d-r
Духовит
Публикации: 103
|
|
« Отговор #60 -: 11.11.2010 16:16 » |
|
Дуранкулак-защото вятъра е малко side,side off shore и там има къде да се закачиш ако недай си боже стане нещо.Момчетата са карали добре и вчера сутринта.На Крапец отваря доста off shore,при юг,югозапад
|
|
|
|
witchcraft chakra 94,UTB north shore-doctor 84 wave,SUP-10,6 RRD neil pryde zone-3,5,neilpryde search-3,9,north sails ice 4,2neilpryde combat-4,7,neil pryde atlas 5,4,northsails duke-6,4
|
|
|
AlaBal
Духовит
Публикации: 126
|
|
« Отговор #61 -: 11.11.2010 16:56 » |
|
Всеки път се заричам да не ходя никъде на юг и после пак ходя. Аз инат, юговете - по-инат! Вчера към 3 се класирах на Огняново, където беше адски поривисто и десетки огромни камиони, които ровичкат изобилната местна кал. Ако последната е лечебна вероятно дълго няма да боледувам. Има табелка че е забранено използването на плавателни съдове, която видях чак на връщане от гьола Условия за каране: вода - поносима, вятър 0 м/с --> 10 м/с. "Карах" с 135 л. и 7 м. (оувърпауър/ъндърпауър/уотевърпауър) Никога повече (или до ледващия път) юг.
|
|
|
|
Boards: Fanatic All Wave 85 Starboard Kombat 107 Sails: 4.5 Gaastra Pilot 5.3 Gaastra Manic HD 7.0 Hot Sails Maui SuperFreak
|
|
|
Мишо
Полъх
Публикации: 56
|
|
« Отговор #62 -: 11.11.2010 17:18 » |
|
Сашо, този доклад ми подейства много ободряващо Аз изпуснах цялата прогноза, защото бях по работа в Лисабон. Там също планирах да отида да покарам с рентван материал, но силният вятър беше в понеделник, когато бях зает, а вторник, когато отидох на спота беше станало много поривисто и вятърът вече се сбогуваше. Моите колеги в Бургас са карали супер и двата дена на Сарафово с 80л. и 4-5 кв. (Не)благородна завист.... И както каза - до следващия юг
|
|
|
|
JP Freestyle 107; Naish Global Wave 87; AHD F type 116 NP Combat 4.0 / Ezzy SE 4.5 / HSM SO 5.0 / NP Fusion 6.0 / NP Fusion 7.2
|
|
|
Ceco
|
|
« Отговор #63 -: 11.11.2010 17:22 » |
|
Дуранкулак-защото вятъра е малко side,side off shore и там има къде да се закачиш ако недай си боже стане нещо.Момчетата са карали добре и вчера сутринта.На Крапец отваря доста off shore,при юг,югозапад
Благодаря ...да знаем къде да отидем, ако се наканим някой път, все пак от Плевен ни е сравнително близо
|
|
|
|
Boards: Exocet: Cross 94 l, I-Style 101 l, RS 4 114 l; Fanatic FW 105 l; SB Futura 121 l, Mistral Syncro 124 l Sails: Loft Lip Wave 4.3; Loft Pure Lip 5.0; Loft Oxygen 6.3 & 7.3 Snowboards: Ride Concept TMS 161, Lib Tech T Rice Pro 157
|
|
|
filev
Духовит
Публикации: 182
|
|
« Отговор #64 -: 11.11.2010 18:24 » |
|
Лукче на "Фенерите" щеше да караш 77л и 4.2м2 каквото кара Алекс и двата дена ,аз 75л и 4.7м2 и щеше да ползваш вълничките Иначе от язовирите си избрала 10 ката! (:кара ли сме на югове и е много ок там,защото язовира е високо и вятъра влиза стабилно.. (:само дето е паркет.. И за гамените не сме съгласни,по скоро джентълмени ><ще искаш някоя сутрин прясно смляно кафе..
|
|
|
|
JP FSW 78l Custom WTB FSW 108l
Ezzy SE Wave 4.0 Neil Pryde Alfa 4.7 Neil Pryde Search 6.2
|
|
|
lukcheto
|
|
« Отговор #65 -: 11.11.2010 20:22 » |
|
Манекенка, "Фенерите" оставих за десерт, ако вземе, че повтори подобен "нагъл" юг (за 1 ден щяха да ми дойдат множко 800км, а по-рано не можах да се отскубна!). Аз много се изкефих на Тракиец, направо изненадващо за мен разцепихме здраво, а е и красиво @ Даниел, недей да подценяваш факта, че аз обичам да ми е малко отгоре
|
|
|
|
"Stop chasing shadows, just enjoy the ride" ~ фaNatic SkaTe/85l~the RoCk~ ~Jo Jo is back home/67l~ ~Гaa mАНiК/3.3m2~nuHko~ ~Ka.KiLLeR/3.7m2~WaVe ASSassIN~ ~Vandal Enemy/4.5m2~WANTeд.No.2~ ~Idol/4.0m2~TheFlY~ ~Idol/4.8m2~BillY~
|
|
|
daniel
Отнесен от вихъра
Публикации: 424
SeaWolf
|
|
« Отговор #66 -: 11.11.2010 21:37 » |
|
@ Даниел, недей да подценяваш факта, че аз обичам да ми е малко отгоре Нети, всички знаем и сме наясно със способностите и уменията ти.... и аз обичам да ми е отгоре, но все пак с моите 90 кг. примерно ще карам със 7 кв., което не около 10-12 м/сек... Но важното е според мен, че си карала доволно....
|
|
|
|
Адреналинът е най-добрия наркотик.... )
|
|
|
polkovnika
Вятърничав
Публикации: 233
we will never walk alone
|
|
« Отговор #67 -: 12.11.2010 12:05 » |
|
|
|
|
|
Now Kite - NORTH Evo -12, NORTH Evo 9, LIQUID FORCE Wow 7, Wow 5, 2side board -Undergraund, Directional board RRD COTAN 5.6,
|
|
|
savas
Вятърничав
Публикации: 207
|
|
« Отговор #68 -: 12.11.2010 15:16 » |
|
Lukcheto, колко беше вятъра в сряда на Тракиец? Мисълта ми е колко беше реално, та да го сравня с прогнозата в гуруто, където "лилавото" отиваше до "синьо". Ние отидохме в четвъртък, че по прогноза щеше да е 6-7 м/с, а на поривите до 10. И така и беше точно първите 15 минути след като пристигнахме в 11ч. След което вятъра рязко умря. Чакахме до 15ч. , но така и не духна повече от 4,5м/с. Та те питам за да преценя до колко е достоверна прогнозата на гуруто за този язовир и дали да ме е яд, че не можах да отида в сряда.
|
|
|
|
|
|
|
lukcheto
|
|
« Отговор #69 -: 12.11.2010 15:57 » |
|
Savas, сега ще ти кажа защо ТРЯБВА да съжаляваш На Тракиец си беше усещането за "островен ватър", т.е. въпреки поривите (на моменти със сила до 15-17м/с) като цяло вятъра беше постоянен и позволяваше глисаж на "ръчка" целия следобяд (докато се стъмни!) По-конкретни постоянни параметри 12-13м/с (като имаше два много зловещи порива които мен например отместиха на няколко пъти като движеща се конструкция над водата и ме поставиха отново в нея). Дидко караше 5.2м2 и 100л фристайл дъска, мЕташе се здраво за фирури защото вятъра позволяваше подобен лукс записахме за статистиката едно негово Грууви помоему перфектно Всъщност само аз и той карахме на ръчка и продължително... Другите караха на пресекулки. А да, имаше и бедстващ сърфист, който счупи бейс и който изкараха рибари с лодка, тъй като нямаше как да видим че маха, беше го отвяло надалеч Веднага бързам да кажа, че моето въодушевление за Тракиец идва от факта, че досега язовирните прогнози на които съм ходила са били за мен някакъв компромисен вариант на каране (като това си е мое мнение базирано на мои ходения, които са рядкост,признавам!) и това е първия път в който се кефя на такива защото все едно си бях на паркета на Гьока. Това е, сега сам прецени дали има защо да се съжалява Ако се зададе юг по някое време (отново) и не мога да стигна до "Фенерите" или Домуза, пак бих отишла на Тракиец ПП Мой съвет не гледай Гуруто за БГ условия или поне НЕ САМО НЕГО
|
|
|
|
"Stop chasing shadows, just enjoy the ride" ~ фaNatic SkaTe/85l~the RoCk~ ~Jo Jo is back home/67l~ ~Гaa mАНiК/3.3m2~nuHko~ ~Ka.KiLLeR/3.7m2~WaVe ASSassIN~ ~Vandal Enemy/4.5m2~WANTeд.No.2~ ~Idol/4.0m2~TheFlY~ ~Idol/4.8m2~BillY~
|
|
|
Cloun
Полъх
Публикации: 79
stormchaser
|
|
« Отговор #70 -: 12.11.2010 19:15 » |
|
На Дяково бяхме Мони, Весо-мутанта, двама Пешовци Серго, Яшо, Мъната и може и да изпускам някой..аааа да Явор-клоуна и още един приятел с него но те двамата още преди да раздуха запрашиха към Искър..не знам дали са карали... С малко закъснение и аз да напиша за нашите незгоди с Пешо в понеделник...След като тръгнахме за Искъра, Мони се обади и каза, че на Дяково раздухва, ама ние не та не газ към Искъра.Яко се наиграхме...на Искъра (откъм Мечката) духаше ама от някъв странен изток и докато риговахме почна да духа от юг на брутални пориви.Пешо с 7.4, аз с 6.4 и не ми се е случвало от воден старт през бодидраг до човка да ме мята. С други думи навъртяхме 200 км., за да се понамокрим в ледения Искър и да позаплакнем материала...другия път на юг няма да мисля изобщо за Искъра... П.С. трябваше да се вслушаме в съветите на Мони и компания...
|
|
|
|
mistral naish 8'7", naish global wave 87, naish cross 75, goya 72
ezzy freewave 5.0, north hero 4.7, naish force 4.2, gaastra manic 4.2, goya banzai 3.6
windsurfing to death
|
|
|
extremerider
|
|
« Отговор #71 -: 12.11.2010 21:58 » |
|
С малко закъснение и аз да напиша за нашите незгоди с Пешо в понеделник...След като тръгнахме за Искъра, Мони се обади и каза, че на Дяково раздухва, ама ние не та не газ към Искъра.Яко се наиграхме...на Искъра (откъм Мечката) духаше ама от някъв странен изток и докато риговахме почна да духа от юг на брутални пориви.Пешо с 7.4, аз с 6.4 и не ми се е случвало от воден старт през бодидраг до човка да ме мята. С други думи навъртяхме 200 км., за да се понамокрим в ледения Искър и да позаплакнем материала...другия път на юг няма да мисля изобщо за Искъра... П.С. трябваше да се вслушаме в съветите на Мони и компания... мисля че няма за какво да съжаляваш Cloun, юга в БГ гьоловете е такъв, без изключения.... освен както виждам и разбирам Тракиец На Дяково не е било по-различно с нищо, можеше само пътя да спестите В сряда отидохме с Metro на който съм безкрайно благодарен, че спаси деня ми с едно " неправилно" платно Там беше Иван от ХТМ, на който също съм задължен и изказвам огромни благодарности за услужения степс. Както се изрази той: " Това не бих го нарекъл каране " Пориви от 0 до 20 м/с, оцеляване, дори и на брега докато се носи мат'ряла, но поне се намокрихме мъничко
|
|
|
|
~A-H-D Fast Forward 149l.~ ~Starboard Formula 147l.~ ~A-H-D G Ride 90l.~ ~A-H-D Kauli Pro 75l.~ ~Gaastra Nitro 5 11.0~ ~Gaastra Nitro 5 9.3~ ~Arrows Craze 6.0~ ~Arrows Zest 4.7~ ~Arrows Impact 4.0~ THE SERIOUS ONE
|
|
|
savas
Вятърничав
|
|
« Отговор #72 -: 12.11.2010 22:35 » |
|
Lukcheto, гледам и скирон, а там прогнозата беше точно каквато я описваш - 12 -13 м/с. Поривите не ги показват, но с малкя кайт 15 до 17м/с пориви са преодолими. Е яд ме е много , но за следващия юг ще си знам.
|
|
|
|
|
|
|
lukcheto
|
|
« Отговор #73 -: 12.11.2010 23:06 » |
|
но с малкя кайт 15 до 17м/с пориви са преодолими. Ти ли беше с белия кайт в четвъртък по обяд в далечината
|
|
|
|
|
|
|
savas
Вятърничав
|
|
« Отговор #74 -: 13.11.2010 04:42 » |
|
Да,14м2 е, но му трябват поне 5-6 м/с за да работи, а тогава духаше едва 3 мс и го вдигнах само да пробвам как лети. А иначе за дни като срядата имам изпитана бойна осмичка. Вие сте били на южния бряг, но за нас офшора е опасен, а при този слаб вятър още по-зле. Въпреки кофтия късмет мястото ми хареса много, пътя е супер също, така че за югове това е много добра еднодневна алтернатива.
|
|
|
|
|
|
|
|