Аз карам VAPOR от 3 години и не сам имал проблеми до сега и съм много доволен.Даже в момента имам три VAPOR-a и обмислям да станат пет.
Ами мен повече ме интересува здравината на монофилма, забелязах някаква армировка във вапор технора.
Пример: Нелипръд се мачка повече от нортито, при загъване на платното чувствам монофилма по дебел и не се мачка.
Разбира се не мога да кажа че е със сигорност така, понеже нортито е реис а нелипръд е лайтуинд.
От сайта,преведино е с гооглето : Vapor Technora Ламинат: Вградена на влакно, което е тегло за тегло 8 пъти по-силен след стомана!
Technora ® е пара-арамид влакна се характеризира с относително строги вериги полимер на сравнително ниско молекулно тегло, свързани със силен водородни връзки, които прехвърлят механично напрежение. With a strength ratio 3 times stronger then monofilm, Technora® sailcloth enables Gaastra to reduce weight aloft, while radically increasing stretch resistance. Locked solid, even the biggest gusts won't distort your sail shape. Worried about durability of this space age material? Rest assured Technora® has been chosen very carefully chosen by the Gaastra development team. Originally proven by the most high tech yachts on the planet, Technora® sailcloth is a step up from most in the aramid family, as it shows little loss of strength even after cyclical flexing and stretching. Simply put, no other fiber in the marketplace has such a perfect balance of durability and low-stretch, lightweight performance. Със съдържание съотношение три пъти по-силен след monofilm, Technora ® брезент позволява Gaastra за намаляване на теглото по време на полета, а решително да се увеличат участък съпротива. Заключени твърдо, дори най-големите бури, няма да наруши си форма платно. Притеснявам се за трайността на този материал пространство възраст? Не се съмнявайте, Technora ® е избрана внимателно избрано от Екип Gaastra. Първоначално доказано от най-високотехнологичните яхти на планетата, Technora ® брезент е стъпка нагоре от най-арамид в семейството, тъй като тя показва малко загуба на сила, дори след циклично огъване и стречинг. Казано по-просто, няма други влакна на пазара има толкова съвършен баланс на трайност и ниска участък, лек резултати.