21.11.2024 23:43
Новини: За зимата предлагаме екипировка за сноуборд и ски на фирмите: Lorch, Alpine Pro, Hannah, Relax, Bars, Regatta, Orange и F2 / Ftwo.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1   Най-долу
Печат
Автор Тема: Места за каране около Шумен и Варна  (Прочетена 3519 пъти)
fipeto
Полъх
*
Публикации: 10

« -: 06.08.2010 16:48 »

Здравейте на всички,
от доста време се информирам от форума и ми е безкрайно полезен. Уча се да карам уиндсърф от една година, с прогрес - опити за влизане в заден налъм.
Може ли да споделите опит за места за каране около Шумен и Варна, тъй като не намирам информация, а ще пообикалям този район в началото на септември.
- яз. Тича, но не намирам инфо за конкретен спот нито място в уиндгуру за прогноза?
- в гуруто има спотове на Албена, Златни пясъци - дали някои има конрекретни наблюдения там? Преполагам при прогноза вдига по-силно вълнение там, което ми е проблем като начинаещ..
Ще съм благодарен ако имате информация и за училища в района. (Досега намерих информация за училището на Аспарухово).
superfreak5
Духовит
**
Публикации: 124

« Отговор #1 -: 07.08.2010 09:27 »

Добре дошъл във форума!

Пробвай на яз.Тича откъм Ловец. Западен вятрър влиза отлично. Виж къде е мястото:

http://maps.google.com/maps?f=q&source=s_q&hl=en&geocode=&q=Shumen,+Bulgaria&sll=37.0625,-95.677068&sspn=37.598824,56.513672&ie=UTF8&hq=&hnear=Shumen,+Shumen+Province,+Bulgaria&ll=43.057099,26.708279&spn=0.033928,0.055189&z=14
За прогноза може да гледаш NOAA. Координатите са: 43.057 и 26.708.
Има силна група шуменски сърфисти които редовно го посещават.

Другото място за западен вятър е Казашко, едно селце преди Варна, на езерото. Там ходят варненци най-редовно.

Варна, Рибарски плаж. Става за източен, северо-източен вятър.

Същото на Шкорпиловци.

Има разни други места, но по-добре питай пак след около година. Трябва да имаш опит Wink

O2 Freerace 8.4
O2 Freeride 7.4
O2 Lip Wave 6.2
Superfreak 5.0
Superfreak 4.2
Starboard Futura 122
fipeto
Полъх
*
Публикации: 10

« Отговор #2 -: 09.08.2010 11:10 »

Благодаря за информацията - добре ме ориентира като места и характеристики на вятъра - надявам се само на прогноза сега..Smile
Winndy
Полъх
*
Публикации: 35

« Отговор #3 -: 12.09.2010 18:50 »

Подходящ за каране е и спота на плажа в кв. Аспарухово, Варна. Плитък залив със минимално вълнение в повечето случаи. Е, при прогноза И/СИ има и ВъЛнИ, ама и така е екстра. На самия плаж е разположена и сърф базата на Ники.
На мен лично там ми е много удобно да си държа на "паркинг" ригнати ветрилата в периодите когато летувам в района.
Edit: Опа, някой не е прочел внимателно началото на темата. Сори за дублажа!  oops
Страници: 1   Най-горе
Печат
Отиди в: