лека и по-амбициозна Wink. Така, че за този Фанатик тая някакво добро чуство, пък да видим. Иначе благодаря за поощтрителните редове!

RRD Freestyle Wave 90
Exocet SL 71 - 118l
Search 4,2
Force 5,3
Fusion 6,1
Ride 7
metro
Вятърничав
Публикации: 212

Ветроход :)

« Отговор #20 -: 02.02.2011 17:29 »

Дее Smile привет, реших да се намеся надявам се с полезни съвети или поне въпроси които да си зададеш сама на себеси и отговориш по този начин на това от какво имаш нужда Smile

Ще започна с въпросите:
Колко килограма си (55кг) ( и колко килограма и на какво ниво са тези които те съветват и не на последно място дали са мъже или жени!!! )
На какво ниво? (явно начално малко след изглисирането и преди овладяването на най-основните маневри т.е пауър джайб и овърщак)
Къде и на какви условия ще караш ( в българия или в турция..гърция...вълни ли или гладко или чоп?)  Ще караш на прогнози ли или когато имаш отпуска или свободен weekend? На колко м/с вятър ще имаш възможност да караш?
И не на последно място ИСКАШ ли да се учиш и напредваш или просто искаш да си караш за кеф без да обръщаш внимание на това какво е джайб, кое е овърщак, кое е хели так и кое е дъг джайб....тнт

За последния въпрос ако отговора е че искаш да се учиш и напредваш ВИНАГИ имай мааалко по-голяма дъска от това което ще е добре за теб ... по-голямата дъска ти прощава повече грешките и ги компенсира и ти дава възможност да напредваш и макар и с малки грешки (компенсирани от по-големия литраж на дъската) ти се научаваш на нови и нови неща и щастието от това поне за мен е голямо Wink качвайки се след това на по-малка дъска не означава че не мога да ги повторя същите маневри ...означава само че ми трябва малко време за да изчистя дребните грешки и да съм перфектен и на по-малката дъсчица...спирам че много се отвлекох Smile

Съвета ми е първо реши къде ще караш обурудването ...аз съм стигнал до извода че карам на острова и моите дъски са 100л Фристайл (чист много ясно) и 73 уейв (пак чист много ясно Wink) като съм 65кг. а понякога и малко по-малко Wink Ако карах в българия само щях да имам 115л фрирайд и 135л слалом... но както и да е..

Нека да съкратя това което искам да кажа...

Препоръчвам ти 105-115л фрирайд дъска за нашето море която ще ти е добре за слабите условия от към вятър най-вече... това естествено за България ще ти е малката дъска...голямата може да ти е 135л фрирайд...
Ако караш в турция на гладкото си вземи около 95-100л фрирайд дъска за да може да се учиш на нея и да напредваш (не слушай минималистите - те винаги ще ти препоръчат малка дъска ала ще ти коства много повече време и усилия да напреднеш на нея Wink както и не слушай максималистите...те ще се опитат да те качат на голяма дъска за да се учиш вечно и пак по-бавно ще напреднеш Wink истината е по-средата Дее Wink
За платната и това колко да са и какви квадратури....ами който и каквото и да ти препоръча то ще е ориентировъчно а истината трябва да откриеш сама Wink
Аз бих препоръчал за турция гладкото за 95-100л фрирайд дъска 2 платна...едното 4.5кв и едно 5.5кв. а за вълните по-нататък още една 4-ка да си вземеш Wink като 5.5кв платното си го вземи най-лекия фрирайд модел който намериш а 4.5кв си го вземи уейв....и няма да сбъркаш Wink
За уейв дъска пак си вземи чиста УЕЙВ а за литражите...ами трябва да пробваш и ако се видим на уейв спота само ме сръчкай и ще ти дам да пробваш мойта да видиш дали ще са ти добре 73л Smile трябва да се пробва и мисля това е начина по който всички ние може да си помагаме в това да открием сами за себеси кой материал е за нас и кой не е точно за нас (а именно литражите и квадратурите)

За България за 110л. фрирайд примерно...си вземи 6.5 или 7кв. а ако искаш да имаш и 130л фрирайд (или нещо такова) си вземи и 8.5кв платно...

Уф спирам че нещо пак ме заболя врътът (нещо си паднах на него понеделник и още съм замаян и баси и седя в нас Sad(

Tabou Twister 100l
Tabou Da Curve 73l

Gaastra - Echo 5.2, Manic 4.7, Manic 4.0
Tabou Manta 100l
Gaastra - Savage 6.7
Mod_One
eXtreme iNside
Публикации: 1681

« Отговор #21 -: 02.02.2011 17:55 »

Дее Smile ... си вземи и 8.5кв платно...

Саше, като цяло си прав, ама това на края - що искаш да убиеш девойката, бе? Какво ти е (не ти е  :D) направила? Приемам, че много те боли главата и си сбъркал - как ще препоръчваш такава квадратура 8.5м2  на 55-60 кг момиче? То на мен ми тежи та на нея ли .....

\\\ | ///
               \\ - -  //
               ( @ @ )
 -------o00o-(_)-o00o-------
F..k the Cola, F..k the pizza, All we need is Slivovitza
krasen_
Полъх
*
Публикации: 38

« Отговор #22 -: 02.02.2011 18:13 »

Сашо, брато иди се прегледай че си в зоната на здрача. мацката пита за по малко литри Smile не за по големи платна. разбрахме че си велик съветник бро ама понекога нема смисъл от величеене на небосклона без повод Smile

^crazy windsurfing madafaka^
^blue-eyed girl wanted!^
metro
Вятърничав
Публикации: 212

Ветроход :)

« Отговор #23 -: 02.02.2011 23:33 »

Красене Smile винаги ме караш да се смея ( в тоя случай ме боли врата докато се смея та чак сълзички )

8.5кв не е толкова голямо и ако иска да кара в БГ условията това е положението Smile ще стане набързо една много технична и яка Дее Wink и ще кара когато другите не могат да карат (защото са яли много кифтета хахахахахах зимъска Smile

Уф аре лека аз потъвам в "ЗОНАТА НА ЗДРАЧА" къдет ме прати бат Красен  wall

Tabou Twister 100l
Tabou Da Curve 73l

Gaastra - Echo 5.2, Manic 4.7, Manic 4.0
Tabou Manta 100l
Gaastra - Savage 6.7
lubo
Буревестник
Публикации: 894

« Отговор #24 -: 03.02.2011 00:26 »

аре,пък като изплуваш звънни да пием по бира,че тъкмо те гледах в едно лятно филмче,та да разправяш за новия спот Drinks

bords:Naish 75l, RRD 85l,Lorch 105l,AHD 130l.
sails: Lip Wave 4,2m2,NeilPride Alpha 4,7m2,Loft O2 5,3m2,,Loft Lip Wave 6,2m2,Loft O2 7,4m2
dee
Буревестник

« Отговор #25 -: 03.02.2011 08:53 »

Метро, много благодаря за отговора! Това което на пъв прочит ме впечатли като различно е съветът за по-голяма дъска. Аз ще помедитирам по това което си писал. Иначе реших да отложа малко действията, за да мога да преценя по-добре какво мога да си позволя. Но по-горният текст със сигурност пак ще го чета. Повторно - благодаря! Дано бързо ти се оправи врата! OK
Захо, за бургаските "девойки" - осмиците са нищо работа. Нищо, че изглеждат крехки и нежни създания.  Wink

RRD Freestyle Wave 90
Exocet SL 71 - 118l
Search 4,2
Force 5,3
Fusion 6,1
Ride 7
Mod_One
eXtreme iNside

« Отговор #26 -: 03.02.2011 14:00 »

...
Захо, за бургаските "девойки" - осмиците са нищо работа. Нищо, че изглеждат крехки и нежни създания.  Wink
:D :D :D

Бе, то аз съм 90% бургазлия (цялата ми рода е от там), ама не съм забелязъл да са толкова ячки - по-скоро са си най-убавите (не е комплимент, а факт)
Сериозно, не се увличай много по големите квадратури - мисля, че за жена с тегло 55-60кг до 7м2 си е ОК - ще хвърчиш на бургаския бриз!

\\\ | ///
               \\ - -  //
               ( @ @ )
lukcheto
Off Line
Публикации: 2340

« Отговор #27 -: 03.02.2011 18:30 »

Захо, за бургаските "девойки" - осмиците са нищо работа. Нищо, че изглеждат крехки и нежни създания.

Е, аз не съм от Бургас Shocked и като да не съм от крехките oops но определено ми е зор да разцъквам с 8.2м2 и нИкак не ми е веселба с тези "феерични" квадратурки :D :D :D та в този ред на мисли ми е трудно да си ги представя като "нищо" работа  :D
В Бургас какво закусвате? :D Май трябва да зависна малко в джима за да докарам и аз Бургазлийска издържливост, та 8.5м2 да ми се струват като 5.2м2 :D

ПП Дее, аз разбрах, че се чудиш дали да си вземеш по-малък литраж, явно нещо не съм разбрала добре oops

"Stop chasing shadows, just enjoy the ride" bravoo
~ фaNatic SkaTe/85l~the RoCk~
~Jo Jo is back home/67l~
~Гaa mАНiК/3.3m2~nuHko~
~Ka.KiLLeR/3.7m2~WaVe ASSassIN~
~Vandal Enemy/4.5m2~WANTeд.No.2~
~Idol/4.0m2~TheFlY~
~Idol/4.8m2~BillY~
valko
Windmaster
Публикации: 673

« Отговор #28 -: 04.02.2011 09:49 »

по-скоро са си най-убавите (не е комплимент, а факт)

ZAHO нашите в Плевен са по Убави (двоен факт)

Boards : Fanatic Bee 117l  , Naish Enduro 106l
Sails : Loft freerace 5.3m2 , Loft 360 free 6.5m2 , Neil Pride combat 5.0m2
Mod_One
eXtreme iNside

« Отговор #29 -: 04.02.2011 11:05 »

ZAHO нашите в Плевен са по Убави (двоен факт)
<valko> - много отдавна съм служил в Плевен и съм ги позабравил, ама сега като върна лентата назад за онези години май всичко що носеше рокля ми се виждаше хубаво  :D :D :D

\\\ | ///
               \\ - -  //
               ( @ @ )
Страници: « 1 2 3 »   Най-горе
Печат
Отиди в: