23.11.2024 21:51
Новини: Sunny eXtreme е официалният вносител за България на уиндсърф и уинг оборудване на фирмите: LoftSails, Exocet, F2 Windsurfing, Lorch, GUL, Ascan, Unifiber, Zeeko, HB, Reptile, MFC, Goya и Quatro. Продуктите може да видите в нашият Online магазин.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1 2 »   Най-долу
Печат
Автор Тема: Евро или Радикал уейв дъска  (Прочетена 11217 пъти)
lukcheto
Off Line
Публикации: 2340

« -: 26.10.2010 19:25 »

Реших да пусна тема за да се вихрят свободно страстите  Cool
Ще ми е много интересно да прочета менния ЗА или ПРОТИВ (Евро или Радикал уейв дъска) и ЗАЩО (мотивацията).

За да спестим уговорките, става дума за каране/карания предимно в уейв условия (никакъв паркет или пък чоп!) и то за близките дестинации предимно Гърция и Турция :D

Вие сте на ход oops

"Stop chasing shadows, just enjoy the ride" bravoo
~ фaNatic SkaTe/85l~the RoCk~
~Jo Jo is back home/67l~
~Гaa mАНiК/3.3m2~nuHko~
~Ka.KiLLeR/3.7m2~WaVe ASSassIN~
~Vandal Enemy/4.5m2~WANTeд.No.2~
~Idol/4.0m2~TheFlY~
~Idol/4.8m2~BillY~
fireflay
Вятърничав
Публикации: 217

« Отговор #1 -: 27.10.2010 17:34 »

ако ще караш в азиатската част на Турция,ще ти трябва Азия уейв дъска :D.Моето мнение ти го споделих. Good Luck

Naish wave 70l,Naish Global Wave 87,Naish Vector 104l;Naish Force3.7;Naish Force-4.2,Naish Force-4.7,Naish Boxer-5.8,Naish AMP-7.Някой,да продава бельо Naish(-:
emo
Отнесен от вихъра
Публикации: 382

« Отговор #2 -: 27.10.2010 19:18 »

Аз съм на мнение,че вече отвсякъде заслужаваш да опиташ нещо 3-финково....защо не помислиш и в/у магическата дума Chakra? Още повече,че ти си връткаш и фрийстайлче Wink
metro
Вятърничав
Публикации: 212

Ветроход :)

« Отговор #3 -: 27.10.2010 20:47 »

Аз съм на мнение,че вече отвсякъде заслужаваш да опиташ нещо 3-финково....защо не помислиш и в/у магическата дума Chakra? Още повече,че ти си връткаш и фрийстайлче Wink

Емо не разбрах каква е връзка има между 3-финковото и фристайлчето?
Що се отнася до 3 финковите Witchcraft аз съм голямо пас...въобще не ми харесва и се държи като дръвче на турските условия сравнение с другите които съм карал с една финка! Това е бутикова фирма която прави къстъм дъски за протата на Fuerte които не им харесват серийните дъски....ние не сме стигнали до там си мисля...нито до вълните на Fuerte нито сме про-та, та целия напън ми се струва много излишен и моден (това си е мое лично мнение, и не е с цел да подхващам вражда а както каза лука всеки да си каже мнението)

Tabou Twister 100l
Tabou Da Curve 73l

Gaastra - Echo 5.2, Manic 4.7, Manic 4.0
Tabou Manta 100l
Gaastra - Savage 6.7
emo
Отнесен от вихъра

« Отговор #4 -: 27.10.2010 21:36 »

Мили ми, Сашко! Колкото до това какво общо има с фрийстайла,ще разбереш,като просто влезеш в сайта на гореспомената от теб фирма. Относно това дали е дървена или не, е въпрос на субективна оценка и лично възприятие по време на каране! Трагично далеч съм от про-тата и именно поради това аз карам подобна защото на мен лично тя ми е ПО-ЛЕСНА от останалите!!! Особено в силно време...А дали е модно или не,най-малкото пък аз съм човека на който му пука дали е модно! Аз когато прокарах подобна,всички наоколо като теб казваха,че за нищо не става,пък после взе да им става интересно......
На предпоследно място искам да кажа,че нямам абсолютно никакъв интерес за разлика от други (включая и теб) да лобирам за която и да е фирма! 1-во не съм капацитет(карам активно 4-та година,на вълни 2-ра) и 2-ро нямам никаква финансова изгода от това и никой нищо даром не ми дава!
 И на последно място съвсем приятелски съвет,наистина си ми симпатичен,но е добре да се замислиш,защо всяко твое намесване във форума върви заедно с изречения от сорта: "(.... не е с цел да подхващам вражда а както каза лука всеки да си каже мнението)"
emo
Отнесен от вихъра

« Отговор #5 -: 27.10.2010 22:16 »

Единствено искам да добавя,че си позволих да и препоръчам да я опита,не за друго,ами защото момичето през тази година има безспорен прогрес и нищо не и пречи да опита и този вид дъски.Точка.
Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #6 -: 28.10.2010 01:07 »

Според мен евроуейв и радикал останаха малко назад във времето (формите се поизравниха), сега се лансират дъски с 2, 3, че дори и 4 финки. Съответно споровете по форумите са най-вече за тези "екстри". Условията на които караме са най-вече ниска (с малко разстояние до следващата) и леко разбъркана вълна, клоняща често към чоп, относително силен вятър с дълги пулсации и солена (гъста) вода. Вълните са успоредни на курса. Най-често се скача, райдене в истинския смисъл, все още не съм видял макар, че много от каращите се спускат по вълните, никой не прави фристайл като на гладкото. Тъй като ще се кара на силен вятър, плаваемоста не е от съществено значение. За себе си изключвам фристайл-уейв, както и заострените, тесни дъски с "вирнат" нос. Подходяща комбинация и параметри за идеалната дъска според мен са:
  • Къса, за лесно изпълняване на трикове и маневри.
  • Широка, за да те държи при намаляване на вятъра, както и между поривите. Лесно изглисирване.
  • Малка на литраж, отново заради триковете, които се очаква да се правят с нея и силният вятър.
  • Лека и ЗДРАВА!
  • Достатъчно широка задница и голяма финка (финки), за да може да "качва" рязко срещу вълните.
На уейвспота 98% (по-добре почиства петната  :D) от каранията са ми с една дъска и едно платно, оптимизирал съм ги според горната схема. По едно време исках да си взема значително по-малка дъска, но поради колебанията в теглото си oops и по-слабият вятър през последните 2 години, пак бих взел подобен литраж.
Ако избираш между дъски от двете концепции и мислиш, че разсъжденията ми са правилни, вземи тази, която най-много се доближава до тях.
Успех!

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
d-r
Духовит
**
Публикации: 103

« Отговор #7 -: 28.10.2010 18:10 »

\0/Евала за подробното  обяснение,напълно съм съгласен с Юли.Ама май тя ще си вземе каквото си е наумила wall

witchcraft chakra 94,UTB north shore-doctor 84 wave,SUP-10,6  RRD
neil pryde zone-3,5,neilpryde search-3,9,north sails ice 4,2neilpryde combat-4,7,neil pryde atlas 5,4,northsails duke-6,4
Mod_One
eXtreme iNside
Публикации: 1681

« Отговор #8 -: 28.10.2010 18:40 »

....Ама май тя ще си вземе каквото си е наумила ....

Хе, хе - има ли жена, която да не прави това, което си е наумила?  (:-pp)

\\\ | ///
               \\ - -  //
               ( @ @ )
 -------o00o-(_)-o00o-------
F..k the Cola, F..k the pizza, All we need is Slivovitza
SHMIT
Буревестник
Публикации: 852

« Отговор #9 -: 28.10.2010 20:08 »

Aз или съм много добър, или нищи не разбирам от уейварки, защото ми е все тая дали е евро или радикал. Важно е вълни да има.

ant_dream
Буревестник
Публикации: 764

« Отговор #10 -: 28.10.2010 22:31 »

Aз или съм много добър, или нищи не разбирам от уейварки, защото ми е все тая дали е евро или радикал. Важно е вълни да има.

Чшш глей го тоя вълни за какво са ти като има Евро Радикал Уейв(ЕРУ) със 5 финки (3-и отзад 2-е отпред) и дефакто е безпилотна дъска с радиоуправление Smile

Weight - 100 kg
Board - Starboard Carve 144l 2005
Sail -    Loft     LipWave 6.2
           Gaastra Matrix    7.5
Boom - Loft Slalom

Climbing the mountain, never coming down,
'Cause you will hate yourself in the end.
metro
Вятърничав
Публикации: 212

Ветроход :)

« Отговор #11 -: 29.10.2010 00:21 »

Мили ми, Сашко! Колкото до това какво общо има с фрийстайла,ще разбереш,като просто влезеш в сайта на гореспомената от теб фирма. Относно това дали е дървена или не, е въпрос на субективна оценка и лично възприятие по време на каране! Трагично далеч съм от про-тата и именно поради това аз карам подобна защото на мен лично тя ми е ПО-ЛЕСНА от останалите!!! Особено в силно време...А дали е модно или не,най-малкото пък аз съм човека на който му пука дали е модно! Аз когато прокарах подобна,всички наоколо като теб казваха,че за нищо не става,пък после взе да им става интересно......
На предпоследно място искам да кажа,че нямам абсолютно никакъв интерес за разлика от други (включая и теб) да лобирам за която и да е фирма! 1-во не съм капацитет(карам активно 4-та година,на вълни 2-ра) и 2-ро нямам никаква финансова изгода от това и никой нищо даром не ми дава!
 И на последно място съвсем приятелски съвет,наистина си ми симпатичен,но е добре да се замислиш,защо всяко твое намесване във форума върви заедно с изречения от сорта: "(.... не е с цел да подхващам вражда а както каза лука всеки да си каже мнението)"

Smile и ти си ми симпатичен Бат Емо, но само да внеса едно пояснение за ЯВНО неразбралите хора като теб!
Аз НЕ лобирам за марки, но ДА имам лично предпочитание към определени марки и модели, както почти всеки от Вас! Smile
На мен НИКОЙ НИЩО даром не ми е дал като материал откакто съм почнал да карам сърф та до ден днешен Wink
Ако някой има проблеми с моето мнение за марки/модели това си е негов проблем а не мой Smile

По темата:
ВАЖНО Е ЗАДГИКОВОТО УСТОРЙСТВО Wink матряла е на второ място драги форум-читатели!

Ай и със здраве Smile

Tabou Twister 100l
Tabou Da Curve 73l

Gaastra - Echo 5.2, Manic 4.7, Manic 4.0
Tabou Manta 100l
Gaastra - Savage 6.7
Vancho laifa
Отнесен от вихъра
Публикации: 439

« Отговор #12 -: 29.10.2010 10:30 »

Абе някой може ли да ме светне кой от долупосочените лица е радикалист, кой евронасочен  :D между тях забелязах и една ислямиска  oops  Smile

* IMG_2079.jpg (115.27 KB, 800x600 - видяно 516 пъти.)

* IMG_2082.jpg (84.23 KB, 800x600 - видяно 526 пъти.)

* IMG_2087.jpg (163.3 KB, 800x600 - видяно 576 пъти.)

* IMG_2091.jpg (106.23 KB, 800x600 - видяно 515 пъти.)

* IMG_2092.jpg (121.54 KB, 800x600 - видяно 535 пъти.)

* IMG_2093.jpg (116.26 KB, 800x600 - видяно 521 пъти.)

* IMG_2096.jpg (121.83 KB, 800x600 - видяно 501 пъти.)

إيفان الحياة
lukcheto
Off Line

« Отговор #13 -: 29.10.2010 10:36 »

Абе ейййй.... Hmm

Емо и Саш, гушкам ви и двамата, сигурна съм, че на следващата прогноза, гореизложените неравности ще бъдат полирани от блажени усмивки в Тайлан, докато се опустошава голяма порция сочно бонфиле/козу пирзола и се смуче благ айран :D

Спортът ни такъв, луксозен, никой даром нищо не е получил, да не говорим, че всеки САМ и единствено САМ си е "отговорен" за напредъка :D Именно затова е и тази тема, кой с каквото може да помогне като мнение/опит OK защото за съжаление при нас не се случват така наречените "тест- срещи" където всеки може да сложи ръце на всичко и да разбере какво му е на сърце. Случаят с мен е такъв, когато взимах JPто мислех че 77л е малък литраж( и всеки тогава казваше, много е малка тази дъска за теб), сега вече мисля че ми е голям, но и нямаше как да знам без да съм опитала. Съгласна че подобен опит си е инвестиция Shocked

Тук се сещам за думите на Владо, докато се возихме на ферибота миналото лято. Той тогава каза "аз съм от дъртото поколение сърфисти, когато аз карах, всеки си криеше материала, не обелваше и дума за нищо, сами откривахме топлата вода! Сега е друго "Градинарското поколение"- Кокошката и Чушката и хората около тях разчупиха стените и ако не друго информация има, съвети има, помагайте си, безценно е!" :1: bravoo bravoo bravoo

Всички сме в една лодка, нека пътуваме в една посока :1:
Благодаря съветите на всички и много съжалявам, че запитването ми  доведе до някакъв дискомфорт, но той ще изчезне със следващото каране на уейва, сигурация :D

~Jo Jo is back home/67l~
~Гaa mАНiК/3.3m2~nuHko~
~Idol/4.0m2~TheFlY~
~Idol/4.8m2~BillY~
lukcheto
Off Line

« Отговор #14 -: 29.10.2010 10:52 »

Абе някой може ли да ме светне кой от долупосочените лица е радикалист, кой евронасочен  :D между тях забелязах и една ислямиска  oops  Smile

Еййй Ники е като нЕкой морски Рамбо на тази снимка oops :D :D :D
Ванчо, тя ислямистката не се забелязва че е "...КА" хаххахаха по-скоро е "един" сърфист :О:

~Jo Jo is back home/67l~
~Гaa mАНiК/3.3m2~nuHko~
~Idol/4.0m2~TheFlY~
~Idol/4.8m2~BillY~
Страници: 1 2 »   Най-горе
Печат
Отиди в: