23.11.2024 18:49
Новини: За водните екстремни спортове, плуване и гмуркане предлагаме екипировка на фирмите:  Bare, Sooruz, Ascan, GUL, Aquasphere, Aqualung, Beuchat, World Industries, AirHead, Sooruz, DryPak и Spokey.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: « 1 2   Най-долу
Печат
Автор Тема: Евро или Радикал уейв дъска  (Прочетена 11198 пъти)
Mod_One
eXtreme iNside
Публикации: 1681

« Отговор #15 -: 29.10.2010 12:15 »

...Важно е вълни да има ...
\0// <SHMIT> го е казал много точно - останалото не е от толкова голямо значение!
Между другото, като техничар (едно време май завърших някакво инженерство  :liar:) се замислих по въпроса за финките. Защо хавайките имат такова разположение на финките и защо някои фрими предлагат wave-дъски с възможност за комбинация на финките.
Мисля, че тази картинка показва ясно предимството на по-малки странични финки, които обаче'държат' дъската във вълната, докато централната финка почти не работи.
Да, ама не - както казваше един чичко: това е вярно само за големи стръмни вълни, а както Юли правилно отбеляза при нас май се кара повече на по малки вълни или на чоп.
Така, че избора на оборудването наистина зависи от условията  (както във всички спортове).
Може и да не съм съвсем прав, но нейсе - все пак аз съм 'лаик' и не карам на вълни!

* wave.jpg (9.11 KB, 524x305 - видяно 383 пъти.)

\\\ | ///
               \\ - -  //
               ( @ @ )
 -------o00o-(_)-o00o-------
F..k the Cola, F..k the pizza, All we need is Slivovitza
lubo
Буревестник
Публикации: 894

« Отговор #16 -: 29.10.2010 12:29 »

Захо,замислял ли си се за изложба :D

bords:Naish 75l, RRD 85l,Lorch 105l,AHD 130l.
sails: Lip Wave 4,2m2,NeilPride Alpha 4,7m2,Loft O2 5,3m2,,Loft Lip Wave 6,2m2,Loft O2 7,4m2
Phill
Вятърничав
Публикации: 256

« Отговор #17 -: 29.10.2010 12:45 »

\0// <SHMIT> го е казал много точно - останалото не е от толкова голямо значение!
Между другото, като техничар (едно време май завърших някакво инженерство  :liar:) се замислих по въпроса за финките. Защо хавайките имат такова разположение на финките и защо някои фрими предлагат wave-дъски с възможност за комбинация на финките.
Мисля, че тази картинка показва ясно предимството на по-малки странични финки, които обаче'държат' дъската във вълната, докато централната финка почти не работи.
Да, ама не - както казваше един чичко: това е вярно само за големи стръмни вълни, а както Юли правилно отбеляза при нас май се кара повече на по малки вълни или на чоп.
Така, че избора на оборудването наистина зависи от условията  (както във всички спортове).
Може и да не съм съвсем прав, но нейсе - все пак аз съм 'лаик' и не карам на вълни!
Според мен, дали вълната е стръмна или не, финките контактуват по еднакъв начин с водата....., тъка че е по-добре с няколко финки.
Mod_One
eXtreme iNside
Публикации: 1681

« Отговор #18 -: 29.10.2010 15:58 »

Захо,замислял ли си се за изложба :D
:D :D :D
За <Phill> - не си прав приятелю - виж картинката и си представи, че държиш дъската успоредна и се спускаш по вълната ... лявата финка е почти цялата във водата докато централната е по-голямата си част във въздуха, да не говорим за външната. Нещо подобно е спускането със сноуборд по стръмен склон на верев - държи те канта към склона - всичко останалао е във въздуха.

\\\ | ///
               \\ - -  //
               ( @ @ )
 -------o00o-(_)-o00o-------
F..k the Cola, F..k the pizza, All we need is Slivovitza
vandal
Windmaster
Публикации: 683

по-добре от гика, от колкото от мотика

« Отговор #19 -: 30.10.2010 18:46 »

Aз или съм много добър, или нищи не разбирам от уейварки, защото ми е все тая дали е евро или радикал. Важно е вълни да има.

човека го каза Smile))

а и да добавя ако може...лично мнение де...има вятър, но гладко а с мен уейв дъска - няма да седя и да гледам...влизам с кото има и...дреме ми на шалтера

вълни и вятър а с мен слалом дъска - пак няма да гледам - по добре некомфортно каране от колкото празен поглед...нали така Smile

карам с каквото има и тва е...

кара каквото му попадне...

https://www.geckowindsurfschool.com/
http://www.windsurfyoga.eu/
SHMIT
Буревестник
Публикации: 852

« Отговор #20 -: 30.10.2010 22:12 »

Ванка, аз на тези снимки, виждам един ислямист на третата и един непукист на петата. Останалите ги познавам, но не знам кой какъв е.

dbsurfer
Духовит
**
Публикации: 154

« Отговор #21 -: 22.01.2012 12:46 »

Тук намерих нещо по темата за дъска с една финка или повече.Може да е от полза.
http://www.ahd-boards.com/models/concept-wave

Fanatic Fly Air 10'4''
Страници: « 1 2   Най-горе
Печат
Отиди в: