01.11.2024 09:42
Новини: За зимата предлагаме екипировка за сноуборд и ски на фирмите: Lorch, Alpine Pro, Hannah, Relax, Bars, Regatta, Orange и F2 / Ftwo.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Анкета
Въпрос: Коя от тези "двете" дъски бихте избрали?
JP- Slalom VI 101л.
iSonic 97л.

Страници: 1 2 3 »   Най-долу
Печат
Автор Тема: JP или Starboard  (Прочетена 16720 пъти)
Abit
Буревестник
Публикации: 855

тук-там

« -: 11.08.2010 22:24 »

Как по правилно мога да взема решение между двете, като нямам никаква представа от слалом? oops Нито са в наличност по магазините новите за 2011  hmmmm hmmmm

Abit
Буревестник

тук-там

« Отговор #1 -: 13.08.2010 19:29 »

Аз до колкото разбрах JP-то има повече +ве ...

Но явно тук в форума са малко хората, които имат мнение за слалома... от 50-60 погледнали темата, само 5-6 са гласували между 2та борда.Дори и предпочитания между двете марки не се забелязва  :-O-:
Abit
Буревестник

тук-там

« Отговор #2 -: 18.08.2010 12:20 »

Везната накланя към този красавец....

sail 5.5-8.5       fin 30-44 Tuttle    5.65kg.

сори но ме допреди ха че, не мога да публикувам снимката на 2011 все още
Eddie
Модератор
Публикации: 1102

« Отговор #3 -: 19.08.2010 00:19 »

Каквото  и да вземеш от бордовете на двете фирми,едва ли ще сгрешиш   OK Все пак ,имай си едно наум-това са race boards ,които искат race sails  и въобще,всичко да е race....Така са дизайнвани  и това им е идеята.Всичко останало е компромис  :-O-:

Boards: Starboard Formula 159L. ; Starboard Isonic 122L. ; AHD Tracer 90L.
Sails : Gaastra Vapor2 - 10.0 ; Neil Pryde RS Racing - 9.0;Neil Pryde RS Racing - 7.8 ; Gaastra Vapor2 - 6.0 ; Gaastra Nitro3 - 4.7
Mod_One
eXtreme iNside
Публикации: 1681

« Отговор #4 -: 19.08.2010 17:01 »

Стига го обърква човека, бе Еди  - 'race' та 'race' - кажи си му просто, че трябва да цака много - за платна, мачти, гикове, че и финки - щото тези се продават без финки.
 (:-pp)  :О:

\\\ | ///
               \\ - -  //
               ( @ @ )
 -------o00o-(_)-o00o-------
F..k the Cola, F..k the pizza, All we need is Slivovitza
marino
Буревестник
Публикации: 805

« Отговор #5 -: 19.08.2010 17:32 »

А финките са мноооого скъпи,.....като всичко слаломно. suicide

РЕМОНТ НА УИНДСЪРФ И КАЙТ ОБОРУДВАНЕ. адрес:София,Кокаляне,ул.Александър Генков №8 , тел:0888200617
Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #6 -: 19.08.2010 17:34 »

А финките са мноооого скъпи,.....като всичко слаломно. suicide
И накрая Абит изпреварва слаломиста с фрирайд оборудване Twisted Evil

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
Abit
Буревестник

тук-там

« Отговор #7 -: 19.08.2010 18:17 »

Отдавна съм предупреден че, слалом-оборудването  е по скъпо и не може да се прави компромис. Това обаче не означава че е недостижимо,разбира се след първото набавяне на  цялото слалом оборудване, нещата стават по лесни...  и  по грубо изчисление с 2000€ на година можеш да си караш слалом .  Yeee

Та за да не се раздвоявам между 2 марки, ще взема sonic-а 97l. който излезе сега модел2011, а декември JP-to 120л.  

И накрая Абит изпреварва слаломиста с фрирайд оборудване Twisted Evil

Да, ако слаломиста се e загледал по  mermaid  :D
Abit
Буревестник

тук-там

« Отговор #8 -: 20.08.2010 14:14 »

А сега де...... wood или carbon  hmmmm  :-O-:

All iSonics are available in Wood Technology. Wood offers the best ratio between light weight, comfort, control and stiffness.
Ideal for all-round performance in all conditions, especially high wind.

The iSonic 90, 97 and 107 are available also in WoodCarbon that are lighter and stiffer for racers who want more bottomend
acceleration and sharper sensations. Ideal for medium wind conditions.

* 2011Product_Guide_colored_June14_2010.jpg (124.64 KB, 419x623 - видяно 430 пъти.)
Mod_One
eXtreme iNside
Публикации: 1681

« Отговор #9 -: 20.08.2010 16:40 »

Та за да не се раздвоявам между 2 марки, ще взема sonic-а 97l. който излезе сега модел2011, а декември JP-to 120л.  

Ето така започва надпреварата във въоръжаването  :О:

Що се отнася до последния ти пост - разликата е около 300 грама или 200 Евро ....

\\\ | ///
               \\ - -  //
               ( @ @ )
 -------o00o-(_)-o00o-------
F..k the Cola, F..k the pizza, All we need is Slivovitza
Abit
Буревестник

тук-там

« Отговор #10 -: 20.08.2010 21:42 »

Що се отнася до последния ти пост - разликата е около 300 грама или 200 Евро ....

zaho, честно не ме интересува разликата в €-то, ще съм благодарен ако не взимаш под внимание цените ty

Интересува ме друго... + и –  wood към carbon?

Според мен, wood е по добрия избор при 97л. понеже го взимам за силен вятър, а ако взема и 117л. след това за слаб вятър да е carbon.
Има ли логика в това което мисля или някъде бъркам?  :Q:  
vandal
Windmaster
Публикации: 683

по-добре от гика, от колкото от мотика

« Отговор #11 -: 20.08.2010 22:17 »

sori za shliakavica ama mi se skapa cirilica dnes...

Abit - kakto reshish za sebe si shte e nai dobre...principno az ot 2 godini sum samo na Isonic - podbiram durvenia che malko po lek. Isitinata e che razlika ne e goliama (400-500 grama) i ne moje da se yseti. Prosto yseshtaneto v rucete kato q nosish e razlichno Smile Ako mina prez kenefa predi da vliaza da karam she olekna s poveche.
ZA JP ne moga da kaja mnogo - imam edin freestyle 100, no temata e za slalom...
Iz razni spisania tyk sam chel sravnenia za duski i t.n....Isonic se iaviava kato nai dobrata opcia za light wind conditions

Taka che bih posavetval da izberesh Isonic 121 ili 131 shtom shte vzemash novi (v zavisimost ot kg i lokalni yslovia na viatar) a ako si reshil che iskash i JP = vzemi si slalom okolo 100 litra.

LIchno az pri silno vreme koeto predrazpolaga duski pod 100 litra izbiram freestyle ili wave - po palavi sa, po manevreni i moje da stane interesno, osobeno i ako ima malko vulna...pri po slab viatur obyvam 8.5 m² i 120-130 litra, no tova si e moi lichen izbor razbira se...

vuv vruzka - wood ili carbon - kazah razlika v gramaj ne e goliama. Darvoto ima edin nedostatuk  - daje 2 se setih - parvo ako q pyknesh, prasnesh ili neshto si - abe trun v zadnika e da se opravi.
Drygia minys e - posiviava...vijdal sum dosta duski wood - specialno vsichki starboard biaha  - evo, kombat i az imah edin sonic - ne sum sigyren dali suvsem munichko voda e vlezla po nekuv nachin pod laka ili...abe neznam ko i kak no stava na petna i izglejda kato durvoto da e myhliasalo...

ot tyk natatyk uspeh pri izbora i nai veche vetar da ima, a she karame s koto ima Smile)

кара каквото му попадне...

https://www.geckowindsurfschool.com/
http://www.windsurfyoga.eu/
Eddie
Модератор
Публикации: 1102

« Отговор #12 -: 20.08.2010 23:59 »

Имах честа да видя,как iSonic carbon 2010 не издържа на натискане с крака при джайб и се...проби  Shocked Вярно,човекът който го караше не беше случаен и въобще,това е една друга история.Въпреки всичко,той каза -"carbon " OK
Аз карбон не съм карал-имам два wood Starboard'а-формула и iSonic 122l.При избора си имай предвид,че платното за 131л. (старите 133)е 9.5 м/2 .
122л.(не съм сигурен на какво отговаря тазгодишния модел като л.) я карам предимно с 7.6,но тази дъска е страхотна именно с 9м/2,което носи без проблем .6м/2 вече качвам на 90л.(аз съм 85кг.и определено начинаещ ... :-O-:)Така че,при избора на дъска/дъски ,е хубаво да се съобразиш предимно с  range'а на платната които смяташ да караш с тях .

Boards: Starboard Formula 159L. ; Starboard Isonic 122L. ; AHD Tracer 90L.
Sails : Gaastra Vapor2 - 10.0 ; Neil Pryde RS Racing - 9.0;Neil Pryde RS Racing - 7.8 ; Gaastra Vapor2 - 6.0 ; Gaastra Nitro3 - 4.7
Abit
Буревестник

тук-там

« Отговор #13 -: 21.08.2010 00:44 »

.....

Хубавото е че, карбона подлежи лесно на ремонт, стига да има кой да ти го направи.  Не знаех че, wood е труден за ремонт... то си е логично де...
Наистина разлика в теглото е нищожна, особено за някой като мен който сега ще навлиза в слалом и изобщо уйнсърф... wood 6.20 -  carbon 5.65

.....
Eddie,  мой познат също направи дупка в sonic карбон 120l. 2010г. с крак само не разбрах дали е при джайб или друга маневра... някъде между предните два налъма, а този е доста добър в слалома... и сега пак поръча 2 дъски "карбон" 97л. и 117л.
Колкото за литрите и аз по ренджа на платната стигнах до заключение 97л.       5.5-8.5м2 са платната. Мисля че, от 12кнота -22 кнота ще ме покрие за начало.... но определено ми трябва за 16-22 кнота. И по това съдя че за малко литри е по добре wood.... поне така го препоръчват hmmmm

До тук изглежда че, добре се ориентирам, благодаря ви за мненията  ty  \0//

Много ми се насъбра да черпя... то чак почвам да се чудя, да ли изобщо да се прибера в България за почивка  :D  :aaa ne:

Pavel_Gr
Вятърничав
Публикации: 265

Concerned with boundaries? Imagine no limits!

« Отговор #14 -: 25.08.2010 21:57 »

И wood-a се правят, стига майсторът да има подходящия материал и умения! iSonic wood след като беше размазан с коляно е като нов, видях и една доста пребита формула, пак Старборд, как добива доста приличен вид. Видях парче от материала, от който е направен моят Старборд (wood-sandwich) на живо и бях така -  Shocked  suicide , жалко, че не го снимах. Теорията ми, че леко и яко няма се оправда на 200%!  !!

Naish FreerideSlalom 95l / Exocet Cross 104l / RRD X-Fire V10 98l / RRD X-Fire V8 108L / RRD X-Fire V5 122l.
Neilpryde Zen 5,5m2 / Neilpryde Hellcat 6.7m2 / Neilpryde V8 7.2m2 / Point7 AC-K 8.5m2
Страници: 1 2 3 »   Най-горе
Печат
Отиди в: